ostatnie posunięcia trenera!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez dynamitek 2005-09-27, 3:36 pm

rossoneri napisał(a):wreszcie trener zapowiada pozbycie sie zima co niektorych pilkarzy proponuje Malocha,Warakomski,Zubanovic,Chylaszek,Butryn,Chwalibogowski,

Chylaszek? hmmm... dlaczego?
dynamitek

Postprzez MrCricket 2005-09-27, 3:39 pm

Niech Tochel ich zimą powyrzuca,ale niech pamięta, że "indyk myślał o niedzieli..."
Na dzień dzisiejszy dorzuciłbym jeszcze Stemplewskiego, Bębna, Malinowskiego i być może Morawskiego. Chylaszek niech zostanie - młody jest, dać mu szansę. Póki co, jest jeszcze 8 meczów i być może któryś wykorzyta swoją szansę.
MrCricket

re

Postprzez Qba 2005-09-27, 3:53 pm

dynamitek napisał(a):
rossoneri napisał(a):wreszcie trener zapowiada pozbycie sie zima co niektorych pilkarzy proponuje Malocha,Warakomski,Zubanovic,Chylaszek,Butryn,Chwalibogowski,

Chylaszek? hmmm... dlaczego?

tez mnie to zdziwilo! przeciez Chylaszek sie swietnie zapowiada, te jego prostopadle pily rzadza!!!
Qba

Postprzez lexmak 2005-09-27, 4:03 pm

nie liczylbym ze Bebna wywalÄ…, podobno Tochel to jego "tatuÅ›" i PRZED meczem z Piastem trener go przepraszal ze go nie wystawil. Podobno nawet on bedzie gral w nastepnym meczu bo miedzy nimi jest podobno jakis uklad
lexmak

Postprzez CharoN^ 2005-09-27, 4:29 pm

lexmak napisał(a):nie liczylbym ze Bebna wywalą, podobno Tochel to jego "tatuś" i PRZED meczem z Piastem trener go przepraszal ze go nie wystawil. Podobno nawet on bedzie gral w nastepnym meczu bo miedzy nimi jest podobno jakis uklad

Podobno Zagłębie chcę pozyskać Brożka, ale podobno on chcę za dużej pensji (choć podobno jest nadzieja, rozmowy wciąż trwają)...

...nie lubie czytać bzdur (pewnie nie tylko ja)...

Marcin faktycznie nie jest w formie, czasem popełnia głupie błędy, ale bez przesady. Tak to czasem jest, jak się zabardzo chce.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-27, 5:40 pm

WOJTEK napisał(a):Miałem się tu nie wpisywać. Ale gdy czytam te brednie załózyciela tematu aż mnie nosi.
Czy kolega nie zauważył jednej, istotnej sprawy : Zagłębie to nie klub z Premiership z budżetem Chelsea.
Zagłębie to przeciętna drużyna słabej 2 ligi w kraju , który ma beznadziejny poziom piłkarstwa klubowego.
Ot, tak sobie napisałem gdyby ktoś zapomniał.

ale chyba walczyć moga? do biegania nie trzeba być Chelsea...
problematyk-ziom

Postprzez krzysztof 2005-09-27, 5:58 pm

Po niektórych widać, że na boisku mają dylemat "Jak tu wygrać żeby się nie nabiegać" i nikt mi nie powie, że to wina trenera.
Owszem, można by doszukiwać się zmęczenia zawodników w zbyt intensywnym treningu. Może Stolpa nie jest tutaj autorytetem w dziedzinie systemów treningowych, ale wypowiadał się on że w skandynawii treningi mają jeszcze cięższe niż w Zagłebiu.
Niestety u nas jest inna mentalność z tego co widać.
krzysztof

Postprzez gĘsIA skÓrkA 2005-09-27, 8:37 pm

Hmmm....Widzialem dzisiaj trening i to co robil Warakomski to :shock:
Wogule wszyscy grali na poziomie 15 latkow :? .Pózniej grali w dziada i tak olewali ze.....wyzywali sie ,smiali sie :( .Aż Pikuta pozniej powiedzial ze jak beda olewac tak dalej to beda biegac :!:Ale dalej robili sobie jaja.
Nie wiem moze to byl jakis bardzo lekki trening czy cos...
Albo juz byli zmeczeni ( to byl koniec treningu ) :idea:
gĘsIA skÓrkA

Postprzez MarcelZS 2005-09-27, 9:26 pm

Grajki muszÄ… mieć Å›wiadomość dla kogo grajÄ…, to my kibice pomimo czasem dÅ‚ugoletniego przywiÄ…zania do barw klubowych pÅ‚acimy za bilety, a nasza obecność jest wymiernikiem poziomu zaangażowania piÅ‚karzy w grÄ™. – co odzwierciedla coraz niższa frekwencja.

Trochę mnie to wkurza, sam widziałem kilka treningów na bocznych boiskach, Pikuta to za słaby jest trener, bo ani krzyknąć, ani ukarać, śmiechy, przygaduszki, jedni grają inni już do dawno w budynku klubowym.

Ogólnie sielanka, tylko szkoda że punktów jest tak mało.

Tochel powinien się temu przyjrzeć, bo trochę chyba za ulgowa traktuje zawodników - może ufa w ich profesjonalizm - co do którego mam coraz większe wątpliwości.

Smutne jest to, że pomimo wielkich ambicji i aspiracji nie widać na boisku kolektywu chcÄ…cego coÅ› wywalczyć, może siÄ™ starajÄ… – ale to wszystko jest za maÅ‚o.
:cry:
MarcelZS

Postprzez SIRespect 2005-09-27, 10:28 pm

no cóż samymi chęciami do 1 ligi się nie wejdzie
ale tez widac że chęci coraz mniej :?
SIRespect

Postprzez ALOSZA 2005-09-27, 10:57 pm

Chyba będzie trzeba ODWIEDZIĆ panów piłkarzy na treningu !!!!!!!
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez Koles 2005-09-28, 8:36 am

Witam tak sobie czytam wasze wiadomosci i zawsze jest jechanka na piłkarzy a czy ktos kiedys pomyslalł ze moze pan Krzysztof T . Cos zle robi sprowadza zawodnikow poczym sie okazuje zez 10 sprowadzonych 2 daje rade a reszty trzeba sie pozbyc i co runde robi przewietrzenia składu. Takze zastanowmy sie czasmi i nie zwalaimy całej winny na piłkarzy niech trener tez beirze jakoms odpowiedzialnosc .
Koles

Postprzez Gość 2005-09-28, 9:12 am

Mam szacunek do trenera Tochela ale nosa do transferów to on nie ma. W przerwie letniej do pierwszej kadry dołączyło 5 piłkarzy
1. Chylaszek coś pokazuje, może z niego coś być
2. Butryn, sami widzimy że na wielkich nadziejach się skończyło
3. Smarzyński - gra tylko w rezerwach czyli tam gdzie grał przed "awansem" do pierwszej kadry
4. Szatan - to samo co Smarzyński
5. Kucza - pierwszy i ostatni raz słyszałem o nim przy okazji przedsezonowej konferencji. Nie gra nawet w rezerwach rezerw.

Dodając do tego odejście dwóch podstawowych zawodników widać wyraźnie, że zamiast wzmocnić się to zespół został poważnie osłabiony.
Trener mówił, że pod wpływem emocji chciał zrobić rewolucję kadrową ale później ochłonął. Prawda jest taka że nie może zrobić takiej rewolucji bo za bardzo nie ma z kim.
Nie oszukujmy się. W 25 osobowej kadrze mamy 13-14 zawodników którzy prezentują jakiś poziom.
Nie dziwię się że wielu z nich poczuło się bardzo pewnych siebie i odpuszczają sobie treningi. W końcu i tak trener ich wystawi bo nie ma żadnej albo prawie żadnej alternatywy.

Pozdrawiam

i
Gość

Postprzez gruby 2005-09-28, 9:20 am

DostanÄ… po kieszeni

Za kompromitującą postawę w przegranym meczu z Piastem Gliwice przyjdzie im sporo zapłacić.-Dyrektor Wojciech Rudy był wczoraj w Warszawie.Dziś rano podejmiemy decyzję o wsokości kar-poinformował FAKT trener Tochel.Finansowe cięcia to początek konsekwencji,które wobec piłkarzy zamierza wyciągnąć szkoleniowiec-Przewietrzymy też skład.Zimą rozstaniemy się z kilkoma piłkarzami-deklaruje.-Na razie nikogo nie wrzucam do rezerw,ale będą roszady na meczu z Polonią Bytom.Na ławkę trafi Wojciech Małocha który wyczerpał limit zaufania-dodaje trener sosnowiczan

źródło:Fakt
gruby

Postprzez Zielarz 2005-09-28, 12:26 pm

hahahaha przewetrzenie składu nic nie da nawet jak kupią drugą jedenastke dopóki jak bedzie Tochel drenerem a to wszyscy wiedzą Wojtek że nie jestesmy w premiership a co jagielonia ma 100 razy wiecej pieniedzy od nas kto tam gra Frankowski ? Bąk?? Tochel ma wiedze trenerską do 3 ligi niestety taka jest prawda !!!!!!! SZANUJE GO BARDZO ale w piłce nie ma sentymentów!!!!!
Zielarz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników