ostatnie posunięcia trenera!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tomano 2005-09-24, 9:25 pm

Temat przesowam do dzialu Pilka Nozna!
Tomano
Adventure Group

Postprzez twari 2005-09-24, 9:55 pm

Ludzie... bez przesady! Ja wiem ze kazdy marzy o Zagłębiu takim jakie było w III lidze gdzie wszystkie mecze wygrywalismy...! Ale zycie nie jest takie piekne! Druga liga w tym roku jest bardzo wyrownana i wiele sie w niej dzieje! Nasze Zagłebie poki co trzyma sie w czolowce i nadal walczy - jak wszyscy! Ma byc awans i poki co jest spora szansa ze taki bedzie! A wy tu panikujecie jak panienki... Zrozumialbym ten lament gdybysmy zajmowali miejsce 3 ale od dolu! Ale w naszej sytuacji?? Ludzie - sodowa wam uderzyla do glowy? W dupach sie coponiektorym poprzewracalo! Jakiego innego trenera widzielibyscie na tym stanowisku?? Ja nie znam lepszego! O jego kunszcie swiadczy wiele zaslug! Jedna z nich to WIOSNA 2005!! Wtedy to Zagłębie ktore walczylo o utrzymanie stalo sie cudownym zespolem gromiacym niemal wszystkich i ku zaskoczeniu wielu - wlaczylo sie do walki o AWANS!! Cos niby nieprawdopodobnego a jednak! Dlatego proponuje - wrzuccie na luz ludziska! To nasza dopiero 2 porazka!
Ktos tu napisal ze bardziej podobala mu sie jesien 2004! :shock: Ciekawe... to czemu tak Cie martwia 2 porazki skoro wtedy po 2 meczach na ludowym takowe padly!

I jeszcze cos - jesli mowa o trafionych transferach: Pietka, Adzem, Hosic, KŁODA!, Lacha, Chylaszek, Wolanski, Pitry, Zubanovic... jak dla mnie sporo! No i jeszcze pan U. ktory na wiosne gral nienajgorzej!
I jeszcze - kim byl u nas Drzymont?? PODPORĄ OBRONY??? :lol: Szkoda ze jak odchodzil wszyscy sie cieszyli i nie bylo jednego ktory by tak powiedzial. Chyba pozapominaliscie jak sie u nas zacial!
twari

Postprzez Sadek 2005-09-24, 10:00 pm

Ujek, Piętka, Lachowski, Kłoda, oby Chylaszek, Hosić, Adżem, Zubanovic, Wolański

Kilka lat tem modliłbym się o 5 miejsce w II lidze

P.S Twari chyba myślę podobnie tak jak ty, nawet tych samych piłkarzy wypisałem

Ostatnio edytowano 2005-09-24, 10:05 pm przez Sadek, łącznie edytowano 1 raz
Sadek
dj. transfer

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-24, 10:04 pm

twari napisał(a):Ludzie... bez przesady! Ja wiem ze kazdy marzy o Zagłębiu takim jakie było w III lidze gdzie wszystkie mecze wygrywalismy...! Ale zycie nie jest takie piekne! Druga liga w tym roku jest bardzo wyrownana i wiele sie w niej dzieje! Nasze Zagłebie poki co trzyma sie w czolowce i nadal walczy - jak wszyscy! Ma byc awans i poki co jest spora szansa ze taki bedzie! A wy tu panikujecie jak panienki... Zrozumialbym ten lament gdybysmy zajmowali miejsce 3 ale od dolu! Ale w naszej sytuacji?? Ludzie - sodowa wam uderzyla do glowy? W dupach sie coponiektorym poprzewracalo! Jakiego innego trenera widzielibyscie na tym stanowisku?? Ja nie znam lepszego! O jego kunszcie swiadczy wiele zaslug! Jedna z nich to WIOSNA 2005!! Wtedy to Zagłębie ktore walczylo o utrzymanie stalo sie cudownym zespolem gromiacym niemal wszystkich i ku zaskoczeniu wielu - wlaczylo sie do walki o AWANS!! Cos niby nieprawdopodobnego a jednak! Dlatego proponuje - wrzuccie na luz ludziska! To nasza dopiero 2 porazka!
Ktos tu napisal ze bardziej podobala mu sie jesien 2004! :shock: Ciekawe... to czemu tak Cie martwia 2 porazki skoro wtedy po 2 meczach na ludowym takowe padly!

czy Ty wogóle czytasz co tu się pisze? nie mówimy o ilości punktów którą mamy... tylko o stulu gry a raczej jego braku... mówimy o notorycznym wstawianiu Małochy który się nie sprawdza! o ruchach kadrowych trenera chybionych! nie lamentujemy... byłeś z meczu z ramoniakiem? w wodzisławiu dziś w gliwicach? widzialeś caly dotychczasowy sezon w naszym wykonaniu? na zauważenie zasługuje tylko II połowa meczu z radomiakiem... wszystko inne bez wyrazu bez charakteru uważasz Pietke za wyśmienyty trensfer? za strzał w 10? uważam ze to solidny bramkarz ale są lepsi! Chylaszek i Zubanović są niezli... ale chyba nie uważasz ich za transferowe hity? to są przeciętniaki... a ja wymieniłem typowe niewypały... a strzały w dziesiątke... Pitry i jeszcze jakieś mega objawienie?
problematyk-ziom

Postprzez twari 2005-09-24, 10:13 pm

Wole liczyc pkty niz patrzec na styl gry! Wole brzydkie 2-1 z Drweca niz piekne 0-0 z Heko! Uwazam tez ze Tochel wykonuje swietna robote! Jak kazdy czlowiek - czasem popelnia bledy! Natomiast w ogolnym rozrachunku poki co caly czas wychodzi na plus!

PS. Zgadzam sie jedynie co do Malochy i Butryna... graja za slabo na pierwsza jedenastke!

PS2. Pokaz mi trenera ktory zawsze ma trafione transfery!! Na wiosne poza Madziarem mielismy praktycznie same trafione!
twari

Postprzez eL-Grego 2005-09-24, 10:29 pm

Wg mnie Problematyk ma dużo racji. Za wszystkie zasługi trenera należy mu się szacunek ale czy to znaczy, ze nie można zauważać jego błędnych posunięć? Małocha? Wszyscy widzę co ten człowiek porabia na boisku, Wolański ma chyba więcej wygranych pojedynków główkowych niż on. Trener uważa inaczej... Lachowski z tyłu - jeśli nie z wcześniejszych spotkań to wystarczy porównać dwie połówki z Radomiakiem by wyciągnąć wnioski. W Gliwicach ustawienie wyjsciowej jedenastki takie jakby trener tego nie dostrzegał. To kto za to odpowiada?
eL-Grego

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-24, 10:33 pm

to Tfoje zdanie! a Heko według Ciebie był taki piękny mecz? pamietasz mecz w Bełchatowie na przykład... ja byłem w Błchatowie i zobaczyłem zespół jedną całość walczący do upadłego o każdą piłke z teoretycznie lepszym rywalem zaangażowanie i wole i chęć walki o każdy centymetr boiska... sorry ale chyba chodzimy na rózne mecze! w Nowym Mieście Lubawskim mamy wiecej szczęścia... sami tworzymi jedną sytuacje... 2 bramka to samobój! podbeskidzie kupa szczęscia! radomiak... gdyby nie Piętka i jego biodro w pierwszej połowie... :roll: w drugiej popis Pitrego... i to mają być dokonania klubu mającego powarzne aspiracje pierwszoligowe? a teraz odlicz sobie Pitrego... bez jego 7 bramek gdzie byśmy byli?

tak wole ten zespół z jesieni 2004 który zostawiał serce na boisku...
problematyk-ziom

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-24, 10:41 pm

TWARI

a z powtórki którą widziałeś w TV nie zauważyłeś ze nasi ledwo biegali, że byli ociężali w większości... ze pod koniec meczu brakowało im siły? że Pist pomimo tego że kadrowo ustępuje nam... to dziś był zdecydowanie lepszy i zasłużenie wygrał a 1:0 to dla nas najniższy wymiar kary! nie zauważyłeś tego? a kto walczy o awans MY czy Paist?

a który mecz w tym sezonie zagraliśmy z polotem i finezją... zmiażdzyliśmy rywala? to miał być nasz sezon a narazie tak nie jest... kto według Ciebie jest temu winien?
problematyk-ziom

Postprzez Wally 2005-09-24, 11:02 pm

Przesadzacie ludzie :wink: A na wiosnę 2005 też graliśmy słabo, też styl gry nie zawsze mógł sie podobać, ale były wyniki. Teraz też są. Powtarzam to nie trener wychodzi na boisko i nie on strzela. Myślę, że gdybyśmy strzelili gola chwilę po bramce Piasta, Zagłębie poszłoby za ciosem i byłoby brzydkie, ale jednak zwycięstwo. Nie wyszedł mecz, kazdy jest wkurzony. Nie gramy najlepiej, ale inni tez gubią punkty. Cieszmy się, że w ogóle Zagłębie jest w 2 lidze, a nie wybrzydzajmy. Nadejdzie wiosna.... 8)
Wally

Postprzez twari 2005-09-24, 11:08 pm

problematyk-ziom napisał(a):TWARI

a z powtórki którą widziałeś w TV nie zauważyłeś ze nasi ledwo biegali, że byli ociężali w większości... ze pod koniec meczu brakowało im siły? że Pist pomimo tego że kadrowo ustępuje nam... to dziś był zdecydowanie lepszy i zasłużenie wygrał a 1:0 to dla nas najniższy wymiar kary! nie zauważyłeś tego? a kto walczy o awans MY czy Paist?

a który mecz w tym sezonie zagraliśmy z polotem i finezją... zmiażdzyliśmy rywala? to miał być nasz sezon a narazie tak nie jest... kto według Ciebie jest temu winien?

Zauwazylem. Zauwazylem tez ze wspomina sie o przeziebieniach w druzynie. Chociaz zadne to usprawiedliwienie.
A czy nie zauwazyles ze Petrzalka znacznie ustepuje kadrze Celtiku a mimo to pokonala ich 5-0? Jak to wytlumaczysz? Przeciez walcza o zupelnie inne cele! Czlowieku - taka jest pilka!! Czasem sie wygrywa czasem przegrywa! Jakby w Kielcach mieli takie podejscie jak Ty to nigdy by awansu nie wywalczyli bo po porazce z Zagłębiem 4-1 na jesieni wyrzucili by trenera i caly zarzad!! Jagiellonia przegrala u siebie z ŁKSem 0-2! I co - uwazasz ze musza zmienic trenera? Z Piastem zremisowali rowniez u siebie!
Czasem trzeba potrafic przyjac porazke na siebie! Zdarzaja sie i takie dni jak dzis gdy sie przegrywa. Ale poki co mamy niezly team ktorym mamy szanse wywalczyc awans wiec nie wiem po co tyle krzyku...
Nie jestesmy wirtuozami tej gry... ale potrafimy zdobywac pkty! A do awansu nie liczy sie styl - Arka awansowala dzieki karnym a nie dzieki grze - ale kto o tym teraz pamieta?
twari

Postprzez G@L@ 2005-09-24, 11:18 pm

twari napisał(a):
Arka awansowala dzieki karnym a nie dzieki grze - ale kto o tym teraz pamieta?

No napewno Ty :lol:

a tak na powaznie Zagłębiu dla niektórych nie wyszło pare meczy i juz jest to wina trenera... :? Jakos jak wyciągał nas z piłkarskiego bagna to nikt na niego nie najeżdzał... w tamtym sezonie w rundzie wiosennej był wywyższany pod niebiosa a tu nagle taka zmiana ? 1906% zaufania do decyzji pana Krzysztofa :!:
G@L@

Postprzez dynamitek 2005-09-24, 11:37 pm

problematyk-ziom napisał(a):TWARI

Jeśli masz wątpiliwości co do kunsztu trenerskiego pana Tochela, to proponuję, żebyś poszedł na trening i zobaczył, jak wygląda. Proponuję też, żebyś poszedł na trening pana Żurka, Smudy, czy innego "eksperta" i porównał. Myślę, że zaraz po tym dasz na mszę w Twojej parafii... Mszę dziękczynną, że mamy takiego trenera! ;) A tak poważnie, to Zagłębie nie zachwyca grą, ale i nie gra tragicznie... ma przebłyski i zbiera punkty. Na wiosnę grało podobnie, ale szczęścia w tym było tyle, że aż trudno uwierzyć. Mówisz, że chłopaki ruszali się ciężko... ok... podobno są chorzy... nieważne... Wiem, że o trenerce pan Tochel ma spore pojęcie i w zasadzie bardzo się cieszę, że mimo licznych nieporozumień na linii szatnia-zarząd, nadal jest z nami i trenuje drużynę.. dziś masz wątpliwości, bo jakiś mecz nie wyszedł, ale uwierz mi, że jeśli odejdzie, zatęsknisz za nim szybciej, niż Ci się wydaje. Uważam, że spośród "darmowych" zawodników wybrał optymalnie... Faktycznie, nie wszyscy są w formie... ale czy to jego wina, że im nie wychodzi??? Lacha się dusi na pozycji defensywnego, tak? hmmm... to idź i z nim pogadaj! Z LAchą znaczy...ciekawe, co Ci powie??? Lacha gra tam, gdzie radzi sobie najlepiej aktualnie... wiesz, nic nie trwa wiecznie... Kiedyś świetnie rozgrywał, grał ofensywnie, ale dziś to już inny zawodnik... Interesujesz się skokami narciarskimi? Gdzie był Małysz w letnim Grand Prix??? Aktualnie jest cienki jak dupa węża! A kiedyś wygrywał zawsze... no pomyśl! nic nie trwa wiecznie! Ktoś tu mądrze napisał, że z pustego i Salomon nie naleje. Fakt! Liga jest wyrównana i przegrywać też trzeba umieć... A co do meczy.. mówisz, że chłopaki grają kichę! hmmmm.. pozwolę sobie się nie zgodzić. We Wrocławiu byliśmy zdecydowanie dojrzalszą drużyną, kibice Sląska byli zachwyceni grą Zagłębia... owszem, skuteczność szwankowała, ale gra była ok! A Heko też... i z Radomiakiem... Ja nie wiem, skąd tyle pesymizmu... Najważniejsze, że faktycznie brakuje nam egzekutora! Kogoś, kto zrobi to, czego aktualnie nie potrafią Zuban i Małocha... Kogoś, kto strzeli gola! Jest Pitry, ale jak go nie ma, to kapa... Potrzeba wzmocnień, ale nie darmowych, bo znów gówno z tego będzie! Potrzeba 2, może 3ch dobrych transferów... Już w temacie o trenerze napisałem, że trener, gdy przedstawia listę 5ciu zawodników, dostaje tego darmowego, rozumiesz? Darmowy najczęściej znaczy najsłabszy z listy! Tyle... zamiast czepiać się trenera, może zacznij przyglądać się jego pracy, zamiast oceniać decyzje, nie znając sytuacji kadrowej... Jesteś zwykłym kibicem, który wie o klubie, grze i zawodnikach Zagłębia tyle, ile przeczyta w prasie czy na forum, albo zobaczy na meczu... Przynajmniej tak mi się wydaje, czytając Twoje wypowiedzi... Dlatego "wkręć" się na trening, pogadaj z chłopakami, z trenerem, może z p.Rudym... i dopiero wtedy weź się za krytykę. Moim zdaniem znamy zaledwie 30, może 40% prawdy... do reszty trzeba dotrzeć w inny sposób... bezpośrednio do źródła... Decyzje są słuszne, adekwatne do aktualnej sytuacji kadrowej, formy zawodników itp... A jeśli uważasz, że nie mam racji, to ok. Masz takie prawo...
dynamitek

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-24, 11:58 pm

bardzo ciekawa wypowiedz... tylko zastanawia mnie jedno mówisz ze zagraliśmy dobre spotkania ze Śląskiem... (byliśmy dojrzalsi od nich... nie znaczy dojrzali) z Heko... (mnóstwo sytuacji i co z tego?) z Radomiakiem (Pitry i Piętka) a czy zagraliśmy choć jeden mecz dobrze presingiem z polotem i finezją? we Wrocławiu brakło sił, z Heko też czegoś brakło... dziś z Piastem kilku zawodników spacerowało po boisku z braku siły... dobrze skoro tak mówicie zaczekajmy do końca rundy zobaczymy... uważam że zespół nie jest przygotowany i ruchy kadrowe (skład) też... formy której nie zbudowało się w okresie przygotowawczym nie da się złapać w połowie rundy ona sama nie przyjdzie... niestety jestem zdania ze do konca rundy będą tylko przebłyski! i mimo wielkiego szacunku jakim darze K.T i wdzięcznością za to co zrobił... uważam że popełnia błędy ze składem i to również (nie tylko) jego wina ze ZAGŁĘBIE gra tak a nie inaczej! Małocha to sie do rezerwy co najwyżej nadaje...

ps dziwi mnie na przykład jeszcze jedna sprawa... dlaczego na ławce z reguły brakuje miejsca dla choć jendego juniora... w meczu z radomiakiem w 80 min kiedy schodził Przemek przy 4:0 mógł spokojnie się jeden z młodych wilczków naszych wychowanków ogrywać...
problematyk-ziom

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-25, 12:10 am

twari napisał(a):
Zauwazylem. Zauwazylem tez ze wspomina sie o przeziebieniach w druzynie. Chociaz zadne to usprawiedliwienie.
A czy nie zauwazyles ze Petrzalka znacznie ustepuje kadrze Celtiku a mimo to pokonala ich 5-0? Jak to wytlumaczysz? Przeciez walcza o zupelnie inne cele! Czlowieku - taka jest pilka!! Czasem sie wygrywa czasem przegrywa! Jakby w Kielcach mieli takie podejscie jak Ty to nigdy by awansu nie wywalczyli bo po porazce z Zagłębiem 4-1 na jesieni wyrzucili by trenera i caly zarzad!! Jagiellonia przegrala u siebie z ŁKSem 0-2! I co - uwazasz ze musza zmienic trenera? Z Piastem zremisowali rowniez u siebie!
Czasem trzeba potrafic przyjac porazke na siebie! Zdarzaja sie i takie dni jak dzis gdy sie przegrywa. Ale poki co mamy niezly team ktorym mamy szanse wywalczyc awans wiec nie wiem po co tyle krzyku...
Nie jestesmy wirtuozami tej gry... ale potrafimy zdobywac pkty! A do awansu nie liczy sie styl - Arka awansowala dzieki karnym a nie dzieki grze - ale kto o tym teraz pamieta?

ale my nie zagraliśmy jeszcze dobrego meczu! dobrego przez 90 min... tak jak na wiosne, nieustępliwie, z sercem, walka o każdą piłke! Ty chyba chodzisz na jakieś inne spotkania niż ja... albo masz kijowe miejsce i ktoś Ci zasłania... Petrzałka miała przebłysk i mało brakował w rewanżu a Celitik by to odbrobił... a to naprawde nie był pierwszy słabszy wystep... tylko 10... 10 w tym sezonie... my gramy przebłyskami ze sporym szczęsciem!

mówisz o jedno meczowych wpadkach... słabszy dzień, choroba, niedyspozycja jednodniowa, brak szczęscia... strzał zycia przeciwnika... różnie bywa

dajesz przykład Arki... i co ona teraz znaczy a eksraklasie? nic... meczu jeszcze nie udało jej się wygrać... My się chcemy pchać z takim zespołem do pierwszej ligi? a może wzmocnienia będą zimą albo na szybko po ewentualnym (w co głeboko wierze) awansie przed samym sezonem?
problematyk-ziom

Postprzez vixen 2005-09-25, 6:27 am

Niechcę nikogo bronic i na nikogo atakować ale moze z trenerami jest jak z pilkarzami że pewnego poziomu nie da sie przekroczyć ( za wysokie progi). Ocenę trenera przynajmniej Ja podejmę sie po zakończeniu rundy jesiennej i mam nadzeje ze trener Tochel obroni sie sam WYNIKAMI.
vixen

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna