przez kyru 2006-05-21, 9:33 pm
Jakiś czas typowałem, dwójkę pewniaków do awansu: Widzew, najrówniej grający, zespół któremu w 100 % zależy na awansie i ma do tego predyspozycję oraz osobę Bońka. Twór z Bydgoszczy i okolic, miejący bardzo solidnego sponsora, który miał wyjątkowo korzystny rozkład jazdy i powiem szczerze, że nie wiem jak to się stało, że kilku meczy u siebie nie wygrał, nawet mając pana Baniaka w składzie. Trzecim było Zagłębie, które jak twierdzę zajmie 3 miejsce. Trzecie miesce nie oznacza jeszcze awansu i należy o tym pamiętać. Śląsk, Kszo to juz jakiś czas zrezygnowąłem. Pozostały Jaga oraz ŁKS. Dwie drużyny z Łodzi w ekstraklasie... to jak dla mnie to za dużo. W Warszawie się nie udało, co dopiero w Łodzi. Moge się mylić, cóż... Zostaje Jagiellonia i tutaj zaczynam mieć dylemat. Mają dobrego sponsora, dobrą drużynę, aspiracje. Ciężka sprawa. Znając realia Polskiego sportu, bo juz troche obserwuję to wszystko, mam jednak dziwne złudzenie, że karty zostały rozdane. Pozostaję jednak w dziwnym uczuciu spokoju, bo choć Zagłębie nie zasiadło do stołu, koniec rozgrywek zastanie nas na 3 miejscu.