ZAGŁĘBIE Sosnowiec - Górnik Polkowice 30 X, 13:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez robercik 2005-10-31, 7:57 am

Jak dla mnie to Beben nie powinien zagrac juz do konca rundy !!!
robercik

Postprzez Przemek26 2005-10-31, 8:03 am

Jednocześnie liczę, że powalczą w KSZO, i przywiozą 3 pkt, - bo po takiej kompromitacji tylko w ten sposób można się odbudować.

NA DOBRE I NA ZŁE[/quote]

Zgadzam się teraz tylko 3 punkty zdobyte w KSZO moga przywrócić wiarę w Ekstraklasę zarówno piłkarzom jak i kibicom. Mam również nadzieję ze w ostotnich 3 ,meczach tej rundy będą zmiany w składzie .A może niech graja za darmo tak jak w meczu z Polnia Bytom.
Przemek26

Postprzez W@llace 2005-10-31, 8:16 am

Taka jest piłka i każdy dobrze o tym wie!Przegrali...pomijajac to z kim i w jakim stylu,ale przegrali i tyle!Nie piszcie ,że po awansie bo to jest smieszne.Jagielonia też wczoraj przegrała,nadzieje kibiców były napewno inne,ale musza sie z tym pogodzić!

Inna sprawa,że nasi wczoraj poprostu oddali 3 pkt osłabionemu Górnikowi,bez walki ,bez niczego...

Nie ma co płakać ,gramy dalej!
W@llace

Postprzez SCORPARO 2005-10-31, 8:39 am

..............................................................!!@#$%^&*!@#$!@#$%@!#$%@#$%^&*(!@#$%^&*(

...............................................................................................................

Chyba rozumiecie o co chodzi w poprzednim zdaniu ...

teraz po ludzku .... BRAK SŁÓW
SCORPARO

Postprzez PTAQ84 2005-10-31, 9:04 am

z całym szacunkiem dla Bębna ale po raz kolejny dał plamę...co najmniej jedną z bramek ma na sumieniu :( i znowu powtarza się sytuacja kilka spotkań broni dobrze a później znowu plama...takim sposobem to my nie awansujemy do ekstraklasy nie wygrywając z takimi polkowicami którzy przyjeżdżają w 13 czy 14.
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Krzysztof15 2005-10-31, 9:06 am

Minion napisał(a):Beznadziejnie ustawiona godzina, spowodowała ze Zagłębie grało 2 połowe na ślepo. To trzeba zrozumieć.

No, i trawa była taka jakaś za ślizga bo ciągle się przewracali :wink:
I nogi im się platały, chyba po imprezie...

A na poważnie, śmieszny ten argument( że to słońce jest winne za naszą porażkę),
bo w pierwszej połowie jak Polkowie były oslepione (wg.Ciebie) to sami nie nawrzucali im jakoś paru bramek :?:

No, ale może własnie im wtedy grzało za bardzo w plecki :wink:

Teraz należy tylko liczyć,że w Ostrowcu będzie gorsza pogoda :!:
Krzysztof15

Postprzez Gilardino 2005-10-31, 9:20 am

Wszystko na temat zaangażowania i gry naszych zawodników w sumie zostało tu już napisanie. Tak, gry i zaangazowania, bo o ile za słabszą grę można krytykować (tylko bez wyzwisk) ale to tylko piłka i wiemy ze nie jest ona zawsze sprawiedliwa. O tyle totalny brak ambicji i serca do gry jest w żaden sposób nie do przyjęcia !!! Wrrr :twisted:

Jednak chcę podkreślić pewną rzecz , która zeszła trochę na margines. Skoro nasi piłkarze przegrali już ten mecz w szatni, to kto do jasnej cholery odpowiada za ich mentalne przygotowane !!! Jakby na to nie spojrzeć odpowiada za to tylko i wyłącznie sztab szkoleniowy !!!! A skoro trener nie może trafić do głow zawodników to ...
Ktoś za chwile napisze , że wywalić połowe drużyny bo się nie nadają. Ale trzeba wziąść pod uwagę , że nasz trener juz tu jest spory kawał czasu i to on sobie dobiera zawodników. Przecież co rundę wymienia zawodników ( w zeszłym sezonie w jednym okienku 11 nowych !!!???) i wymienia i zamienia. Przecież nie przyszedł 2 tygodnie temu i musi grać tym co zastał.

Krótkie podsumowanko jest takie >> skoro non stop, po niemalże każdym słabym meczu trener powtarza , że jacyś piłkarze sie nie nadają to uderza we własne kompetencje, bo to on ich sprowadził. I jakos nie potrafi wziąść winy wyłacznie na siebie. (vide. wywiad pomeczowy, ja odpowiadam za ten stan rzeczy, ale >> no własnie zawsze to ale.) Dodać do tego słabe przygotowanie mentalne drużyny, złe zmiany poprzedzone dziwną kostrukcją naszej ławki rezerwowych etc.
Nie przelewam całej swej goryczy na trenera, bo dużo dobrych decyzji też podjął (zmiana ustawienia w trakcie pierwszej połowy z przejsciem na grę 3 obrońcami , Teres do drugiej linii >> przyniosła nam bramkę) No ale jednak deczko pokory jest wskazane.

Pozdro
Gilardino

Postprzez Fan 2005-10-31, 9:28 am

Wczorajszy mecz po prostu tragedia. Nie mozna wygrac meczu jesli sie przechodzi obok niego. Zastanawiajace jest to czy trener ich nie opierdoli ze prowadzac 1-0 gramy prawie zawsze obronnie i z kontry co nam w ogole nie wychodzi. Pierwsza bramka tragedia jak mozna zostawic bez pokrycia 2 gosci na 6-8 metrze. Zreszta Beben powinien chociaz ta pilke wypiastkowac a nie stac jak pajac i patrzec jak zawodnik Polkowic nie trafi w bramke. Niestety ale trafil. Proponuje na nastepny mecz zalozyc ta skore ala Matrix co to w niej paradowales pan na rezerwach moze sie bedzie lepiej latalo. Druga to tez tragedia krotkie wybicie na 18 i pierdolniecie ze nasi powinni do znudzenia patrzec jak sie strzela a nie bezsensowne strzaly Morawskiego w zegar albo sektor dla przyjezdnych na sile. W sumie obie bramki zaczely sie od ogrania jak dziecko Adzema chyba nawet dwa razy przez tego goscia z 7. Panie Adzem wozil pana jak chcial. Musimy sie cieszyc z tego ze Ruch i Podbeskidzie nie mialy tyle jaj co wczoraj Polkowice i nie zrobily z nami tego co wczoraj Gornik. Nie ma tez co gadac ze grali pod slonce itd. Zreszta wiedzieli jakie warunki beda w 2 polowie wiec powinni nawalic bramek w 1 polowie i kontrolowac gre po przerwie. Niestety ale z grajkow z karta na reku nie zrobi sie druzyny na ekstraklase. A zamiast przeprosin trenera i pilkarzy jesli maja chociaz troche honoru i ambicji powinni sami zaplacic za bilety na Kujawiaku.
Jesli nie wiedza co to honor i ambicja to zapraszam na mecz hokeistow a potem WON z klubu.
ZAGŁĘBIE TO MY.
Fan
Working Class

Postprzez gregor 2005-10-31, 9:28 am

"LIDER Z SOSNOWCA"
nasi chłopcy dali DUPY , upokorzyli KIBICÓW ZAGŁĘBIA , trenera szkoda że trzyma się układu a nie co kto potrafi ,jest lepiej niz w poprzednim sezonie , jednak jeśli tak zagrają na WIOSNĘ to dobrze nie bedzie , postawa ŚLĄSKA
jest taką , której oczekuję od gracz czerwono-zielono-białych , co do pociągających złocisty , dawniej kibice PIJĄCYCH KOPACZY ZAGŁĘBIA WYPROWADZALI PRZED CZARNY DIAMENT ....

POZDRODLA ZAGŁĘBIOWSKIEJ BRACI
gregor

Postprzez slawojka 2005-10-31, 9:44 am

Bardzo dużo ostrych słów padło po tym meczu tu na forum. Niestety jeden mecz a właściwie nawet jego połowa zniweczyły cały dorobek rundy jesiennej. Świadomość faktu, że jesteśmy liderami II ligi (byliśmy nimi prze 32 minuty) sparaliżowała naszych grajków. Nie ma żadnego usprawiedliwienia. Jest głęboki kac. Czy stać piłkarzy na rehabilitację za wczorajszą wpadkę? 3 mecze przed nami, 3 bardzo ciekawe kolejki. Jeszcze dużo zdarzyć się może, tyle tylko że zarówno pozytywnego (patrząc na zwycięstwo w Nowym Dworze) jak i negatywnego (jak wczoraj).
CZY WYGRYWASZ CZY NIE ...
slawojka

Postprzez krzysztof 2005-10-31, 9:48 am

Puchar Polski odpuszczony, mecz z Polkowicami przgrany coś jest nie tak.
Jak widać piłki nie oszukasz, tu trzeba grać aby być cały czas w transie, nie można odpuszczać meczów.
Widzę, że naszym potrzeba jakiegoś psychologa sportowego. Po tym jak prowadziliśmy 1:0 nawet z trybun widać było strach w oczach naszych piłkarzy, że zaraz stracą bramkę.
krzysztof

Postprzez fanka_25 2005-10-31, 10:28 am

Hmmmm........ja nie moglam iśc na mecz, ale był tam moj mąż.....czy musze tłumaczyc co było po jego powrocie ????? i znowu przez tydzień "ciche dni" :roll: :roll: :roll: Ale jest szansa...za tydzień....moze wtedy usłyszę od męża moje ulubione "no !!!". Pozdrawiam wszystkich kibiców i mocno trzymam kciuki za wygraną w KSZO. Buziaki.
Ps. a jak nie wygramy to chyba mąż zacznie mówić do mnie jezykiem migowym :( :( :( :( ale moze nie bedzie tak źle i coś jednak mi powie....Buźka.
fanka_25

Postprzez MarcelZS 2005-10-31, 12:54 pm

Niestety trener odpowiada za przegraną - począwszy od selekcji składu, treningów i motywacji zawodników - to wszystko leży w jego gestii.
(Co innego, jak jeden czy dwóch zawodników ma gdzieś kopanie piłki, ale przeważająca większość - to coś nie jest tak.)

Brak im motywacji, za mało kasy, czy może warunki do trenowania są nie tak - to nich idą do III ligi tam poza boiskiem będą musieli gdzieś pracy szukać - no a na pewno dobrobyt się skończy.

Ja tych pseudozawodowców nie rozumiem - przecież ten sezon - to dla niektórych być albo nie być - bo tylko awans z Zagłębie może im dać szansę zaistnienia w Ekstraklasie i zarobienia trochę więcej kasy.

Może brak im przywódcy, walczaka, takiego gościa, jakim był Marcin Lachowski na wiosnę - pamiętamy wszyscy mecz a Arką i postawę drużyny (wtedy też przegrali, ale każdy mógł im dziękować za walkę i takie przegrane można przyjąć).

Ja do Przemka Pitrego nie mam pretensji, ma talent, ale tak jak kilkakrotnie pisałem mentalnie jest za słaby do Ekstraklasy, więc w II lidze można liczyć na jego walkę, ale to nie jest liderem zespołu - to jest gość typu idzie to idzie, a jak nie idzie to trudno.
Więc jak wygra jakiś meczy dla Zagłębia to dobrze, ale ofensywy by na nim nie ustawiał.

To nie był wypadek przy pracy, i nie ma co liczyć na sędziego i karne, słabizna, tragedia i wielka niemoc - takiej jest to nasze ZAGŁĘBIE.

Liczę gorąco na walke w Ostrowcu, na zmiany w składzie, i dobry wynik, może nawet się wybiore podopinogować, można przegrywać ale napewno nie tak jak w meczu z Polkowicami.

Zostało 3 mecze do końca rundy - mam ndzieje, że nie odpuszczą i będą walczyć - bo porażka zabolała nas kibiców chyba bardziej niż piłkarzy, sam by wyszedł na boisko w KSZO by się odegrać. :wink:
MarcelZS

Postprzez wieszczu 2005-10-31, 3:31 pm

Naprawdę bardzo trudno doszukiwać się jakichkolwiek pozytywnych aspektów związanych z wczorajszym meczem.Za to bez wątpienia kilka spraw pozwala wysnuć mało optymistyczne wnioski.Zatem:

1.Minimalizm-to niestety bolączka większości polskich zespołów,w tym także niestety naszego Zagłębia.Po zdobyciu bramki zaczynamy grać zachowawczo,czasami wręcz się bronimy.Wczoraj mieliśmy doskonały tego przykład.I teraz pytanie:czy taka postawa drzemie w sferze mentalnej zawodników czy też być może jest to z góry zaplanowana taktyka przez Tochela.Osobiście skłaniałbym się ku mentalności.

2.Dysproporcja gry-powiedzcie mi czy Zagłębie zagrało od początku sezonu dwie równe,dobre połowy meczu(może oprócz meczu ze Świtem).Odpowiedż brzmi:nie! Jak można przez pierwsze 45 minut grać w miarę przyzwoitą piłkę,by po piętnastu minutach przerwy zapomnieć o co w tej grze chodzi.To już powoli staje się symptomatyczne.

3.CHARAKTER-zawodowy piłkarz,profesjonalnie traktujący swoje obowiązki doskonale powinien wiedzieć,że bez tak zwanego charakteru nie ma czego w futbolu szukać.Wczoraj Zagłębie okazało się zespołem bez charakteru;naiwnie przy tym myśląc,że uda się wygrać na stojąco mecz.Nie Panowie,nie uda się.Ów charakter pokazali za to nasi przeciwnicy,niejako z góry skazywani na pożarcie.Miło było patrzeć jak każdy z tych chłopaków wręcz gryzł trawę w walce o piłkę.

4.Przyzwyczajenia-czy aby trener Tochel nie jest aż nadto przyzwyczajony do niektórych nazwisk?!Rozumiem,że kogoś można lubieć bardziej a kogoś mniej,ale w wyjściowym składzie do gry danego zawodnika powinna predysponować tylko i wyłącznie jego aktualna dyspozycja,a nie osobiste sympatie trenera.

BEZ WYELIMINOWANIA POWYŻSZYCH MANKAMENTÓW ZAPOMNIJMY O I LIDZE.TAKA JEST NIESTETY SMUTNA PRAWDA.

I jeszcze jedna,jakże bolesna refleksja...
Mieliśmy piękną, jesienną aurę w to niedzielne,wczesne popołudnie.Zagłębie walczy o najwyższą stawkę w tym sezonie.I co się okazuje?Tak naprawdę niewielu to interesuje,bo liczba ok.4500 tys. jest,zważywszy na okoliczności,jak dla mnie żenująca.Żal człowiekowi serce ściska.Mając w pamięci mecze z lat osiemdziesiątych,gdzie 20 tys.kibiców to była niemal norma, nie mogę pojąć gdzie ci ludzie się podziali.Nie mówię,że i teraz tak powinno być,bo nie ma na to jak na razie warunków,ale 8-10 tys. to po prostu przyzwoitość.Kwestii dopingu nawet nie chcę poruszać,bo zgrzeszyłbym używając jakichkolwiek porównań do tamtych,niezapomnianych lat.Nikt z nas nie będzie żył wiecznie,ale poprzez miłość do Tego klubu ciągle mam nadzieję,że jeszcze kiedyś,za każdym razem,gdy spojrzę na trybuny Stadionu Ludowego będzie mnie rozpierała prawdziwa Zagłębiowska Duma.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez ziaro25 2005-10-31, 7:19 pm

Zdarzenie czysto hipotetyczne

Piłkarz X do piłkarza Y
Fajnie by było awansować nie?
Na to grajek Y
PO h..,jak wejdziemy to nas wyjeb.....,przecież w pierwszej lidze nie damy sobie rady,a tak to jest pewna kasa i możemy sie bawić w drugą ligę jeszcze parę lat.

Mam nadzieje że to tylko moja wybujała fantazja...................... :roll:
ziaro25

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna