Mistrzostwa Świata 2006

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez asdf 2005-12-10, 11:12 am

Ze szkopami remis, z Kostaryka wtopa i wygrana z Ekwadorem zagwarantuje nam wyjscie z grupy. Trafiamy na Anglie i do widzenia.
asdf

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-12-10, 11:19 am

Wszyscy tu widze ooooo kostaryka mamy juz 3 pkt ooooo Ekwador to juz 6 a z Niemcami powalczymy bedzie 7.

Jeśli zdobedziemy 3 pkt w grupi bedzie to sukces reprezenatcji . Wspomnicie moje słowa :twisted:
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez gruby 2005-12-10, 11:21 am

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):Wszyscy tu widze ooooo kostaryka mamy juz 3 pkt ooooo Ekwador to juz 6 a z Niemcami powalczymy bedzie 7.

Jeśli zdobedziemy 3 pkt w grupi bedzie to sukces reprezenatcji . Wspomnicie moje słowa :twisted:

pesymista :wink: może i masz racje,ale udało nam się wylosować w miare dobrą grupe,teraz wszystko zależy od naszych gwiazd :wink: jak będą chcieli wyjśc z grupy to wyjdą
gruby

Postprzez keff79 2005-12-10, 11:26 am

Wszystko zależy już od pierwszego meczu, porażka z Ekwadorem na 90% oznacza że nie wyjdziemy z grupy.. ale przecież 09.06.2006r. będzie oberwanie chmury i Ebi strzeli z piętki :wink:
Nasza grupa nie nalezy do najłatwiejszych Kostaryka i Ekwador to są totalnie nieobliczalne zespoły potrafia stawić czoła najlepszym, po czym przerżnąć ze średniakami.. - no i jesteśmy chyba jedyną drużyną narodową, której wyjście z grupy będzie zależało od tego jak się ceni na rynku krajowym drzewo :roll:
keff79

Postprzez kwachu 2005-12-10, 11:35 am

Nie jest źle. Najsilniejsza wg. mnie jest grupa C - Argentyna, WKS, Serbia i Czarnogóra, Holandia oraz E Włochy, Ghana, USA, Czechy. Lepsza od naszej i chyba najsłabsza jest grupa D z Meksykiem, Iranem, Angolą i Portugalią. Gdybyśmy grali tam zamiast Portugalii można by mówić o wielkim szczęściu :D Ekwadoru, z którym ostatnio wygraliśmy, nie lekceważyłbym tak bardzo. Ekipa sie na pewno na nas zmobilizuje no i nie będzie już takich warunków atmosferycznych. Choć nasz skład zapewne będzie jeszcze mocniejszy niż w tamtym meczu. Kostaryka tez jest do ogrania, choć trzeba uważać, ostatnio zagrali niezły mecz towarzyski z Francją. W każdym razie i Ekwador i Kostaryka są do przejścia. Jeśli wygramy te dwa mecze powinniśmy spokojnie wyjść z grupy. Mecz z Niemcami nie będzie miał większego znaczenia, ponieważ po wyjściu z grupy trafiamy albo na Anglię albo na Szwecję. I tu, jeśli czegoś nie spieprzymy wcześniej w grupie, skończy się chyba nasz występ na mundialu. Choć po cichu marzy mi się mecz ze Szwedami i rewanż za kilka ostatnich spotkań i to jak nas przekręcili przy eliminacjach Mistrzostw Europy. Jedno jest pewne - będzie ciekawie :D
kwachu

Postprzez PawełK 2005-12-10, 11:42 am

keff79 napisał(a):...Nasza grupa nie nalezy do najłatwiejszych Kostaryka i Ekwador to są totalnie nieobliczalne zespoły potrafia stawić czoła najlepszym, po czym przerżnąć ze średniakami...

My nie jesteśmy najlepsi, ale oby sie sprawdziły Twoje przewidywania, że ze średniakami przerżną :) bo co najwyżej do średniaków sie zaliczamy.
Co do wyjścia z grupy to mysle, że powinniśmy sobie poradzić. Losowanie było nie najgorsze. Wybiera sie ktoś na mundial :?: z biletami pewnie będą jazdy :roll: ale ma być podobno dużo telebimów i pewnie dużo nas tam pojedzie żeby tylko być :D
PawełK
pyszałek

Postprzez lys1975 2005-12-10, 11:50 am

keff79 napisał(a):Wszystko zależy już od pierwszego meczu, porażka z Ekwadorem na 90% oznacza że nie wyjdziemy z grupy.. ale przecież 09.06.2006r. będzie oberwanie chmury i Ebi strzeli z piętki :wink:
Nasza grupa nie nalezy do najłatwiejszych Kostaryka i Ekwador to są totalnie nieobliczalne zespoły potrafia stawić czoła najlepszym, po czym przerżnąć ze średniakami.. - no i jesteśmy chyba jedyną drużyną narodową, której wyjście z grupy będzie zależało od tego jak się ceni na rynku krajowym drzewo :roll:

Nasza reprezentacja też bywa nieobliczalna,bo przegrywać też potrafi i to z kim i w jakim stylu...
I chyba chodzi tu bardziej nie tyle o ceny drzewa,ile raczej o cenę drewna a czasem nawet próchna...
lys1975

Postprzez robsec 2005-12-10, 12:01 pm

Flaga biało czerwona z napisem SOSNOWIEC by się przydała :(
robsec
erotoman

Postprzez asdf 2005-12-10, 1:24 pm

Optymistom przypominam, ze na stanowisku trenera mamy szalonego Janasa :shock:

Przykladowa wypowiedz pseudo trenera z dzisiejszej prasy: "Ebi musi najpierw wygrać rywalizację o miejsce w składzie - odpowiedział Janas"

No tak, ciekawe jaki znajdzie pretekst zeby zagral Lewandowski, Rasiak, Rzasa i Mila ?
asdf

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-12-10, 1:55 pm

robsec napisał(a):Flaga biało czerwona z napisem SOSNOWIEC by się przydała :(

Jest :) 5 m na 2 byla ostatnio na PŚ siatkarek w Japonii :)
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Kamilsts 2005-12-10, 3:14 pm

Wychodzimy z grupy nie ma innej możliwości.... średniaków ogrywać potrafimy a za takich trzeba uznać reprezentację Ekwadoru i Kostaryki. Mam nadzieję że Nasi nie zagrają słabo ze szwabami i nie przyniosą Nam wstydu bo jak dla Mnie to najważniejszy mecz na tych mistrzostwach niezależnie od tego co będzie dalej.
Na czarnego konia mistrzostw obstawiam Ghanę,Włosi nie wyjdą z grupy :lol: i dobrze.

Liczę na finał Polska-Holandia :lol: :lol: :lol: chociaż oni mają ciężką grupę.
Kamilsts

Postprzez LucasUSA 2005-12-10, 3:27 pm

Niezla grupa, spotkanie z Niemcami bedzie, mam nadzieje, wydarzeniem. Licze na tysiace polskich kibicow na ulicach Niemiec i na pewno sie nie przelicze.
Kostaryka.. hmm, chyba sa w rankingu FIFA wyzej niz my? :wink:
Spotkalem tu w NJ sporo ludzi z Kostaryki - wszyscy sa oblakani na punkcie futbolu. Czasami zaczyna sie od mojego akcentu, potem tajemnica sie wyjasnia (aaa, Polish) a potem juz rozmowa o pilce :D.
Ekwador - nie namiesza.
LucasUSA

Postprzez FIGHTER1906 2005-12-10, 4:58 pm

Nie jest źle!

Mamy szansę na wyjście z grupy. Myślę, że Ekwador to jedna ze słabszych ekip na tym mundialu. Niewiadomą natomiast jest ekipa Kostaryki.

Ja liczę na wyjście z grupy przy dobrym meczu walki z Niemcami no, a potem to już pewnie porażka ze Szwecją, która prawdopodobnie wygra swoją grupę (Anglicy nie wygrali ze Szwedami od bagatela 37lat(!)).

No, ale póki piłka w grze...
FIGHTER1906
Pokemon z żółtą kartką

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-12-10, 5:12 pm

Ktos zamawia bilety ??
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez ASTER 2005-12-10, 5:16 pm

Kiedyś Franz Beka.. mówił o 3 tyś biletów, które przesle do PZPN.
Słyszeliście to i czy to prawda?
ASTER

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna