Robią z nas faszystów!!

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez xXx_1906 2005-09-22, 6:37 pm

_ToMaSzEk_ napisał(a):xXx_1906 taki honor o jakim Ty piszesz to raczej "honor dżentelmena", a chłopaki z ONR mówią raczej o troche innym honorze

Żaden honor "dżentelmena" tylko pewne niepisane zasady jakie panują na ulicy, fakt że się zacierają, ale chyba nie trzeba być nie wiadomo kim żeby wiedzieć że typa z laską się nie leje, no chyba że się o to prosi. Chłopaki z ONR powinni chyba wiedzieć o takich rzeczach no ale nieważne.
A tak pomijając tę całą sprawę to napisz mi o jakim honorze mówią chłopaki z ONR.
_ToMaSzEk_ napisał(a):jakby zabili cygana to byś się cieszył?

A dlaczego miałbym sie cieszyć? Ja tylko twierdzę, że z Cyganami chłopcy by nie mieli tak łatwo, powiem więcej w obecnej chwili raczej by mieli nieciekawie. A chyba według tej ideologii Cygan bardziej nie pasuje w naszym kraju niż Polak z dredami? Dlaczego więc nie robią porządku z Cyganami? Odpowiedź chyba prosta.
xXx_1906

Postprzez Siara 2005-09-22, 7:14 pm

A manifestacja nie jest zadna przesada jak ktos pisal na poprzedniej stronie, nie jest to przemarsz przeciwko skinheadom jako takim, jak to prosto okreslil, lecz trzeba sie tutaj doszukac czegos glebszego w tym, ja widze tutaj np mozliwosc pokazania ze nie podoba Nam sie ze istnieja i funkcjonuja w Polsce partie nawolujace do nienawisci i ksenofobii, co zakazane jest zapisami w konstytucji.
Siara
Żółta kartka

Re: ...

Postprzez Łobuziak 2005-09-22, 9:08 pm

Faszyzm nigdy nie zginie :) Zawsze będzie istniał...bo gdyby nie faszyzm czerwoni nie mieliby czym straszyć ludzi :)

Poniższy punkt pochodzi z instrukcji jakie posiadał w swojej kancelari Bierut.

38. W razie powstania organizacji popierającej sojusz z naszym państwem, ale zmierzającej do kontroli działalności gospodarczej oficjalnych władz kraju, należy natychmiast podjąć działalność (niezależnie od władz kraju) obciążając te organizacje tendencjami nacjonalistycznymi i szowinistycznymi. Formy działalności: burzenie naszych pomników i cmentarzy, publikowanie ulotek wyszydzających nasz naród, naszą kulturę, sens zawartych układów. Do prac propagandowych angażować krajowców i wykorzystywać istniejącą nienawiść do nas.

Aha... u nas jeszcze tym straszą... na tzw. Zachodzie straszą jakąś Al-Kaidą :)
I tu i tam propaganda jest skuteczna.

Krawiec napisał(a):Dzisiaj Gazeta napisała o oburzeniu kibiców Zagłębia tym atakiem. Chiałem wiedzieć czy ci sposród nas, którzy mają poglądy narodowe potępiają atak czy go usprawiedliwiają.

Nie oszukuj się. Gdyby sytuacja była odwrotna, ta sama gazeta całą sprawe by przemilczała.
Dla mnie temat nie istnieje. Nie raz i nie dwa jakaś ekipa pobiła się z inną... a że w tym watku atakujacymi byli goscie z ONR to od razu o faszyzmie mowa :)
Nie potępiam (dobrze że walczą), nie usprawiedliwiam (jestem w opozycji do nożowników).
Łobuziak

Postprzez R_o_b_e_r_t 2005-09-22, 9:59 pm

Łobuziak napisał(a):Dla mnie temat nie istnieje. Nie raz i nie dwa jakaś ekipa pobiła się z inną...

zobacz jaki jest temat tego wątku, nie chodzi o to że jeden pobił sie z drugim,czy drugi z pierwszym tylko o to, że władze całą sprawe zrzucają na kibiców Zagłębia :!:
R_o_b_e_r_t
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Łobuziak 2005-09-23, 9:53 am

1. Jaką masz pewność, że żadna z osób biorących udział w tym co opisane przez GW nie jest kibicem Zagłębia?
2. Napisałeś list z protestem do władz miasta, czy ograniczasz się tylko do wyrażenia niezadowolenia anonimowo tj. na tym forum?
3. Olewam to na kogo wine zrzucają władze miasta. W gruncie rzeczy to oni są winni temu co się dzieje na ulicach...
4. ...ale większość osób z tego forum i tak za kilkanaście godzin pójdzie wrzucić kartke do urny, na partie z których wywodzą się władze miasta Sosnowca.
5. Odpowiadałem ogólnie (dlaczego?-patrz punkt 3).
Łobuziak

...

Postprzez Krawiec 2005-09-23, 11:14 am

Łobuziak pleciesz o dupie marynie.

Temat wątku to atak skinheadów z ONR na pokojowo nastawionych squotersów i szarganie przez władze miasta dobrego imienia kibiców Zagłębia, a nie ustawka między skinami i punkami.

Zgadzam się z xXx , chłopaki mają pełne głowy wzniosłych haseł narodowych ale uderzają tam gdzie mogą pokozaczyć. Kiedyś w Częstochowie głośno było o atakach na bezdomnych.

Do Cyganów możnaby dołączyć dilerów narkotyków . Jeśli ONR jest tak radykalny jeśli chodzi oczyszczanie narodu z tzw patologii to dlaczego nikt nie słyszal o ataku skinów na dilerów prochów. Zresztą hipokryzja uderza w oczy bo z jednej strony wiara , czystość , honor itd a z drugiej tanie wino , wóda i awanturki.
Krawiec

Postprzez Albion 2005-09-23, 2:56 pm

Krawiec napisał(a):Zresztą hipokryzja uderza w oczy bo z jednej strony wiara , czystość , honor itd a z drugiej tanie wino , wóda i awanturki.

Sorry że czepiam się ale nie mogę się powstrzymać:)
Co mają wspólnego te 3 wzniosłe idee do alkoholu? Człowiek może się napić nawet taniego wina i przez to chyba nie dyskwalifikuje się automatycznie jako obrońca honoru itp.
Wszystko jest dla ludzi, tanie wino też, pomijając narkotyki bo to gówno. Awanturka jakaś to też...element wspólnego życia na tej planecie:) Pomijając akcje opisaną w GW, to po prostu żenada napaść na kolesi z nożem kiedy byli oni ze swoimi lepszymi połowami(czyt. Kobietami)
Nie bronie ONR ale też nie potępiam. A głupie jednostki są wszędzie , nawet na lewicy, tej umiarkowanej i tym bardziej skrajnej
Albion

Postprzez Siara 2005-09-23, 3:18 pm

mysle ze Krawcowi chodzic moglo o to ze lysi czepiaja sie meneli ludzi notorycznie piacych bo odstaja oni od ich wizji prawdziwego przykladnego Polaka, kazdy moze stac sie ofiara takiej napasci czy to za okulary, czy za to ze jest niepelnosprawny...czy jak w tym wypadku za dready, przeciez to jest "element niepelnowartosciowy"- mowia ONRowcy. Zagłębie powinno sie stanowczo odciac od ich szowinistycznych wybrykow zeby nie byc zle kojarzonym.
Siara
Żółta kartka

Postprzez qpas 2005-09-23, 3:30 pm

Zrobimy z Sosnowca Jamajke :lol: :lol: :lol: paranoja :lol:
qpas

Postprzez Łobuziak 2005-09-23, 7:59 pm

Krawiec napisał(a):Łobuziak pleciesz o dupie marynie.

Oczywiście.Bo cały ten temat jest o dupie marynie.

Krawiec napisał(a):Zgadzam się z xXx , chłopaki mają pełne głowy wzniosłych haseł narodowych ale uderzają tam gdzie mogą pokozaczyć. Kiedyś w Częstochowie głośno było o atakach na bezdomnych.

Hmmm...o tym, co mi przyszło na myśl - kawałek dalej*

Krawiec napisał(a):Zresztą hipokryzja uderza w oczy bo z jednej strony wiara , czystość , honor itd a z drugiej tanie wino , wóda i awanturki.

Hipokryzja bije od większości grup społecznych (o ile nie wszystkich) w tym kraju. Dla mnie wszyscy którzy się oburzają na to co nagadały władze miasta są hipokrytami... bo z jednej strony forsujecie idee o tolerancji wśród kibiców Zagłębia, ale gdy was ktoś nazwie faszystami właściwie nic robicie. (chyba że wasze działania są ściśle utajnione-wtedy sorry ;) )
Na to czy 'niezalezne' (hehe) media opublikuja wasze zdanie nie macie wplywu...natomiast na LIST OTWARTY POTEPIAJACY WLADZE MIASTA NA GŁÓWNEJ STRONIE (www.zaglebie.sosnowiec.pl) macie wpływ... możecie też zrobić pikiete pod urzedem miasta, albo temu urzednikowi pod domem...*a tak kozaczycie tylko tam gdzie możecie tj. na necie ;)
Łobuziak

Postprzez Siara 2005-09-23, 8:16 pm

no ja raczej do konca kozakiem netowym nie zostane, bo czekam na potwierdzenie manifestacji biore szalik i ide pokazac swoje zdanie razem z innymi ludzmi... licze tylko na to ze bedzie to przed 14 w przyszlym tygodniu ( praca)
Siara
Żółta kartka

Postprzez qpas 2005-09-23, 9:08 pm

niekumam całej tej szopki i tego gadania a manifestacja to już wogóle hehehe paranoja :lol: :lol: :lol: ale dobra niebede zaśmiecał tematu :lol:
qpas

Postprzez Codino 2005-09-23, 9:48 pm

Siara napisał(a):kazdy moze stac sie ofiara takiej napasci czy to za okulary, czy za to ze jest niepelnosprawny

Nie no, bez przesady. Z tym to się akurat nie spotkałem :D .

Co do panów z ONRu... No cóż, życiową porażkę trzeba sobie jakoś wynagradzać :lol: .
Codino

...

Postprzez Krawiec 2005-09-24, 4:02 am

Nie rozumię Twojego toku rozumowania Łobuziak. Najpierw bagatelizujesz sprawę pisząc , że temat jest o dupie marynie , a później masz pretensje, że po wypowiedzi Klepacza nie pobiegliśmy pod UM protestować. Wg mnie najpierw trzeba sprawę przedyskutować , a później coś robić żeby nie działać na tzw pałę.

A co do sensu wyrażania swoich opinii poprzez net . Czy wg Ciebie akcja mailingowa mająca na celu korektę daty powstanie naszego klubu na stronie PZPN to też net kozactwo ?

Osobiście uważam, że demonstracje są na razie na wyrost bo skala problemu jest niewielka i wystarczy reakcja na forum i wyrażenie swojej opinii. Jeśli chodzi o teksty na stronie głównej, to decydują autorzy tejże , a nie zwykli forumowicze.
Krawiec

Postprzez SIRespect 2005-09-24, 10:05 am

nie wwiadomo kto to zrobił to na pewno kibic zagłębia :twisted:
takie zachowanie jest frustrujące
znaleźli sobie kogoś na komu można wszystko przypisac :twisted:
SIRespect

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice