KSZO-Zaglebie

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

KSZO -ZAGLEBIE

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-04, 9:37 pm

Przegralismy druga bitwe, ale nie przegralismy WOJNY. Jestem przekonany iz trener i zawodnicy ktorzy chca grac beda chcieli zdobyc max ilosc punktow w tej rundzie i zakonczyc ten koszmarny czas dla nas KIBICOW.
Po zakonczeniu rundy trener napewno dokona korekt w skladzie, jest jeden problem ile bedzie KASY na zakup nowych zawodnikow.
Nie jestem zlosliwy ale z Polkowicami widzialem, a KSZO sledzilem sprawozdanie na naszej stronie, ale nie moze byc tak zeby zawodnik z 11 metrow nie zdobyl bramki, nie moze byc tak zeby zawodnicy nie mieli sil na gre przez 90 minut albo i wiecej.
Pilka w grze dwa mecze do rozegrania, 6 punktow mozna zdobyc.
Napiszcie dwa slowa co z TERESA
Pozdrowienia
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Leżak 2005-11-04, 9:40 pm

Jeśli mamy grać o awans to potrzebne są wzmocnienia, czyli sprowadzenie minimum 3 graczy doświadczonych i ogranych w I lidze ! szukanie talentów na 4 ligowych boiskach to jak gra w toto lotka raz sie trafi a dziesięć nie ! Patrząc nawet na Pitrego to napewno dobry kopacz ale strela jak ma dzień brakuje nam zawodnika który pociągnie gre Lacha sie stara ale brakuje mu rutyny i cwaniactwa. I zamiast chodzić na treningi z Czarkiem Podrazą to lepiej niech pogadają z psychologiem bo na koniec rundy na się chłopaki blokują psychicznie .

Przepraszam za rozmycie tematu !!!!
Leżak

Postprzez Ralph 2005-11-04, 9:56 pm

A czego się spodziewać po tych pseudo profesjonalistach (nie mam na myśli całej drużyny), którym w głowie tylko balety, imprezy mocno zakrapiane C2H5OH (czyt. wóda). Tak zachowują się profesjonaliści :?: :!:

Nie jest czymś wybitnie trudnym spotkac nasze "gwiazdy" w jakimś pubie, czy innym klubie z kuflem piwa w ręku. Sam niejednokrotnie miałem tę okazję. O przygodach naszych plejerów z będzińską Strażą Miejską nie będę wspominał.

Później są tego efekty, które my kibice, (którym de facto najbardziej zalezy na awansie) obserwujemu w trakcie meczu - potykanie się o własne nogi, chodzenie zamiast biegania i te pokrzykiwania na siebie z mocno zrytym, rzekłbym nawet żulerskim głosem - pewnie w wyniku nałykania się zimnego powietrza...

Wcale nie będzie mi żal, jak w przerwie zimowej przynajmniej połowa tej drużyny zostanie rozgoniona. Aż nie chcę mi się wierzyć, że my jestesmy w czubie tabeli z taką grą. Nawet w tych meczach wysoko wygranych, gra naszych była na poziomie mocno przeciętnym, żeby nie powiedzieć słabym.
Dobrze mówił R.Czerwiec, iż żadna obecna drużyna z II ligi nie zasługuje na grę w Ekstraklasie.

Jednak ja cały czas wierzę w ten awans. Może to jest naiwne, ale bardzo, bardzo chciałbym I ligę w S-cu. Chciałbym równiez żeby nasi piłkarze też tak bardzo, bardzo tego chcieli, jak my kibice.

:( :evil: :(
Ralph

Re: KSZO -ZAGLEBIE

Postprzez wieszczu 2005-11-04, 10:06 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Przegralismy druga bitwe, ale nie przegralismy WOJNY. Jestem przekonany iz trener i zawodnicy ktorzy chca grac beda chcieli zdobyc max ilosc punktow w tej rundzie i zakonczyc ten koszmarny czas dla nas KIBICOW.
Po zakonczeniu rundy trener napewno dokona korekt w skladzie, jest jeden problem ile bedzie KASY na zakup nowych zawodnikow.
Nie jestem zlosliwy ale z Polkowicami widzialem, a KSZO sledzilem sprawozdanie na naszej stronie, ale nie moze byc tak zeby zawodnik z 11 metrow nie zdobyl bramki, nie moze byc tak zeby zawodnicy nie mieli sil na gre przez 90 minut albo i wiecej.
Pozdrowienia
Tadeusz

ROZUMIEM PANIE TADEUSZU,ŻE TAM GDZIE JEST MIŁOŚĆ TAM JEST I WIARA.ALE OBECNIE NIE MA ŻADNYCH,ABSOLUTNIE ŻADNYCH PRZESŁANEK DO CHOĆBY SZCZYPTY OPTYMIZMU CO DO DWÓCH OSTATNICH SPOTKAŃ.NIGDY NIE BYŁEM ZWOLENNIKIEM TEORII,ABY SUGEROWAĆ SIĘ TYM,CO KTOŚ TAM KIEDYŚ,GDZIEŚ USŁYSZAŁ.JEDNAK POWOLI ZACZYNAM WIERZYĆ,ŻE FAKTYCZNIE JAKAŚ GRUPA ZAWODNIKÓW CHYBA NAPRAWDĘ NIE CHCE AWANSOWAĆ.JEŚLI TAKOWI ISTNIEJĄ TO NIECH JUŻ DZIŚ ZACZNĄ SIĘ MODLIĆ,ABY TA RZEKOMA PRAWDA NIGDY NIE UJRZAŁA ŚWIATŁA DZIENNEGO.DLA TAKICH MALUCZKICH LUDZI NIE MA W NASZYM ZAGŁĘBIU MIEJSCA I NIGDY NIE BĘDZIE!!! I JESZCZE JEDNO:JEŚLI WY FAKTYCZNIE ISTNIEJECIE TO ZAPAMIĘTAJCIE SOBIE NA CAŁE ŻYCIE:NAS,KIBICÓW ZAGŁĘBIA NIE INTERESUJE WASZ MINIMALIZM,CHCEMY WALCZYĆ O NAJWYŻSZE CELE,BO LUDZIOM,KTÓRZY JESZCZE PRZYCHODZĄ WAS OGLĄDAĆ TO SIĘ PO PROSTU NALEŻY!
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez PTAQ84 2005-11-04, 10:21 pm

powiem tylko tyle liczę że wiosną do ans szczęście się uśmiechnie tak jak i w tym roku a jesienna zdobycz wystarczy na ekstraklase
JESIEŃ WASZA....WIOSNA NASZA :!:
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Ralph 2005-11-04, 10:22 pm

wieszczu napisał(a):(...)
NIGDY NIE BYŁEM ZWOLENNIKIEM TEORII,ABY SUGEROWAĆ SIĘ TYM,CO KTOŚ TAM KIEDYŚ,GDZIEŚ USŁYSZAŁ.JEDNAK POWOLI ZACZYNAM WIERZYĆ,ŻE FAKTYCZNIE JAKAŚ GRUPA ZAWODNIKÓW CHYBA NAPRAWDĘ NIE CHCE AWANSOWAĆ.JEŚLI TAKOWI ISTNIEJĄ TO NIECH JUŻ DZIŚ ZACZNĄ SIĘ MODLIĆ,ABY TA RZEKOMA PRAWDA NIGDY NIE UJRZAŁA ŚWIATŁA DZIENNEGO.
(...)

Jak mają chcieć awansować, kiedy wiedzą, że w I lidze to trzeba zapierda........ a oni do tego nie są przyzwyczajeni. Poza tym mają też świadomość, że po awansie najwyżej z ich umiejętnościami nadawaliby się do rezerw.
Ralph

Postprzez tomas1906 2005-11-04, 10:27 pm

nie wiem jak wy ale ja wolalem to Zaglebie z III ligi druzyna z chrakterem walczaca w kazdym meczu nawet gdzy im nie szlo to chcialo sie na stadion przyjsc a teraz co ...nic 3tys ludzi na stadionie z tego 1/3 to sami krytycy sztuki doping tak slabo ambitny jak gra naszych pilkarzy, wraz z awansem do wyzszej ligi starcilismy to za co wszyscy nas podziwiali kilka lat temu czyli wiare a najgorsze jest to ze nie ma istniejacych przeslanek odbudowy tego co bylo ale moze sie to zmieni na wiosne
tomas1906

Postprzez Przemek26 2005-11-04, 10:30 pm

Powiem tak. Nokaut. Jeb , jeb , jeb - 3 do 0 KSZO żegna (...) Zagłębie. Ale do póki piłka w grze słowami Pana Kazimierza Górskiego. Do końca sezonu jeszcze w H..J meczy. A mecz w 2006 na koniec czyli Zagłebie - Jaga to będzie meczo awans z I miejsca. I w to wierze , mimo ze jechałem po zawodnikach po meczu z Polkowicami i jestem wsciekły dzisiaj.
Na dobre i na złe. Zagłebie.
Przemek26

Postprzez wieszczu 2005-11-04, 10:31 pm

I właśnie dlatego Ralph z takimi ludzmi trzeba się jak najszybciej rozstać,póki jeszcze nie jest za pózno.Inaczej wszyscy już wkrótce obudzimy się z ręką w nocniku.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez FIGHTER1906 2005-11-04, 10:44 pm

NA DOBRE I NA ZŁE...

SZKODA, MÓWI SIĘ TRUDNO. GRAMY DALEJ! W ŻYCIU NIE ZAWSZE WSZYSTKO WYCHODZI. NIE PŁACZCIE JAK PANIENKI TYLKO POKAŻCIE ZAGŁĘBIOWSKI CHARAKTER.
FIGHTER1906
Pokemon z żółtą kartką

Postprzez Leyton 2005-11-04, 10:46 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Przegralismy druga bitwe, ale nie przegralismy WOJNY. Jestem przekonany iz trener i zawodnicy ktorzy chca grac beda chcieli zdobyc max ilosc punktow w tej rundzie i zakonczyc ten koszmarny czas dla nas KIBICOW.
Pozdrowienia
Tadeusz

Tak. Jesienią 2004 też nam się wydawało, że przegraliśmy jedną bitwę, potem drugą, a potem przegraliśmy w sumie 5 bitew z rzędu i wylądowaliśmy w strefie spadkowej.
Po meczu z Polkowicami byłem pewien, że to tylko wypadek przy pracy i byłem przekonany, że w Ostrowcu nasi za wszelką cenę się odkują. Tak się odkuli, że teraz to już nawet nie jestem wk...ny. Ręce tylko mi opadły.
Widziałem Zagłębie w 1 lidze, a potem jego agonię i spadek do 5. I nic nie jest już w stanie mnie zdziwić, ale brak awansu w tym sezonie wyczerpie już limit mojej cierpliwości. I chyba nie tylko mojej.
Mam wrażenie, że chyba więcej satysfakcji sprawiał nam kibicom awans BIEDNEGO Zagłębia do 3 ligi, czy potem HEROICZNA walka o utrzymanie równie BIEDNEGO Zagłębia w 2 lidze, niż teraz NIBY GRA BOGATEGO Zagłębia o awans do ekstraklasy, na którą czekamy juz od kilkunastu lat.

Znowu na wiosnę będzie odrabianie strat.
Oby z pozytywnym skutkiem. W inym wypadku nie wyobrażam sobie trybun na Ludowym. Kibicowska cierpliwość ma swoje granice.
Leyton

Postprzez Wally 2005-11-04, 11:36 pm

Lepsza gra Zagłębia niż z Polkowicami, przez kilkanaście pierwszych minut mieli dość dużą przewagę, otem KSZO dostało wiatr w żagle i skończyło się jak skończyło. Nie wiem co zaszwankowało. Dzisiaj wzrost Bębna trochę wypaczył taki wynik. Gdyby był wyższy, to by dwa gola nie wpadły dla KSZO, Zuban przy 0:0 miał sytuacje 100%, ale trafił w Kapsę. Dobry pokaz pirotechniki Zagłębia - 3 razy sędzia mecz przerywał :lol: KSZO też w końcówce extra pokaz. To tyle co mogę o tym meczu napisać. 3:0 to za duży wymiar kary. Nie było tak źle...

PS: Wielki CHWD ostrowieckim cwaniakom, jak to frajerzy czytacie, to mogliście wyskoczyć każdy na solo, a nie czterech czy pięciu na jednego :evil:
Wally

Postprzez adas 2005-11-04, 11:47 pm

ZERO POMYSŁU NA GRE. Ż E N A D A!! Z TAKĄ GRĄ TO MY RUNDĘ JESIENNĄ SKOŃCZYMY NA MIEJSCU BARAŻOWYM ALE W WALCE O UTRZYMANIE. SIŁ STARCZA NAM NA 10 MINUT GRY. MOIM ZDANIEM 3:0 TO NAJNIŻSZY WYMIAR KARY ZA TAKĄ GRĘ. GDZIE JEST ŚRODEK POLA? LACHA ROZGRYWAJĄCYM? NIEPOROZUMIENIE. CZAS NA ZMIANY!!
adas

Postprzez bankier 2005-11-05, 12:21 am

wieszczu napisał:
SOYER W TAKICH CHWILACH PO PROSTU SIĘ NIE DA!
ONI NIGDY PO UPOKARZAJĄCYCH PORAŻKACH NIE BĘDĄ CZULI TEGO CO MY KIBICE! SAM SOBIE ODPOWIEDZ DLACZEGO.

Czuję dokładnie to co Ty, ale po co wyzywac?

bo k.... inaczej oni tego nie zrozumieją! kapujesz? ile jeszcze bedziemy ich głaskać za to, że występują w barwach Zagłebia? widziałem dziś jedynie 2 połowę, ale te 45 minut wylało czare goryczy napełnioną podczas meczu z Polkowicami!
bankier

Postprzez Kamilsts 2005-11-05, 12:24 am

adas napisał(a):Z TAKĄ GRĄ TO MY RUNDĘ JESIENNĄ SKOŃCZYMY NA MIEJSCU BARAŻOWYM ALE W WALCE O UTRZYMANIE.

Niewiem w jaki sposób :lol: :lol: :lol: no chyba że jakieś pkt ujemne !

Meczu nie widziałem no ale wynik mówi chyba wszytsko :cry: oby udało się wygrać z Kujawiakiem bo będzie ciężko i na wiosnę powalczyć ...
Kamilsts

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna