Zagłębie Sosnowiec - Kujawiak Włocławek 12 XI 2005 g.13

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2005-11-08, 9:24 am

To ostani mecz rundy jesiennej na Ludowym. Jezeli KIBICE i ZAWODNICY pójdą na maksa w tym meczu to mamy zwyciestwo i tylko taki wynik interesuje wszystkich. A przed wszystkim kibice . Jezeli od pierwszych minut że zależy im na drużynie ze są na dobre i na złe to jestem przekonany że Zagłebie rzjedzie w sobote Kujawiak.
Przemek26

Postprzez MrCricket 2005-11-08, 9:34 am

Zawsze wierzę w Zagłębie - tylko, że coraz częściej jest to wiara bardzo naiwna i po niektórych meczach, które miały być przełomowe, okazuje się, że kończą się hańbą. Niech ta runda już się kończy, bo nie chce słyszeć o kolejnej kompromitacji, tym bardziej, że Kujawiak to znacznie lepsza drużyna od Polkowic.
Dlatego, też uważam, że w obecnej sytuacji nasze zwycięstwo będzie dużą niespodzianką, ale wierzę w to tylko dlatego, że serce nie pozwala mi naczej. Rozsądek podpowiada - nie damy rady. Ale jak to mówią "Miej serce, patrzaj sercem"
MrCricket

Postprzez W@llace 2005-11-08, 9:34 am

Ta kolejka jest bardzo trudna,dlatego musimy wygrać ostatni mecz u siebie,moze awansujemy wyzej w tabeli!Napewno nie bedzie latwo,ale jesli pilkarze wyjda i beda chcieli za wszelka cene wygrac,to tak sie stanie!Co do dopingu,po ostatnich 2 przegranych meczach watpie ,zeby byla dobra frekfencja i doping!Dlatego niech przyjda do mlyna Ci,ktorzy chca spiewac i wspomoc Zagłębie!
W@llace

Postprzez kwachu 2005-11-08, 9:42 am

Jeśli nie wygramy tego meczu, a czołówka tabeli zagra dobre spotkania to strata do miejsca gwarantującego awans wyniesie 8 pkt (zakładam wygraną Jagielloni ze Switem). A w ostatniej kolejce mecz w Białymstoku i w przypadku porazki strata rosnie do 11 pkt. i z I ligą możemy się pożegnać. Na szczescie rywale maja ciężkie mecze - Jagiellonia na wyjeździe z Widzewem a Śląsk w Polkowicach. Przy dobrym ukladzie możemy odrobić część strat i w razie porażki w ostatniej kolejce tracić do miesca dającego awans 5-8 pkt. Jednak musimy sami sobie pomóc wygrywając mecz z Kujawiakiem. Jeśli chcemy dalej grać o awans ten mecz musimy wygrać. Jednak ja przed tym meczem jestem pesymistą i typuję remis lub porażkę po jakiejś kontrze Kujawiaka.
kwachu

Postprzez keff79 2005-11-08, 9:52 am

Niepewność - co do wyniku, postawy, przyszłości - niepewność jak "stu bandytów".. wielkie brawa dla Teresy za postawę!

a co do składu to na mój gust powinni pojawić się:

Piętka
Kłoda Hosic Teresa Adzem
Skrzypek Moraś Szatan Paczkowski
Pitry Zuban

ławka : Bęben, Wara, Malina, Wolański, Chylaszek

Szatan - świeża krew.. chyba potrzeba przewietrzyć skład niech się pokaże gość w I składzie..

Piętka - b. wątpie że go zobaczymy ale..

i mój typ 2:1
keff79

Postprzez slawojka 2005-11-08, 10:04 am

Do dziś jestem zdruzgotany ostatnimi dwoma porażkami z Polkowicami i z KSZO. Rysowała się nam tak piękna przerwa zimowa, a tymczasem robi sie dramaturgia i wszyscy oczekują by się wreszcie ta runda dla nas skończyła. Z Kujawiakiem podejrzewam będą kolejne bęcki. (Z Jagą także). I znów przyjdzie nam zweryfikować plany. Tyle tylko że jak rok temu zmienialiśmy walkę o utrzymanie na walkę o awans, tak w tym roku będzie odwrotnie.
Nie mniej jak widać każdy może wygrać z każdym, i co kolejka to kilka wyników jest zaskakujących. Zobaczymy czy nasi kopacze zdołają jeszcze coś z siebie wykrzesać i pozytywnie rozstać się przed zimą z zagłębiowskimi fanami.
Typ 1:3 :cry:
slawojka

Postprzez PTAQ84 2005-11-08, 10:39 am

Z tego co się orientuje to spotkanie jest u nas a nie na wyjeździe... :roll:
Mecz znowu ciężki jak i dla nas tak i dla rywali którzy też nie spisują się najlepiej. Marzy mi się zwycięstwo ale jak będzie pokaże życie..
DO BOJU ZAGŁĘBIE :!:
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez krzysztof 2005-11-08, 11:15 am

Bardzo wierzę, że nasi zawodnicy w tych ostatnich dwóch meczach uzbierają minimum 4 pkt.
Mam nadzieje, że zrobią to:
- dla siebie - aby grać dalej w Zagłebiu
- dla klubu aby dalej walczyć o awans do ekstraklasy
- dla kibiców abyśmy oglądali ciekawe widowisko
- dla kibiców po raz 2 abyśmy mieli argument na modernizację stadionu

Jeśli w ostatnich dwóch meczach będą wpadki, to nie ukrywam będę zawiedziony.
krzysztof

Postprzez luks 2005-11-08, 11:21 am

Mam nadzieję, że chłopakom nie będzie zimno w piątek i nie urządzą sobie ponownie ogniska :lol: z napojami rozgrzewającymi.

Po raz kolejny wybieram się na mecz z nastawieniem na zwycięstwo Zagłębia. Mój typ to 2:0 (może Przemek wreszcie coś trafi)

Życzę sobie i wszystkim obecnym radosnego powrotu z Ludowego ze śpiewem i piwkiem w ręku.
luks

Postprzez slawojka 2005-11-08, 11:21 am

Kujawiak w środę 09 listopada rozgrywa cięzki mecz w Pucharze Polski z Pogonią Szczecin. Jeśli potraktują to wydarzenie poważnie, to zostawią troche zdrowia i sił w tym meczu i można bedzie liczyc że na Sosnowiec im trochę zabraknie. To narazie jedyny argument który przemawia za nami.
slawojka

Postprzez kibic z granicy 2005-11-08, 1:16 pm

Witam kibiców Zagłębia Sosnowiec, jesteśmy w małym dołku ale to nieznaczy ze oddamy wam pole, w dwóch ostatnich meczach mieliśmy naprawdę bardzo dużego pecha, cóż tak się gra jak się okazji nie wykorzystuje, a panowie w czarnym kolorze nie za bardzo nas lubią, cóż zrobić.
Do Sosnowca jedziemy walczyć i stworzyć dobre widowisko które zadowoli kibiców obu drużyn.

Pozdrowienia.

www.kujawiak.q4.pl
kibic z granicy

kujawiak

Postprzez dziejus 2005-11-08, 2:24 pm

Myślę że drużyna się spręży i nie przegra 3 bramkami chociaż spodziewam się wielu bramek.Wynik 2:4 :cry:
dziejus

Postprzez twari 2005-11-08, 2:34 pm

Obawiam sie kilku rzeczy! Akurat najmniej porazki bo jestem na nia gotowy! Obawiam sie natomiast Butryna w skladzie, Paczkowskiego i Morasia na lawce, obawiam sie pogody, frekwencji... itd
Mysle ze wynik moze byc kazdy! Jestem gotowy przyjac porazke - po 2 ostatnich wtopach nie bedzie to zaskoczeniem... ale jako ze gramy u siebie WIERZE ze uda sie zdobyc 3 pkty!
twari

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-08, 4:03 pm

Postaram sie skreslic kilka slow chociaz wg moich obserwacji nie ma dobrych wiadomosci, jedna dobra wiadomoscia jest ta, iz TERESA chce
grac w tym meczu. Z mojego miejsca jest to przyklad godny do nasladowania przez tych zawodnikow ktorzy chca grac w ZAGLEBIU.
Nie dziwi mnie - przeciez to CHLOPAK Z SOSNOWCA. Nie bede podawal wiecej nazwisk chociaz na FORUM przewijaja sie nazwiska tych zawodnikow, ktorzy nie koniecznie chca AWANSU a Koledzy koniecznie by chcieli, aby grali w Sobote - Ja mam obawy czy to jest dobre rozwiazanie.
Tutaj i teraz widac jaka role do spelnienia ma NASZ trener, aby w tych ostanich meczach zdobyc 6 a moze 4 punkty.
Bardzo trudne spotkanie z Kujawiakiem ale w glowach naszych zawodnikow kolacza sie rozne mysli i kto wie co sie wydarzy. Jednej rzeczy nie chce, aby w tym roku rozgrywac jedno lub dwa spotkania dodatkowo - to jest KILLER dla naszej druzyny i dla nas KIBICOW.
Natomiast z wielka ulga przyjme ZWYCIESTWO z KUJAWIAKIEM. Jeszcze jedno wg mnie- bardzo wazne beda PUBLIKA ILOSC i DOPING w trakcie calego meczu. Zycze nam WSZYSTKIM ZWYCIESTWA
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Kamilsts 2005-11-08, 4:30 pm

Wygramy 2-0 i tyle w temacie.
Kamilsts

Następna strona

Powrót do Piłka nożna