2 LIGA 2005/06

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mdc dg 2006-05-06, 9:29 am

Oj Wally Wally :lol: A kto oprócz kibiców ma tą motywacje :?: Nie powiesz mi że nasz "ukochany" prezesiunio czy pseudoprezydent Górski :lol: Ja nie wierze w żadne obietnice tych dwóch panów tylko patrze na ich działalność i stwierdzam fakty.A fakty są takie że Zagłębie nie jest przygotowane na wejście do ekstraklasy.
mdc dg

Postprzez krzysztof 2006-05-06, 7:51 pm

Co się dzieje w tej 2 lidze. Liderzy do awansu są w agonii. Niechciana przez nikogo Zawisza 2 vel Kujawiak ze skorumpowanym trenerem idą na awans nie patrząc się na resztę. Jak tak dalej pójdzie to przegonią Widzew :shock:
krzysztof

Postprzez problematyk-ziom 2006-05-06, 7:58 pm

heh... "kupić" pierwszą lige nie jest chyba tak ciężko przykład Kujawiako-zawszy to potwierdza :roll:
problematyk-ziom

Postprzez krzysztof 2006-05-06, 8:07 pm

problematyk-ziom napisał(a):heh... "kupić" pierwszą lige nie jest chyba tak ciężko przykład Kujawiako-zawszy to potwierdza :roll:

Abstrahując od tego czy mecze są sprzedawane myslę, że Zagłebie z obecną grą miało by problem wygrać taki kupiony mecz. No chyba, że przeciwnik by samobuje sobie ładował.
krzysztof

Postprzez problematyk-ziom 2006-05-06, 8:23 pm

krzysztof napisał(a):Abstrahując od tego czy mecze są sprzedawane myslę, że Zagłebie z obecną grą miało by problem wygrać taki kupiony mecz. No chyba, że przeciwnik by samobuje sobie ładował.

myśle że sędziowie zawsze sobie poradzą... i nie wiadomo jak drugi zespół by sie starał i tak mogą wszytko zrobić jak tylko chcą... co pokazała już nie raz historia... choćby w meczu z MŚ Hiszpania- Korea gdzie hiszpanom chyba 3 bramek sędzia nie uznał... (oczywiście nie twierdze że mecz był sprzedany... tylko że sędzia może wszystko!)
problematyk-ziom

Postprzez emdżej 2006-05-06, 10:18 pm

problematyk-ziom napisał(a):co pokazała już nie raz historia... choćby w meczu z MŚ Hiszpania- Korea gdzie hiszpanom chyba 3 bramek sędzia nie uznał... (oczywiście nie twierdze że mecz był sprzedany... tylko że sędzia może wszystko!)

Mały off topic...w poprzedniej rundzie na meczu rezerw sędzia przeszedł sam siebie nie uznając pięciu goli dla Zagłębia II
emdżej

Postprzez Sebastian 2006-05-06, 11:09 pm

Cytat z forum Widzewa:

Na grę pomysłu "piłkarze" Widzewa dzisiaj faktycznie nie mieli. Natomiast można z dużą dozą prawdopodobieństwa powiedzieć, że kurewki miały pomysł na inną grę - dokładniej na grę u bookmacherów.
szczególnie biorąc pod uwagę wyniki innych "faworytów" typu Kszo albo Łks.
Bo jeżeli kurewki są liderem z dużą przewagą nad resztą kurewek i nagle nie są w stanie przeprowadzić ani jednej płynnej akcji jak również oddać ani jednego celnego strzalu na bramkę w meczu z dziadostwem III- ligowym, które gra w dodatku w rezerwowym składzie, to sprawa jest banalna. I tylko nawiedzony idiota może wierzyć, że "nie wyszło" lub "chcieli ale nie mogli".
I nie chodzi prawdopodobnie o to, że kurewki sprzedają mecz po chamsku, jak to drzewiej bywało - czyli kasa w czarnej teczce od kolegi dla kolegi.
Dziś, w nowoczesnej dobie XXI wieku, kurewki umawiają się z koleżankami pracującymi pod inną latarnią, np. tą w Ostrowcu lub na Alei Unii. I robią sobie "linię". Kto gra, ten wie.
szkoda tylko, że kurewki robią tak jawnie kurewskie numery akurat przed derbami.
szkoda też, że kurewki nie widzą, jak wiele dzieciaków w wieku 8, 10 lat chodzi na Widzew i jak wiele kobitek z dziećmi zaczęło się na Widzewie pojawiać - kurewek to nie obchodzi. Jak również to, że na kurewki przychodzi usatwicznie po 8.000, 9000 naiwnych kibiców.
jeżeli kurewko to czytasz, to przekaż swoim koleżankom że dzisiaj byliście kurewkami wszystkie - od A do Z - może poza niekumatym w temacie bramkarzem.
I to że dzisiaj byłaś kurewką, nie zmieni w moich oczach ani remis w derbach, zapewne umówiony, z koleżankami zza miedzy, ani nawet awans do I ligi wespół z koleżankami z Zawiszy, które mają bardzo zamożnych alfonsów."

Po kolejnych "niespodziankach" w II lidze odechciało mi się wszystkiego.
Sebastian

Która tabela aktualna???

Postprzez Cygan 2006-05-11, 11:27 am

Która tabela 2 ligi jest aktualna?

Oto tabele z 90minut.pl i naszej strony:
http://www.90minut.pl/liga.php?id=1945

http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/tabela.php3

I chyba najbardziej oficjalna z PZPN: http://www.pzpn.pl/0506_2l.php

Podałem 3 źródła; w 2 pierwszych jestesmy na 4 miejscu, a na oficjalnej stronie pzpn na 3 (barażowym :D )?! Ja skłaniałbym się do oficjalnej tabeli, ale to z przyczyn czysto kibicowskich :D
Cygan

Re: Która tabela aktualna???

Postprzez Przemek26 2006-05-11, 1:55 pm

Cygan napisał(a):Która tabela 2 ligi jest aktualna?

Oto tabele z 90minut.pl i naszej strony:
http://www.90minut.pl/liga.php?id=1945

http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/tabela.php3

I chyba najbardziej oficjalna z PZPN: http://www.pzpn.pl/0506_2l.php

Podałem 3 źródła; w 2 pierwszych jestesmy na 4 miejscu, a na oficjalnej stronie pzpn na 3 (barażowym :D )?! Ja skłaniałbym się do oficjalnej tabeli, ale to z przyczyn czysto kibicowskich :D

Napewno nie jesteśmy na 3 miejscu. W bezposrednich pojedynkach mamy narazie remis z Jagą i porażkę Z KSZO także nie możemy być przed Ostrowcem.
Przemek26

Postprzez Strooś 2006-05-11, 6:05 pm

Bezpośrednie pojedynki brane są pod uwagę tylko w przypadku rozegrania dwóch meczy, w przypadku rozegrania tylko jednego liczy się ogólny bilans bramek.
Ostatnio edytowano 2006-05-11, 7:05 pm przez Strooś, łącznie edytowano 1 raz
Strooś

Postprzez MrCricket 2006-05-11, 6:51 pm

Pozycja w tabeli jest w tym momencie nieistotna, ona będzie mieć znaczenie na końcu sezonu. Ważne, że straty punktowe są niewielkie i ciągle wszystko jest możliwe :wink:
MrCricket

Postprzez Strooś 2006-05-11, 7:23 pm

Jeśli drużyny mają tyle samo punktów i rozegrane obydwa mecze (jesień + wiosna) to wtedy brany jest pod uwagę bilans spotkań bezpośrednich pomiędzy zainteresowanymi drużynami
Strooś

Postprzez Strooś 2006-05-11, 7:27 pm

oooo... zniknął poprzedni post do którego się odniosłem :?
Strooś

Postprzez YOOSHKY 2006-05-11, 7:32 pm

tak usunalem swoj post, o to mi chodzilo
YOOSHKY

I znowu to samo, tak od lat

Postprzez kyru 2006-05-11, 8:06 pm

Na układy nie ma rady i tyle. Ktoś rozsądny i uważnie śledzący 2 lige juz pewnie zauważył i nie da sobie "wcisnąć ciemnoty". Wyniki Śląsk - Finishparkiet 0:3 (3 gol wpadł o dziwo po samobóju w doliczonym czasie gry) KSZO- Ruch Chorzów 1:4 (Trener Wyrobek-stary trener ...Ruchu podał się do dymisji. ŁKS i ich dziwna anemia, po normalnym starcie nagłe załamanie formy. W całym tym (szleństwie, normalności ?- przecież co roku jesteśmy świadkami cudów na stadionach) stanie, szanse na awans ma.... Piast Gliwice i tutaj nie wiem czy się śmiać czy płakać. Pozostaje Widzew i jest to jak dla mnie number 1 do awansu. Drugie miejsce rezerwuję dla Bydgoszczy i drużyny pod jakąkolwiek nazwą z tamtąd - czy to Zawisza czy Kujawiak. A trzecie... nasuwają się Jagiellonia i Zagłębie (pomijając Piast no bo w takie rzeczy to nie chcę wierzyć). Jeżeli jak wieści niosą w Białymstoku nie za bardzo wierzą w sukces i raczej tego awansu nie chcą pozostaje ... Zagłębie. Choć trzeba zaznaczyć że 3 miejsce nie oznacza awansu do Ekstrakasy, na przeszkodzie stać będzie drużyna z wyższej półki i normalnie może okazać się lepsza. Więc nawet "przypadkowe" zajęcie miejsca numer 3 może być tylko przedłużeniem sezonu w II lidze. I pomijajac te wszystkie zasłyszane bajki o Zagłębiu, naprawdę jestem ciekaw czy rzeczywiście prezesowi oraz włodarzom miasta Sosnowiec zależy aby w przyszłym sezonie, móc dołączyć do tej Polskiej elity.
kyru

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna