Janusz Białek - Nowy trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez CZaRnYY 2006-04-07, 1:50 pm

jeszcze meczu nie zagrał a już słychać zewsząd biadolenie, że zły trener itd...

Niech miną co najmniej 3 mecze i przyjdzie czas na jakieś oceny.

Nie oszukujmy się - jesteśmy 2goligowym klubem ze środka tabeli, tacy trenerzy jak np. Stawowy są poza naszym zasięgiem - zatrudnili kogo się dało, Tochel od 6ciu meczów nie odniósł zwycięstwa jest więc podstawa jakaś by coś w drużynie zmienić...

Nowemu trenerowi życzę powodzenia, a dla Tochela respekt za to co zrobił dla Zagłębia i powodzenia w dalszej karierze trenerskiej...
CZaRnYY

Postprzez IQ 2006-04-07, 2:36 pm

Trochę mnie osłabiają te krytyczne wypowiedzi o Białku. Na razie nie poprowadził żadnego meczu Zagłębia więc co tu oceniać. Jedno przemawia za Białkiem - w porównaniu do Tochela jest dużo bardziej doświadczonym trenerem - w I lidze prowadził o wiele więcej zespołów niż nasz były szkoleniowiec (Tochel tylko KSZO i z tego co pamiętam został dość szybko zwolniony). Więc chociaż mały kredyt zaufania co ???

Pzdr
IQ

...

Postprzez Krawiec 2006-04-07, 3:00 pm

Przyłącze się do powyższych rozsądnych wypowiedzi. Byłem zawiedziaony rozwojem wydarzeń ale jest jak jest. Nie widzę tego najlepiej jak większość z Was ale na miłość boską nie pogarszajmy sytuacji i jako kibice wykażmy mądrość i charakter w tej trudnej sytuacji. Szacunek dla Krzysztofa Tochela pełny niemniej jednak walczymy dalej , może o utrzymanie , a może o baraż więc nie pogarszajmy sytuacji bo skończymy jak za Krótkiego.

Jutro pełna mobilizacja i doping dla Zagłębia, podziękowanie dla Krzysztofa Tochela i wsparcie dla Białka i drużyny!
Krawiec

Postprzez Monti 2006-04-07, 3:21 pm

Prawda jest brutalna. Najbliższe dwa mecze powiedzą nam wszystko. Aby sie liczyć w walce o awas trzeba je wygrać. Dlatego uważam że sytuacja nowego trenera jest przynajmniej dziwna. Jak te dwa mecze wygramy padną opinie że to zasługa Tochela bo niemożliwe by Białek w tak którkim czasie przygotował zespół, jak przegramy to będa opinie że można było zawalczyć tylko wymiana trenera byłą niepotrzebna bo Białek tylko zaszkodził. W tym drugim przypadku opinie na temat nowego trenera będą nieistotne i możemy zacząć debate "czy utrzymamy sie w lidze?". Ja należę do grona gorących zwolenników Tochela (mimo popełnianych błędów i braku oczekiwanych wyników uważam że to najlepszy trener dla Zagłębia) ale bez złośliwości i z wielkim żalem obawiam się że czeka nas powtórka z Krótkiego, a co gorsza w tą rolę nowy trener może być wmontowany w ciągu najblizszego tygodnia.
Monti
Moderator

Postprzez olo69 2006-04-07, 4:42 pm

Krawiec, jedni są optymistami większymi inni mniejszymi, a jeszcze inni pesymistami, ja pomimo meczu w Chorzowie i Gdańsku (tego ostatniego nie widziałem) do niedzieli do godziny 16 byłem optymistą i wierzyłem, że gra zaskoczy w meczu ze Śląskiem i bedzie coraz lepiej. Teraz optymistą już nie jestem (obym się mylił), ludzie na forum wyrazają swoje zdanie póki co nie spotkałem się z wpisami nawołującymi, żeby od pierwszych minut meczu ze Śląskiem krzyczeć - Białek chuju wyp....laj czy coś w tym stylu. Jednakże obawiam się, iż w przypadku tfu, tfu przegranej w meczu ze Śląskiem i Widzewem remont stadionu rozpocznie sie szybciej niż jest planowany i to niekoniecznie od szatni zawodników jak przeczytałem w jakimś z artykułów.
olo69

Postprzez viking 2006-04-07, 5:40 pm

Jednakże obawiam się, iż w przypadku tfu, tfu przegranej w meczu ze Śląskiem i Widzewem remont stadionu rozpocznie sie szybciej niż jest planowany i to niekoniecznie od szatni zawodników jak przeczytałem w jakimś z artykułów.

Ciekawi mnie jak przyjelibyśy Krzysia Tochela po dalszych przegranych meczach...? Rozumiem kredyt zaufania ale kiedy on miałby się skończyć po rundzie wiosennej?

Uważam ze zmiany sa niefortunne, Białek ma cholernie trudne zadanie i wchodzi w bardzo gorącym momencie. Powiedzmy sobie prawde nic nie moze zrobić !!!

Te mecze pokażą czy faktycznie zawodnicy sa znakomicie przygotowani do sezonu - czy gra o awans nie przeszła w trakcie przerwy sezonowej, no i czy Tochel rzeczywiście tylko mówił a wszyscy robili co robili :(
K. Tochel wprowadził nową koncepcję gry i zapłacił za nią głową - po co zmieniac maszynkę która dobrze chodził ??? Ciekawi mnie czy Białek po rozmowie z asystentami i piłkarzami nie wróci do starego systemu szybciej niż by się spodziewano i nie wykrzesi tych kilku cennych zwycięstw?

Na dzisiaj więcej jest znaków zapytania dlatego ocenę warto zostawić na później.
viking

Postprzez Cygan 2006-04-07, 6:52 pm

viking napisał(a):Białek ma cholernie trudne zadanie i wchodzi w bardzo gorącym momencie. Powiedzmy sobie prawde nic nie moze zrobić !!!

Nie usprawiedliwiaj Białka, jeszcze przed jego jakimikolwiek dokonaniami!Nie zgodzę sie, że nic nie może zrobić. Został (mniemam, że taki był zamiar zarządu? Bo jeśli nie taki,to po co ta zmiana?) zatrudniony po to, by właśnie coś zrobić (czyt. wstrząsnąć drużyną). Jeżeli sugerujesz, że nic nie może zrobić, to dlaczego zwolniono Krzyśka? Przecież nic nie zrobić, mógł także on (to sarkazm oczywiście:)

Ps: Ja wierzyłem (ba, byłem pewien!), że w meczu ze Śląskiem "odbijemy się od dna". Niestety moja pewność została utracona, wraz z ostatnimi zawirowaniami w klubie... Ale wiara i tak pozostała!
Cygan

HHEHEH

Postprzez Szczakuś 2006-04-07, 8:04 pm

Zobaczycie Białka taktyke <lol2> zero gry tylko murowanie bramki trener z niego do bani !
Powodzenia
Szczakuś

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-04-07, 8:47 pm

Nowy trener wedlug mojego przeczucia to jest sprawa przejsciowa
z ta roznica ze nie doprowadzi do degradacji tak jak to uczynil Krotki.
Jest rzecza oczywista ze nie nalezy przeszkadzac nowemu trenerowi
nie nalezy przeklinac itd itp natomiast bacznie przygladac sie co nasi
pilkarze graja.
Jezeli Nasza druzyna bedzie grala na remis ze Slaskiem i faktycznie
ten remis osiagnie to ja dziekuje za taka taktyke i trenera.
Zreszta Ja nie pozegnalem sie z NASZYM trenerem - Pan KT do nas
wczesniej czy pozniej wroci bo jest to czlowiek stworzony dla ZAGLEBIA.
Zobaczymy jutro - co nasza druzyna bedzie grala, ja jestem przekonany
iz zawodnicy sa przygotowani to Sezonu i to dobrze.
Wydaje mi sie iz zawodnicy sami powinni chociazby dla samego KT grac
najlepiej jak potrafia, aby pokazac Prezesowi, iz podjal decyzje zla.
Trener Bialek nic nie zrobi sam jesli Nasi ZELBOJKI nie beda grali.
Pozdrawiam- oby jutro i nie tylko zaswiecilo slonce nad LUDOWYM.
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez MrCricket 2006-04-07, 9:12 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Jezeli Nasza druzyna bedzie grala na remis ze Slaskiem i faktycznie
ten remis osiagnie to ja dziekuje za taka taktyke i trenera.

Wydaje mi sie iz zawodnicy sami powinni chociazby dla samego KT grac
najlepiej jak potrafia, aby pokazac Prezesowi, iz podjal decyzje zla.

Na pewno nie będziemy grali na remis. Skąd panu to do głowy przyszło ? Przecież taki wynik nic nam nie daje ! To nie znaczy, że musimy zagrać taktyką "Hura wszyscy do przodu", ale musimy strzelić przynajmniej jedną bramkę niż przeciwnik. Białek o tym wie, ale czy mu się to uda to zobaczymy jutro.

A z drugiego cytatu wnioskuje, że jeśli nasi zagrają dobrze to będzie to zasługa Tochela, a jeśli źle to Białka ? :shock:
MrCricket

Postprzez Deu 2006-04-07, 10:13 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Nowy trener wedlug mojego przeczucia to jest sprawa przejsciowa
z ta roznica ze nie doprowadzi do degradacji tak jak to uczynil Krotki.

Gdy krótki odchodził po meczu z ŁKS (0:3) Zagłębie było na 10 miejscu w tabeli - dość bezpiecznym. Pomimo całej pogardy dla tego trenera, to nie on pchnął nas w otchłań 3 ligii.
Deu

Postprzez Leyton 2006-04-07, 10:23 pm

Nie wiem czy to dobre miejsce na zadanie tego pytania, ale spóbuję.
Czy ktoś może podać nazwisko trenera niezwiązanego wcześniej z naszym klubem, który wywalczył z Zagłębiem awans do jakiejkolwiek wyższej ligi . Nasz klub ma już 100 lat, więc mogło mi coś umknąć.
Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
Leyton

Postprzez WujekDobraRada 2006-04-07, 10:40 pm

Leyton napisał(a):Nie wiem czy to dobre miejsce na zadanie tego pytania, ale spóbuję.
Czy ktoś może podać nazwisko trenera niezwiązanego wcześniej z naszym klubem, który wywalczył z Zagłębiem awans do jakiejkolwiek wyższej ligi . Nasz klub ma już 100 lat, więc mogło mi coś umknąć.
Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.

Alojzy Sitko w sezonie 1959 wprowadził Zagłębie (właściwie Stal) do I ligi i nie był wczesniej zwiazany z Zagłębiem :) Wygrałem coś?
WujekDobraRada

Postprzez olo69 2006-04-07, 10:46 pm

viking napisał(a):
Jednakże obawiam się, iż w przypadku tfu, tfu przegranej w meczu ze Śląskiem i Widzewem remont stadionu rozpocznie sie szybciej niż jest planowany i to niekoniecznie od szatni zawodników jak przeczytałem w jakimś z artykułów.

Ciekawi mnie jak przyjelibyśy Krzysia Tochela po dalszych przegranych meczach...? Rozumiem kredyt zaufania ale kiedy on miałby się skończyć po rundzie wiosennej?

Uważam ze zmiany sa niefortunne, Białek ma cholernie trudne zadanie i wchodzi w bardzo gorącym momencie. Powiedzmy sobie prawde nic nie moze zrobić !!!

Skoro nic nie moze zrobic to po co wziął taka pracę - dla kasy? chyba nie ma innej odpowiedzi.
Róznica pomiedzy Tochelem a inymi trenerami polega na tym, że on jest stąd (rozumiem, że niektórzy kibice bardzo młodzi oraz ludzie którzy Sosnowiec poznali z perspektywy dworca południowego mogą tego nie czuć) i oczywistym jest, że awans na stulecie klubu to chyba byłoby spełnienie jego trenerskiej kariery, natomiast dla człowieka z zewnątrz Zagłębie to kolejny klub w karierze,
Jednakże pragnę zaznaczyć, iż nie neguję umiejetności trenerskich Pana Białka, skoro do tej pory żaden prokurator nie zainteresował się fantastyczną formą Groclinu pewnej wiosny - znaczy to, iz Pan Białek trenerem dobrym jest/był.
Więcej polemizować nie mam ochoty gdyż właśnie wróciłem z hokeja i jestem zmęczony
PS Zagłębie - Zawisza Nowy Targ 6-1
olo69

Postprzez Leyton 2006-04-07, 10:53 pm

WujekDobraRada:

Nie. :(
To ja wygrałem. Założyłem się, że nie było takiego trenera od 45 lat. :D :D :D
Sitko był 47 lat temu....i dlatego też bez ryzyka się założyłem :P

PS. Jeden na 100 lat....
Leyton

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna