Zagłębie Sosnowiec - Kujawiak Włocławek 12 XI 2005 g.13

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez viking 2005-11-12, 11:14 pm

Tak jak ktoś już napisął taktykę chyb akażdy już rozpoznał - przejrzyście i bez żadnego polotu klepiemy ciągle to smao - skrzydło skrzypek wrzuta do młyna - a tam Małochy już nie ma :) ale , ale - przecież sa juniorzy- i jestem ciekaw własnie dlaczego w takich meczach - wkońcu ostatnie 3 to pokaz żenady więszości graczy nie wstawi się naszych zdolnych juniorów. Być może oni wnieśłiby więcej polotu do gry i pociągnłęi mecz. Trzeba próbować - niby kiedy chłopcy będa mieli okazję grac jak nie w takich własnie parodiach. Jestem za tym by dawać szansę naszym zdolnym juniorkom !!!
viking

Postprzez IQ 2005-11-12, 11:19 pm

Moja ocena meczu jest prosta jak wynik który osiągnęliśmy - z tyłu całkiem (dobry mecz Piętki, Teresy, Hošića (ciekawe o co miał tyle pretensji do Mikulenasa po czerwonej kartce) i Kłody (którego Tochel przesunął w II połowie po zmianach na środek za Chylaszka ???? - w tej roli oczywiście już słabiej) za to z przodu dramat. Za co pochwały dla Skrzypka to ja nie mam pojęcia - ile Skrzypek wygrał pojedynków 1 na 1, ile miał celnych podań do przodu, ile razy dobrze zacentrował ??? To że często był faulowany i że był zaangażowany w grę to fakt, ale Zagłębie w dniu dzisiejszym z jego gry nie miało zbyt wiele pożytku. O Pitrym Chylaszku i Paczkowskim nawet nie chce mi się pisać.
A teraz coś do K.Tochela - co miały dać zmiany z 68 minuty ???
Myślałem że u siebie zawsze gramy o zwycięstwo a tymczasem przy wyniku 0-0 za pomocnika wchodzi obrońca a Kłoda zostaje rozgrywającym ??? I co niby miał zrobić w 6 minut Wolański ??? Zupełnie inaczej za to widział ten mecz Baniak - przez pewien czas Kujawiak grał na 3 napastników a we wszystkich jego zmianach chodziło raczej o wzmocnienie siły ataku a nie bronienie się. Wszystkim zwrócę uwagę, że Kujawiak był pierwszym od dłuższego czasu zespołem który nie bronił się, nie grał na czas, pod koniec nikt nie leżał na murawie żeby zyskać parę sekund. Oni chcieli wygrać bo chyba mit niepokonanego Zagłębia w Sosnowcu prysł po meczu z Polkowicami - niestety.
I na koniec polecam przeanalizowanie ławki rezerwowej Zagłębia i Kujawiaka. Czy u nas tacy piłkarze jak Luncik Maxwell Kalu Remień czy Mikulenas siedzieliby na ławce ???
Pzdr
IQ

Postprzez Sir 2005-11-12, 11:42 pm

IQ"]Moja ocena meczu jest prosta jak wynik który osiągnęliśmy - z tyłu całkiem (dobry mecz Piętki, Teresy, Hošića (ciekawe o co miał tyle pretensji do Mikulenasa po czerwonej kartce) i Kłody (którego Tochel przesunął w II połowie po zmianach na środek za Chylaszka ???? - w tej roli oczywiście już słabiej) za to z przodu dramat. Za co pochwały dla Skrzypka to ja nie mam pojęcia - ile Skrzypek wygrał pojedynków 1 na 1, ile miał celnych podań do przodu, ile razy dobrze zacentrował ??? To że często był faulowany i że był zaangażowany w grę to fakt, ale Zagłębie w dniu dzisiejszym z jego gry nie miało zbyt wiele pożytku. O Pitrym Chylaszku i Paczkowskim nawet nie chce mi się pisać.
A teraz coś do K.Tochela - co miały dać zmiany z 68 minuty ???
Myślałem że u siebie zawsze gramy o zwycięstwo a tymczasem przy wyniku 0-0 za pomocnika wchodzi obrońca a Kłoda zostaje rozgrywającym ??? I co niby miał zrobić w 6 minut Wolański ??? Zupełnie inaczej za to widział ten mecz Baniak - przez pewien czas Kujawiak grał na 3 napastników a we wszystkich jego zmianach chodziło raczej o wzmocnienie siły ataku a nie bronienie się. Wszystkim zwrócę uwagę, że Kujawiak był pierwszym od dłuższego czasu zespołem który nie bronił się, nie grał na czas, pod koniec nikt nie leżał na murawie żeby zyskać parę sekund. Oni chcieli wygrać bo chyba mit niepokonanego Zagłębia w Sosnowcu prysł po meczu z Polkowicami - niestety.
I na koniec polecam przeanalizowanie ławki rezerwowej Zagłębia i Kujawiaka. Czy u nas tacy piłkarze jak Luncik Maxwell Kalu Remień czy Mikulenas siedzieliby na ławce ???
Pzdr[/quote]

Nie chce Ci się pisac o PITRYM ale ja napiszę!!

On ma isc do Legii, bądź Amicki ?? Phii...niech idzie tylko po co ??

MUSICIE PRZYZNAC ZE PITREMU WYSZEDL MECZ Z RADOMIAKIEM I PODBESKIEDZIEM ...i w zasadzie TYLE!!

W innych meczach czit: z Heko, Ślaskiem czy chociazby z Polkowicami jakos nie mogl ze 100% sytuacji trafic do bramki!!!
Na Dodatek w dzisiejszym mecuz zaprezentowal kompletny brak determinacji i walki ---ambicji!! Myslami ten chlopak jest juz gdziees indziej!!
Sir

Postprzez street_punk 2005-11-12, 11:54 pm

Wg. nasi słabo zagrali ten mecz... :( było widać brak zaangażowania, determinacji, ostrej chęci zwycięstwa... :( Pijany Heniek tylko stworzył usmiech na twarzach...

Sir napisał(a):Dlaczego nie moge usuwacswoich postow ??

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Możesz zmieniać swoje posty
Nie możesz usuwać swoich postów
Możesz głosować w ankietach

Masz internet od wczoraj?
street_punk

Postprzez Gilardino 2005-11-13, 1:15 am

IQ napisał(a):Za co pochwały dla Skrzypka to ja nie mam pojęcia - ile Skrzypek wygrał pojedynków 1 na 1, ile miał celnych podań do przodu, ile razy dobrze zacentrował ??? To że często był faulowany i że był zaangażowany w grę to fakt, ale Zagłębie w dniu dzisiejszym z jego gry nie miało zbyt wiele pożytku.
Pzdr

A za to, chociażby , ze w pierwszej połowie wszystkie akcje Zagłebia były prowadzone jego stroną, żadna >> słownie zero akcji z lewej strony. Ani Paczka ani Adzem nie udzielali się !!! Może, a nawet to jest pewnik , że Dawid nie zagrał wielce olśniewajaco , ale była to nasza jedyna lokomotywa w drugiej linii. Wracając do cytatu >>> z kogo było wiecej pożytku ??? Z Marcina "w tym meczu Matrixa" Morawskiego :shock: , czy z Chylaszka :shock: , czy też może z Paczki :shock: ?????
Gilardino

..............

Postprzez kibiccc 2005-11-13, 3:31 pm

nikt z was oczywiscie nie wezmie pod uwage faktu ze Pitry od 8min grał z kontuzja kostki ;/ w ktora wjechal mu przeciwnik.....ale tak tam tylko Teresa pokazuje jaki on to ambitny i jaka ma wole walki....zuban dzisiaj 30 sytuacji a zero...ale tak to juz jest PItry ma grac sam to nic ze jest jeszcze 10 zawodnikow na boisku....i Przemek ma sobie sam pilke rozgrywac i jeszcze strzelac bramki...gratuluje :)
kibiccc

Re: ..............

Postprzez adas 2005-11-13, 4:39 pm

kibiccc napisał(a):nikt z was oczywiscie nie wezmie pod uwage faktu ze Pitry od 8min grał z kontuzja kostki ;/ w ktora wjechal mu przeciwnik.....ale tak tam tylko Teresa pokazuje jaki on to ambitny i jaka ma wole walki....zuban dzisiaj 30 sytuacji a zero...ale tak to juz jest PItry ma grac sam to nic ze jest jeszcze 10 zawodnikow na boisku....i Przemek ma sobie sam pilke rozgrywac i jeszcze strzelac bramki...gratuluje :)
TU NIKT NIE MÓWI, ŻE PITRY MA SAM WYGRYWAĆ MECZ. TU CHODZI O ZAANGAŻOWANIE JAKIE PREZENTUJE ZAWODNIK. W TYM WYPADKU DOMNIEMANA KONTUZJA NIE WIELE GO TŁUMACZY. NIE WIDAĆ BYŁO ABY KULAŁ LUB NIE MÓGŁ BIEGAĆ. NIE PROSIŁ O ZMIANĘ. BRAK CHARAKTERU, O KTÓRYM PISAŁEM W ZAPOWIEDZI POKAZAŁ CAŁY ZESPÓŁ. TO NIE JEST DRUŻYNA TO JEST ZLEPEK ZAWODNIKÓW. ZAWODNIKÓW, KTÓRZY NIE SĄ DO TEGO NA TYLE MOCNI ABY W POJEDYNKE DECYDOWAĆ O OBLICZU SPOTKANIA. WZMOCNIENIA SĄ POTRZEBNE, ALE NA NIC ONE JEŚLI KAŻDY Z GRAJKÓW BĘDZIE GRAŁ POD SIEBIE A NIE POD DRUZYNĘ. CHYBA POWOLI ZACZYNAM ROZUMIEĆ UJKA. WSZYSCY ZAWODNICY WYRAŻAJĄ SIĘ DZIŚ O NIM ŹLE. MOŻE DLATEGO, ŻE WŁAŚNIE CHCIAŁ STWORZYĆ JAKIŚ KOLEKTYW A WIĘKSZOŚCI TO NIEPASOWAŁO.
adas

Postprzez baranek 2005-11-13, 4:56 pm

IQ napisał(a):
Pzdr

ale jak to mawia nasz trener pokaz mi swoja ławke a ja powiem ci jaki masz zespoł ;]

mecz słaby chodz dobry ten jeden pkt niz porazka

btw czemu lachowski gral w rezerwach caly mecz? a w sobote nie grał z kujawiakiem ?
baranek

Postprzez adas 2005-11-13, 5:06 pm

baranek napisał(a):
IQ napisał(a):
btw czemu lachowski gral w rezerwach caly mecz? a w sobote nie grał z kujawiakiem ?

SOBOTNIM MECZEM ODPOKUTOWAŁ KARĘ ZA KARTKI I W NIEDZIELE JUŻ MÓGŁ GRAĆ
adas

Postprzez kajetan1990 2005-11-14, 8:50 am

:oops: Dokładanie tak powinni się czuć nasi piłakrze, to wstyd co pokazali w meczu z kujawiakiem. Może przydałoby się małe opcięcie pensji, wtedy napewno wzięli by się do roboty. Jedynym zaangażowanym i godnym gry w zagłębiu okazał się Robert Piętka.
kajetan1990

Postprzez krzysztof 2005-11-14, 9:23 am

Jeśli chodzi o Przemka Pitrego to niestety muszę zgodzić się z przedmówcami. Chyba niestety myślami jest już w innym klubie.
Swoją grą ułatwia sobie spokojne odejście od Zagłębia. Szkoda tylko, że kosztem całej drużyny.

Ze skrótów meczu śmiem wnioskować, że w pierwszej pokazanej akcji Zagłębia powinien być na 100% karny dla nas. Pitry został niemalże zmieciony z pola karnego. Niestety ... !!! (ciekawe jak daleko Baniak w ten sposób zajedzie).

Wystawienie Piętki w pierwszym składzie było bardzo dobrym pomysłem. Teraz uważam, że powinien on bronić także w meczu z Jagą i dalej w rundzie wiosennej, aż do popełnienia rażącego błędu. Tylko w ten sposób powstanie sprawiedliwa rywalizacja na tej pozycji.
krzysztof

Postprzez Cygan 2005-11-17, 4:23 pm

Te n k...a bartosik z krakowa dostał notę 8.0?!! :shock: Wogóle wszyscy sedziowie są bezbłędni i dostawali wyzsze lub równe 8 noty?? :shock: :evil: http://www.90minut.pl/news.php?id=347480
Cygan

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna