Polskie drużyny w europejskich pucharach

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2005-07-29, 9:09 pm

WITAJ ZURYCHU !! W SZWAJCARII JESZCZE NIE BYŁEM. MOŻE TERAZ ??? :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez gothblack 2005-07-30, 10:36 am

WOJTEK napisał(a):WITAJ ZURYCHU !! W SZWAJCARII JESZCZE NIE BYŁEM. MOŻE TERAZ ??? :lol:

Wojtek trzymaj rękę na pulsie i w razie organizowania wyjazdu informuj na bieżąco co i jak i po ile...w Szwajcarii już byłem,ale nie na meczu,więc czemu nie... :D :D
gothblack

Postprzez pawelcio 2005-07-30, 1:33 pm

Hej, ile mniej więcej kosztowałby zorganizowany wyjazd do Szwajcarii?? Może trza już zacząć ciułać kase :wink:
pawelcio

Postprzez bankier 2005-08-09, 9:55 pm

bardzo dobry mecz Wisły. wydaje mi się, że Engel urodził się pod szczęśliwą gwiazdą (moze białą). pozytywnie zaskoczyli mnie młodzi gracze krakowskiego zespołu Dudka, Białczykowski i Brożek. również nowi stranieri Penksa i Paulista pokazali, że sa poważnym wzmocnieniem Wisły. ale aby nie było tak wesoło trzeba wypomnieć piłkarzom Białej Gwiazdy niefrasobliwość w poczynaniach defenywnych (vide bład przy pierwszej bramce). Obyśmy za 2 tygodnie mieli powody do radości...
bankier

Postprzez SCORPARO 2005-08-09, 10:03 pm

... równie jak przedmówca stwierdzam : mecz bardzo dobry w wykonaniu wisły. Widać w zawodnikach wisły kraków zacięcie, wolę walki, nieustępliwość a co najbardziej budujące - nie załamali się po bardzo szybkiej stracie bramki. Osiągnięty dziś wynik powinien dawać spore nadzieję że zobaczymy drużynę z Krakowa w LM. Chciało by się oglądać więcej takich spotkań w wykonaniu polskich drużyn...
SCORPARO

Postprzez PTAQ84 2005-08-09, 10:08 pm

wisła dziś naprawde zagrała mecz na miare LM.Kto by przypuszczał że po odejściu Żurawia i Szymka wisła będzie wstanie walczyć jak równy z równym z zespołami najwyższej półki...a jednak.
Po utracie pierwszej bramki nie sądziłem że to aż tak zmmobilizuje wiślaków. Widać było duuuużo ambicji i triche szczęścia ale podobno szczęście sprzyja lepszym 8) W końcu polski zespół w LM..nie przesądzajmy 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Kolumb 2005-08-09, 10:11 pm

Mecz bardzo dobry...aczkolwiek boli to ze ogolnie Polacy nie potrafią dobić już leżacego (vide siatkowka).Spokojnie mozna bylo ustrzelic 4:1 ale i tak ten wynik przed meczem kazdy bralby w ciemno.Troche brakowalo zimnej krwi.Kapitalny mlody Blaszczykowski,Brozek tez bardzo dobry.Zobaczymy co sie bedzie dzialo za 2 tygodnie.Zaliczka 2 bramek moze nie wystarczyc na goracym terenie w Grecji,ale mam nadzieje ze sie myle :) Patrzac na koncowke i blad bramkarza Wisly juz mialem powiedziec "Wisle gratulujemy Majdana" ,no ale jakos sie kapitalnie wybronil w tej sytuacji z posredniego wolnego.Za 2 tygodnie trzymam kciuki za Wisle jak i za kazda Naszą druzyne w Pucharach :wink:
Kolumb

Postprzez YOOSHKY 2005-08-09, 10:15 pm

Doskonały mecz w wykonaniu Wisły, Właściwie Wiślacy przeprowadzali co chcieli, sporo przechwytów, wysokie krycie, wygrane pojedynki jeden na jeden, dobra obrona za wyjatkiem początku pierwszej połowy, gra właściwie bez schematów. W końcówce mogli troszkę dłużej trzymać piłkę i grać więcej atakiem pozycyjnym, ale zwyciezców się nie osądza. Generalnie świetny mecz i spora zaliczka przed rewanżem.

Najlepszym zawodnikiem koniczynek chyba jest "Polak" Oli.
YOOSHKY

Postprzez bankier 2005-08-23, 10:46 pm

Było tak pieknie - a skończyło się jak zwykle... szkoda.

ps. in minus Majdan oraz Zienczuk :?
bankier

Postprzez Wally 2005-08-23, 11:01 pm

Szkoda...

Puchar UEFA nie robi już takiego ciśnienia jak LM...

W UEFA wejdzie Groclin, może Wisła Płock, a Legia? Sorry, ale tej drużyny nie widze w rewanżu...mają młody zespół, ale co z tego?! Jak się młodzi wyrobią i będą grać dobrze, to pewnie ich sprzedadzą i tak w koło macieju.

Nie ma co się kryć. Póki w polskiej piłce nie będzie takich pieniędzy jak w zachodniej Europie, to jeszcze długo nie będzie okazji do radości z powodu gry polskich zespołów w pucharach europejskich.
Wally

Postprzez barthez 2005-08-24, 10:50 am

Następna szansa na awans do LM za 10 lat. Teraz pewnie znowu będą nam losować Real, Inter albo Valencie. W UEFA pewnie wejdzie tylko Groclin. Legia w takiej formie nie ma szans :(
barthez

Postprzez misiek1906 2005-08-24, 11:22 am

barthez napisał(a):Następna szansa na awans do LM za 10 lat. Teraz pewnie znowu będą nam losować Real, Inter albo Valencie

Nie rzebym się czepiał, ale chyba było takie cos jak Dinamo Tibilisi, czy Valerenga Oslo... jak oni sobie z nimi nie radzą, to z czym do ludzi>??
misiek1906

Postprzez kwachu 2005-08-24, 11:41 am

No i po lidze mistrzów... Szkoda jak zawsze. Ale tak to jest jak się nie potrafi obronić przez ostatnie 3 minuty. Według mnie to była kluczowa sytuacja - bramka w 87 minucie. Nie mówiąc o wcześniejszym marnotrawieniu okazji przez Zieńczuka. W dogrywce w 10 nie dawałem już Wiśle żadnych szans. Jeśli chcemy w przyszłym roku (obojętnie dla kogo) rozstawienie w III rundzie, to teraz nasze kluby muszą mocno nacisnąć w UEFA, co przy prawdopodobnym odpadnięciu Płocka i Legii nie będzie takie łatwe...
kwachu

Postprzez keff79 2005-08-24, 12:17 pm

Myślałem, że tym razem zobaczymy w rozgrywkach grupowych przedstawiciela naszej ligi.. typowałem porażkę Wisły dającą awans 2:1, 4:2 - ale przed samym meczem pomyślałem sobie hmm.. jak Legia potrafi ulać Wisłę 5:1 ..to dlaczego PAO miało by sobie nie poradzić.. tak z 5:0 :? no i sobie poradzili. Szkoda mi ich, byłem wkurzony bo walczyli do końca.. a teraz tak "na chłodno" oceniając, ciesze że nie jestem kibicem Wisły bo bym chyba poszedł do kąta i pociął się żletkami.

Jutro walczy Legia.. właśnie czytam, że w kadrze (L) jest 7 kontuzjowanych ,3 nie zgłoszonych.. i jeden wykartkowany :roll: :? ..i raczej o awans będzie baaaaardzo ciężko - oby walczyli do końca.

W Wisłę Płock nie wierzę.. tam jest kasa, piłkarze ale nie ma klimatu.. i ambicji.

Groclin już pozamiatał rywala.

A o poziomie i wierze w nasze kluby niech świadczy brak relacji TV..

ps. na TV4 gdzie miała być transmisja Legia:Zurich w czwartek o godz. 20.00 leci "Przypadkowy bohater" komedio-dramat - OOoo Ironio!
keff79

Postprzez CharoN^ 2005-08-24, 1:00 pm

Taki krótki komentarz odnośnie spotkania PAO - Wisła... Wiślacy "nie dorośli" jeszcze do LM. Jeżeli zespół gra dobrze w pierwszej odsłonie meczu, nie dając Panathinaikosowi rozwinąć żagli, w drugiej połowie zaczyna od głębokiej (rozpaczliwej) defensywy to coś jest nie tak. Kolejna sprawa, stracić dwie bramki w trzy minuty... Po co pchać się do LM, jak się nie potrafi przytrzymać piłki, uspokoić grę w środku pola. Następnie, jak można stracić tak śmieszną bramke w 87? Przecież oni zrobili miejsce zawodnikowi PAO. Jak na dłoni było widać różnice przygotowania fizycznego obu zespołów (najśmieszniejsze jest to, że Panathinaikos jeszcze nie rozpoczął sezonu)...

ps. Życzyłem Wiśle awansu, ale płakać nie będę :lol:.
CharoN^
Zagłębiak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna