ostatnie posunięcia trenera!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mike79 2005-11-12, 7:06 pm

Czy po dzisiejszym meczu kol.Krawiec nadal uważasz że w nowoczesnym futbolu chodzi oto żeby stracić o jedną bramkę mniej od rywala ?? Mamy wynik 0:0, nie straciliśmy bramki - i co ?? Zerowe konto strat,czyli MOŻNA ZAŁOŻYĆ ŻE ZAGRALIŚMY W TYŁACH OK.Jednak osiągając takie rezultaty(zero w tyłach - jednocześnie NIC NIE STRZELAJĄC) TO MY DALEKO BYŚMY NIE ZAJECHALI !!Bo żeby zdobywać coś więcej niż 1 punkt TO ZAWSZE TRZEBA STRZELIĆ JEDNĄ BRAMKĘ WIĘCEJ OD RYWALA !!! A po dzisiejszym(i kilku wcześniejszych meczach) powstaje pytanie KTO TO MA ROBIĆ ??? Bo chyba nie wymieniany przez Ciebie napastnik przez duże "N" Przemysław Pitry(któremy nie można zarzucić talentu i bardzo dużych umiejętności) ALE KTÓRY PO RAZ KOLEJNY POKAZAŁ że dla NASZEGO ZAGŁĘBIA to On już chyba się wystrzelał i z chęcią zaprezentowałby swoje umiejętności w roli gospodarza ALE NA INNYM STADIONIE(przynajmniej takie odnoszę wrażenie po jego ostatnich występach).Stąd też po raz kolejny powtórzę NAPASTNIK to powinien być priorytet działaczy w przerwie zimowej !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Gilardino 2005-11-13, 2:36 am

mike79 napisał(a):Czy po dzisiejszym meczu kol.Krawiec nadal uważasz że w nowoczesnym futbolu chodzi oto żeby stracić o jedną bramkę mniej od rywala ?? Mamy wynik 0:0, nie straciliśmy bramki - i co ?? Zerowe konto strat,czyli MOŻNA ZAŁOŻYĆ ŻE ZAGRALIŚMY W TYŁACH OK.Jednak osiągając takie rezultaty(zero w tyłach - jednocześnie NIC NIE STRZELAJĄC) TO MY DALEKO BYŚMY NIE ZAJECHALI !!Bo żeby zdobywać coś więcej niż 1 punkt TO ZAWSZE TRZEBA STRZELIĆ JEDNĄ BRAMKĘ WIĘCEJ OD RYWALA !!! A po dzisiejszym(i kilku wcześniejszych meczach) powstaje pytanie KTO TO MA ROBIĆ ??? Bo chyba nie wymieniany przez Ciebie napastnik przez duże "N" Przemysław Pitry(któremy nie można zarzucić talentu i bardzo dużych umiejętności) ALE KTÓRY PO RAZ KOLEJNY POKAZAŁ że dla NASZEGO ZAGŁĘBIA to On już chyba się wystrzelał i z chęcią zaprezentowałby swoje umiejętności w roli gospodarza ALE NA INNYM STADIONIE(przynajmniej takie odnoszę wrażenie po jego ostatnich występach).Stąd też po raz kolejny powtórzę NAPASTNIK to powinien być priorytet działaczy w przerwie zimowej !!

Byle nie takich co to po ligach grali ale, żeby zdobyli bramke to trzeba ich w głowę trafić... :) heheh
No chyba , że sprowadzimy ze 4 pomocników co to w trapie sie specjalizują..
Gilardino

Postprzez MrCricket 2005-11-15, 9:04 am

Fragment ostatniego wywiadu z GW:

Wojciech Todur: Obserwując piłkarzy po przegranych meczach, trudno nie zauważyć, że nie wszyscy są przesadnie zmartwieni. Kibice powtarzają, że zdarza się, że spotykają piłkarzy na dzień przed ważnym meczem w nocnym klubie...

Krzysztof Tochel:- Właśnie o tym mówię... Jeżeli tego się nie zmieni, będzie źle.

Więc pytam kto, gdzie i kiedy :?:
MrCricket

Postprzez Tomano 2005-11-15, 9:25 am

A tobie to po co? zacznij chodzic wieczoramu po co lepszych klubach w Katowicach, Pszczynie itd to sam bedziesz wiedzial.
Tomano
Adventure Group

Postprzez barthez 2005-11-15, 9:50 am

Co się czepiacie. Piłkarz przecierz musi zbajerowac ładną laske, zapali dobre kubańskie cygaro, napic się dobrej Whisky, skoczyc do fryzjera bo ubiegło tygodniowa fryzura jest juz passe, jakiś modny ciuszek przymierzyc, no i dobre auto zakupic a potem na dyske wyskoczyc żeby z formy nie wypaśc. A jak troche czasu zostanie to i w piłeczkę pare razy się kopnie, ubrudzi koszulke w błocie że niby walczył, tak na odczepnego dla kibiców, tych frajerów naiwnych co to myślą że niczego się w szatni przed meczem nie ustala.
barthez

Postprzez MrCricket 2005-11-15, 2:07 pm

Nie interesują mnie takie tanie newsy, jeśli nie wiecie kto,gdzie i jak
to nie piszcie :!:
MrCricket

Postprzez keff79 2005-11-15, 2:24 pm

W całym tym tekście bardziej niż nocne życie piłkarzy martwi, smuci i wkurza mnie to :

MrCricket napisał(a):Obserwując piłkarzy po przegranych meczach, trudno nie zauważyć, że nie wszyscy są przesadnie zmartwieni

widać całe wielkie "zaangażowanie",.. "ambicje" i walkę o 1 lige "na maxa",.. co się mają martwić..

a tych 5 czy 6 piłkarzy, którzy są nakręceni całkiem serio na najwyższe cele nie wygra wszystkich spotkań.. i tak im nieżle idzie, grając w takim osłabieniu.
keff79

Postprzez gruby 2005-11-15, 8:59 pm

MrCricket napisał(a):Nie interesują mnie takie tanie newsy, jeśli nie wiecie kto,gdzie i jak
to nie piszcie :!:

Ja osobiscie nie uważam tego za tanich newsów :roll: taka jest prawda że nasi piłkarze przed niektórymi meczami bawią się po klubach,mają poprostu za dobrze w Sosnowcu....
gruby

Postprzez problematyk-ziom 2005-11-15, 10:58 pm

MrCricket napisał(a):
Krzysztof Tochel:- Właśnie o tym mówię... Jeżeli tego się nie zmieni, będzie źle.

Więc pytam kto, gdzie i kiedy :?:

no super pora panie trenerze... ale spoko dopiero runda sie skończyła... :? może pan jeszcze poczeka? piekne słowa "jeżeli sie to nie zmieni to będzie zle..." i takie twórcze, głebokie... chyba czas na poważne zmiany!
problematyk-ziom

Postprzez florian 2005-11-15, 11:32 pm

To,że się zawodnicy bawią,to nie jest żadne odkrycie. Ciekawe czy trenera bedzie stać na wyrzucenie najwiekszego imprezowicza i najsolidniejszego(często najlepszego) zawodnika-Terese? Przecież trener tez ma ciepłą posadkę i musi się jakoś bronić przed nieco słabszymi wynikami jakie sobie i drużynie założył.
florian

Postprzez barthez 2005-11-16, 8:10 am

florian napisał(a):To,że się zawodnicy bawią,to nie jest żadne odkrycie. Ciekawe czy trenera bedzie stać na wyrzucenie najwiekszego imprezowicza i najsolidniejszego(często najlepszego) zawodnika-Terese? Przecież trener tez ma ciepłą posadkę i musi się jakoś bronić przed nieco słabszymi wynikami jakie sobie i drużynie założył.

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Jeśli Teresa imprezuje i jest jednocześnie jednym niewielu wyróżniających się graczy to po co Tochel miał by go wyrzucac. Trzeba wyrzucic tych którzy dobrze bawią się w klubach i bawią się kosztem kibiców odpuszczając mecze.
barthez

Postprzez Gość 2005-11-16, 9:24 pm

Zgadzam się z przedmówcą. Piłkarze to też ludzie i też czasami muszą się zabawić. Jeśli ta zabawa nie przeszkadza im w grze to nie mam nic przeciwko temu. ALE JEŚLI ZABAWA NEGATYWNIE WPŁYWA NA FORMĘ ZAWODNIKÓW TO NIE POWINNO BYĆ "ZMIŁUJ SIĘ". PANIE TRENERZE CZEKAMY NA STANOWCZE POSUNIĘCIA

Pozdrawiam :)
Gość

Postprzez Krzysztof15 2005-11-16, 9:53 pm

No to faktycznie mamy "profesjonalistow" :(
cytat z wypowiedzi K.Tochela:
"Trochę mi te plany pokrzyżowano pismem, w którym otrzymałem polecenie służbowe, że do końca tygodnia, począwszy od dziś mamy trenować zamiast półtorej godziny, trzy godziny dziennie. Muszę się do tego dostosować"

Wyglada, że nasze "gwiazdy" w tygodniu więcej balują niż trenują :!:

1,5 gdziny dziennie, to chyba jaja jakieś :?: ( no, tak, dłuższy trening
zepsuł by im chyba, ich żelowe fryzurki)

A Wy się dziwicie dlaczego mają taką słabą kondycję ( jak np. na 30 min meczu z Polkowicami)

Tu potrzeba takiego Wagnera, żeby im się pot po jajach lał :!:

Po raz pierwszy zwątpiłem w pana, panie Tochel :!: :!: :!:

I za co oni biorą pieniądze, ci pseudo profesionaliści :?: :?: :?:
Krzysztof15

Postprzez vixen 2005-11-16, 10:50 pm

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3017996.html
nie sugerowac się tytułem bo mnie serducho mocniej zabiło.
Motto bierze sprawy we wlasne rece ??
"Motto zapowiedział, że jeżeli piłkarze nie będą zawodowcami na boisku i poza nim, dotkną ich surowe kary - z rozwiązaniem kontraktów włącznie"
vixen

Postprzez Pluto 2005-11-16, 11:40 pm

Jedna rzecz mnie mocno w tym naszym Zagłębiu zastanawia. Dlaczego, skoro do jasnej cholery jesteśmy klubem z jednym z największych i najstabilniejszych budżetów w II lidze - sprowadzamy i chcemy dalej sprowadzać zawodników tzw. "perspektywicznych"?? Nie chcę mówić w imieniu wszystkich, ale przecież walczymy o awans tu i teraz, a nie za dwa-trzy lata. I choćby mi ktoś przytaczał przykład Pitrego - nie zdobędziemy ekstraklasy 16-latkami z uczniowskich klubów sportowych czy 19-latkami z jakichś pół-profesjonalnych klubików. Dlaczego gdy inni się zbroją, my sprowadzamy sobie z relegowanych Mławy i Jaworzna - Butryna i Chylaszka? Dlaczego ktoś non-stop argumentuje to w stylu "może to będzie nowy Pitry?". A może to nie będzie nowy Pitry? A nawet jak będzie, to co z tego? Z całym szacunkiem dla p. Przemka, ale dla mnie napastnik który strzela bramki w 4 z 16 meczów powinien się nad sobą trochę zastanowić, tak jak powinni się nad nim zastanowić trener i prezes. Dlaczego nie możemy zamiast rzeszy juniorów i innego tałatajstwa "za frajer" którego nikt inny nie chce - sprowadzić 1-2 zawodników którzy nie są perspektywiczni tylko umieją grać dobrze w piłkę i nie muszą tego nikomu udowadniać? Zawodników z charakterem, którzy przy stanie 1-2 nie dreptają zrezygnowani tylko walczą do końca, jak choćby Treściński...Nie jesteśmy przecież jakimiś Polkowicami czy innym Świtem, któremu zależy jedynie na cichej egzystencji na zapleczu, chcemy awansu. A skoro chcemy awansu - kupmy kogoś dobrego, a nie jakąś darmową nędzę która a) siedzi na ławce b) gra w rezerwach c) jest wygwizdywana co mecz.

Powiedziałem co mi leży na wątrobie, dziękuję.
Pluto

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna