przez mike79 2005-11-23, 5:17 pm
Nie zrozumieliśmy się kol. MrCricket(więc po krótce powtórzę)
Chodziło mi o to że u Nas ewentualny awans TO BARDZO SZTUCZNY I ROBIONY NA SIŁĘ TWÓR, KTÓRY NIE WYNIKA Z ODPOWIEDNIEJ POLITYKI I DZIAŁAŃ KLUBU I MIASTA LECZ POPROSTU MA BYĆ BO KLUB OBCHODZI SWOJE 100-LECIE.NO I PEWNIE UDA SIĘ TEN CEL ZREALIZOWAĆ.CO ZARÓWNO MNIE JAK I WIELU Z NAS ZAPEWNE BARDZO UCIESZY !!! JEDNAK TO WSZYSTKO ROBIONE JEST OD D... STRONY albo jak kto woli PRAWDĘ POWIEDZIAWSZY NIE ROBI SIĘ ZBYT WIELE(żeby nie powiedzieć NIC) !! A przecież o tym że klub będzie obchodził 100-lecie WIADOMO NIE OD WCZORAJ, A CO SIĘ ZMIENIŁO OD TEJ PORY ?? DRUŻYNY NA MIARĘ EKSTRAKLASY NIE MAMY I CIĘŻKO BĘDZIE JĄ ZBUDOWAĆ PRZEZ PARE MIESIĘCY(bo czym innym jest sam AWANS a czym innym GRA w ekstraklasie). NA STADIONIE COŚ SIĘ TAM PEWNIE ZROBI ŻEBY TYLKO JAKOŚ POZWOLONO NA NIM GRAĆ W 1 LIDZE.KLUB OD STRONY DZIAŁAŃ MARKETINGOWO-PROMOCYJNO-ORGANIZACYJNYCH JEST JAK NA WYMAGANIA EKSTRAKLASY KOMPLETNIE "W LESIE".A przecież to jest spółka akcyjna !! i o ile się orientuję to w każdej takowej istnieją odpowiednie działy DBAJĄCĘ O MARKĘ,RENOMĘ itd DANEJ FIRMY CZY PRODUKTU(w Naszym przypadku drużyny piłkarskiej ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC).
Stąd też powstaje pytanie CO POTEM ?? Pewnie TAK JAK PISZESZ WALKA O UTRZYMANIE itd(nieważne). CELEM TEGO CO PISAŁEM BYŁO TYLKO UŚWIADOMIENIE WIELU OSOBOM ŻE TAK PRAWDĘ POWIEDZIAWSZY MY NIE JESTEŚMY PRZYGOTOWANI NA EKSTRAKLASĘ I CO NIEKTÓRZY MUSZĄ BYĆ ŚWIADOMI TEGO ŻE JEŚLI NIE ZMIENI SIĘ BARDZO DUŻO W CAŁYM OTOCZENIU TEGO CO NAZYWA SIĘ ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC to... ewentualny awans będzie celem samym w sobie i szczytem aktualnych możliwości "ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC"(czyli wszystkiego co się mieści pod tym pojęciem)
PS. Piszesz tak "... o tym będzie trzeba pomyśleć jak uda nam się awansować, do czego jeszcze baaaardzo daleka droga".
A WG MNIE O WIELU RZECZACH TRZEBA MYŚLEĆ DUŻO WCZEŚNIEJ, BO POTEM SIĘ MOŻNA NIEMIŁO ROZCZAROWAĆ...
Przedstawia się to mniej więcej tak:
KRÓTKOWZROCZNOŚĆ - celem jest AWANS i ewentualne bycie w ekstraklasie zapewne nie dłużej niż rok
"DALSZA PERPEKTYWA" - celem jest AWANS i ewentualna gra w ekstraklasie lub w przypadku takich a nie innych realiów uświadomienie ludziom odpowiednio wcześnie dlaczego jest(i będzie) tak a nie inaczej.Po wielu postach w ostatnim czasie( często popartych łacińskimi skur..., pierd......., chu.... itd) na tym forum przekonałem się że grupa "oderwanych od rzeczywistości" jest całkiem spora...