Zagłębie Sosnowiec - Lechia Gdańsk 20 sierpnia, 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez olo69 2005-08-20, 8:36 pm

jakim jednym napastnikiem? czy wy jestescie jebnięci - napastników było dwóch Pitry i Wolański i jeden z nich strzelił bramkę, mnie dziwi tylko ściagniecie jednego z najlepszych tj.Chylaszka, a Lacha grał katastrofalnie mam nadzieję, że na meczu ze Śląskiem nie wyjdzie w podstawowym składzie - zupełnie przeszedł obok meczu- zero walki i ambicji. Ogólnie niezły meczyk
olo69

Postprzez Robson_sc 2005-08-20, 8:37 pm

Pierwsza połowa w naszym wykonaniu dobra. Akcje sie zazębiały brakowalo jedynie spokoju w wykonczeniu badz ostatniego podania. Szkoda tego okresu bo do przerwy moglo pasc wiecej bramek.

Po przerwie jednak oddalismy zupelnie srodek pola. Mnie utkwil w pamieci moment gdy ktorys z graczy Lechii biegl sobie srodkiem przez pol boiska przez nikogo nieatakowany az wkoncu oddal strzal. Jako zywo przypominaly mi sie bramki z Arki i Radomiaka. Cofnelismy sie za bardzo i gdanszczanie zaczeli grac swobodnie pod nasza bramka. Efektem tego byla akcja bramkowa gdzie rozklepali cala nasza obrone. Cieniem samego siebie byl dzis niestety Marcin Lachowski. Jedna dobra prostopadla pilka do Dawida(szkoda, ze nie wykorzystana) to zdecydowanie za mało. To samo jesli chodzi o Butryna. Mimo calej sympatii do niego uwazam, ze nie zasluguje na gre w podstawowej 11-tce
Po stracie bramki nerwowo dazylismy do uzyskania prowadzenia ale nie starczylo to na madrze grajaca Lechie. Ogolnie remis sprawiedliwy choc takie mecze jak dzisiejszy powinnismy wygrywac chcac myslec o awansie.
Robson_sc

Postprzez Jerzy 2005-08-20, 8:58 pm

czemu dalej broni Marcin Bęben? On jest daremny, zero gry na przedpolu,zadnej pilki nie lapie,czemu on sie boi pilki zlapac? Zamiast Niego to krzeslo w bramce może stać. Ale Beben meczu nie przegral (remis uznaje za porazke). wedlug mnie meczyk slabiutki, ladne akcje ale bez sytuacji strzeleckich. co do pracy sedziow to nie mam zastrzezen, gwizdali tak jak umieli:)
Jerzy

Postprzez twari 2005-08-20, 8:58 pm

olo69 napisał(a):jakim jednym napastnikiem? czy wy jestescie jebnięci - napastników było dwóch Pitry i Wolański i jeden z nich strzelił bramkę, mnie dziwi tylko ściagniecie jednego z najlepszych tj.Chylaszka, a Lacha grał katastrofalnie mam nadzieję, że na meczu ze Śląskiem nie wyjdzie w podstawowym składzie - zupełnie przeszedł obok meczu- zero walki i ambicji. Ogólnie niezły meczyk

olo chodzi o to ze Wolanski nie jest napastnikiem. Wolanski gral na pozycji napastnika ale to NIE JEST NAPASTNIK! Jego miejsce jest na prawym skrzydle! I tam w kliku meczach naprawde swietnie sie prezentowal! Dlatego tez wszyscy mowimy ze gralismy jednym napastnikiem.
twari

Postprzez SLIM 2005-08-20, 8:58 pm

W porównaniu do meczu z Ruchem bylo zdecydowaniwe lepiej, ale z taka gra chlopaki za rok nie maja szans zawitac do bram ekstraklasy. W porownaniu rundy wiosennej ZAglebie zanotowalo spadek formy. Szczegolnie razaca jest chyba dziura w srodku pomocy. Na wiosne chyba najsilniejszej formacji Zaglebie. Niestety potwierdzam opinie innych, ze Marcin Lachowski nie wrócil do formy sprzed kontuzji i oceny jego gry nie zmienia nawet piekna asysta w meczu z Ruchem.Dzis brakowalo nam prawdziwego rozgrywajacego na boisku. Takiego jak chocby nieco otyly ale bardzo dobrze widzacy gre Wojciechowski u gosci. Zdecydowanie najlepsze wrazenie sprawial Wolanski, ktory poza tym zestrzelil bramke byl bardzo aktywny po lewej stronie boiska. Nie rozumiem takze dlaczego wiekszosc dosrodkowan szlo wlasnie na niego (przeciez jest najnizszy i nie mial duzych szans z obroncami Lechii), ale po jednym takim padla bramka.
Szkoda tylko ze nie wygralismy tego spotkania.
Teraz rozegramy wyjazd ze Slaskiem, ktory wedlug mnie bedzie meczem prawdy o tym na co Zaglebie obecnie stac. Slask w tej kolejce pokonal Widzew i to na wyjezdzie, wiec sie przekonamy po Wrocku czy panu Tochelowi udalo sie ulozyc kolektyw dzialajacy jak na wiosne czy b edziemy w tym sezonie sredniakiem IIligowym... :P
SLIM

Postprzez emdżej 2005-08-20, 9:06 pm

Jerzy napisał(a):czemu dalej broni Marcin Bęben? On jest daremny, zero gry na przedpolu,zadnej pilki nie lapie,czemu on sie boi pilki zlapac? Zamiast Niego to krzeslo w bramce może stać. Ale Beben meczu nie przegral (remis uznaje za porazke). wedlug mnie meczyk slabiutki, ladne akcje ale bez sytuacji strzeleckich. co do pracy sedziow to nie mam zastrzezen, gwizdali tak jak umieli:)

To co? Postawić na bramce Piętkę i dalej będziesz narzekał? A może ty stań?
emdżej

Postprzez eniac 2005-08-20, 9:28 pm

Przy takiej DZIURZE w pomocy nie ma co liczyc na zdobywanie goli, a dodatkowo brak aktywnosci pomocników w destrukcji zwieksza szanse na ich utrate. Świadkami tego bylismy dzisiaj poczas drugiej połowy.
eniac

Postprzez krzysztof 2005-08-20, 9:29 pm

Taktyka nie była taka zła, tylko zabrakło szczęścia. Gyby Skrzypek, albo Lacha wykorzystali chociaż jedną setkę to pewnie wszyscy by mówili, że Zagłebie pewnie wygrało. A tak jest remis.
Nie wiem dlaczego krytykujecie tak Butryna, skoro w destrukcji był całkiem skuteczny.
Chylaszek +++
Kłoda ++
Wolański ++
Lacha +-
Skrzypek --
Bęben ++
Treściński ++
Hosic ++
Adżem ++
Butrym +
Pitry +-
Tyle w tym temacie.
krzysztof

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-08-20, 9:39 pm

To co powiem to nie jest kwestia zremisowanego meczu z Lechia wg moich obserwqacji trener Tochel nie ma latwego zadania w tej rundzie wyrazny brak napastnika klasowego oraz wyrazny brak doswiadczonego pomocnika, ktory wezmie ciezar gry na siebie. I stad te wszystkie manewry kadrowe na boisku. Nie chce powiedziec ze nastapilo oslabienie druzyny przez odejscie Mariusza - nie, natomiast jest mi szkoda SIWEGO.
Jesli w tej rundzie nasze ZAGLEBIE da rade uplasowac sie na 3-4 pozycji to na wiosne musi nastapic wzmocnienie druzyny.
Nie potrafie znalezc odpowiedzi na pytanie - czyja to decyzja ze nasze Zaglebie po zdobyciu bramki cofa sie do tylu? Przeciez w kolejnym meczu tracimy punkty w bardzo niemadry sposob.
Z Waszych wypowiedzi wynika jasno, ze mlody Kaczmarek - jr rozegral te partie bardzo dobrze. W II czesci spotkania przegrywal 1-0 ale nie rzucil sie bezmyslnie na nasza druzyne, aby byc skontrowanym. Gral swoj football wiedzac, iz jego zawodnicy wyrownaja wynik meczu i tak sie tez stalo.
Natomiast nasi zawodnicy nie potrafia byc KATAMI jak druzyna przeciwna przegrywa 1-0 to nalezy ja dobic wieksza iloscia bramek - tego u nas nie ma w praktyce.
Zobaczymy co przyniesie nastepny mecz ?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez olo69 2005-08-20, 9:42 pm

twari napisał(a):
olo69 napisał(a):jakim jednym napastnikiem? czy wy jestescie jebnięci - napastników było dwóch Pitry i Wolański i jeden z nich strzelił bramkę, mnie dziwi tylko ściagniecie jednego z najlepszych tj.Chylaszka, a Lacha grał katastrofalnie mam nadzieję, że na meczu ze Śląskiem nie wyjdzie w podstawowym składzie - zupełnie przeszedł obok meczu- zero walki i ambicji. Ogólnie niezły meczyk

olo chodzi o to ze Wolanski nie jest napastnikiem. Wolanski gral na pozycji napastnika ale to NIE JEST NAPASTNIK! Jego miejsce jest na prawym skrzydle! I tam w kliku meczach naprawde swietnie sie prezentowal! Dlatego tez wszyscy mowimy ze gralismy jednym napastnikiem.

Ponieważ mamy jednego napastnika czyt. Pitrego nie dziwi mnie, że trener jako drugiego wystawia Wolańskiego( bo na prawą strone ma alternatywe czyli Skrzypka), a tak sie składa, że wiem na jakiej pozycji powinien on grac, ale kogo ma wystawić w ataku - Małoche ??, Lachowskiego??, a moze Zubanovica który jest cieniutki
olo69

Postprzez Sir 2005-08-20, 9:47 pm

Moglismy wygrac 3 0, ale rownie dobrze przegrac 1 2....

Do tej pory wydawało mi się ze Pan Tochel wie co robi, ale po dzisiejszym meczu zmienilem zdanie!!! Tracimy bramke w 70 min GRAMY U SIEBIE - GRAMY O 3PKT I DOPIERO W 85 MIN POJAWIA SIE NA BOISKU DRUGI RASOWY NAPASTNIK !!!!!! CZY TO JEST NORMALNE???
Wydawalo mi sie ze juz w 75 min powinien wejsc na boisku Zuban!!!

Marcin Lachowski - owszem jest kapitanem-ale nic nie pokazal i pwoinien zostac w drugiej polwoei zmieniony!!!
TO PO LACHOWSKIEGO BŁEDZIE PADLA BRAMKA ( ON DOPUSCIL ABY ZAWODNIK LECHII WSZEDL W POLE KARNE!!!!!!! )

Wracając do pierwszej polowy - gdyby Pitry nie zagral samolubnie dwa razy pod bramka rywala to mielibysmy czyste setki!!!
Aczkolwiek byl akttywny, mial kilka akcji....

Dawid Skrzypek -/...szkoda szkoda....ze Dawid nie potrrafi zachowac zim,ne krwi! W dzisiejszym meczu powinien strzelic dwie bramki!!! Ale niestety Skrzypek czesto marnuje takie sytuacje...

Chylaszek chyba najlepszy zawodnik w druzynie ZAGLEBIA! Potrafil przejsc dryblingiem, nie bal się.....i walczyl na calym bosiku!

Na plus zasługuje jeszcze Kłoda i Hosic.

Zgadzam się ze najlblizszy mecz ze Slaskiem pokaze nam nasze miejsce w szeregu!

Lechia Gdansk bardzo mnie pozytywnie zaskoczyla!!!
Ostatnio edytowano 2005-08-20, 9:52 pm przez Sir, łącznie edytowano 1 raz
Sir

Postprzez almot 2005-08-20, 9:52 pm

Ja tego nie rozumiem jak wyglada styl naszej gry. Jakies wrzutki, dlugie pilki- "a noz cos sie ustrzeli", kompletny brak pomyslu na gre i to co wszyscy pisali momentalne cofniecie po zdobyciu "zaledwie" jednej bramki! Wszyscy grali slabo, ja oceniam calosciowo. Moze i Lacha nie pokazal dzis tego co w meczu w Lodzi, ale Pitry tez kiepsciutko.
Pozrawiam
almot

Postprzez Pesto 2005-08-20, 10:32 pm

Jerzy napisał(a):czemu dalej broni Marcin Bęben? On jest daremny, zero gry na przedpolu,zadnej pilki nie lapie,czemu on sie boi pilki zlapac? Zamiast Niego to krzeslo w bramce może stać.

toś dojeboł ... gdyby nie Bęben i jego wybicie pod koniec meczu , to byłby wynik 1:2

Małocha RAUS

Sędzia - tu się zgadzam z bankierem - durny , ale wyniku nie zniekształcił.

Awans w tym sezonie ? Buuuhahahaha.
Pesto
kumaty

Postprzez bankier 2005-08-20, 10:37 pm

1/ nie rozumie tych, którzy zarzucaja słaba grę Butrynowi! zagrał bardzo dobre spotkanie - szczególnie swoim zaangażowaniem i walką pokazał, że nalezy mu się miejsce w składzie. tego może nie widac - ale w odbiorze i przeszkadzaniu przeciwnikom był bardzo skuteczny. a że nie jest to typ gościa który potrafi dobrze rozegrac akcję w ofensywie - to co innego (ale na boisku jest jeszcze 9 zawodników teoretycznie potrafiących to zrobić)! innymi słowy - zejdzcie z gościa bo widzę, ze co poniektórzy od początku sezonu jadą z Butrynem!~

2/ Marcin Bęben - może nie grał wspaniałego spotkania... ale to co miał obronić wyciągnął. Piąstkowanie w pierwszej połowie - moze irytujące. Ale były to piłki lęcące od strony słońca... i kazdy kto kiedykolwiek miał okazję grac w piłkę (a nie produkowac się przed monitorem) wie, ze bardzo ciężko złapac taka piłkę....

3/ Lacha - bardzo słaby mecz. A raczej przejście obok niego! Łatwo sie gra "do przodu" - choc i tu Marcin miał kilka wpadek... ale gra "obronna" naszego zawodnika wołała o pomste do nieba. Brak agresywności - wręcz bierność (bo jak inaczej nazwać cofanie się przed zawodnikiem wyprowadzającym akcję!)... szkoda gadać! Dobry mecz w Łodzi - a potem długo, długo nic! [/quote]
bankier

Postprzez Mattiz 2005-08-20, 10:46 pm

Nie byłem na meczu, przeczytałem całą dyskusję i podoba mi się, że chociaż na Waszym forum nie bluzga i obraża się przeciwnika...
Cieszę się z punktu Lechii, to jednak sukces beniaminka, chociaż jak czytałem opinie, mogły być nawet 3 punkty :)
Mattiz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna