STRONA GŁÓWNA - TEMAT O HERBIE

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez musztra 2006-01-25, 10:00 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):
musztra napisał(a):Opanujcie się wszystkim nam przecież zależy na tym herbie a walczycie ze sobą jakby ktoś chciał pozostać przy starym
:!:

Bo chyba o to w tej całej akcji chodzi :shock: :wink: [/b]

stary - obecny jaki ma SSA.
Ps. Nie żebym się czepiał ale skoro zmieniony zostały herb na głównej to może trzymać się tego kluczowo i zmienić też te znaczki przy każdym nowym news-ie :?:
musztra

Postprzez michaelus 2006-01-25, 11:21 pm

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3131111.html

Dariusz Kisiel, który jest właścicielem znaku, zaproponował, że może użyczyć go spółce za darmo. Giancarlo Motto, prezes klubu, proponuje inne rozwiązanie - klub przejmuje znak i użycza go Kisielowi, by ten nadal mógł zarabiać dzięki sprzedaży pamiątek. - Sytuacja jest patowa, bo na takie rozwiązanie trudno przystać. Będziemy jeszcze rozmawiać - mówi Kisiel.

Czyli właściciel klubu zareagował tak jak każdy zdrowo myślący prezes zareagować powinien.

Pan Darek oddaje prawa do znaku w zamian dożywotnio prawo do bezpłatnego wykorzystywania logo na szalikach, koszulkachi i innych lubowych gadżetach.
Innego rozwiązanie szczerze pisząc nie przychodzi mi na myśl.
michaelus

Postprzez Qni 2006-01-26, 12:16 am

Tez na miejscu prezesa Motto nie zgodzilbym sie na uzywanie starego herbu, jesli nie nalezalby do klubu. Bo co to za smieszna sytuacja, gdzie klub czy firma uzywa logo nalezace do jakiegos, dajmy na to, Kowalskiego.
Qni

Postprzez WujekDobraRada 2006-01-26, 12:51 am

Proponuje spojrzeć na sprawe z innej strony. Nawet jesli strona włoska, która i tak zamierza się wycofać ze sponsorowania Zagłębia zgodzi się na to by Darek w zamian za użyczenie starego herbu mógł już zawsze produkowac pamiątki, bo w koncu przez te dwa lub trzy lata napewno nie powstanie w klubie profesjonalna komórka marketingu zajmujaca się m.inn. produkcją gadżetów dla kibiców.
Tylko jaki poważny inwestor W PRZYSZŁOŚCI bedzie chciał przejąc klub, który nie jest właścicielem swojego herbu i nie może produkowac pamiatek własnego klubu. Czy choć jeden z Was pomyślał o tym?

Znam Darka od dawna i wiem, że "kokosów" z tego interesu nie ma. Trzeba pamietać że nawet gdy byliśmy w niższych ligach robił pamiątki których zazdrościły nam kluby z pierwszej ligi. A sklep był wtedy (obecnie również) czymś więcej niż zwykłym sklepem ale też miejscem gdzie można było spotkać sporo ludzi oddanych Zagłębiu, pogadać, urodziło się tam też sporo niegłupich inicjatyw. Dlatego jak większoć, uważam że nalezy mu ta działka jeszcze długo.

Ale może też się tak zdażyć że obecny lub przyszły własciciel klubu wynajmie prawników za grubą kase i sprawdzą czy jako zwykły kibic miał prawo zastrzec herb, którego nie wymyślił. A w polskich sądach rózne cuda się zdażają...

Rozwiązanie wydaje się być jedno. Profesjonalny klub musi być właścicielem swojego herbu to wg mnie jest sprawą oczywistą. Sklep kibica w zamian za oddanie herbu klubowi przez ustaloną ilość lat jest podmiotem gospodarczym posiadającym wyłączność na produkcję oraz dystrybucję pamiątek Zagłębia. Ilość lat trwania umowy i warunki podziału zysków do ustalenia miedzy stronami.

To takie moje przemyslenia i propozycja...

Pozdrawiam
WujekDobraRada

Postprzez twari 2006-01-26, 2:04 am

Tak jak pisalem - wszystko lezy w rekach Darka! Stanowisko klubu bylo oczywiste i trudno sie takiej postawie dziwic!
Mysle ze Motto zachowuje sie fair bo akceptuje propozycje zmiany loga! Stawia jednak zupelnie normalne warunki i daje furtke Darkowi - to o co tak wszyscy tu walcza!
Jesli Darek sie zgodzi to herb wroci na miejsce a on dalej bedzie mogl robic to co robil do tej pory. Czy to nie sensowna i uczciwa transakcja?
Ale co zrobi Darek?
twari

Postprzez Puzon 2006-01-26, 7:53 am

Ten artykuł z "Wyborczej" nie do końca oddaje sens rozmów do jakich doszło na wczorajszym spotkaniu. Jakiś tam malutki, początkowy kompromis jednak osiągnięto. Natomiast teraz nadszedł czas na rozmowy z udziałem prawników i.t.p. A wszystkie nasze kolejne forumowe dysputy czy akcje nawet bardzo szeroko zakrojone, nic nie dadzą dopóki obie strony nie osiągną konsensusu. Godne podkreślenia jest to, że osobą dążącą do kompromisu był Darek. Rudy w pewnym momęcie już całkowicie chciał uciąc rozmowy na temat herbu.
Puzon
Adventure Group

...

Postprzez Krawiec 2006-01-27, 12:34 am

Rary odkąd kibice jako całość stanęli za akcją HERB, to nie jest tylko sprawa między Darkiem, a klubem. Nikt tu o Darku złego słowa nie powiedział więc Ci wszyscy, którzy tak uważają niech się nauczą czytać ze zrozumieniem.

Wujku dobra rada, nie tylko ktoś pomyślał ale też napisał na forum. Na okoliczność wycofania się sponsora lub odsprzedaży akcji istnieje rada w postaci odpowiedniego zapisu w umowie - jaka by ona nie była. Wlaściwie poza tym niuansem , dalsza cześć Twojej wypowiedzi pokrywa się z moją opinią na ten temat.

To, że użyczenie nie wchodzi w grę bylo dla mnie oczywiste od dłuższego czasu.

I teraz jest moment kluczowy dla dalszych losów akcji HERB. Postawa Darka - czy się zniechęci czy też będzie negocjował.

Jeśli będzie negocjował to trzeba Darka wyraźnie poprzeć.
Krawiec

Postprzez WOJTEK 2006-01-27, 2:26 am

Darek ewidentnie wykazał chęć negocjacji. Więcej ma wyjaśnić jego rozmowa z Klubem.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez twari 2006-01-29, 12:34 pm

a propos głownej strony - respekt za akcje z czarno-białą stroną!
twari

??

Postprzez ^m@rcin^ 2006-01-29, 12:40 pm

twari napisał(a):a propos głownej strony - respekt za akcje z czarno-białą stroną!

Ja mam kolorowa normalnie :?:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Re: ??

Postprzez PTAQ84 2006-01-29, 12:46 pm

^m@rcin^ napisał(a):
twari napisał(a):a propos głownej strony - respekt za akcje z czarno-białą stroną!

Ja mam kolorowa normalnie :?:

ja mam czarno białą...szacunek za trafną decyzje..
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez WOJTEK 2006-01-29, 12:46 pm

To masz chyba awarię monitora. To byli zwykli gołębiarze, nie Papież. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez twari 2006-01-29, 1:08 pm

WOJTEK napisał(a):
To masz chyba awarię monitora. To byli zwykli gołębiarze, nie Papież. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Strona głowna jest czarno-biała! Podobnie jak onet, interia, wp itp...
Nie wiem na jakiej zasadzie jest to zrobione ale przypuszczam ze to jakis skrypt wiec moze masz wylaczona obsluge takowych?
twari

Postprzez keff79 2006-01-29, 1:15 pm

Na IE jest czarno-biały, a na FireFoxie mam kolor.. - ale kto jeszcze używa IE??! :roll:
keff79

Postprzez bleble 2006-01-29, 3:45 pm

WOJTEK napisał(a):

tu czlowiek i tam czlowiek, wiec o co chodzi?
bleble

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice