ostatnie posunięcia trenera!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Puzon 2005-09-28, 1:23 pm

A weź spier....!!
Puzon
Adventure Group

Postprzez krzysztof 2005-09-28, 1:48 pm

Zielarz napisał(a):hahahaha przewetrzenie składu nic nie da nawet jak kupią drugą jedenastke dopóki jak bedzie Tochel drenerem a to wszyscy wiedzą Wojtek że nie jestesmy w premiership a co jagielonia ma 100 razy wiecej pieniedzy od nas kto tam gra Frankowski ? Bąk?? Tochel ma wiedze trenerską do 3 ligi niestety taka jest prawda !!!!!!! SZANUJE GO BARDZO ale w piłce nie ma sentymentów!!!!!

Kogo proponujesz w zamian? Engela, Henia Kasperczaka odkupimy od Wisły, a może Baniaka kupi w imieniu drużyny wszystkie mecze do końca sezonu i awans mamy w kieszeni.
Przestań jarać.
Prawda jest taka, że same chęci i cele nie załatwią nam awansu do 1 ligi.
Niektórzy piszą, że z 10 sprowadzonych i "sprawdzonych" piłkarzy 2 się nadaję do pierwszej jedenastki. Tak jest wszystko zależy od szczęścia. Czasami gość się na testach wykazuje ma dużo szczęścia przy tym i robi wielkie wrażenie. Później jak przychodzi co do czego to okazuje się lewus.
Zobaczymy co będzie pod koniec tej rundy i jakie zmiany się wydarzą po przerwie zimowej.
Do tego czasu wszystko może się zdarzyć i nie ma co teraz filozofować.
Może się okazać, że faktycznie będzie nam szło lepiej, a może być też tak, że podkupią nam Pitrego i bedziemy walczyć o miejsce w pierwszej dziesiątce jak przed rokiem.
krzysztof

Postprzez maras24 2005-09-28, 1:58 pm

Zielarz napisał(a):hahahaha przewetrzenie składu nic nie da nawet jak kupią drugą jedenastke dopóki jak bedzie Tochel drenerem a to wszyscy wiedzą Wojtek że nie jestesmy w premiership a co jagielonia ma 100 razy wiecej pieniedzy od nas kto tam gra Frankowski ? Bąk?? Tochel ma wiedze trenerską do 3 ligi niestety taka jest prawda !!!!!!! SZANUJE GO BARDZO ale w piłce nie ma sentymentów!!!!!
no qrwa jak sie czyta takie posty to sie sam nóż w kieszeni otwiera!!! :evil: CO ZA BŁAZNY SIE TU REKLAMUJĄ koleś chyba za dużo "ziela" pali...
maras24

Postprzez Koles 2005-09-28, 2:59 pm

krzysztof napisał(a):Prawda jest taka, że same chęci i cele nie załatwią nam awansu do 1 ligi.
Niektórzy piszą, że z 10 sprowadzonych i "sprawdzonych" piłkarzy 2 się nadaję do pierwszej jedenastki. .

Chodzi mi oto ze Tochel Sprowadza zawodnikow wiec chyba wie jaka forme prezentuja i co graja a jesli ich sprowadza to musza to byc chyba dobrzy zawodnicy chyba sam sobie słąbych nie bierze.A tu nagle po 3 miesiacach mowi ze sa słabi i trzeba przewietrzyc skład a moze trener Tochel nie moze ich dobrze poukładac.Wiec powinien tez czasmi pomyslec ze on cos zle zrobił a nie całą winna na piłkarzy.
Bo jak jest wygrana to piłkarze to bogowie a jak pojawia sie porazki zaraz skłąd przewietrzymy oni sa słabi. A trener cały czas zajebisty i za nic winny nie ponosi.
Niechce zeby ktos zaraz pomyslal ze sadze ze trener Tochel jest słaby bo napewno ma jakies umiejtnosci trenerskie ale czasmi on tez ponosi winne.
Koles

Postprzez rossoneri 2005-09-28, 3:14 pm

co do Chylaszka to niech zostanie mozna mu dac szanse ale niech sie nie bierze za wykonywanie rzutow wolnych co do trenera wielu z nas zastanawialo sie przed sezonem ze nie sprowadzamy nikogo konkretnego i ze chce to zrobic dopiero zima troche to bez sensu gdy sie chce awansowac a mowienie ze jak odejdzie Ujek czy inny gracz podstawowy zastapimy go rownie dobrym chyba bylo zartem brak Ujka jest widoczny w kazdym meczu a tym bardziej ze w ataku mamy tylko osamotnionego Pitrego a gdy nie gra Pitry to jest taki wynik jak z Piastem zero ataku i nie lubie takiego glupiego gadania naszego trenera ze w ataku moga zagrac inni bo poprostu do tego sie nie nadaja i choc nie jestem za takim rozwiazaniem jakie zrobil Ujek z naszym klubem to jednak byl on swietnym zawodnikiem mogl nawet nie strzelac bramek ale asysty przytrzymanie pilki walka w powietrzu teraz mi tego brakuje w ataku oczywiscie swietnym jak na nasz klub i 2 lige
rossoneri

Postprzez kwachu 2005-09-28, 3:15 pm

Koles napisał(a):Chodzi mi oto ze Tochel Sprowadza zawodnikow wiec chyba wie jaka forme prezentuja i co graja a jesli ich sprowadza to musza to byc chyba dobrzy zawodnicy chyba sam sobie słąbych nie bierze.A tu nagle po 3 miesiacach mowi ze sa słabi i trzeba przewietrzyc skład a moze trener Tochel nie moze ich dobrze poukładac.Wiec powinien tez czasmi pomyslec ze on cos zle zrobił a nie całą winna na piłkarzy.
Bo jak jest wygrana to piłkarze to bogowie a jak pojawia sie porazki zaraz skłąd przewietrzymy oni sa słabi. A trener cały czas zajebisty i za nic winny nie ponosi.
Niechce zeby ktos zaraz pomyslal ze sadze ze trener Tochel jest słaby bo napewno ma jakies umiejtnosci trenerskie ale czasmi on tez ponosi winne.

Chyba nie czytałeś tego wątku dokładnie. Kilka osób powyżej wspominało, że polityka klubu jest taka a nie inna - czyli kupowanie zawodników z kartami na ręku. Tak więc pole manewru trenera jest ograniczone i wybiera nie z tych których chce ale tych których musi. Trenera Tochela możnaby obarczyć pełną odpowiedzialnością za wyniki, gdyby dostał dokładnie takich zawodników jak chciał i nie "zrobił" założonego wyniku. A tak? Trzeba się cieszyć z tego co jest. Było kilka niewypałów, ale bardzo dobrzy zawodnicy też do nas przyszli. Dajmy trenerowi spokojnie pracować - lepszego prędko nie będziemy mieli.
kwachu

Postprzez dynamitek 2005-09-28, 5:01 pm

kwachu napisał(a):
Koles napisał(a):Chodzi mi oto ze Tochel Sprowadza zawodnikow wiec chyba wie jaka forme prezentuja i co graja a jesli ich sprowadza to musza to byc chyba dobrzy zawodnicy chyba sam sobie słąbych nie bierze.A tu nagle po 3 miesiacach mowi ze sa słabi i trzeba przewietrzyc skład a moze trener Tochel nie moze ich dobrze poukładac.Wiec powinien tez czasmi pomyslec ze on cos zle zrobił a nie całą winna na piłkarzy.

Chyba nie czytałeś tego wątku dokładnie. Kilka osób powyżej wspominało, że polityka klubu jest taka a nie inna - czyli kupowanie zawodników z kartami na ręku. Tak więc pole manewru trenera jest ograniczone i wybiera nie z tych których chce ale tych których musi. Trenera Tochela możnaby obarczyć pełną odpowiedzialnością za wyniki, gdyby dostał dokładnie takich zawodników jak chciał i nie "zrobił" założonego wyniku. A tak? Trzeba się cieszyć z tego co jest. Było kilka niewypałów, ale bardzo dobrzy zawodnicy też do nas przyszli. Dajmy trenerowi spokojnie pracować - lepszego prędko nie będziemy mieli.

Dodam jeszcze, że bardzo dobrzy zawodnicy rzadko mają kartę zawodniczą na ręku... Czasem trzeba "się zasadzić" na zawodnika rok wcześniej, ale trzeba też mieć argumenty... Zagłębie jest stabilne finansowo i obiecuje w kontraktach tyle, ile faktycznie może dać.. Czasem jednak trudno jest przebić obiecanki z innych klubów... Zawodnik wybiera lepszą finansowo ofertę, nie bacząc na to, że może się na pieniądze nie doczekać... Zagłębie aktualnie negocjuje z dwoma dość dobrymi zawodnikami, o ile się nie mylę, z jakimś epizodem w kadrze nawet... nie chcę robić sensacji, ale jeśli nic z tego nie wyjdzie, to nie dzięki trenerowi, ale raczej polityce personalnej... Powiedziałem już, że nazwiska, które czasem się pojawiają w kontekście przejścia do Zagłębia często nie są wymyślone przez pismaków... Ale sprawa zawsze kończy się albo na zbyt wygórowanych oczekiwaniach, albo na jakimś odstępnym... I tyle... Tochel ma, to co mieć może, a nie to, co chce mieć, jak kolega słusznie podsumował... A zaangażowanie niektórych gwiazd jest karygodne i słusznie trener chce wyciągnąć konsekwencje... Pewnie wkrótce podniesie się lament, że pozbywamy się tego czy tamtego... Ale ja w profesjonalizm trenera wierzę, a zawodników nie... przynajmniej niektórych... bo im się w dupach poprzewracało z nadmiaru szczęścia!
dynamitek

Postprzez czeladzianin 2005-09-28, 5:30 pm

Powiem tylko tyle temat do zamkniecia juz nic madrego nikt nie wymysli coraz glupsze watki. Wszyscy wiedza trener mial tylko tych ktorych mogl miec a nie tych ktorych chcial, poczekajmy do konca rundy wtedy go "docenimy" albo niestety czego nie chce "pogonimy" a konkretnie pewnie wloch to zrobi. Pozdrawiam z Leeds
czeladzianin

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-09-28, 6:42 pm

Trener nasz jest swiadom tego co robi - bo jestem przekonany iz pamieta o ustaleniach ze nasza druzyna ma uplasowac sie na 2 miejscu w tabeli a wowczas miasto ruszy z dalsza modernizacja LUDOWEGO tak aby w roku nastepnym otrzymac LICENCJE I LIGOWA.
Do lidera i Vice dzieli nas 5 pkt roznicy a do 3 miejsca tylko 1 punkt. Do konca rundy 8 spotkan do rozegrania z roznymi przeciwnikami. Nie bede sie silil na liczenie punktow. Wiem jedno, ze trener bedzie robil wszystko co mozliwe aby w koncu tej rundy nie bylo problemow z LUDOWYM bo mysle iz sa to gentlemanskie uzgodnienia.
A tak naprawde to zaprzestanmy zwalniac naszego TRENERA i dajmy czas na spokojna prace a efekty bedziemy mogli ocenic po zakonczeniu tej rundy.
Na chwile obecna mam troche optymizmu i patrze spokjniej w przyszlosc.
Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

re

Postprzez Qba 2005-09-28, 6:44 pm

sluchaj temat brzmi 'ostatnie posuniecie trenera' i jak dla mnie jest rozwojowy, bo po kazdym meczu mozna cos napisac...
Qba

Postprzez ALOSZA 2005-09-28, 10:13 pm

Ludzie zostawcie pana K.Tochela w spokoju... niby temat rozwojowy ale wałkujemy jedno i to samo ....do was nie przemawiają nasze argumenty a do nas ( Tochel's fans) wasze. Jezeli chcecie wyrzucać kogoś z klubu to trzeba zacząć od samej góry !!!!!
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez SCORPARO 2005-09-29, 8:13 am

no niemogę ... chyba zapomnieliście ja wygladała runda jesienna w zeszłym sezonie... K.Tochel nie jest dzieckiem, i dobrze wie co robi, nie wzięliście pod uwagę tego że może jeszcze experymenrtuje ze składem optymalnym ?? (wiem że moze sie wydawać ze na experymenty już za późno...), troche więcej wiary (choć u mnie jej coraz mniej), znajdą się zawodnicy którym gra sprawia przyjemność, Zagłębie znów zacznie wygrywac mecz za meczem a nasz treneiro znów wróci na piedestał!
Jak kiedyś ktoś mądry powiedział : "z gów** bata nie ukręcisz" więc ne wymagajmy aby trener zrobił z Zagłebia (w aktualnym składzie) II reprezentację Polski.

ZNÓW PRZYJDZIE WIOSNA I LEPSZE CZASY, POWRÓCI NASZE ZAGŁEBIE W SZEREGI EKSTRAKLASY...
SCORPARO

Postprzez zgredos 2005-09-29, 8:48 am

SCORPARO napisał(a): chyba zapomnieliście ja wygladała runda jesienna w zeszłym sezonie... K.Tochel nie jest dzieckiem, i dobrze wie co robi, nie wzięliście pod uwagę tego że może jeszcze experymenrtuje ze składem optymalnym ??

Eksperymentować ze składem w środku rundy to chyba troche za póżno. Poza tym zbyt wiele zmian personalnych w klubie nie było żeby trener musiał poznawać zawodników, z większością piłkarzy trener pracuje już od dłuższego czasu, więc powinien znać ich plusy i minusy
A co ma do tego tematu zeszłoroczna runda jesienna ? Trzeba równać do najlepszych a nie do najgorszych
zgredos

Postprzez MrCricket 2005-09-29, 9:42 am

Trener Tochel to niewątpliwie ważna postać, chyba największy symbol odrodzonego Zagłębia. Wyciągnął nas z piłkarskiej prowincji na zaplecze ekstraklasy. Wszyscy pamiętamy poprzednią rundę, choć stylowo niezbyt piękną, ale ze znakomitymi wynikami. Ale niestety to już przeszłość, a w piłce liczy się: dziś, jutro i kolejne dni. Sytuacja Zagłębia w tabeli nie jest tragiczna, ale niezbyt dobra i dużo słabasza niż myślałem. W znacznej mierze jest to spowodowane zawodnikami,których ściągnął lub pozostawił Tochel w drużynie. Nikt mi nie wmówi, że nie znaleźlibyśmy lepszych od Małochy czy Butryna z "kartami na ręku". Zapewniam was, że na boiskach 4 ligowych znalazło by się paru lepszych, a w 3 lidze biega takich na pęczki. Dlatego też dziwi mnie to, że nie sprowadzono nowego napastnika przed sezonem (np Bajdziak ?). Po Zubanovicu spodziewałem się więcej, zwłaszcza po dobrej końcówce poprzedniego sezonu, kiedy sprawiał wrażenie zawodnika nawet na 1 ligę. Ale nikt nie spodziewał się, że jesienią będzie z nim tak cieniutko. Z Małochy wiedziałem, że wiele pożytku nie będzie (tak samo myślało 99 % kibiców), ale nie Tochel. Jeżeli Tochel mówi, że Małocha jest lepszy na treningu od Zubana - czyżby przez cały czas trenowali wrzutki w pole karne ? Butryn - o nim Tochel powiedział, że w Mławie dużo piłek rozgrywał, ale czy nie zapomniał z jakim skutkiem ? Jak Mława prezentowała się wiosną i na którym miejscu skończyła rozgrywki ? Kolejny piłkarz Chwalibogowski- super szybki, ale wykonał krok do tyłu, zatrzymał się w rozwoju piłkarskim. Nie rozumiem co robi w składzie 1 drużyny młody, szczupły zawodnik, który nie może grać przez 90 minut na wysokich obrotach. Na Lachowskiego też niektórzy narzekają, ale jego formę jest trudno ocenić, bo Tochel daje mu zbyt dużo zadań defensywnych. Moim zdaniem to jest marnowanie jego sporych, ofensywnych możliwości.
Dlatego, też mimo wszystko dobrze, że w Gliwicach przydarzyła się taka kompromitacja, bo gdybyśmy tam osiągneli remis po takiej "grze" to wszystko byłoby w porządku. Tak przynajmniej pozostaje mi nadzieja, że po lekkim wstrząsie coś zmieni się w grze drużyny na lepsze. Obojętnie kto będzie na stołku: Tochel, Smuda czy inny Beckenbauer - mam już dosyć tak jak i wy,tego 2-ligowego szamba. Sosnowiec to jest miasto,które zasługuje na 1 ligę !!!
MrCricket

Postprzez Soyer 2005-09-29, 10:27 pm

Krótko i na temat - 100 % poparcia dla trenera !
Soyer
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna