Zaglebie - Polonia Bytom

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mdc dg 2005-10-02, 7:04 pm

Spotkanie stało na słabym poziomie ale najważniejsze że pokonaliśmy Polonie tak wysoko .Nareszcie Tochel wystawił "Morasia" jako defensywnego pomocnika i Lachowskiego jako rozgrywającego.Tak powinno być od początku a nie od połowy sezonu :roll: Może w końcu odpuści sobie wpuszczanie tego amatora Butryna po tym meczu.
mdc dg

Postprzez adas 2005-10-02, 7:04 pm

Rynek napisał(a):Beda dzisiaj na stronie bramki z meczu :?: Jak nie to kiedy sie pojawia?
KOLEGA SOYER WŁAŚNIE ROBI AVIKI, WIĘC CIERPLIWOŚCI. CO DO MECZU CIESZY ZWYCIĘSTWO, LECZ POLONIA TO NAJSŁABSZY PRZECIWNIK JAKI DO TEJ PORY GOŚCIŁ NA LUDOWYM. KTOŚ POWIEDZIAŁ, ŻE BUTRYN SPEŁNIŁ SWOJĄ ROLĘ. CIEKAW JESTEM JAKA TO BYŁA ROLA? BO DO ROLI TO ON SIĘ NADAJE ALE NIE DO PIŁKI. CIESZY BRAMKA I DOBRA GRA W PIERWSZEJ POŁOWIE ZUBANA, OBY SIĘ PRZEŁAMAŁ
adas

Postprzez twari 2005-10-02, 7:20 pm

Pokusze sie o krotka charakterystyke kazdego z kopaczy:

Beben - Nie mial zbyt wielu okazji do pokazania swych umiejetnosci... no ale ogolnie na plus!
Warakomski - Nie jest taki zly. Kolejny mecz w ktorym pokazuje ze porafi grac! Ale... do jednego sie przyczepie - on kompletnie nie wlacza sie do akcji ofensywnych. Mimo pozytywnego meczu wole na tej pozycji Adzema.
Teresa - jak zwykle. Czarna robota wykonana! :)
Hosic - nasz profesor pokazal ze nie tylko doskonale gra w destrukcji ale i uderzyc potrafi! Bramka przepiekna! Ale... :) zdarzyla mu sie wpadka - stracil raz pilke po probie ogrania zawodnika Polonii... moglo sie zle zakonczyc. Mimo to bardzo dobry wystep!
Kłoda - co tu duzo mowic... chlopak ktory ma ambicje i chec do walki! Swietnie i w obronie i w ofensywie!
Chylaszek - nie w kazdym meczu blyszczy ale ten chlopak ma dryg do pilki. Ciesze sie ze Tochel stawia na tego badz co badz mlodziutkiego pilkarza.
Moras - nareszcie w wyjsciowym i przez cale 90 minut! Razem z Lacha na srodku tworza znakomity duet! No i ta bramka... on chyba sam nie wierzyl ze to wpadnie! :)
Lacha - dzis nie zachwycil ale zdecydowanie lepiej gra na tej pozycji. Kilka akcji pociagnal... choc z dokladnym dograniem bywalo dzis roznie... Mimo wszystko na +! :)
Wolanski - dzis slabiej niz zwykle aczkolwiek nadal uwazam ze jest lepszy od Skrzypka i to jemu nalezy sie miejsce w wyjsciowej na prawym skrzydle.
Pitry - To co zwykle! :) Pomimo ze nie zdobyl dzis bramki to zrobil swoje. Zadziwia mnie to z jaka latwoscia potrafi przyjac, okiwac obroncow i rozegrac badz uderzyc...
Zuban - zdecydowanie lepiej niz poprzednio! I na koncu bramka - moze sie przebudzi i w siebie uwierzy!

Skrzypek - ... wogole go nie widzialem... Gdzie ten Skrzypek sprzed lat?
Butryn - dzis srednia celnych podan mial ciut wieksza niz zwykle ale wciaz wedlug mnie jest to zbedne ogniwo w naszej druzynie.
Smarzynski - szkoda ze dostal tylko minute na gre ale cos tam biegal! :D
twari

Postprzez MrCricket 2005-10-02, 8:33 pm

Do krytyków Butryna w tym meczu:
Też nie jestem fanem jego umiejętności(o czym kilka razy pisałem), ale to jest facet od przeszkadzania rywalom i dobrze, że wszedł bo środkiem zaczęły iść ataki Bytomia. Właściwie jest to jedyny defensywny pomocnik w Zagłębiu, więc nie było wyboru i taka będzie jego rola przynajmniej do końca rundy.
MrCricket

Postprzez gĘsIA skÓrkA 2005-10-02, 9:01 pm

Średnia gra naszych zawodnikow. :lol:
Napisze o dwoch zawodnikach...
:arrow: Lacha - nie wiem co sie znim dzieje , nie gra tak jak gral kiedys :cry: cos tam biega, ale nie widac go w srodku.
:arrow: Zuban- Zawsze mowilem ze biega , walczy o kazda pilke :!: :!: :!: .teraaz strzelil bramke..moze wkoncu sie przelamie...
:wink:
gĘsIA skÓrkA

Postprzez Leyton 2005-10-02, 9:14 pm

MrCricket napisał(a):Do krytyków Butryna w tym meczu:
Też nie jestem fanem jego umiejętności(o czym kilka razy pisałem), ale to jest facet od przeszkadzania rywalom i dobrze, że wszedł bo środkiem zaczęły iść ataki Bytomia. Właściwie jest to jedyny defensywny pomocnik w Zagłębiu, więc nie było wyboru i taka będzie jego rola przynajmniej do końca rundy.

Wydawało mi się, że od kilku sezonów defensywnym pomocnikiem Zagłębia jest Marcin Morawski, który swoją drogą zagrał dzisiaj na tej pozycji niezwyke ambitnie i skutecznie (pomijając nawet zdobytą bramkę), ale widać od kliku lat jestem oszukiwany przez trenera, przez Morasia i chyba sam siebie już oszukuję...
PS. Oczywiście, że Butryn to też jest facet od przeszkadzania rywalom. Mam tylko jedno pytanie: ilu rywalom dzisiaj przeszkodził? Bo Moraś naprawdę wielu.
Leyton

Postprzez warchlak 2005-10-02, 9:18 pm

dzisiaj byliśmy lepszą drużyną i odnieśliśmy zasłużone zwycięstwo. rozmiary tego zwycięstwa tez mogą cieszyć :wink: brameczka Morasia wyjebista jak kazda jego bramka strzelona w barwach Zagłębia :D
warchlak
Prowokator

Postprzez bakel 2005-10-02, 9:49 pm

Dzisiaj bardzo przypadło mi do gustu zaangażowanie zawodników w grę. Poziom meczu może nie był olśniewający, ale zawodnicy naszej drużyny walczyli o każdą piłkę, nie odstawiali nogi czy głowy, dosłownie gryźli trawę.
Taka postawa bardzo cieszy. Nikt nie będzie miał pretensji do zawodników jeżeli stracą punkty gdy będzie widział, że grają na maksimum swoich możliwości.
bakel

Postprzez MrCricket 2005-10-02, 9:53 pm

Leyton napisał(a):Wydawało mi się, że od kilku sezonów defensywnym pomocnikiem Zagłębia jest Marcin Morawski, który swoją drogą zagrał dzisiaj na tej pozycji niezwyke ambitnie i skutecznie (pomijając nawet zdobytą bramkę), ale widać od kliku lat jestem oszukiwany przez trenera, przez Morasia i chyba sam siebie już oszukuję...
PS. Oczywiście, że Butryn to też jest facet od przeszkadzania rywalom. Mam tylko jedno pytanie: ilu rywalom dzisiaj przeszkodził? Bo Moraś naprawdę wielu.

Marcin Morawski nie był defensywnym pomocnikiem przed przyjściem do Zagłębia. Tochel próbował z niego takiego uczynić, bo miejsce Lachowskiego w środku pomocy od dawna jest niepodważalne. Gołym okiem widać, że jest dobry technicznie i dużo lepiej radzi sobie w ofensywie, poza tym jak na defensywnego ma słabe warunki fizyczne i trudno mu np. wygrać główkę.

PS Ilu rywalom Butryn przeszkodził nie liczyłem, ale grał tylko ponad 20 minut i w tym czasie już Polonia środkiem zbyt nam nie zagroziła.

To był mój OSTATNI post w tym temacie.
MrCricket

Postprzez Leyton 2005-10-02, 10:34 pm

MrCricket napisał(a):Ilu rywalom Butryn przeszkodził nie liczyłem, ale grał tylko ponad 20 minut i w tym czasie już Polonia środkiem zbyt nam nie zagroziła.

Z pewnością była to zasługa Butryna. :D
Ja rozumiem, że trudno jest się wycofać ze swojej błędnej oceny gry zawodnika, ale bez przesady...
Leyton

Postprzez Wally 2005-10-02, 11:11 pm

Ja uważam dzisiaj, że Zagłębie zagrało bardzo mądrze 8) I tak też napisze w podsumowaniu na SF. Strzelili, co mieli strzelić, a w drugiej połowie dali pograc piłkarzom Polonii, a akcje gości kończyły sie przed naszym polem karnym. Nie wiem jak dla was, ale dla mnie bardzo mądra, choć nie piękna, gra Zagłębia.
Wally

Postprzez mały 2005-10-03, 7:08 am

Cieszą 3 punkty i bramka Hadisa ! Reszta już mniej .
Szczególnie druga połowa . Widać , że ewidentnie brakło sił .
Jeszcze jedno spostrzeżenie. Może Trener powinien dać Lachowskiemu odpocząć od 1 lub 2 spotkań , może wtedy złapie drugi oddech bo narazie to cień piłkarza !
mały

Postprzez W@llace 2005-10-03, 7:19 am

Pierwsza połowa b.dobra,duzo walki widać było ,że nasi piłkarze za wszelką cene chcą wygrać!Cieszy bramka Hosicia i piekna bramka Morawskiego!W drugiej polowie troszke slabiej,widac bylo brak sil,cieszy takze bramka Zubanovicia - moze nareszcie sie przelamie i bedzie strzelal jak przystalo na napastnika...Co tu dużo pisać mamy 3 pkt wiecej i gramy dalej... :wink:
W@llace

Postprzez SCORPARO 2005-10-03, 8:08 am

...nareszcie jakaś gra... - szkoda tylko że w I połowie (II nie aż tak słaba - ale nie taka jak I - przynajmniej nie cofnęliśmy się zupełnie). Moraś... ah to trafienie... Bravo!!!
Generalnie mecz "taki sobie" pomimo 3 bramek, lecz jakże cenne zwycięstwo - cenne podwójnie : sa 3 pkt, i rywal upokorzony !! - co prawda "rywal" to za dużo powiedziane (może przeciwnik).
Cieszy Fakt ze coś w końcu poskutkowało (czytaj kary dla zawodników) po meczu z piastem, i chłopcy pokazali ze jednak potrafią strzelić więcej niż 1 bramke (nie tylko P.Pitry), oby tak do końca rundy (i tej wiosennej też).
SCORPARO

Postprzez gregor 2005-10-03, 8:54 am

szkoda że nasz Treneiro "nie spuścił ze smyczy wychowanków ZAGŁĘBIA"
gregor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna