potrzebne transfery !!!!!!!!!!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez viking 2005-11-12, 11:04 pm

Panowie dziwi mnie podejscie do napastników? potrzebni, potrzebni...tak naprawdę zeby kreować grę potrzeba pomocników !!! Akcje oskrzydlające najcześciej jednym skrzydłem i wrzutki, a raczej ich próby to nie to. To już nie przejdzie. Koncepcja gry do młyna mnie już tak nudzi że aż się chce płakać widząc tą bezskuteczność. Kreowanie gry - i to jest manakment - to silna linia pomocy. Widzę zmierzch Morasia, defensywny Lacha - Paczkowski, Wolański, Wara, czy Chylaszek no i Butryn to nie jest pomoc o jaką chodzi Zagłebiu i to Zagłebiu na pierwszą ligę. Gdyby istniała taka pomoc o jaką nam chodzi i Pitry i Zuban a nawet Małocha mogliby coś pokazać, strzelić byłoby można powiedzieć cool. napastnicy sa w miarę - brakuje kierowników pola :)
viking

Postprzez PTAQ84 2005-11-13, 8:36 am

Pierwsza sprawa to napastnicy- potrzebujemy dwóch klasowych napastników :!:
Sprawa druga-niby to w pomocu jest cacy a jednak nie tak jak powinno,środkowy pomocnik z doświadczeniem :!:
Sprawa trzecia-obiecujący 1-2 obrońców żeby starzy wyjadacze czuli ich oddech na plecach i była w drużynie konkurencja :!:
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Zibi33 2005-11-13, 1:42 pm

Moim zdaniem w Zagłębiu brakuje klasowych pomocników.
Lacha to dobry zawodnik ,ale to nie jest typowy playmaker, jego optymalna pozycja to gra za napastnikami( tak zresztą stwierdził w wywiadzie Teresa).
Podstawa to pomocnicy-środkowy kreatywny i defensywny,skrzydła nie są złe-Chwalibogowski kiedy chłopie zaczniesz w końcu grać tak jak naprawdę potrafisz?
Obrona generalnie jest dobra,jedynie Adżem ostatnio zawodzi.
Atak potrzeba wzmocnień w tej formacji-przyglądam się Smarzyńskiemu,
mogą być z niego ludzie.
Bramka - potrzeba nowego wysokiego goolkipera.
Zibi33

Postprzez barthez 2005-11-14, 11:07 am

Przedewszystkim wytransferowałbym gdzieś Małochę i Chylaszka. Do składu 1 napastnik, 2 pomocników i 1 obrońca. Wszyscy muszą byc bardzo dobrymi, doswiadczonymi graczami do I składu zadne tam uzupelnianie czy jakies straszaki dla innych. Do bramki Robert. Marcin jakos mnie rozczarowuje. Wiecej jest spekulacji "czy mogl wyciągnąc piłkę" niż "wygraliśmy bo Marcin cudem wybronił kilka piłek".
Dodatkowo penetracja niższych lig w celu znalezienia talentów podobnych do Przemka Pitrego. To powinno wystarczyc do awansu. 4 graczy do I skaładu od zaraz zamiast 10 do rotacji w składzie. Jesli w klubie jest "grupa trzymająca władze" której nie zalezy na awansie - odnaleźc, sprzeda albo rezerwy. Ewntualnie rozwiązanie kontraktu lub obnizka pensji. Zagłębie jest tak stabilnym klubem że aż nudnym i to mu szkodzi. Lepiej pokopac w II lidze bez wysilku, odebrac kaske, załozyc banboszki, szklana "rudej", cygarko a Ekstraklase to zawsze można obejzec na C+.
barthez

Postprzez mike79 2005-11-14, 11:56 am

A ja rzucę kilka nazwisk. Są to zwodnicy którzy najprawdopodobniej(kłopoty orgnizacyjne i nie tylko) i tak będą musieli opuścić swoje dotychczasowe kluby:
Kelechi Iheanacho - najlepszy zawodnik a jednocześnie snajper drużyny z Nowego Miasta Lubawskiego.Potrafi sam w pojedynke rozstrzygnąć losy spotkania.Kilka bardzo dobrych meczów w tym sezonie. Dodatkowym atutem jest to że mimo młodego wieku już "posmakował" pierwszoligowego grania(potwierdził w kolejnym meczu)
Rafał Misztal- jeden z lepszych, jeśli nie najlepszy bramkarz na drugoligowych boiskach(ŚWIT).Jego kolejny sezon na bardzo solidnym poziomie(rónież potwierdził)
Grzegorz Pater-ograny,doświadczony i jedyny z całej plejady "gwiazdeczek" jaka się przewineła przez Podbeskidzie, do którego kibice nie zgłaszali zastrzeżeń.Bardzo pożyteczny na środku jak i prawej pomocy(jak wyżej)
Mariusz Sacha - podobno taki "bielski brylancik", kto z nim grał lub go widział może to potwierdzić.Zawodnik jeszcze bardzo młody ale już sporo potrafi(Podbeskidzie) (podobnie)
Paweł Sobczak - ostatni z "bielskiego trio".Zaliczył już kilka klubów w kilku krajach, stąd też doświadczenia mu nie brakuje.Bardzo dobre warunki fizyczne, jeśli tylko omijały by go kontuzje mógłby być jednym z najlepszych napastników w 2 a może nawet 1 lidze. (to samo)
Arkadiusz Aleksander - jeśli sytuacja w Górniku się nie poprawi, będzie najprawdopodobniej "do wyjęcia". "Ma papiery na granie"
+ kilku zawodników przeznaczonych "do odstrzału" w Legii np.Magiera - napewno by się przydali w ZAGŁĘBIU a co najważniejsze to są "REALNE"nazwiska !!

PS.Po drobnych korektach - przeniesione z innego wątku.
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez baranek 2005-11-14, 3:50 pm

Do rezerw przesunięty został Robert Kaźmierczak i... wyjechał na czterodniowe testy do ·ŁKS-u Łomża. Koles jest z Gawina Królewska Wola i zdecydowanie chca sie go raczej pozbyc a z tego co czytałem mozebyc z niego całkiem niezły napastnik a za nie wielkie pieniedze :)
baranek

re

Postprzez Qba 2005-11-14, 6:30 pm

tak offtopic: Wojtek, nie ma mozliwosci "zablokowania" forum dla niektorych osob? w sensie takim, ze maja tylko opcje ogladania, bo zenujace sie to wszystko robi...

a co do tematu, to jak dla mnie pol zespolu do wymiany, bo bez swiezej krwi bedzie walka o srodek tabeli

zostawilbym: Pietka (na razie pierwszy bramkarz dla mnie), Lacha, Hosic, Pitry, Adzem (sam nie jestem pewien tego, co teraz pisze:) ), Wolanski, KLODA (objawienie sezonu, jak dla mnie), Teresa, Chylaszek (swietne prostopadle pily daje), moze jeszcze Moras.. reszty nie widze w druzynie walczacej o awans...
Qba

Postprzez rossoneri 2005-11-14, 11:13 pm

Qba wez lepiej nie pij przed meczem bo Chylaszek jest pierwszym do odstrzalu o jakich Ty pilkach mowisz prostopadlych w jego wykonaniu a wolne i rozne to juz kpina on nie wyroznia sie na tle zespolow A- klasowych tak wogole to nie ma tematu tego pilkarza niech wypier.... do Szczakowianki dziadyga
rossoneri

Postprzez luks 2005-11-15, 7:29 am

Fakt, że Chylaszek miał kilka udanych zagrań w ostatnim meczu nie zmienia mojej opinii wobec jego osoby. Z taką grą nadaje się do rezerw. Swoją drogą ja wzmocniłbym każdą linię :pomocy (mocnego skrzydłowego i rozgrywającwego z prawdziwego zdarzenia), jednego lub dwóch napastników i dwóch obrońców oraz zmiennika dla Roberta (Niestety Marcin jest za słaby na drugą ligę)To są według mnie minimalne wzmocnienia potrzebne w walce o awans.Inaczej obecnym składem powalczymy o środek tabeli
luks

Postprzez barthez 2005-11-15, 8:24 am

"Najlepszy" mecz Chylaszka był z Polkowicami :twisted: . Boszesz co on grał wtedy, taką kaszane. W końcu Lacha nie wytrzymał i drze się na niego. A ja już miałem nadzieję że mu sprzeda liścia na otrzeźwienie. Chylaszkowi to się wtedy chyba wydawało że jeszce śpi a to już mecz był. Do odstrzału. W II lidze gra jako tako ale w I to chyba cały sezon by na krytej przesiedział.
barthez

Postprzez MarcelZS 2005-11-15, 8:33 am

Chylaszka bym zostawił, ma możliwości grać lepiej, tylko bym mu zpodał kopa w dupe przed każdym meczem, żeby sił witalnych nabierał i celownik mu się porawił.
MarcelZS

Postprzez barthez 2005-11-15, 8:47 am

Jak do nas przychodził to myślałem ze będzie porządnym wzmocnieniem. Jego forma to krzywa spadkowa, chłopak gaśnie jak świeca. Coś tam w nim drzemie. Ale ja wciąż mam w pamięci ten mecz z Polkowicami. Co podanie to strata. Musiałby chyba pięknie dograc z pięc goli w jednym meczu zebym mu zapomniał
barthez

Postprzez Młody z D.G 2005-11-21, 5:05 pm

pozdro zammykam temat.
Młody z D.G

Postprzez tomas1906 2005-11-21, 11:25 pm

Młody z D.G napisał(a):pozdro zammykam temat.

cos mi sie wydaje ze mamy nowego moda
tomas1906

Postprzez SCORPARO 2005-11-22, 9:23 am

...odnośnie transferów "do" Zagłębia... nie szukał bym tutaj jakichś ludzi z "nazwiskami" czy też jakichś "klasowych" napastników., pomocników, itd...
W drużynie Zagłębia potrzebni sa ludzie którzy będą pałali rządzą zwycięstwa na 3 dni przed meczem i którym nie zabraknie ambicji i woli walki do ostatniej minuty meczu. Co z tego że trener sprowadzi kilku(nastu) zawodników, jak po "wspaniałych testach" okaża się niewypałami jak Butrun bądź Chylaszek ?? Moze oni i maja jakieś potenciały, ale na trenowanie podań podczas meczu jest chyba za późno (od tego są treningi - których jak powszechnie wiadomo w Zagłębiu "prawie" nie ma - ale to inny temat...).Tak jak wspominałem wcześniej - i o czym mówił Trener Tochel, w Zagłębiu nie brak jest "zawodników" lecz motywacji, ambicji i woli walki. Zgodzę się z poprzednikami że niektóre pozycje w Zagłębiu powinny zostać " wymienione" na świeze, lecz nie był bym taki pewny czy i tym razem będą to trafione "zamiennieki" dotychczasowych zawodników... Czas pokaże...
Oczywiście nie zmienia to faktu że w Zagębiu są też tacy, którzy zupełnie nie nadają się do II ligi ( a i do III łapali by sie z trudm z taką forma), i pora aby podziękować niektórym za "owocną"wspólprace". Nie chcę rzucać nazwiskami, lecz wydaje mi sie że znalazło by się na "rynku" II ligowym kilka osób zainteresowanych grą w Zagłębiu, powtarzam GRĄ, a nie pozoranctwem boiskowym...zresztą, jaki mamy wpływ na transfery w klubie, my, kibice ...
SCORPARO

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna