LEGIA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez YOOSHKY 2006-04-21, 8:58 pm

Wisła znow traci punkty, tym razem w Kielcach, Legia ma szanse powiekszyc swoja przewage

Korona zagrala swietny mecz, Legia nie bedzie miala latwo za tydzien...
YOOSHKY

Postprzez PTAQ84 2006-04-22, 1:18 pm

wypas ten old school 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Ebi 2006-04-22, 8:16 pm

A ja tu wam wkleje jeden z komentow na wislakrakow.com:
marcin
LUdzie.. Nie jestem kibicem ani Legii, ani Wisły. Ale czytając wasze komentarze, żal mi prawdziwych kibiców Wisły Kraków. Po pierwsze, wasze ględzenie że PZPN ustawiło Legii MP jest cholernie żałosne. Jeśli chodzi o terminarz to jeśli się nie mylę, wy mieliście podobny 'atut' w poprzednim sezonie wobec Groclinu, i nikt nie pierdolił tak jak wy dziś. A pisanie rzeczy typu: Sędzia dał Gajtkowskiemu kartkę, tylko po to żeby nie mógł on zagrać w Warszawie jest śmiechem na sali. (Forum Wisły Krakow) Po drugie, czepiacie się trenera. To nie on gra na boisku, tylko piłkarze. Jak się marnuje 5 setek na mecz, to jak można mieć pretensje do trenera ? Z tego co pamiętam, przed sezonem w Przeglądzie Sportowym była lista 20 najlepiej zarabiających piłkarzy w polskiej lidze. 10 z nich było z Wisły Kraków, z pensjami z kosmosu... Gwiazdorzy... U was głównym problemem jest polityka prowadzona przez Cupiała. Co za idiota zatrudniałby najbardziej przereklamowanego trenera w Polsce jakim jest Werner Liczka, (niech ktoś powie co on osiągnął, jedno osiągnięcie w naszej lidze) do drużyny która ma walczyć o MP. Cupiał musi zrozumieć, że jeśli chce się walczyć o LM, to trzeba trenerowi dać dużo czasu i swobody, i sypnąć trochę pieniedzy na 1-2 klasowych zawodników. Na co poszły pieniądze z transferów Szymkowiaka, Żurawskiego i Frankowskiego? Na nową trybunę? buhaha. Dziś, najbardziej śmiać mi się chcę z pikników Wisły, co jak dziś się okazuje jest zdecydowaną większośćią jej kibiców. Przegraliście - od razu wieszacie psy na drużynie. Nie potraficie przyznać otwarcie, że w tym roku poprostu na tytuł nie zasłużyliście. Ludzie! Graliście najładniejszą piłkę w ostatnich latach w Polsce, ale jak widać 80% kibiców zaczeło wspierać wasz klub dopiero gdy właśnie zaczęliście odnosić sukcesy. Ilu kibiców chodziło na Rejmonta 8 lat temu ? Ilu kibiców jeździło na wyjazdy ? I ja, kibic Widzewa od 32 lat, chce zadać wam "kibicom" Wisły jedno pytanie. Czy uważacie że w tym roku Legia, swoją grą wyrównanym zespołem także na ławce (jak u was za Kasperczaka), i konsekwencją nie zasłużyła na mistrzostwo w tym roku ? Czy nie jest od was lepsza ? Bo mi się wydaję że jest, i normalny krakowski kibic przyjąłby to ze smutkiem, ale i honorem. pozdrawiam marcin, łódz

Koles ma duzo racji,no nie?No coz ale na razie w Warszawie bramek nie zobaczylismy
Ebi

Postprzez Sir 2006-04-22, 9:02 pm

Legia prowadzi 1 - 0 grrajac w10 -tke.

Jesli wygra to będzieto bardzo udany dzien!
Sir

Postprzez Lars 2006-04-22, 9:35 pm

Legia wygrała 1:0
...a ja już sobie podśpiewuje "gdzie twoje berło, berło i korona...Wisło pierdolona" :D
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Sir 2006-04-22, 9:38 pm

Lars napisał(a):Legia wygrała 1:0
...a ja już sobie podśpiewuje "gdzie twoje berło, berło i korona...Wisło pierdolona" :D

:D :D :D

Zeby tylko tak o Zagłebiu nie spiewano i o I lidze w Sosnowcu ..
Sir

Postprzez xXx_1906 2006-04-22, 10:56 pm

Lars napisał(a):Legia wygrała 1:0

Trochę inaczej to szło :wink: ale Legioniści to raczej miło tej piosenki nie wspominają po pamiętnym 3:2 w plecy z Widzewem.

Na 90-lecie mają mistrza, nareszcie.
xXx_1906

Postprzez PTAQ84 2006-04-23, 9:14 am

Mistrzem Polski jest (L)EGIA :!: 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez mdc dg 2006-04-23, 9:23 am

"Podczas wczorajszego meczu Legii z Zagłębiem Lubin Nieznani Sprawcy zbierali pieniądze na oprawę ostatniego meczu w tym sezonie - spotkania z Wisłą Kraków. Zbiórka wyszła fantastycznie. W sumie zebrano 8821,88 zł i 50 euro! O ponad 3 tysiące został pobity rekord ostatniej zbiórki.
"Wszystkim ofiarodawcom pragniemy podziękować za hojność. Zebrane pieniądze zostaną przeznaczone na oprawę ostatniego meczu tego sezonu z Wisłą Kraków. Jeszcze raz gorąco dziękujemy - jesteście najlepsi!" - informują Nieznani Sprawcy."

To się nazywa zbiórka :shock:
mdc dg

Postprzez problematyk-ziom 2006-04-23, 11:29 am

mdc dg napisał(a):"Podczas wczorajszego meczu Legii z Zagłębiem Lubin Nieznani Sprawcy zbierali pieniądze na oprawę ostatniego meczu w tym sezonie - spotkania z Wisłą Kraków. Zbiórka wyszła fantastycznie. W sumie zebrano 8821,88 zł i 50 euro! O ponad 3 tysiące został pobity rekord ostatniej zbiórki.
"Wszystkim ofiarodawcom pragniemy podziękować za hojność. Zebrane pieniądze zostaną przeznaczone na oprawę ostatniego meczu tego sezonu z Wisłą Kraków. Jeszcze raz gorąco dziękujemy - jesteście najlepsi!" - informują Nieznani Sprawcy."

To się nazywa zbiórka :shock:

hehe a nasi rozsypują kase po murawie :lol: pozdro :)
problematyk-ziom

Postprzez Ebi 2006-04-23, 11:37 am

Legia wiec znowu wygrala,ale martwi mnie wlasnie ta pauza Predatora Przeciez jak gral,to Legia nie tracila z Korona bramek,a Piechna byl znakomicie przez Ouattare pilnowany.A jak Outtara nie wystapil raz z Korona to od razu 0:3 :x !W pierwszej polowie Legia ciagle atakowala po skrzydlami,bo Zaglebie zdominowalo srodek.Wlodarczyk gral jak zwykl mnie przyzwyczaic tragicznie,choc ostatnio chyba gral dobrze.Ale teraz to przeszedl sam siebie.Istne drewno :!: Po czerwieni dla Outtary Legia zaatakowala i gol!Pozniej bylo sporo atakow Zaglebie,ale trzy punkty zostaja w Warszawie.Wyroznienia dla:Szali,Choto,Szalacha(za te asyste),Rogera(za gola),Surmy(za swietna gre w destrukcji)i Wlodarczyka(za znakomite nieudacznictwo )
Zaskoczyl mnie Wdowczyk,na konferencji,kiedy na pytanie kogo by wzial z Zaglebia do Legii.bez wahania odpowiedzial!Wojciech Lobodzinski.Moze tak tylko powiedzial,ale moze to cos bardziej konkretnego.Miejmy nadzieje,ze sprawa sie rozwinie,bo to bardzo dobry pilkarz.Przydadza sie wzmocnienia Legii,bo trzeba podbic Europe!Brawa dla fanow Legii,ze sie przylozyli do zbiorki na oprawe.Trzeba pojazac tym piknikom z Wisly,kto najlepszy doping i oprawy w Polsce ma :P
Ebi

Postprzez YOOSHKY 2006-04-23, 11:56 am

Legia chce Łobodzińskiego

Zmierzająca pewnie po tytuł mistrzowski warszawska Legia już myśli o wzmocnieniach pod kątem przyszłego sezonu.

Zapytany dziś na konferencji prasowej po meczu z Zagłębiem trener-menedżer Legii Dariusz Wdowczyk o to czy chciałby pozyskać któregoś z graczy Zagłębia Lubin nieoczekiwanie odparł, że Legia już złożyła ofertę zakupu Wojciecha Łobodzińskiego.

Franciszek Smuda zdradził z kolei, że chciałby w swoim zespole Bartosza Karwana, który od pewnego czasu nie łapie się w składzie warszawskiej Legii.

źródło: http://90minut.pl/news.php?id=401096
YOOSHKY

Postprzez mezo 2006-04-28, 5:06 pm

Wie ktoś może czy z Korona zagra Ouattara bo potrzebuje do piłkarzyków. ??????? :?:
mezo

Postprzez WOJTEK 2006-04-28, 5:15 pm

Ma czerwoną kartke to raczej posiedzi na trybunach. Ale zadzwoń do mnie to Ci powiem na żywo czy gra. :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Pasta 2006-04-28, 5:15 pm

mezo napisał(a):Wie ktoś może czy z Korona zagra Ouattara bo potrzebuje do piłkarzyków. ??????? :?:

Na pewno nie zagra, pauzuje za kartki
Pasta

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna