Zagłębie-Widzew 12.04 Środa 16:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez PawełK 2006-04-10, 8:57 pm

Ta liga jest tak jabnieta, że każdy z czołowki moze wygrać z każdym, co zreszta widac po wynikach... Jezeli chodzi o rezultat to obstawiam /sercem/ 2-1 dla Zagłębia, rozum podpowiada co innego /1-3/ licze jednak, że wkońcu sie przełamią i że decydującą brameczke zaaplikuje Bednar :D
PawełK
pyszałek

Postprzez MACIEK 86 2006-04-10, 9:06 pm

Mam nadzieje że wreszcie zobaczymy zwycięstwo naszych kopaczy.Może wreszcie Bajera sie przełamie. 2-0 i spowrotem wracamy do walki o.........

PS Wie ktoś czy Lachowski jest już gotowy do gry :?:
MACIEK 86

Postprzez Deu 2006-04-10, 9:37 pm

Tochel się swego czasu wypowiadał, że zespół jest dobrze przygotowany do rundy wiosennej... może jestem naiwny, a może po prostu mam ogromny sentyment do trenera - gdzieś w głębi sibie w to wierzę. Kiedyś musi zaskoczyć...

jak nie teraz - to kiedy niby ????
(skromne 1:0)
Deu

Postprzez Wally 2006-04-10, 11:06 pm

Jeśli nie wygramy to już będzie koniec marzeń o awansie. Widzew ma na nas sposób. Nie wierze zbytnio nawet w jeden punkt. Wkurza mnie godzina rozpoczęcia, bo się pewnie nie wyrobie na poczatek meczu :evil:

PS: Gadałem z Lachą w przerwie meczu ze Śląskiem. Następnego dnia czekał go ponowny wyjazd do Szczecina. Już trenuje, ale lepieij jeszcz troszke odczekać niż, żeby ta kontuzja stała się zbyt poważna i miała go wyeliminować na dłuższy okres..
Wally

Postprzez LucasUSA 2006-04-10, 11:19 pm

W newsie dotyczacym arbitra tego spotkania zauwazylem szokujaca wiadomosc miedzy wierszami :
"Arbiter ten w obecnym sezonie prowadził jedno spotkanie z udziałem naszej drużyny, w którym przeciwnikiem Zagłębia była Zawisza Bydgoszcz, wtedy występująca jeszcze pod nazwą Kujawiak Włocławek"

Zawisza plec zmienil?? A myslem, ze tylko wlascicieli... :roll:

Co do meczu - 1:0 dla nas :twisted: Ostatnia szansa na nawiazanie walki z czolowka...
LucasUSA

Postprzez adas 2006-04-11, 9:19 am

LUCAS PRZEPRASZAM NAJMOCNIEJ ZA BŁĄD. PARĘ DNI WCZEŚNIEJ OGLĄDAŁEM SEXMISJĘ I PONOĆ NAWET KOPERNIK BYŁA KOBIETĄ :) . TAK POWAŻNIE TO WSTYD MI I JEŚLI KOGOŚ URAZIŁEM, PRZEPRASZAM
adas

Postprzez ASTER 2006-04-11, 9:59 am

ze strony głównej:

Głupota łódzkiego tabloidu poraża
Wtorek, 11.04.2006, godz. 09:20,
"Jak widać, jutro łodzianie muszą się spodziewa twardej walki, bo śląski zespół nie czuje respektu przed wyżej notowanymi rywalami (...) O tym, że w Widzewie bardzo serio traktuje się pojedynek ze śląską drużyną, świadczy to, że łodzianie już po dzisiejszym treningu wyjadą do Sosnowca". Takie "mądre" stwierdzenia znalazły się w dzisiejszym łódzkim "Expressie Ilustrowanym". Redaktorowi Janowi Hofmanowi, który napisał ten artykuł, polecamy korepetycje z geografii, bo widać spore braki w tej dziedzinie.

tak to jest jak się gra z żydowskim klubem ŻTS :wink:
ASTER

Postprzez SCORPARO 2006-04-11, 10:07 am

Sorki za O/T

ASTER napisał(a):ze strony głównej:

"Jak widać, jutro łodzianie muszą się spodziewa twardej walki, bo śląski zespół nie czuje respektu przed wyżej notowanymi rywalami (...) O tym, że w Widzewie bardzo serio traktuje się pojedynek ze śląską drużyną, świadczy to, że łodzianie już po dzisiejszym treningu wyjadą do Sosnowca". Takie "mądre" stwierdzenia znalazły się w dzisiejszym łódzkim "Expressie Ilustrowanym". Redaktorowi Janowi Hofmanowi, który napisał ten artykuł, polecamy korepetycje z geografii, bo widać spore braki w tej dziedzinie.

...delikatnie mówiac czuje się obrażony!![/b]
SCORPARO

re

Postprzez Qba 2006-04-11, 11:06 am

SCORPARO napisał(a):Sorki za O/T

...delikatnie mówiac czuje się obrażony!![/b]

za zydowski klub? :D:D:D:D Pesto wypowiedz sie co o tym myslisz :)

a tak powaznie to sobie w glowie ubzduralem, ze awans bedzie, kazda inna opcja bedzie dla mnie porazka. Jezeli uda nam sie wygrac z Widzewem, to polowa sukcesu bedzie, wg mnie to zajgrozniejszy przeciwnik, ale trzeba tez pamietac, ze Grzelak to nie Bizacki....
Qba

Postprzez MrCricket 2006-04-11, 11:09 am

Prawda jest taka, że ok.90 % ludzi z dalszych rejonów Polski, też wrzuciłoby Sosnowiec do śląska, już miałem kilka takich doświadczeń. Leży gdzieś koło Katowic to pewnie śląsk :wink: Wśród dziennikarzy ignorantów też nie brakuje więc nie ma co się dziwić. Nie ma na co się obrażać, wystarczy im jutro dokopać na boisku i po sprawie :wink:
MrCricket

Postprzez YOOSHKY 2006-04-11, 11:24 am

Gdzieś na Mazurach, moja rozmowa z tubylcem - wieśniakiem w średnim wieku, pracującym widłami w polu:

- ON: A skąd przyjechałeś?
- JA: Ze Sosnowca.
- ON: To ty hanys jesteś.... yyyy... tzn nie, Ty Zagłębiak przecież nie hanys.

:):)
A tu dziennikarz z wykształceniem.

Nie rozmywajmy juz :)
YOOSHKY

Postprzez Qni 2006-04-11, 12:59 pm

"Dziękuję za lekcję geografii. Nie jesteśmy specjalistyczną gazetą, toteż
pisząc śląski klub, traktowałem Zagłębie jako przedstawiciela śląskiego
województwa....
Pozdrawiam hof"

Oto odpowiedz Pana Jana Hofmana na mojego emaila. Chyba zostalem udobruchany. :wink:
Qni

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-04-11, 5:01 pm

Problem - Co jest Zaglebie Dabrowskie a co nie jest to sprawa tak
stara jak swiat i jeszcze troche. Oczywiscie ludzie sa temu winni
nie tak dawno bo 2 dni temu rozmawialem z Kolega w biurze i powiadam
ze jestem z Sosnowca itd itp, a ten ni z gruchy ni z pietruchy to Pan jest
Slazakiem, badz ze Slaska - Pan Magister Politechnika Warszawska.
To jest jedna strona medalu, jest i druga nasze Wladze - Burmistrz i
inni olewaja sprawe - DLACZEGO JAK WJEZDZAM NIE MA INFO TYPU
ZAGLEBIE DABROWSKIE WITA.-
Jezdzimy po Polsce i tak MAZOWSZE WITA, ZIEMIA WIELKOPOLSKA WITA
itd. a u nas niec - teraz cala Polska do Zakopanego, Krakowa jezdzi droga
Katowicka (Gierkowka) to bylaby mala sprawa ale jednak.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez krecik66 2006-04-11, 6:42 pm

Moim zdaniem drużyna pokazała już że są w stanie zagrać prawdziwy mecz, udowodnili że się starają np. w meczu ze Śląskiem Wrocław. Jestem pełen optymizmu i obstawiam 2-0 oczywiście dla Zagłębia. Pozdrawiam.
krecik66

Postprzez Ralph 2006-04-11, 7:30 pm

W tym przekłamaniu autorstwa redaktora Hofmana (na pewno nieświadomym, co wcale go nie usprawiedliwia) jest pewna analogia do sytuacji z określeniem "polskie obozy koncentracyjne". Niby zachód tutaj nie widzi problemu i dziwi się oburzeniu polskiego społeczeństwa, a dla nas jest to nie do zaakceptowania (i słusznie z resztą).
Identycznie jest właśnie z tym przypisywaniem Sosnowca do Śląska. Niby reszta Polski nie widzi tutaj zadnego problemu i niejednokrotnie jest zdziwiona protestami, a dla nas - Zagłębiaków, takie przedstawianie sprawy jest oburzajace... ;)

Mam propozycję do Zespołu Redakcyjnego naszego serwisu internetowego - Zagłębie Sosnowiec, aby do redakcji Expressu Ilustrowanego napisać (e-mailem) notę protestacyjną z żądaniem sprostowania na łamach tej gazety. To m.in w naszym interesie leży, aby na każdym kroku podkreślać naszą odrebność od Śląska. Tym bardziej przy tegp typu sytuacjach.

...ten tekst jest żałosny, poniżej wszelkiej krytki. A tyle teraz mówi się na temat rasizmu, również tego pochodzeniowego. Ręce opadają :?
Ralph

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna