Koniec Sarmacji Będzin

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez FIGHTER1906 2005-10-26, 8:44 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):a przypominasz sobie co to Zagłębie Dąbrowskie ?? Ja tez chodze na Czarnych i sporo chłopaków z Pogoni, czy nie jestesmy kibicami Zagłębia ? Albo jesteśmy kibicami gorszymi bo jak nie koliduje z Zagłębiem chodzimy na czarnych ? W prawie kazdym miescie ZD jest klub piłkarski ktoremu ludzie kibicują , jednak jezdza na Zagłębie i wspomagają nas, ciekawe czy tobie chcialo by sie zapieprzac 30 km na mecz ?

Dobrze ty chodzisz tu i tam, więc jak chcesz to idź protestować. Ja jestem kibicem Zagłębia i tyle.

PS: Jakbym mieszkał 30km od stadionu to też bym przyjeżdżał.

Pozdrawiam.

EDIT:

Do Dami'ego: Czytaj wyżej. A to, że mam odmienne poglądy nie oznacza, że nie myślę. Dlaczego wszystkie hanysy nie trzymają się razem? Tychy, Katowice, Bytom?

EDIT: A co do flagi Zagłębie Dąbrowskie. Dla mnie oznacza to, iż kibicami Zagłębia są ludzie z Dąbrowy, Będzina czy Czeladzi, a nie fakt, iż Zagłębie trzyma z CKSem, Sarmacją czy innymi klubami z ZD.
Ostatnio edytowano 2005-10-26, 8:52 pm przez FIGHTER1906, łącznie edytowano 1 raz
FIGHTER1906
Pokemon z żółtą kartką

Postprzez SkOwRoN 2005-10-26, 8:49 pm

FIGHTER1906 napisał(a):Dlaczego wszystkie hanysy nie trzymają się razem? Tychy, Katowice, Bytom?

Pytanie było do Dami'ego ale odpowiem :

np. Dlatego że w każdym z tych miast ludzie mają inną mentalność i to jest chyba podstawowa sprawa :!: a w ogóle do czego porównujesz kluby które grają w wyższych ligach do klubów nie załapujących się w okręgówce ? :roll:
SkOwRoN

Postprzez DaMi 2005-10-26, 9:07 pm

Dobra ja już się nie wypowiada a co do Śląska to troszke złe porównanie. Jeżeli Cie uraziłem to przepraszam :!:
DaMi

Postprzez FIGHTER1906 2005-10-26, 9:22 pm

DaMi napisał(a):Dobra ja już się nie wypowiada a co do Śląska to troszke złe porównanie. Jeżeli Cie uraziłem to przepraszam :!:

Nie, dlaczego miałbyś mnie urazić? - to tylko dyskusja.
FIGHTER1906
Pokemon z żółtą kartką

Postprzez YOOSHKY 2005-10-26, 9:33 pm

FIGHTER1906 napisał(a):Nie, dlaczego miałbyś mnie urazić? - to tylko dyskusja.

Ale troche odbiega od tematu
YOOSHKY

Postprzez darco 2005-10-26, 9:35 pm

FIGHTER1906 napisał(a):NASZYM KLUBEM JEST ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC, A NIE SARMACJA BĘDZIN.

Ja jestem kibicem ZAGŁĘBIA, a to oznacza, ŻE JESTEM KIBICEM ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC i WSZYSTKICH klubów które istnieja w Zagłębiu :!:
Fizycznie bywam na "Ludowym", ale duchem kibicuję wszystkim !!!

Tak to powinno wygadać : Zagłębie Sosnowiec jest Klubem CAŁEGO regionu,
Okretem Flagowym, Ale każda flota skłda się i z okretu flagowego i z wielu mniejszych jednostek.

W piłce nożnej naszego regionu widzę coś więcej, niż tylko prostą rozrywkę.
Dla mnie jest to, niestety ciagle nie wykorzystany potencjał do rozwijania
lokalnego patriotyzmu.

Ja jestem ZAGŁĘBIAKIEM ( co z tego, że akurat z Sosnowca ?)
Według mnie powinna byc ścisła wspólpraca pomiędzy wszystkimi klubami regionu i wszystkimi kibicami.
I jak wszyscy wiemy w przypadku kibiców tak często bywa.
Zagłębie Sosnowiec to nr 1, wizytówka regionu, ale wielu z nas ma także swój"własny" lokalny klub.
I tak ma własnie być.
I to w tych małych klubach powinni byc wyszukiwani, w pierwszej kolejności, utalentowani młodzi piłkarze by trafic w końcu na Kresową

To w tych wszystkich mniejszych i większych miejscowosciach Zagłębia powinny w przyszłości powstać fan kluby ZS ! Tylko tak nasz klub może stac sie KLUBEM naprawdę WIELKIM

Jeszcze jedno, ja na stadion mam tylko 10 minut drogi. Inni poświecają się znacznie bardziej aby tu dotrzeć.
Dlatego należy im się szczególny szacunek :!: :!: :!:

PS Wracajac do tematu : niestety praca nie pozwoli zameldować mi się w Będzinie, ale będę trzymał kciuki !

Czy ktoś pamieta jak Zagłebie grało na Sarmacji i kiedy to było ?
darco

Postprzez DaMi 2005-10-26, 10:00 pm

O ile się nie myle to w poprzednim albo jeszcze sezon wcześniej graliśmy finał PP :wink: mecz zakończył się zwycięstwem naszych piłkarzy ale juz nie pamiętam ile ale pamiętam że wtedy był podpisany jakiś list o współpracy Zagłębia z Sarmacją
DaMi

Postprzez darco 2005-10-26, 10:05 pm

Moje pytanie dotyczyło okresu kiedy Zagłębie grało na Sarmacji jako gospodarz ( podczas jakiegoś remontu na Ludowym)
Nie pamiętam dokładnie kiedy to było ?
darco

Postprzez Leyton 2005-10-26, 10:18 pm

Było to mniej więcej w połowie lat 70-tych. .
Leyton

Postprzez Pesto 2005-10-27, 12:01 am

FIGHTER1906 napisał(a):
KISIEL napisał(a):Ktoś tu pisał o poziomie tego forum i o tzw.pokemonach. :)

No i ty właśnie jesteś najgorszym pokemonem tego forum. Wpieprzasz się w dyskusję, nic do niej nie dodając. Zachowujesz się jak małe dziecko, na które nikt nie zwraca uwagi i brzydkim bekaniem lub pierdzeniem usiłuje skupić na sobie uwagę dorosłych.

spadłem z krzesła :lol: :lol: :lol:

Teraz w punktach :

1. Interesuje mnie jeden zagłębiowski klub - ten z Kresowej
2. mam na mecze duuuuuuużo dalej niż 30 km
3. 20.08.1975 Zagłębie Sosnowiec - Legia Warszawa 0:0. Widzów 15 tys.
Mecz na stadionie Sarmacji Będzin (za Encyklopedią FUJI : Legia Warszawa)
Pesto
kumaty

Postprzez mike79 2005-10-27, 7:56 am

JEŚLI BĘDZIEMY ŚLEPO ZAPATRZENI TYLKO I WYŁĄCZNIE W NASZE ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC,TO:
*IDEA BUDOWY STADIONU ZAGŁĘBIA DĄBROWSKIEGO NIGDY NIE BĘDZIE REALIZOWANA
* NASZE ZAGŁĘBIE NIGDY NIE BĘDZIE WIELKIM KLUBEM(wielkich klubów w świecie NIE WSPÓŁPRACUJĄCYCH z innymi mniejszymi NIE MA I NIE BĘDZIE !!)
* FREKWENCJA NA STADIONIE LUDOWYM BĘDZIE TAKA JAKA JEST(oby nie gorsza)
* LOKALNE "PEREŁKI" WYBIORĄ GRĘ GDZIEŚ W POLSCE,MAJĄC ZA NIC GRĘ W ZAGŁĘBIU
A CHYBA NIE OTO NAM WSZYSTKICM CHODZI !!!!

KIBICOWAĆ MOŻNA JEDNEMU,"WSPÓŁPRACOWAĆ" TRZEBA Z KIM TYLKO MOŻNA !!ZWŁASZCZA TU W ZAGŁĘBIU DĄBROWSKIM !!

PS. Kol. FIGHTER1906 mając takie podejście do jakiejkolwiek sprawy, można się kiedyś obudzić z ręką w nocniku...Niekiedy trzeba patrzeć troszkę bardziej do przodu, niż tylko przed siebie...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Minion 2005-10-27, 8:05 am

Mniejsza z tym, wiemy już ze Fightera nie będzie. Ja postaram się zwolnić z roboty, wezme szalik i zajade.
Minion

Postprzez zgredos 2005-10-27, 8:34 am

darco napisał(a):Moje pytanie dotyczyło okresu kiedy Zagłębie grało na Sarmacji jako gospodarz ( podczas jakiegoś remontu na Ludowym)
Nie pamiętam dokładnie kiedy to było ?

To był sezon 1974/75, pamiętam że na pierwszym meczu rozgrywanym w Będzinie (chyba z ŁKS) było 20 000 ludzi
zgredos

Postprzez Pesto 2005-10-27, 9:36 am

Pesto napisał(a):3. 20.08.1975 Zagłębie Sosnowiec - Legia Warszawa 0:0. Widzów 15 tys.
Mecz na stadionie Sarmacji Będzin (za Encyklopedią FUJI : Legia Warszawa)
Pesto
kumaty

Postprzez Puzon 2005-10-27, 10:32 am

Fighter napisał:
Rynek napisał:
FIGHTER1906 napisał:
NASZYM KLUBEM JEST ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC, A NIE SARMACJA BĘDZIN.

Tylko ze kibice Sarmacji sa kibicami Zaglebia Exclamation Exclamation

Albo są kibicami Zagłębia, albo Sarmacji. A nie przypominam sobie, żeby Sarmacja była naszą zgodą..

Szanowny pokemonie!!
Jeżeli masz pisać podobnego rodzaju idiotyzmy, to z racji swojej trzymaj rączki z daleka od klawiatury. Ja rozumiem, że do niektórych może nie docierać idea Zagłębia Dąbrowskiego (poczytaj stare wpisy Krawca, może dotrze), ale uszanuj to że większość forumowiczów w pełni się z nią zgadza.
Odkąd pamiętam (więc pewnie od czasów kiedy ty jeszcze robiłeś w śpioszki) kibice takich klubów jak Sarmacja, CKS, Górnik Wojkowice i.t.p. wspierali Zagłębie zarówno podczas meczów w Sosnowcu jak i na wyjazdach. Więc nie powinno dziwić, że w trudnych dla tych klubów chwilach oczekują pomocy od reszty kibiców Zagłębia.
Odniose się jeszcze do Twojego przykładu. Przykład z hanysami pierwsza klasa. Nie ma to jak brać Zagłębiakowi wzór ze Ślązaka. Jako kontrpropozycje wniose przykład Warszawy, gdzie wszyscy kibice mniejszych klubów, oprócz własnej drużyny kibicują również Legii.

Pozdrowienia dla wszystkich chociaż trochę myślących!!
Puzon
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice