Drukowanie w ligach od I-III !!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez twari 2005-08-19, 10:14 am

W tym momencie Tomaszewski stracil wszystko w moich oczach! Jasne - Dziura klamie! Robi to po to aby jego uczapili a reszta zeby byla wolna, tak? Ehh... Facet podaje nazwiska, kwoty...
Ale mam tu lepszy link:
http://90minut.pl/news.php?id=314922
W tym cala nasza nadzieja!
twari

Postprzez slawojka 2005-08-19, 10:38 am

Oby twari, oby..
a znając życie to skończy się na tym że listek postawi obiadek, koniaczek, zapewni panienki i odjadą panowie zadowoleni
slawojka

Postprzez YOOSHKY 2005-08-20, 7:03 am

Dziennik 'Sport' nr 193 (weekendowe wydanie 19-20.08.2005) napisał(a):Przedstawiciele władz światowego futbolu przybyli do Warszawy, przede wszystkim po to, aby zapoznać się z systuacją panującą w polskiej piłce nożnej. Uznali że PZPN postępuje w kwestii afer korupcyjnych właściwie.
Częściową odpowiedzialnością za wyolbrzymienie - według nich - całej afery obciążyli media oraz polityków uczestniczących w kampani wyborczej.

Śmiechu warte, widać że podróże Listkiewicza procentują.

W tym samym artykule można przeczytać że FIFA straszy zawieszeniem członkostwa Polski ze względu na obecnie obowiązującą ustawę która pozwala Ministrowi Sportu na wprowadzenie władz komisarycznych, oraz daje nieograniczoną kontrolę finansową PZPN. Ustawa niezgodna jest ze statutem FIFA.
Jeśli zniesiemy zapisy ustawy to dopiero będą sie cuda działy, jeśli nie zniesiemy i dojdzie do zawieszenia członkostwa to wypadamy z mistrzostw świata, Wisła wypada z LM.
YOOSHKY

Postprzez barthez 2005-08-26, 11:21 am

YOOSHKY napisał(a):
Dziennik 'Sport' nr 193 (weekendowe wydanie 19-20.08.2005) napisał(a):Przedstawiciele władz światowego futbolu przybyli do Warszawy, przede wszystkim po to, aby zapoznać się z systuacją panującą w polskiej piłce nożnej. Uznali że PZPN postępuje w kwestii afer korupcyjnych właściwie.
Częściową odpowiedzialnością za wyolbrzymienie - według nich - całej afery obciążyli media oraz polityków uczestniczących w kampani wyborczej.

Śmiechu warte, widać że podróże Listkiewicza procentują.

W tym samym artykule można przeczytać że FIFA straszy zawieszeniem członkostwa Polski ze względu na obecnie obowiązującą ustawę która pozwala Ministrowi Sportu na wprowadzenie władz komisarycznych, oraz daje nieograniczoną kontrolę finansową PZPN. Ustawa niezgodna jest ze statutem FIFA.
Jeśli zniesiemy zapisy ustawy to dopiero będą sie cuda działy, jeśli nie zniesiemy i dojdzie do zawieszenia członkostwa to wypadamy z mistrzostw świata, Wisła wypada z LM.

Przypomina mi się że federacja siatkówki też straszyła a itak odwołali prezesa a siatkarze mają się dobrze :lol: .
Gdybyśmy nie mieli szans na awans do mistrzostw to należało by rozwalić betonowy układ w PZPN (Wisła nie awansowała do LM, Legia też odpadła :cry: więc straty były by małe)
barthez

Postprzez CharoN^ 2005-09-09, 12:14 pm

Dziwi mnie jedno, dlaczego wszyscy arbitrzy główni prowadzący spotkania Zagłębia (prawie) zawsze dostają najwyższe noty od obserwatorów :shock:. Cały czas 8.0, 8.1 itp... Aż strach pomyśleć co "czarni" robią w niektórych meczach (w ostatniej kolejce Grzegorz Dubiel uzyskał notę 7.2 za sędziowanie pojedynku pomiędzy TSP i Radomiakiem).
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez musztra 2005-10-02, 6:08 pm

musztra

Postprzez vixen 2005-10-03, 12:01 am

To nie polska liga ale przykład można brać http://sport.onet.pl/1173275,wiadomosci.html
vixen

Postprzez zgredos 2005-10-03, 9:14 am

Skoro wróciliście do tematu. Dużo pisaliście o aferze "Dziurowicza" (niektórzy nawet mieli nadzieje że w polskiej piłce coś się zmieni) i co.. w PZPN bez zmian

Ps. Dziurowicz był wczoraj na meczu z Polonią
zgredos

Postprzez slawojka 2005-10-03, 11:54 am

slawojka

Postprzez gruby 2005-10-03, 12:21 pm

slawojka napisał(a):http://www.sportowefakty.pl/index.php?dysc_id=1&k1_id=10&k2_id=336&dzial_id=1112&news_id=84638

:D

jak nas złapali to odeszli :lol: i wszyscy prawie byli pijani .... :wink:
gruby

Postprzez Cygan 2006-01-12, 1:43 pm

Trzeba odkurzyć ten temat, bo kilka rzeczy sie działo...

1. Członek Wydziału Dyscypliny PZPN zatrzymany przez policję (prawdopodobnie jest to obserwator z Katowic,kolega Mariana D - Jan Ć): http://www.90minut.pl/news.php?id=365652

2. Polski futbol uwolniony od korupcji - do takiego wniosku doszła Komisja Etyki przy PZPN i po półrocznej działalności jednogłośnie dokonała samorozwiązania: http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3108965.html
Znaleźli jednak sposób, by niewygodnego Janka Tomaszewskiego pozbyć sie ze zwiazku. Rozwiazali się, bez jego udziału w tym fakcie. Śmieszne. Znajac chłopinę, nie popuści! I bardzo dobrze!!!
Cygan

Postprzez Cygan 2006-01-12, 6:24 pm

Posiedzenie komisji etyki PZPN było nielegalne uważa Jan Tomaszewski: http://sport.onet.pl/1228577,wiadomosci.html

"Jego zdaniem posiedzenie może zwołać tylko przewodniczący komisji.

W czwartek "Gazeta Wyborcza" napisała, że na posiedzeniu zwołanym przez prezesa PZPN Michała Listkiewicza, członkowie komisji Mieczysław Karus, Józef Lipiec, Wojciech Przybylski, Stanisław Speczik i Eugeniusz Stanek poprosili prezydium zarządu związku o likwidację ciała, które miało uzdrowić polski futbol. Ich zdaniem, misja komisji się wyczerpała.

"Ja uważam inaczej, a czwartkowa informacja o kolejnym zatrzymaniu członka PZPN chyba najlepiej tego dowodzi. Przyznaję, że też otrzymałem zaproszenie na to posiedzenie, ale odpowiedziałem Listkiewiczowi, że nie przyjadę, ponieważ nie jestem chłopcem na posyłki" - powiedział Tomaszewski.

Szef komisji uważa, że ponieważ prezydium zarządu PZPN powołało komisję, to teraz ono ma prawo ją odwołać. "Dlatego apelują do Michała Listkiewicza, żeby zachował się jak prawdziwy mężczyzna i nie szukał 'kwadratowych jaj', bo nie ma takiej potrzeby" - wyjaśnił.

Jeśli 23 stycznia na posiedzeniu prezydium zarządu związku nie zapadnie decyzja o likwidacji komisji etyki, to Tomaszewski zamierza zwołać posiedzenie na początku lutego. "Chcę porozmawiać z kolegami, bo moim zdaniem komisja powinna nadal działać. Jeśli oni nie chcą dalej w niej pracować, to jestem w stanie przedstawić kandydatury nowych, uczciwych ludzi" - powiedział Tomaszewski.

Przewodniczący uważa, że dzięki jego działalności, prokuratury w Warszawie i Wrocławiu prowadzą trzy śledztwa. "Prokuratorzy z Warszawy wyjaśniają sprawę niegospodarności w PZPN i sfałszowania statutu związku, natomiast prokuratorzy z Wrocławia badają skandaliczną kwestię przyznania licencji Widzewowi Łódź" - dodał Tomaszewski."
Cygan

Postprzez MrCricket 2006-08-24, 9:31 am

Odkurzam temat, bo coś mi się wydaje, że w najbliższych dniach lawina może nabrać rozpędu...
MrCricket

Drukowanie w ligach od I-III !!!

Postprzez SLIM 2006-08-24, 1:21 pm

MNiejmy tylko nadzieję, że Zagłębie nie zostanie kozłem kozłem ofiarnym, afera się porzeszy i wreszcie dotknie pierszoligowców, którzy są także wplątani po uszy jak choćby Arka, Widzew czy Lech...
SLIM

Postprzez Misaki 2006-08-24, 1:42 pm

Wie ktoś co się dzieje z arbitrem Radziszewskim sędziującym w ubiegłym sezonie mecz Zagłębie - Piast? Chciałbym żeby wpadł bo to że drukuje to jest oczywiste
Misaki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna