Zagłębie Sosnowiec - Piast Gliwice

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez b4rt 2006-05-06, 10:59 pm

emdżej napisał(a): A moje jest takie, że zagraliśmy całkiem dobry mecz!

cezaros napisał(a):Przewaga piasta niepodlegała dyskusji, w ogole nie odczułem że jesteśmy gospodarzami.

widze że wszyscy oglądaliśmy różne spotkania :wink:

według mnie to najlepszy mecz u siebie na wiosne... ale 0 pkt :?

na dobre i na złe...
b4rt

Postprzez emdżej 2006-05-06, 11:01 pm

b4rt napisał(a):
emdżej napisał(a): A moje jest takie, że zagraliśmy całkiem dobry mecz!

cezaros napisał(a):Przewaga piasta niepodlegała dyskusji, w ogole nie odczułem że jesteśmy gospodarzami.

No właśnie nie wiem gdzie kolega cezaros widział przewagę Piasta....To była istna obrona Częstochowy w ich wykonaniu po bramce na 1:0
emdżej

Postprzez MACIEK 86 2006-05-06, 11:16 pm

Bardzo dobre pierwsze 45min naszych kopaczy ale decyzje "sędziego" wyraźnie podłamały grajków i drugie 45min juz nie było takie dobre. Wyniki są pod Twor z Bydgoszczy.A dlaczego Zagłębie dzisaij przegrało?? Odpowiedź jest prosta 4 zwycięstwa pod rząd i dojście Tworu na 2ptk zrobiło swoje, Baniak&Klatt szybko zareagowali i teraz znowu musimy gonić. Jedyne pocieszenie to, to że, i ŁKS i KSZOstraciły ptk więc nadal jest sznsa na 3 miejsce
TYLKO ZWYCIĘSTWO W BYTOMIU TYLKO ZWYCIĘSTWO
MACIEK 86

Postprzez lys1975 2006-05-07, 1:38 am

A ja tam dziś sobie obejrzałem jednak pokaz niekompetencji,kalectwa i bezsilności...Przy takim dopingu kibiców i takim wcale nie wymagającym przeciwniku(ch..j już z sędziami)drużyna aspirująca do gry w oranżadce powinna sobie poradzić,a tu co????PO PROSTU GÓWNO!!!!!!!!I nic więcej...To na bank nie jest to na czym nam wszystkim zależy,bo i raczej ta drużynka nie jest tą która mogła by spełnić oczekiwania naszej publiczności(a i zresztą każdej innej też) i tyle....
lys1975

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-05-07, 6:31 am

Koledzy przestanmy krytykowac naszych graczy bez wzgledu na
rozegrany mecz (slaby czy dobry) Sedzia w sposob ewidentny ustawil
mecz i okradl ZAGLEBIE z 3 punktow, co do tego nie mam najmnieszych
zludzen. Trener jak to trener bedzie ogladal na VIDEO - wyglada na to
ze byl nieobeny na meczu - irytuje mnie ten Gosciu.
Zabrano nam 3 tak wazne punkty - uwazam ze nasi gracze powinni
WALCZYC do konca.
Bardzo podoba mi sie wypowiedz naszego KAPITANA - czlowieka z poza
calej tej machiny polskiego footbalu.
Jaja zaczynaja sie robic kwadratowe wbrew naturze. Smutne jest to
ze w tym kraju nie ma PRAWA ktore pozwoliloby ukarac winnych i naprawc blad a tym samym oddac zabrane punkty.
Przeciez inna bylaby sytuacja gdyby Zaglebie strzelilo bramke na 1-1
a wynik koncowy bylby jeszcze inny.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez ziaro25 2006-05-07, 6:56 am

Mecz podobny do tego z Radomiakiem czyli jeden z lepszych w ostatnim czasie.Różnica polega na tym,że tym razem brakło szczęścia.Widać było,że Im zależy,ale nie zawsze wychodzi i stwierdzenia ,,piłkarzyki pajacyki,, ,bez ambicji,, są w tej sytuacji nie na miejscu.
ziaro25

Postprzez adas 2006-05-07, 7:06 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Zabrano nam 3 tak wazne punkty - uwazam ze nasi gracze powinni
WALCZYC do konca.

NIE ZGADZAM SIĘ, ŻE ZABRANO NAM 3 PKT. NIE UMIELIŚMY ICH ZDOBYC BO BYLIŚMY SŁABSI. SĘDZIA, OWSZEM TOTALNE DNO. JEDNAK KARNY JAK NAJBARDZIEJ ZASŁUŻONY A PÓŹNIEJ MĄDRA GRA PIASTA I NIEUDOLNOŚĆ NASZYCH GRACZY, SPRAWIŁY ŻE WYNIK JAKI JEST KAŻDY WIE. PIAST JAK DLA MNIE, TO W TYM SEZONIE NAJLEPSZA DRUGOLIGOWA DRUŻYNA, A WIDZIAŁEM JUŻ WSZYSTKIE. RÓŻNICA KLAS BARDZO WIDOCZNA
adas

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-05-07, 7:22 am

Kol. Adas nie zmieniam zdania - bo to jest tak ze Piast moze strzelac
bramke z rzutu karnego, natomiast Zaglebie nie moze strzelic bramki
z rzutu karnego mimo ze moglo byc 2-3 karnych dla naszych.
I tutaj jest brak konsekwencji w podejmowaniu decyzji przez Panow w
czerni.
Kol. Adas - doskonale Pan wie jak wazny to byl mecz a jak nasi zawodnicy
chcieli wygrac to spotkanie. Po prostu postawiono mi przeszkode nie do
przebycia i tyle. Stres, nerwy, checi zrobily swoje.
Czasami z 5 metrow nie strzela sie bramki i to jest wlasnie zaleta badz
wada gry w pilke nozna. Ale przeciez nasi zawodnicy wypracowali rzuty
karne i nie dano im szansy, tak samo jak zawodnik zdobywa bramke
z gry a sedzia nie uznaje tej bramki.
Podtrzymuje to co powiedzialem wczesniej jeden karny wynik 1-1 i zaczynamy od poczatku i wowczas mozemy krytykowac naszych zawodnikow.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez adas 2006-05-07, 7:52 am

I W TYM TKWI WŁAŚNIE CAŁY PROBLEM PANIE TADEUSZU. NASI ZAWODNICY NIE PRZEPROWADZILI ŻADNEJ SKŁADNEJ AKCJI. GRA OPIERAŁA SIĘ NA JEDNYM WIELKIM CHAOSIE, ZRESZTĄ JAK OSTATNIO CZĘSTO. Z GRĄ W STYLU OCZEKIWANIA CZY SĘDZIA PODYKTUJE JEDENASTKĘ CZY TEŻ NIE DALEKO NIE ZAJEDZIEMY. SĘDZIA SIĘ MYLIŁ I TO BARDZO. ABY ZWYCIĘŻAĆ TRZEBA STRZELAĆ I NIE PRZESZKODZI WTEDY NAWET NAJWIĘKSZY DRUKARZ. MY ODDALIŚMY, RAPTEM 3 CELNE STRZAŁY W CIĄGU CAŁEGO MECZU, Z TEGO WSZYSTKIE BEZNADZIEJNE. GDYBY ZUBAN TRAFIŁ Z 3 METRÓW GŁOWĄ NIE WPROST W BRAMKARZA, TO NAWET PAN W CZERNI NIC BY NIE POWIEDZIAŁ.
P.S.
NIE LUBIĘ GDY WŁASNE BEZSILNOŚCI I BRAK UMIEJĘTNOŚCI STARAMY SIĘ PRZERZUCIĆ NA OSOBY TRZECIE.
adas

Postprzez mike79 2006-05-07, 8:08 am

Wszystkim którzy uważają że ZAGŁĘBIE zagrało słabo(zwłaszcza pierwsze 45 minut) proponuję ODSTAWIĆ ALKOHOL PRZED MECZEM ORAZ OGRANICZYĆ DO MINIMUM OGLĄDANIE LM W POLSAT SPORT !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-05-07, 8:09 am

Kol.Adas- Pan moze lubiec badz nie - to jest inna sprawa fakty sa faktami
a prawo nie bylo prawem - w relacji z meczu na stronie Piasta jest opinia
jedna wszystko na LUDOWYM bylo w porzadku - to zespol Piasta byl najlepszy i nie ma slowa o bledach sedziow. nie pisze sie ze karny dla Piasta mogl byc mogl nie byc.
Konczac stwierdzam iz mamy inne zdanie - Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Przemek26 2006-05-07, 8:12 am

Franz napisał(a):
Przemek26 napisał(a):Teraz kolejny mecz najpierw Bytom potem Łks na Ludowym. Będzie 9 punktów będzie dobrze.

Chyba za dużo od nich wymagasz, w dwóch meczach 9 punktów raczej nie zdobędą ;) .

Fakt walnąłem się ale w naszej lidze jest wszystko możliwe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Przemek26

Postprzez Przemek26 2006-05-07, 8:19 am

adas napisał(a):
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Zabrano nam 3 tak wazne punkty - uwazam ze nasi gracze powinni
WALCZYC do konca.

NIE ZGADZAM SIĘ, ŻE ZABRANO NAM 3 PKT. NIE UMIELIŚMY ICH ZDOBYC BO BYLIŚMY SŁABSI. SĘDZIA, OWSZEM TOTALNE DNO. JEDNAK KARNY JAK NAJBARDZIEJ ZASŁUŻONY A PÓŹNIEJ MĄDRA GRA PIASTA I NIEUDOLNOŚĆ NASZYCH GRACZY, SPRAWIŁY ŻE WYNIK JAKI JEST KAŻDY WIE. PIAST JAK DLA MNIE, TO W TYM SEZONIE NAJLEPSZA DRUGOLIGOWA DRUŻYNA, A WIDZIAŁEM JUŻ WSZYSTKIE. RÓŻNICA KLAS BARDZO WIDOCZNA

Nie zgodzę się że zagrali słabo . Mecz był dobry a jak wcześniej napisałem jak miało nie wpaść to nie wpadnie choćby nie wiem jak by sie starali z drugiej strony wyczyny sędziego każdemu by chyba podcięły skrzydła i odebrały chęć do gry. Z jednym się zgodzę że Piast gra najlepiej w tej rundzie ale...... czy bez pomocy ?????
Przemek26

Postprzez PTAQ84 2006-05-07, 8:20 am

eh..kolejny maraton nieskutecznosci na Ludowym..wszyscy jakby staneli w II lidze czekając na nas a my..nic..szkoda bo jest niebywała szansa ale nieskuteczność strasznie razi..sędzia mecz przekrecił ale jeśli my mimo wszystko niejesteśmy w stanie doskonałych sytuacji wykończyć to coś jest nie tak..dlatego tak jak to przed samym sezonem mówiłem potrzebujemy min dwóch klasowych napastników..przede wszystkim skutecznych..
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Monti 2006-05-07, 8:29 am

mike79 napisał(a):Wszystkim którzy uważają że ZAGŁĘBIE zagrało słabo(zwłaszcza pierwsze 45 minut) proponuję ODSTAWIĆ ALKOHOL PRZED MECZEM ORAZ OGRANICZYĆ DO MINIMUM OGLĄDANIE LM W POLSAT SPORT !!

Nie piłem i nie ogladam. :) Faktycznie 1 połowa była lepsza, jednak cały mecz jako całość oceniam krytycznie. Jednym z argumentów przy zwolnieniu Tochela było to że nie graja tego co obiecywał, że gramy z pominieciem środka i że nie gramy skrzydłami. Co było wczoraj ? W większości przypadków gra rozpoczynała się od wybicia piłki przez Piętke jak najdalej od swojej bramki a tam walka o piłkę. Wiadomo w Polsce jest 40 milionów trenerów i ja tez sie moge mylić, ale jak dla mnie gramy bez koncepcji i nie ma pomysły na taktyke meczową , a jeśli ją mamy to napewno piłkarze jej nie realizuja .
Monti
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna