ostatnie posunięcia trenera!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: re

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-25, 9:15 pm

Qba napisał(a):
a kto tu pisal o zmianie trenera?? Twari problem w tym, ze KT moze i kredyt zaufania ma, ale nie jest on nieskonczony. a 2 przegrane mecze, to w przekroju 9 meczow moze i nie duzo, ale biorac pod uwage jeszcze remisy, to jak dla mnie na razie jest tragedia...

dokładnie... dla mnie tragedią jest też styl gry... porażki zawsze się zdarzają każdemu... mówicie ze polot, finezja to nie tutaj, ok! ale chyba zapieprzać mogą? to każdy potrafi... może nie mają i nie nauczą się bajecznej techniki ale kondycje chyba można wyrobić?
problematyk-ziom

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-25, 9:22 pm

Adi89 napisał(a):
problematyk-ziom napisał(a):
Adi skoro już cytujesz słowa trenera to zapewne wiesz jak trener podzielił runde na okresy? po 6 meczów... i miało być (4 zwycięstwa, 1 remis i 1 porażka w każdym okresie) zobaczymy po 12 kolejce... ale na 8 zwycięstw jak ławto obliczyć juz razcej szans nie mamy! będzie blisko jeżeli wygramy 3 mecze... a tu np wyjazd do Łodzi czeka... niedość ze na ŁKS-ie śweitna atmosfera... Nas (kibiców) oficjalnie nie będzie to jeszcze jak nie trudno zauważyć ŁKS jest w gazie....

Jak narazie mamy za duzo remisow...Jak dla mnie to sa TYLKO 2 porazki...Moze porozmawiamy po Polonii i wtedy bedziesz ju chwalil Tochela jak Zaglebie wygra?

oj widze że TY naprawde nic nie rozumiesz... chyba wyraznie jest napisane że spełnić założen trenera się na pewno nie uda jesteśmy w "2 okresie" tak to nazwijmy na takie podzielił sezon K.T konczy go mecz ze Szczakowianką... powinniśmy mieć po nim 8 zwycięst, 2 remisy i 2 porażki według przedsezonowych wyliczeń... zastanawia mnie to jak daleko od tego wyniku będziemy? bo osiągnąc się go na pewno już nie uda... wyskakujesz mi z hasłem...
Moze porozmawiamy po Polonii i wtedy bedziesz ju chwalil Tochela jak Zaglebie wygra?

napisałem Polonia to nie wszystko jest jeszce bardzo trudny wyjazd do łodzi gdzie jak narazie nie można być optymista ... powody podalem wyżej ale musiałeś nie doczytać... i szczakowianka... jak będą 3 zwycięstwa to wtedy możemy rozmawiać...
problematyk-ziom

Postprzez Socio 2005-09-25, 9:24 pm

Kredyt zaufania swoja droga ale trener sam sie kompromituje wypowiedzia po meczu z Piastem. Krytykuje Maloche, Zubana, Wolanskiego, Hosica i Adzema a kto ich wystawia ? Kto ich sprowadzil ? Skoro to zli zawodnicy to co robia w Zaglebiu-druzynie ktora od dawna wiadomo ma grac o awans. Za wyniki odpowiada trener. Poza tym Zaglebie gra kompletnie bez stylu-nie pamietam meczu po ktorym mozna bylo powiedziec ale super druzyna zagrala. Kolejna rzecz to stale fragmenty gry- to juz nie wina zawodnikow, to sa schemtaty ktore cwiczy sie na treningach- co jest z tego ze 3 gosci przeskakuje pilke a czwarty wali regularnie w mur albo daleko od bramki, wykonywanie rogow to samo. Niestety ale doszlo do tego ze najlepszy na boisku z Piastem byl rezerwowy bramkarz- Pietka, a to troche malo jak na druzyne z ambicjami pierwszoligowymi.
Socio

Postprzez twari 2005-09-25, 9:24 pm

Niektorzy wspomnieli o tym ze sie wypalil, ze pewnej granicy nie przeskoczy... poczytajcie poprzednie posty!
Trzeba jednak przyznac ze remisow mamy za wiele. Ale! Ale taki remis z Heko... poprotu PECH! Gdzie tu wina trenera ze pilka wolala 3 razy od poprzeczki sie odbic niz przywitac sie z siatka? Tak czasem niestety bywa. Mecz ze Slaskiem - mecz na naprawde wysokim poziomie w ktorym nasi kopacze zagrali ladny i dojrzaly futbol! Wystarczylo posluchac co mieli do powiedzenia po meczu tacy komentatorzy jak Borek i Kołton! Byli pod wrazeniem gry Zagłebia! Natomiast remis z Lechia to typowy remis na wlasne zyczenie i tu rzeczywiscie mozna miec pretensje - do kogo? Glownie do pilkarzy za cofniecie sie i oddanie pola no ale to trener za nich odpowiada wiec i jemu mozna za ten mecz cos zarzucic.
Podsumowujac - 2 porazki i 1 remis na 9 meczow w bardzo wyrownanej 2 lidze... mysle ze to nie jest az taki zly wynik!
twari

Postprzez krzysztof 2005-09-25, 9:30 pm

problematyk-ziom napisał(a):dokładnie... dla mnie tragedią jest też styl gry... porażki zawsze się zdarzają każdemu... mówicie ze polot, finezja to nie tutaj, ok! ale chyba zapieprzać mogą? to każdy potrafi... może nie mają i nie nauczą się bajecznej techniki ale kondycje chyba można wyrobić?

A tu się z Tobą zgodzę, brak zaangażowania w tej dziedzinie widzę niestety u Wojtka Małochy, Hadisa Zubanovica i Butryna. Wiem, że może napastnik nie koniecznie musi szaleć przez 90 minut, ale jak już tutaj Krawiec napisał ich rola na boisku ogranicza się głównie do absorbowania uwagi obrońców.
Brakuje nam walczaków.
krzysztof

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-25, 9:34 pm

TWARI

chłopie... mówisz ze dobra gra z Heko no ale nie wpadło... ze Śląskiem byliśmy lepsi... a Nowe Miasto? kaplica... tylko szczeście my mieliśmy 1 sytuacje... a Drwęca to nie potentat... co zmęzceni byli? Białystok chyba nie jest bliżej czy Gdańska a tam poprzeczka będzie znacznie wyżej... i co w białym znowu 0:4? a może wyżej? u sibie z Radomiakiem... pierwsza połowa szczęsliwa bramka... tak nic nie gramy! NIC! 2 błysnął PIRTY i chwała mu za to ale rozmawialiśmy o tym... coś graliśmy w Łodzi ale 5 bramek stracić?
problematyk-ziom

Postprzez twari 2005-09-25, 9:37 pm

krzysztof napisał(a):A tu się z Tobą zgodzę, brak zaangażowania w tej dziedzinie widzę niestety u Wojtka Małochy, Hadisa Zubanovica i Butryna. Wiem, że może napastnik nie koniecznie musi szaleć przez 90 minut, ale jak już tutaj Krawiec napisał ich rola na boisku ogranicza się głównie do absorbowania uwagi obrońców.
Brakuje nam walczaków.

Dokładnie! Wystarczy porownac ich gre z gra Przemka Pitrego! On - mimo iz napastnik - wraca, stara sie czesto rozegrac, zgrac do kolegow.. nie czeka tylko na podanie! Takiego drugiego nam brakuje! Szkoda tylko jednego - tego ze Zuban gdzies zgubil instynkt strzelecki! Bo to ze zgubil forme to raz. Ale gorsze jest to ze nie potrafil jak dotad zdobyc bramki! A przeciez wie jak to sie robi bo na wiosne dal temu przyklady!!
twari

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-25, 9:38 pm

krzysztof napisał(a):A tu się z Tobą zgodzę, brak zaangażowania w tej dziedzinie widzę niestety u Wojtka Małochy, Hadisa Zubanovica i Butryna. Wiem, że może napastnik nie koniecznie musi szaleć przez 90 minut, ale jak już tutaj Krawiec napisał ich rola na boisku ogranicza się głównie do absorbowania uwagi obrońców.
Brakuje nam walczaków.

walczaków? walczak walczakiem ale kiedy skrzydłowi mają dość po 30 min i truchtają w napadzie a do obrony to spacerkiem wracają... nam brakuje kondycji! przygotowania motorycznego...

mówicie ze po bramce się cofamy a trener nie wie dlaczego! bzdura... cofamy się bo wygrywamy i NIE MAMY SIŁY PROWADZIĆ DALEJ GRY :!:
problematyk-ziom

Postprzez twari 2005-09-25, 9:41 pm

problematyk-ziom napisał(a):TWARI

chłopie... mówisz ze dobra gra z Heko no ale nie wpadło... ze Śląskiem byliśmy lepsi... a Nowe Miasto? kaplica... tylko szczeście my mieliśmy 1 sytuacje... a Drwęca to nie potentat... co zmęzceni byli? Białystok chyba nie jest bliżej czy Gdańska a tam poprzeczka będzie znacznie wyżej... i co w białym znowu 0:4? a może wyżej? u sibie z Radomiakiem... pierwsza połowa szczęsliwa bramka... tak nic nie gramy! NIC! 2 błysnął PIRTY i chwała mu za to ale rozmawialiśmy o tym... coś graliśmy w Łodzi ale 5 bramek stracić?

A w NML 3 pkty i jak dla mnie niema tematu! A co bys wolal - piekna gre w Bialym i wynik jak w Łodzi czy gre jak w NML i takiz sam wynik jak z Drweca? A z Radomiakiem rzeczywiscie 1 bramka szczesliwa! No ale szczescie sprzyja lepszym! Mimo to nasi nie cofneli sie jak wczesniej tylko walczyli i dobili lezacego! I tak ma to wygladac!
twari

Postprzez SIRespect 2005-09-25, 9:42 pm

walczaki + dobra kondycja = awans :D
SIRespect

Postprzez eL-Grego 2005-09-25, 9:42 pm

Ten kubeł zimnej wody to może potrzebny niektórym obrońcom czci i kunsztu trenerskiego KT. Jeśli nie te argumenty to co jest dla Ciebie konstruktywną krytyką? Nikt nie mówił o zmianie trenera, tylko o niezrozumiałym promowaniu Wojtka Małochy i innych posunięciach... Tym bardziej o "zmianie ukochanego klubu"(Wally). Nie wiem może nasz trener pamiętając jego grę z KSZO patrzy przez pryzmat tamtych czasów?? Szukam poprostu wytłumaczenia dla tego zjawiska. Zobaczcie, że Engel też pociągnął za sobą Kryszałowicza, który mu pomógł wygrać eliminacje choć gra teraz kompletną padakę.
Inna sprawa to to co mówi Dynamitek - to sygnały, które mnie martwią a dochodzą niestety z kolejnych źródeł.
eL-Grego

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-09-25, 10:05 pm

Po meczu z Piastem trener KT zapowiedzial zmiany - zobaczymy jakie
beda posuniecia osobowe trenera.
Tak na logike to duzego wyboru trener nie ma -kadre naszego ZAGLEBIA wszyscy znamy na pamiec.
Wg mnie napewno trener powinien zaprzestac "mieszac w skladzie" bo tak Lacha raz gra pomocnika defenzywnego, napastnika a raz rozgrywa
drugi z brzegu Wolas a to napastnik, pomocnik i skrzydlowy.
Uwazam ze dla zawodnikow, stylu gry byloby lepiej gdyby zawodnik by przywiazany do okreslonej pozycji na boisku. Czy tego typu zmiana wystarczy?
W ataku ruchy bardzo ograniczone tak naprawde to mamy Przemka i Zubanovica dlugo przerwa Malocha.
W linii pomocy zostal Moras jako alternatywa dla pozostalych pomocnikow.
Ciekaw jestem jakie zmiany beda mialy miejsce w naszej druzynie - my gramy o AWANS do I ligi - mysle ze trener o tym pamieta I TEN CEL REALIZUJE.
Nie mysle aby trener wprowadzil do pierwszej druzyny juniorow - doswiadczenie z Wodzislawia
I na koniec przychodzi mi do glowy chec gry na najwyzszym poziomie i z najwiekszym zaangazowaniem przez naszych zawodnikow - PRZECIEZ TO ONI SAMI MUSZA CHCIEC - do tej pory tego nie widac.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Sebek 2005-09-25, 10:37 pm

[quote="Pikor"]odp na pytania problematyka.....

3 Nie wiem równiez czy tak tragicznie zagrał Butryn...wcześniej nie mozna było miec do niego wielkich pretensji...ot solidny rzemieślnik na pozycji defensywnego....jeśli przesuniety do przodu został Lacha to własnie Butryn zajał jego miejsce z tyłu..proste

6 Morawski nie ma mozliwości pokazania sie :?: :!: byłes na rezerwach :?: :?: marnie się prezentował na tle Zewa Kazimierz... w Wodzisławiu równiez nic nie pokazał...jest bez formy....

HAlo.... Pikor sory ale czego Ty sie najarałeś???????
Butryn solidny rzemieślnik???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ręce mi opadają.Ja juz nie wiem jak moge tego kopacza określić.Nie zagrał żadnego!!!!!dobrego ,co ja piszę żadnego przeciętnego spotkania.Piłka tylko odbija się od niego i trafia wprost pod nogi przeciwnika.Jest beznadziejny i nie wiem,naprawde nie wiem dlaczego trener go wpuszcza?????????????Nie rozumię tej ,tych decyzji!!!!SKANDAL!!!

Co do Morawskiego,to po czym Ty wnosisz że on jest bez formy?Rozegrał b. dobre spotkanie z Radomiakiem.Byłeś ?Widziałeś?Życze Butrynowi przynajmniej w połowie takiej formy!!!

Tematem jest:ostatnie posunięcia trenera.Tak szczerze to własnie posunięć na tej pozycji najbardziej nie rozumiem....
Sebek

Postprzez Socio 2005-09-26, 6:34 am

Skoro o posunieciach trenera mowa to ja nie rozumiem czemu od poczatku rundy ciagle dostaje szanse Malocha i Chwalibogowski- ci zawodnicy sa tragiczni. To co Chwalibogowski wyprawial na meczu z Piastem wola o pomste do nieba. Tochel zmienil go i wpuscil Paczkowskiego przy stanie 0:1 i zaczeli grac lepiej, wczesniej kazda akcja szla lewa strona. Malocha to samo, zenada. Nie rozumiem czemu niektorzy zawodnicy (zuban, paczkowski) graja po 15minut i mowi pozniej ze sa slabi a inni mimo,iz cala runde graja tragicznie caly czas 'dostaja szanse' od trenera. KT zrobil takie transfery i taka mamy kadre, ze na druga polowe z Piastem Zaglebie wyszlo bez nominalnego napastnika, wiec jak mamy strzelac bramki ?
Socio

Postprzez W@llace 2005-09-26, 7:34 am

Z tego co trener zawsze mówi o pierwszym składzie to jest tak,że wybiera najlepszych na treningu...czyli wychodzi na to ,że Małocha jest dobry na treningu,ale co w meczu?
W@llace

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna