ostatnie posunięcia trenera!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez baranek 2005-11-17, 12:25 am

zgadzam sie z przedmówca :)

dodam ze mozna brac takich zawodników oczywiscie jestem jak najbardziej za ale nie traktujmy (zarezad trener etc) jako wzmocnienia
mamy kilku młodych zdolnych ale jakos nie widac ich na boisku bo trener nie widzi ich w "swojej druzynie" wiecto jest takie mydlenie oczu nam kibicom ale ile mozna na tym jechac poraz kolejny nie dam sie nabrac
przed tym sezonem chodziło duzo klasowych zawodników z karta na reku a do nas przywodza chylaszek i butryn???
baranek

Postprzez Przemek26 2005-11-17, 8:55 am

Nie mogę. 1,5 godziny to ja miałem treningi w juniorach. Myślałem że w II lidze to się trenuje a nie rozgrzewa na treningach.
Przemek26

Postprzez problematyk-ziom 2005-11-17, 10:51 am

a trener jaki obużony że mu ktoś ingeruje w jego trenerskie sprawy... a teraz sobie policzmy... 1,5 x dajmy na to 5 razy w tygodniu = 7,5 godziny... + mecze... to góra 10 godz tygodniowo... czyli jakieś 40-45 godz w miesiącu... kto z was za 50 godz pracy w miesiącu zarabia tyle kasy co oni?

a co do wzmocnien... po rundzie wiosennej wydawało się ze wzmocnienie nie są konieczne... przecież byliśmy mistrzami wiosny to po co zmieniać poł zespołu? ale złe przygotowanie mistrzów wiosny i są tego efekty...
problematyk-ziom

Postprzez MrCricket 2005-11-17, 12:07 pm

problematyk-ziom napisał(a):a trener jaki obużony że mu ktoś ingeruje w jego trenerskie sprawy... a teraz sobie policzmy... 1,5 x dajmy na to 5 razy w tygodniu = 7,5 godziny... + mecze... to góra 10 godz tygodniowo... czyli jakieś 40-45 godz w miesiącu... kto z was za 50 godz pracy w miesiącu zarabia tyle kasy co oni?

Wystarczyło trenować i też byś tyle zarabiał :lol: Te 1,5 godziny to rzeczywiście kpina, przecież oni więcej czasu stoją dziennie przed lustrem.
MrCricket

Postprzez zgredos 2005-11-17, 12:40 pm

Po przeczytaniu wypowiedzi trenera jestem w szoku, myślałem że piłkarze Zagłębia są zawodowcami i trenują tak jak na zawodowców przystoi (1,5 godz. :shock: ) ja gdy byłem młody i uprawiałem sport to przed ważną imprezą (Spartakiada Młodzieży ) trenowaliśmy 2 razy dziennie po 2-2,5 godz..
Widocznie trener uważa że nasze gwiazdy nie muszą więcej trenować

Ps. Problematyk-ziom 100% poparcia
zgredos

Postprzez mdc dg 2005-11-17, 1:40 pm

Teraz widać jak "profesjonalnym" trenerem jest Tochel :lol: No to mamy przyczyne słabej gry naszych "panienek" i ich wytrzymałości fizycznej.Przecież ci amatorzy powinni siedzieć w klubie dzień na dzień po 8 godzin.3 godziny treningów a pozostały czas niech się uczą taktyki.Prezes klubu bardzo dobrze zareagował i niech Tochel nie gra pokrzywdzonego bo to jego "wyczerpujące" treningi spowodowały słabą forme drużyny.
mdc dg

Postprzez ma3y 2005-11-17, 4:45 pm

z tym treningiem 1,5 godziny dziennie to naprawde jakaś paranoja
w poważnych klubach zawodnicy w klubie spędzają większość dnia trenując na murawie, na siłowni, zajęcia taktyczne, wspólne posiłki w celu integracji drużyny...a u nas...szkoda słów
ma3y

Postprzez lys1975 2005-11-17, 6:40 pm

Panowie!NO co Wy?Półtorej godziny dziennie dla prawdziwych gwiazd futbolu to i tak za dużo,należy dbać o zdrowie zawodników!Przecież wiadomo że przyczyną wielu chorób może być np.wyczerpanie organizmu,czy też przemęczenie spowodowane nadmiernym wysiłkiem(fizycznym-trening na boisku,siłka,etc. psychicznym-np.nauka taktyki itp.).Dlaczego tak klub jak i wiernie oddani kibice zamierzają się pastwić nad drużyną dokładając im do godzin trzech dziennie wyczerpującego treningu-nie wiem :?: :?: :?: :shock: Przecież swoją postawą w ligowych spotkaniach nie jeden z nich unaocznił wszystkim że w piłkę mogą grać nawet z zamkniętymi oczkami,to po co w ogóle im te treningi :?: :lol: :lol: :lol:
lys1975

Postprzez darco 2005-11-17, 10:20 pm

Krzysztof15 napisał(a):No to faktycznie mamy "profesjonalistow" :(
cytat z wypowiedzi K.Tochela:
"Trochę mi te plany pokrzyżowano pismem, w którym otrzymałem polecenie służbowe, że do końca tygodnia, począwszy od dziś mamy trenować zamiast półtorej godziny, trzy godziny dziennie. Muszę się do tego dostosować"

Wyglada, że nasze "gwiazdy" w tygodniu więcej balują niż trenują :!:

1,5 gdziny dziennie, to chyba jaja jakieś :?: ( no, tak, dłuższy trening
zepsuł by im chyba, ich żelowe fryzurki)

A Wy się dziwicie dlaczego mają taką słabą kondycję ( jak np. na 30 min meczu z Polkowicami)

Tu potrzeba takiego Wagnera, żeby im się pot po jajach lał :!:

Po raz pierwszy zwątpiłem w pana, panie Tochel :!: :!: :!:

I za co oni biorą pieniądze, ci pseudo profesionaliści :?: :?: :?:

1,5 godziny, a czasem nawet i 3 godziny dziennie, to grają w piłkę dzieci pod moim oknem :!:

My, kibice głowę sobie łamaliśmy skąd problemy naszej drużyny i słabe wyniki, a to takie banalnie proste :wink:
Młodych ludzi rozpiera energia. Jeśli to nie będzie boisko, to będzie to dyskoteka. Ale w takim razie gdzie ten piłkarski profesionalizm zawodników i trenera :?:
darco

Postprzez siwy_sc 2005-11-18, 8:48 pm

ja poprostu w to nie moge uwierzyc ze zawodowcy trenuja 90 min :shock: kuzwa tyle to trwaja jedne zajecia na awf-ie ktorych jest czasami kilka dziennie. kuzwa zeby sie czasem nie przetrenowali bo nie beda mieli "swieżosci".

DO ROBOTY PANIENKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
siwy_sc

Postprzez keff79 2005-11-18, 11:57 pm

Te 1,5 godziny to jest przerażające.. i smutne :? a przecież są przykłady choćby z Legii gdzie Wdowiec rozkręcił drużynę ciężką pracą. W Warszawie jest bardzo duże prawdopodobieństwo na Mistrza.. mimo przeciętnego początku - jak to "Nędza" powiedział po treningach nie mają nawet ochoty na "rozrywki" liczy się tylko sen. Nawet te 3 godziny to jakaś paranoja.. ale wiem że z tym trenerem i z tym składem jesteśmy w stanie wywalczyć awans - to jest 95% składu z rundy wiosennej.
keff79

Postprzez Przemek26 2005-11-20, 9:08 am

"Jeśli mam być szczery, to nie posłuchałem prezesa i nie było trzygodzinnych treningów, tylko przebywaliśmy w klubie 3 godziny. Dla mnie jest absurdem, żeby w tym okresie trenować po 3 godziny dziennie. Gdybym naprawdę trenował po 3 godziny, to moi zawodnicy nie mieliby szans nawet pospacerować w tym meczu."

Teraz to nasz trener rozwalił na łopatki.
Przemek26

Postprzez problematyk-ziom 2005-11-20, 9:43 am

przecież ten trener jest nienormalny za przeproszeniem... przecież on w ironiczny sposób wypowiada się o decyzjach prezesa... mało tego on wręcz kpi z niego! postawcie się na miejscu prezesa... jakis trenerek mu podskakuje mi mówi ze jego decyzje to: "Dla mnie jest absurdem, żeby w tym okresie trenować po 3 godziny dziennie." I jeszcze się kretyn przyznaje jak robili z prezesa debila poprostu przebywając w klubie po 3 godz... paranoja...

"Uważam, że przed rozgrywkami w kontrakcie trzeba wpisać, że ma zdobyć tyle a tyle punktów. Jeśli tego nie ma wpisanego w kontrakcie, to ja nie przyjmuję to wiadomości, że trzeba zdobyć tyle. "
Już wszyscy wiemy że trener ocenia swoją prace w tej rundzie za dobrą i jest zadowolony! Przeciez nie miał zapisane ile ma punktów zrobić...

Jestem bardzo ciekaw jak w razie ewentualnej zmiany trenera zachowa się Tochel... Czy pokaże że liczy się dla niego klub (dobro ZAGŁĘBIA leży mu na sercu) i rozwiąże kontrakt czy będzie jak pijawka na kase... i z pieniążków nie zrezygnuje... bo kontrakt ma ważny...
problematyk-ziom

Postprzez maras24 2005-11-20, 10:10 am

Jakos jak trenowali 1,5 godz na wiosne i wygrywali mecz za meczem to nikomu z Was nie przeszkadzało że tak krótko!!A jeszcze lepsze sa wypowiedzi że to przez krótkie treningi traciliśmy te pkt!!No tak przecież jak zawodnik nie trafia z 5 metrów do pustej bramki albo nie wykorzystuje 3 sytuacji sam na sam w meczu to jest oczywiscie wina krótkich treningów i trenera!!Przestańcie już pierdolic takie głupoty!!Dla mnie Tochel był jest i będzie w dalszym ciągu jest nr 1 jesli chodzi o trenera w Zagłebiu,a juz porównywanie Legii i Wdowca to jest nieporozumienie!!
maras24

Postprzez olo69 2005-11-20, 10:30 am

problematyk-ziom napisał(a):przecież ten trener jest nienormalny za przeproszeniem... przecież on w ironiczny sposób wypowiada się o decyzjach prezesa... mało tego on wręcz kpi z niego! postawcie się na miejscu prezesa... jakis trenerek mu podskakuje mi mówi ze jego decyzje to: "Dla mnie jest absurdem, żeby w tym okresie trenować po 3 godziny dziennie." I jeszcze się kretyn przyznaje jak robili z prezesa debila poprostu przebywając w klubie po 3 godz... paranoja...

tak się składa, że od trenowania i przygotowania zawodników to jest trener a nie prezes, a tak ogólnie to chyba czas zmienić kartkę
olo69

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna