Reprezentacja...

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Bilety na krytą tylko dla Walijczyków i PZPN

Postprzez Kolumb 2005-08-27, 9:15 am

Ani jeden zwykły kibic nie zostanie wpuszczony na trybunę krytą stadionu Legii podczas meczu Polska - Walia. Wszystkie bilety PZPN przeznaczył dla Walijczyków oraz swoich działaczy i sponsorów

W poniedziałek w kasach Legii rozpocznie się oficjalna sprzedaż biletów na mecz Polska - Walia (7 września) w eliminacjach MŚ 2006. Okazało się, że zwykli polscy kibice będą mogli wejść tylko na trybunę otwartą, tzw. "Żyletę" i na łuki. W kasach nie będzie wejściówek na trybunę krytą, pożądanych przez bardziej statecznych kibiców, przychodzącymi na mecze reprezentacji często z dziećmi. - Nie wiem dlaczego ich nie ma. To decyzja PZPN - powiedziała kobieta z działu sprzedaży biletów na Legii.

Cały czwartek próbowałem się dodzwonić do działu sprzedaży biletów PZPN, ale nikt nie odpowiadał. Wczoraj pojechałem do siedziby związku. Gdy zapytałem kobietę odpowiedzialną za sprzedaż biletów, dlaczego nie da się kupić wejściówek na trybunę krytą, ta z rozbrajającym uśmiechem powiedziała, że już wszystkie sprzedała.

Dlaczego kibice nie zostali o tym poinformowani? - Nie było sensu ogłaszać tego - powiedział "Gazecie" Michał Kocięba, rzecznik prasowy PZPN. - 1100 wejściówek oddaliśmy dla kibiców z Walii, reszta, czyli ponad 2000 biletów, jest dla naszych działaczy i sponsorów.

W słowach rzecznika Kocięby nie wszystko się zgadza. - Trybuna kryta i sektor przed nią to razem 5078 miejsc - powiedziano nam w Legii. Czyli działaczy i sponsorów będzie 4 tys., a nie 2 tys.!

Jaka część z nich zapłaci za wejściówki? - Nasze umowy sponsorskie nie pozwalają na podanie takich danych - mówi Kocięba. - Ale PZPN sprezentował bardzo mało biletów. Nawet za lożę honorową trzeba było płacić. Gdybyśmy rozdawali karty wstępu za darmo, to byśmy do tego meczu dopłacili. Sponsorzy i działacze zapłacili za bilety tyle samo, ile zapłaciliby kibice w sprzedaży otwartej - zapewniał rzecznik PZPN. Dodał, że jeśli Walijczycy oddadzą część swojej puli, to wejdzie ona do sprzedaży w Polsce.

Bilety na krytą trafiły do głównych sponsorów reprezentacji Polski: TP SA i Puma, a także Lech, Idea, Śnieżka, Kreisel, LG, Compensa i Hoermann. - W TP SA pracuje rzesza kibiców, większość z nich zwraca się do PZPN jako zwykły klient - powiedział Piotr Kostrzewski, szef biura prasowego TP. - Mają prawo pierwokupu - mówi Kocięba. - Na Stadionie Śląskim na meczu z Austrią (3 września) nie będzie problemu. Tam mieści się ponad 45 tys. osób. Nie nasza wina, że w Warszawie nie ma stadionu narodowego - kończy Kocięba.

źr.GW

PS.Naprawde to juz przechodzi ludzkie pojecie.Ceny biletow z kosmosu a oni jeszce takie wałki robia.PANIE LISTKIEWICZ JEST PAN ZEREM !! Nowe hasło pzpn "Wykopmy kibiców ze stadionów" :evil:
Kolumb

Postprzez keff79 2005-08-30, 5:41 pm

Franek jedzie walczyć o "wyższe cele" do drugoligowego Elche CF :shock: ..zespół ten znam już jakieś dobre 45 minut. Kupe lat spędził w segunda division - ostatnio był na 10 pozycji. Troche mnie martwi gra naszych pierszoplanowych zawodników w ..Katarze, II lidze Hiszpani choć wcale nie jest słaba - ale ten klub :roll: Boje się kto i gdzie jeszcze zawędruje w poszukiwaniu tych "wyższych celów", końcu są jeszcze dziewicze ligi dla naszych kopaczy choćby w Burkina Faso, EL Salvadorze czy też na Haiti.

http://www.elchecf.es/

"Tomaz z Wizly" :lol:
keff79

Postprzez zgredos 2005-08-30, 6:00 pm

Mnie nie dziwi że polscy piłkarze wyjeżdzają do drugoligowych klubów europejskich lub do Kataru. Po prostu są za słabi na pierwszą lige angielską, hiszpańską, włoską
zgredos

Postprzez twari 2005-08-30, 8:28 pm

zgredos napisał(a):Mnie nie dziwi że polscy piłkarze wyjeżdzają do drugoligowych klubów europejskich lub do Kataru. Po prostu są za słabi na pierwszą lige angielską, hiszpańską, włoską

Niby tak ale decydujac sie na taki krok troche sporo sie ryzykuje. Franek pewnie liczy ze sie tam wybije i moze ktos go dostrzeze z tych wiekszych. Problem w tym ze jak trafi na slaby zespol ktory tylko sie broni to Franek moze zniknac w tle... Szkoda ze kasa odgrywa wsrod pilkarzy tak wielka role. Tymbardziej dziwna ta decyzja iz Frankowski na wlasne zyczenie zrezygnowal z walke na arenach europy czy to w el.LM czy Pucharze Uefa! Bo z ta ekipa na E.... to raczej o puchary nie powalczy.
Chyba lepiej postapil Sagan czy Szymkowiak.

Ale z drugiej strony taki Rasiak... naprawde wychodzi mu na dobre gra w Derby!
twari

Postprzez Robson_sc 2005-08-30, 8:35 pm

Franek ma juz swoje lata i nie ma co ukrywac byl to ostatni moment na zarobienie wiekszej kasy gdzies poza Polska. Fakt wybral przecietny klub ale nie wiadomo ile kasy mu zaoferowano. Zobaczymy czy ta przeprowadzka wyjdzie mu na dobre ale osobiscie nie sądze. W pucharze UEFA mogl sie lepiej wypromowac i odejsc gdzies zima a tak na szybko znalazl jakis klubik , ktory raczej o awans do Primera Division nie powalczy.
Robson_sc

Postprzez kwachu 2005-08-31, 8:23 am

Zgadzam się że chodzi o kasę. Pewnie stwierdził, że Wisła i tak nie awansuje już do ligi mistrzów, więc może zarobić troche większą kasę gdzie indziej. Klimat cieplejszy, poziom lepszy od naszej ligi (może poza Wisłą i Grodziskiem) - nic tylko grać.
kwachu

Postprzez twari 2005-09-02, 5:56 pm

Widzieliscie frajerow? Ehh... nie mam sily ogladac naszych mlodych polakow bo mnie krew zalewa! Jedynie Brozek i Ciezniak zagrali pozytywnie... no moze Strak byl aktywny. Ale Sasina to bym na lawke nie bral! :/ Pozatym w 89' mieli taka okazje na 3-2... szkoda slow. Oby jutro bylo lepiej.

A co do jutra... raczej pewne jest ze zagra w napadzie Rasiak. Niby swietnie gra w Anglii ale ja jakos mam obawy co do jego gry... wole go na zmiany a w wyjsciu Franka no ale nie mnie oceniac.
twari

Postprzez Lars 2005-09-03, 2:20 pm

o której jest mecz z Walią :?:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez emdżej 2005-09-03, 5:05 pm

Lars napisał(a):o której jest mecz z Walią :?:

o 20:30, a transmisja się zaczyna o 20
emdżej

Postprzez Lars 2005-09-03, 5:30 pm

emdżej dzieki za info

Walia - Anglia 0:1
Anglicy zagrali bardzo przeciętny mecz, mieli 3-4 sytuacje. z czego wykorzystali jedną. Walijczycy byli mimo to o klase gorsi, dopiero ok 70-75' pod presją kibiców zaatakowali ale i to nie przyniosło skutku. Jesli nie wygramy dzis z Austrią a w środe z Walią będą baraże - tak mi sie wydaje...Nie wygramy w Manchensterze
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez twari 2005-09-03, 5:38 pm

Jakie baraze? Wydawalo mi sie ze chyba 2 zespoly z 2-gich miejsc ktore maja najwiecej pktow wchodza bez barazy! Myle sie? I tu jest nasza szansa! Ale znajac nasze szczescie do pilki noznej to...
PS. Mamy w grupie najlepszy bilans bramkowy!! Az 22 strzelone i tylko 5 puszczonych. A Anglia 14 - 3!

PS. Sklad na dzisiejszy mecz to:
Artur Boruc - Marcin Baszczyński, Tomasz Kłos, Jacek Bąk, Tomasz Rząsa - Euzebiusz Smolarek, Radosław Sobolewski, Mirosław Szymkowiak, Kamil Kosowski - Grzegorz Rasiak, Maciej Żurawski.

Co bylo do przewidzenia! :)
twari

Postprzez CZaRnYY 2005-09-03, 8:31 pm

Po 1szej połowie ładnie to wygląda - wyśmiewany Rasiak jest jednym z lepszych zawodników (w ogóle komukolwiek trudno komuś zarzucić). Boję się tylko aby ktoś nie okupił tego zwycięstwa (?) jakąś kontuzją. Tylko tak dalej, a będą kolejne bramki i aby nasi nie osiedli na laurach...
BRAWO POLSKA

P.S
Pozytywnie zaskoczył mnie Kosowski
CZaRnYY

Postprzez SIRespect 2005-09-03, 9:39 pm

no i elegancko 3:2
nie ważny jest wynik ważne że wygraliśmy :D
SIRespect

Postprzez twari 2005-09-07, 8:27 pm

Cos czuje ze bedzie remisik! :/ Niby ladnie gramy - nawet zaskakujaco ladnie (Rasiak mnie zaskoczyl przejeciem pilki, dryblingiem i strzalem...), ale mam zle przeczucie.

PS. Pitry zauwazcie gra bardzo podobny styl do Zurawskiego - schodzi do bokow, cofa sie... stara sie przyjac i rozegrac... natomiast Malocha to taki Rasiak tyle ze bez formy! :) Podzielacie moje spostrzezenia?
Wiadomo ze jest roznica klas miedzy nimi ale chodzi mi o sam styl grania.
twari

Postprzez CharoN^ 2005-09-07, 8:32 pm

Pierwsza połowa w moim odczuciu przeciętna. Od reprezentacji wymagam więcej niż "tylko" dobrej gry w środku pola. Mieliśmy kilka okazji, choć nie były to tzw. stuprocentówki, mogliśmy zejść na przerwę w dogodniejszej sytuacji (chociażby to 1:0...). Oby druga odsłona gry nienależała do nerwowych, szybko strzelona bramka napewno ustawiłaby mecz...

ps. Twari coś w tych Twoich spostrzeżeniach jest... :D

ps2. Flaga prezentuje się świetnie 8).
Ostatnio edytowano 2005-09-07, 8:34 pm przez CharoN^, łącznie edytowano 2 razy
CharoN^
Zagłębiak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna