Śląsk Wrocław - Zagłębie Sosnowiec 27 sierpnia, 12:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Wuzel 2005-08-27, 2:10 pm

Ale coraz to składniejsze akcje - Zuban sporo zepsół ale w poprzekę fajnie walnął, ogółem fuksy też mieliśmy jak ten Dudek zmaścił i w 2 pod naszą bramką też było gorącawo. Ogółem wynik ok ale mogłoby być chociaż 0:1 :)
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez gĘsIA skÓrkA 2005-08-27, 2:25 pm

Mecz mogl sie podobac :wink: Zagłębie troche lepiej gralo pilką w srodku , w obronie nie bylo tak zle , ale remis zasluzony bo i śląsk i My mielismy duzo sytuacji.Cała obrona zagrala dzisiaj dobry mecz , a najlepiej z nich grał Kłoda :!: . Srodek pola no tez nawet nawet , Lacha zaczol dobrze grac na poczatku a pozniej nie wiem co sie z nim stalo , jak by juz sił nie miał, ale sie nie dziwie bo grać przy takich warunkach i o tej godzinie moze byc meczące.Atak: Pitry dzisiaj nie zagral na swoim poziomie :cry: , Zuban: jak on ma pilke to czasami nie wie co z nia zrobic :roll: .Aha jeszcze zapomnialem dodac ze dobry mecz zagral Skrzypek :wink: .Szkoda tej akcji sam na sam jaka mial Pitry no ale w tv było widac jak mu do podskoczyla piłka :? .No mogły być 3 PKT ale 1 PKT nie jest zły :!: :)
gĘsIA skÓrkA

Postprzez Sajni 2005-08-27, 2:35 pm

Fakt, że przed meczem wielu z nas brało remis w ciemno, dało się zauważyć więcej niż zwykle pesymistycznych nastrojów przedmeczowych, więc nie ma się co załamywać wynikiem.
Sama gra jednak pozostawia sporo do życzenia, dziura w środku w drugiej połowie, brakuje dokładności w wykończeniu akcji i po prostu tego cholernego szczęścia w ofensywie. Chociaż szczęścia w niecelności rywali nie można nam odmówić, zwłaszcza po dwóch niewykorzystanych setkach ze strony Śląska.
Ogólnie prezentowaliśmy się lepiej na tle rywala (zwłaszcza w pierwszej połowie), więc szkoda, że to tylko jeden punkt, a nie trzy wracajaą z naszymi zawodnikami i kibicami do Sosnowca.
Najbardziej z takiego obrotu sprawy chyba cieszy się uciekająca od peletonu Jaga.
ps. brawa dla Hosicia i Kłody, Bęben też bez błędów.
..no i brawa dla naszych kibiców
PEACE
Sajni

Postprzez Inż. Mamoń 2005-08-27, 3:01 pm

Myslę, że powinniśmy się cieszyć z tego wyniku, bo jednak co prawda przeważaliśmy na boisku ale to Śląsk miał lepsze setki, no i przede wszystkim nie podyktowany rzut karny dla gospodarzy. Martwi nieporadność Hosicia w obronie i brak widocznego wsparcia dla Lachowskiego w drugiej lini. Wielkie brawa dla Kłody, naprawde dobry mecz. Następne dwa mecze z benijaminkami, licze na 6 punktów !!!
Inż. Mamoń

Postprzez Sir 2005-08-27, 3:16 pm

Wynik uwazam za sprawiedliwy....

POWIEDZCIE MI TYLKO CO ROBI W PIERWSZEJ 11 STCE DAWID SKRZYPEK ?? bO JA NIE WIEM. BEZNADZIEJNY WYSTEP ZE ŚLĄSKIEM TEGO ZAWODNIKA. W MECZU Z LECHIA NIE WYKORZYSTAL DWOCH SETEK A TERAZ KIEPSIUTKA GRA!!! ZERO POMYSLU NA AKCJE OFENSYWNE, ZERO JEJ NA JEDEN, BARDZO SLABE DOSRODKOWANIA A W OBRONIE WOZILI GO PRZECIWNICY JAK CHCIELI!!

Szkoda mi Dawid, ale z taka grą to 3 liga....i nic więcej!!

Troszkę lepiej niz z Lechią zaprezentowal się Lachowski...

WYDAJE MI SIĘ ZE NA SKRZYDLE POWINNIEN ZAGRAC WOLANSKI ZAMIAST SKRZYPKA.

ZGADZACIE SIĘ ZE MNĄ?
Ostatnio edytowano 2005-08-27, 3:27 pm przez Sir, łącznie edytowano 1 raz
Sir

Postprzez Lars 2005-08-27, 3:26 pm

co ty chcesz od Dawida?
chwalibogowski i paczkowski moze lepsi?
ten drugi dzis weszedl i taka zenada jak w max 3 lidze. byle do przdu i w pole karne...
na chwalibogowskiego szkoda mi klawiatury...(ogolnie o nim pisząc bo dzis naszczescie nie zagrał)
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Sir 2005-08-27, 3:31 pm

Lars napisał(a):co ty chcesz od Dawida?
chwalibogowski i paczkowski moze lepsi?
ten drugi dzis weszedl i taka zenada jak w max 3 lidze. byle do przdu i w pole karne...
na chwalibogowskiego szkoda mi klawiatury...(ogolnie o nim pisząc bo dzis naszczescie nie zagrał)

Uwzam ze w obecniej dyspozycji ( bardzo slabej nie powinien grac w peirwszym skladzie bo nie ma z niego pozytku zadnego)

A dlaczego - to napisalem we wczesniejszym poscie!

Mówię, że Wolanski na prawe skrzydło i tyle.
Sir

Postprzez Warson 2005-08-27, 4:24 pm

Ludzie narzekaja na Wolańskiego bo Go Wystawia Tochel na Atak i do środka... Szkoda!! Bo dam sobie reke uciąć, że jak da szanse Tochel Wolańskiemu Zagrac na Prawej Flance to Bedzie to Zupełnie inny zawodnik.. On czuje sie na tej pozycji i niech tam gra a do środka spróbowałbym Morawskiego...
Warson

Postprzez xaraf 2005-08-27, 5:11 pm

Ekipa, która u nas gościła pewnie jeszcze nie dojechała, więc parę słów na gorąco. Przede wszystkim wielki szacunek za to, że mimo niesprzyjającej pory, pojawiliście się w tak dużej liczbie. Druga sprawa, to doping... z naszej strony dzisiaj kiepściutko :? , natomiast Wy zaprezentowaliście się znakomicie: głośny doping przez 90 minut, super ultrasowe elementy (flagowisko i piro), już dawno nie było na Oporowskiej tak znakomitej ekipy gości. I jeszcze jedna bardzo ważna kwestia to pełen szacunek i kultura w dopingu, co dało swój wyraz w końcowej wymianie uprzejmości :wink: Powiem tak: do tej pory miałem dużą sympatię do Zagłębia Sosnowiec, w tej chwili... mam jeszcze większą :)
Co do przebiegu meczu na murawie, to obie ekipy miały szanse, ale raziła nieskuteczność. Ogólnie mówiąc nasi bardziej walczyli, natomiast lepsza technika, była waszym atutem. W ogólnym rozrachunku remis jest chyba sprawiedliwym rozstrzygnięciem.
Mam nadzieję, że uda mi się być na meczu rewanżowym na stadionie Ludowym, a kolejne nasze wspólne mecze będą już w I lidze.

Serdeczne pozdro dla wszystkich fanów Zagłębia 8)
xaraf

Postprzez almot 2005-08-27, 5:32 pm

Na stronie glownej w "ocen wystep" ktos chyba zapomnial wziac pod uwage Lachowskiego... :? :?: :!:
almot

Postprzez krzysztof 2005-08-27, 5:44 pm

Sir napisał(a):Wynik uwazam za sprawiedliwy....

POWIEDZCIE MI TYLKO CO ROBI W PIERWSZEJ 11 STCE DAWID SKRZYPEK ?? bO JA NIE WIEM. BEZNADZIEJNY WYSTEP ZE ŚLĄSKIEM TEGO ZAWODNIKA. W MECZU Z LECHIA NIE WYKORZYSTAL DWOCH SETEK A TERAZ KIEPSIUTKA GRA!!! ZERO POMYSLU NA AKCJE OFENSYWNE, ZERO JEJ NA JEDEN, BARDZO SLABE DOSRODKOWANIA A W OBRONIE WOZILI GO PRZECIWNICY JAK CHCIELI!!

Szkoda mi Dawid, ale z taka grą to 3 liga....i nic więcej!!

Troszkę lepiej niz z Lechią zaprezentowal się Lachowski...

WYDAJE MI SIĘ ZE NA SKRZYDLE POWINNIEN ZAGRAC WOLANSKI ZAMIAST SKRZYPKA.

ZGADZACIE SIĘ ZE MNĄ?

Niestety, ale muszę się zgodzić.
Bardziej podobała mi się jego gra na prawej flance.
Ale niestety, jest jak jest. Na pewno robi on więcej zamieszania w napadzie niż Wojtek czy Hadis.
krzysztof

Postprzez Monti 2005-08-27, 6:52 pm

almot napisał(a):Na stronie glownej w "ocen wystep" ktos chyba zapomnial wziac pod uwage Lachowskiego... :? :?: :!:

Poprawione :)
Monti
Moderator

Postprzez warchlak 2005-08-27, 7:27 pm

tradycyjnie 1 polowa była lepsza a druga gorsza w wykonaniu naszych piłkarzy. remis to chyba najsprawiedliwszy rezultat bo widać było ze drużyny są bardzo wyrównane.szkoda tylko ze ten najgorszy remis czyli bezbramkowy. Śląskowi i Zagłębiu należała się conajmniej jedna brameczka :wink: meczyk ogólnie niezły
warchlak
Prowokator

Postprzez PTAQ84 2005-08-27, 7:29 pm

szkoda pierwszej połowy bo była duża szansa objąć prowadzenie a mecz pokazał że kto by strzelił bramke ten by wygrał.Szkoda sytuacji Pitrego ale i tak jest nieźle.
Pozdro dla wyjazdowiczów 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez zgredos 2005-08-27, 7:51 pm

Jeśli myśleliśmy o awansie to mecze z Lechią i Śląskiem trzeba było wygrać. A tak to po 5 meczach mamy już 5 pkt. straty. Zgadzam się z wypowiedzią że Skrzypek ostatnio gra bardzo słabo (przy całym szacunku do tego piłkarza)
zgredos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna