ostatnie posunięcia trenera!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-24, 8:15 pm

W@llace napisał(a):Jesli chodzi o 2 zawodników - Morawski,Butryn wybrałbym Morawskiego!Tak jak juz pisałem w innym temacie,zdziwła mnie dzisiejsza zmiana...wprowadzenie Butryna zamiast Morawskiego!Ale od tego jest trener i jego decyzje trzeba szanowac!

szanować? co on jest duchowym przywódcą? poszanowałeś decyzje i co? przegraliśmy chyba o ile się nie myle... ja też szanuje jego decyzje i jego zdanie jak każdego człowieka! ale pytam...

CZY SĄ ONE SŁUSZNE? CZY ZGADZACIE SIĘ Z POSUNIĘCIAMI TRENERA?
problematyk-ziom

Postprzez Ader 2005-09-24, 8:15 pm

problematyk-ziom napisał(a):
ALOSZA napisał(a):Problematyk - sprawa jest prosta K.Tochel jest trenerem a nie ty !!! Podsuwasz tu jakies propozycje itp. Po co ? Trenera mamy b.dobrego i jezeli ktoś ma zrobic awans z tym składem to zareczam Cie że ten ktoś nazywa sie Tochel.

bardzo dobry trener? to może jeżeli nie przemawiają do was te argumenty prześledzmy kilka ostatnich trensferów przeprowadzonych przez K.T?

PRZEMEK PITRY! tu się zgodze strzał w dziesiątke... ale co potem? długo długo nic...
Pikuta (nie bede opisywał gry każdego, kto się interesuje ten wie jak grali wyborowo) Małocha, Butryn, Bugaj Madziar (miało być objawienie i wielka gwiazda... jak w kilku innych przypadkach) Bała, Wurzel, Bogacz gdzie ten drugi PITRY...? Kruszyński... chyba się nie sprawdził...

A moze popatrzymy co zrobil dla nas K.Tochel? 4razy awans...JAK DLA MNIE OSOBA Z NAJWIEKSZYM SZACUNKIEM U KIBICOW OBECNIE W ZAGLEBIU...
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez mike79 2005-09-24, 8:18 pm

Weź pod uwagę to że w większości, jeśli nie wszyscy Ci zawodnicy TO BYLI GOŚCIE Z KARTAMI NA RĘKU. A więc o jakich TRANSFERACH TU MOWA ????? Transfer jest ściśle związany z ODPŁATNOŚCIĄ !! A jak wiadomo polityka klubu jest taka a nie inna, więc trener Tochel wybiera z tego co ma do wyboru, a nie z tego z czego chciałby wybierać.A to dośc znacząca różnica...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-24, 8:20 pm

Adi89 napisał(a):
A moze popatrzymy co zrobil dla nas K.Tochel? 4razy awans...JAK DLA MNIE OSOBA Z NAJWIEKSZYM SZACUNKIEM U KIBICOW OBECNIE W ZAGLEBIU...

i co z tego powodu awansujemy do pierwszej ligi? dlatego że wszycy darzą go szacunkiem? za zasługi dostaniemy awans? za zasługi to mozna medal dać ale nie awans!!

ostatnie posunięcia trenera, przygotowanie zespołu pod kątem kondycyjnym do sezonu, ostatnie transfery w których więcej bubli niż strzałów w dziesiątke!
problematyk-ziom

Postprzez W@llace 2005-09-24, 8:22 pm

problematyk-ziom napisał(a):
Adi89 napisał(a):

i co z tego powodu awansujemy do pierwszej ligi? dlatego że wszycy darzą go szacunkiem? za zasługi dostaniemy awans? za zasługi to mozna medal dać ale nie awans!!

ostatnie posunięcia trenera, przygotowanie zespołu pod kątem kondycyjnym do sezonu, ostatnie transfery w których więcej bubli niż strzałów w dziesiątke!

przesadzasz troche!tak jak napisal mike79 z czego on ma wybierac ?
jak nie chcesz to nie darz Go szacunkiem,nikt Cie nie zmusza!
W@llace

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-24, 8:26 pm

mike79 napisał(a):Weź pod uwagę to że w większości, jeśli nie wszyscy Ci zawodnicy TO BYLI GOŚCIE Z KARTAMI NA RĘKU. A więc o jakich TRANSFERACH TU MOWA ????? Transfer jest ściśle związany z ODPŁATNOŚCIĄ !! A jak wiadomo polityka klubu jest taka a nie inna, więc trener Tochel wybiera z tego co ma do wyboru, a nie z tego z czego chciałby wybierać.A to dośc znacząca różnica...

dobrze polityka polityką... ale czy uważasz ze nasi grajkowie są najlepszymi z tej pułki? nie znalazło by się jakiegoś młodego wysokiego chłopaka zamiast Małochy? znacznie tańszego w utrzymaniu zapewne!

a jakich trensferów klub nie załatwia? to są wszystko ludzie trenera... sam ich wybral... wszystkich 23... nikt mu nic nie narzuca! mówił przed sezonem "jest skład, gramy o pierwsza lige!" to czemu gra wygląda tak jak wygląda? szczerze to bardziej podobał mi się zespół z jesieni poprzedniego roku... przynajmniej biegli, walczyli... kondycyjnie wygladali dużo lepiej!
problematyk-ziom

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-24, 8:28 pm

W@llace napisał(a):
jak nie chcesz to nie darz Go szacunkiem,nikt Cie nie zmusza!

ale ja go darze szacunkiem! tylko czy za to dostaniemy awans? nie wiem jak Ty ale ja uważam że potrzeba czegoś więcej!
problematyk-ziom

Postprzez Lars 2005-09-24, 8:29 pm

mike79 napisał(a):Weź pod uwagę to że w większości, jeśli nie wszyscy Ci zawodnicy TO BYLI GOŚCIE Z KARTAMI NA RĘKU. A więc o jakich TRANSFERACH TU MOWA ????? Transfer jest ściśle związany z ODPŁATNOŚCIĄ !! A jak wiadomo polityka klubu jest taka a nie inna, więc trener Tochel wybiera z tego co ma do wyboru, a nie z tego z czego chciałby wybierać.A to dośc znacząca różnica...

i tak dalej usprawiedliwiajmy sobie Trenera... co z tego że w ostatnim roku 6-7 transefów było niewypałami. przecież trener nie mógł kupić Zurawksiego i Sobolewskiego tylko zawodników z kartą na ręku :roll:
jedno nazwisko: Tarasiewicz. Czy ten gościu miał lepsze warunki czy gorsze do budowy zespołu? i jak gra Śląsk? ile kasy miał w Górniku Wleciałowski na transfery? no ile?
nie brońmy już tak tego Trenera. co zrobił to zrobił i każdy o tym wie i każdy go za to szanuje...czy mu wciąż na dziś dzien ufa - niewiem. bo ja już raczej nie... ostatnio, tak szczerze mówiąc, leci w ciula. grają słabo, Trener mówi że jest ok. nierozumiem :evil:
a tą porażke z Gliwic to im moge wybaczyć jak wygrają najbliższe 4 mecze. nie ma że wygrają z Polonia B i jest rehabilitacja. tak to mogliby sie rehabilitowac gdyby grali w Czermnie a nie w Sosnowcu :evil:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez duży1906 2005-09-24, 8:35 pm

problematyk najezdzasz na trenera ze slabe transfery wymieniles graczy ktorzy sie nie sprawdzili a czemu nie napiszesz o innych ktorych sciagnal Tochel?? Lachowski,Hosic,Pitry,Wolanski ?? oni tez sie nie sprawdzili?? jesli uwazasz ze Tochel jest zlym trenerem to wroc sie pare lat w tyl i zobacz gdzie bylo Zaglebie a gdzie jest teraz!!to wszystko zasluga Tochela

jesli chodzi i sklad to w srodku pomocy zdecydowanie Lacha i Morawski grali razem w drugiej polowie z Radomiakiem i bylo dobrze, w ataku Pitry i Zubanovic bo on chociaz biega.....

pozdrawiam
duży1906

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-24, 8:43 pm

duży1906 napisał(a):problematyk najezdzasz na trenera ze slabe transfery wymieniles graczy ktorzy sie nie sprawdzili a czemu nie napiszesz o innych ktorych sciagnal Tochel?? Lachowski,Hosic,Pitry,Wolanski ?? oni tez sie nie sprawdzili?? jesli uwazasz ze Tochel jest zlym trenerem to wroc sie pare lat w tyl i zobacz gdzie bylo Zaglebie a gdzie jest teraz!!to wszystko zasluga Tochela

jesli chodzi i sklad to w srodku pomocy zdecydowanie Lacha i Morawski grali razem w drugiej polowie z Radomiakiem i bylo dobrze, w ataku Pitry i Zubanovic bo on chociaz biega.....

pozdrawiam

sam widzisz ze wskazałeś 4 przykłady na moich 8 czyli na 3 transfery 1 będzie trafiony!

ale czy ja neguje to że to zasługa trenera Tochele? nie chwała mu za to że nas wyciągnął z V ligi... ale teraz nie rozmawaimy o zaszczytach... tylko o grze obecnego zespołu Zagłębia a ta jest słaba... i sam sie ze mą zgadzasz... mówisz... Morawski, Zubanović... czyli nie zgzdzasz się z posunieciami trenera! który na nich nie stawia!

a mówicie że nie ma dobrych chłopaków za darmo... przykład Pitrego... przyklad Błaszczykowskiego który przyszedł z 4 ligi do Wisły i wywalczył odrazu miejsce w składzie!
problematyk-ziom

Postprzez Lars 2005-09-24, 8:44 pm

duży1906 napisał(a):Lachowski,Hosic,Pitry,Wolanski ?? oni tez sie nie sprawdzili??

Malinowski, Warakomski, Butryn. Chwalibogowski, Małocha noi ja do tych chybionych zaliczyłbym jeszcze Morawskiego bo tak naprawde to ofensywny zawodnik który ma mnustwo strat i tylko jedną bramke, oraz 'za krótkiego' Bebna kupionego za podpore defensywy Drzymonta. o ile Morawskiego moge zrozumiec bo na wiosne grał jeszcze jako tako, i Bebna bo wszyscy go chcieli, to pierwszej piątki nie potrafie sobie wyjaśnić :roll:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez ALOSZA 2005-09-24, 8:46 pm

Zasługi i szacunek dla trenera to podstawa nawet kosztem awansu...co przestaniecie jezdzić - chodzić jak nie awansujemy. A czy byliście jak jeżdziliśmy - chodziliśmy "drogami" 5 ligi ?

A co do transferów to trener wybrał z tego co mógł A NIE CO CHCIAŁ !!
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez mike79 2005-09-24, 8:48 pm

Do kol. problematyk-ziom: NA TEJ PÓŁCE NIE MA NAJLEPSZYCH, ZA NAJLEPSZYCH SIĘ PŁACI.TU SIĘ BIERZE CO JEST I TO BYLE SZYBKO.
A po drugie to o 1 ligę gramy NADAL !!!
Kol. Lars - jak gra Śląsk przekonaliśmy się w bezpośrednim pojedynku, no i w czymś takim jak KULTURA gry to przewyższaliśmy ich o głowę.Mimo tego że większośc obecnych zawodników Śląska grało przeciwko Nam jeszcze na 3-ligowych boiskach.
Jeśli zaś chodzi o Górnika to TAM NIGDY NIE WIADOMO ILE JEST WŁAŚCIWIE TEJ KASY I SKĄD ONA JEST.
mike79

Postprzez mike79 2005-09-24, 8:53 pm

Jeśli zaś chodzi o tzw. "piłkarzy za darmo", to 2 nazwiska !! (Błaszczykowski i Pitry) na kilkadziesiąt tysięcy piłkarzy w Polsce to liczba ta powala z nóg.Przykład chybiony.Proponuję więcej racjonalnego podejścia do sprawy...
mike79

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-24, 9:19 pm

ale skąd wiesz ilu ich jest? to były trafione transfery... a może takich chłopaków jest wiecej... uważam że warto było by wymienić Małoche na perspektywicznego chłopaka... nie sądzisz?

widze że jest grupa stojąca murem za trenerem! i osoby którym też zaczyna się to nie podobać... Tochel zrobił dużo dobrego dla Sosnowieckiej piłki... ale spojrzymy na ten sezon... co mnie obchodzi mistrz wiosny? co nas wszystkich to obchodzi skoro teraz gramy słabo i wygrywamy szczęsliwie, remisujemy bądz przegrywamy bez walki jak dziś w Gliwicach! On buduje ten zespół od dłużeszgo czasu i wiedział znakomicie ze na 100- lecie ma być awans, piękna gra, mnóstwo zwycięstw... a tymczasem zespół jest zle przygotowany!
problematyk-ziom

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna