Zagłębie Sosnowiec - Lechia Gdańsk 20 sierpnia, 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez dynamitek 2005-08-20, 6:49 pm

A może właśnie nasi piłkarze tak myślą, że wszyscy się położą i poczekają, aż padną dla nas bramki??? Mam mieszane uczucia po tym meczu, bo pierwsza połowa była zajebista... Faktycznie zdominowaliśmy grę i było dobrze... Czułem jednak, że jak nie strzelimy drugiego gola, to będzie nerwowo... Bo przecież to już tradycja, że po bramce coś się dzieje niedobrego, cofamy się i nieudolnie bronimy... Ja nie wiem, czy taka jest taktyka, czy nie, ale to, co się działo w drugiej połowie chciałbym jak najszybciej zapomnieć... Do dupy z taką grą! Jeszcze jedno... Nie podobała mi się gra Butryna, Lachy i Skrzypka... Przemek też sobie za bardzo nie pograł... Natomiast bardzo fajnie wypadł Chylaszek, szczególnie w pierwszej połowie, bo w drugiej to chyba nikt dobrze nie wypadł... Zdecydowanie stawiałbym na niego! Szybki, techniczny, przebojowy, nie boi się grać "jeden na jeden" i dokładny... Tak jak kiedyś Dawid... Zastanawiam się jeszcze, dlaczego ciągle gramy górą? Te wszystkie wykopy "na pałę" górą do przodu są beznadziejne... Podobnie grają dzieci w podstawówce! Kopią piłkę bezmyślnie do przodu i biegną... A może uda się kopnąć w kierunku bramki... Brakuje mi strzałów z daleka, czyli tego, co robił Wojciechowski! Koleś zapasiony jest jak wieprz, a woził naszych obrońców, którzy tylko odprowadzali wzrokiem piłkę lecącą w kierunki bramki! Aż żal było patrzeć... Morawski coś próbował uderzyć, ale niecelnie... Ale chociaż próbował... Nie podobała mi się też gra na pamięć, podania z zamkniętymi oczami, spuszczoną głową...
Wiem, że będzie dużo uwag dot. sędziowania. Tylko kto jest winien, że nie mamy kompletu punktów? Moim zdaniem nasi kopacze... I niech się cieszą, że nie dostaliśmy w dupę! W każdym razie z taką mentalnością i umiejętnościami trochę za wysoko mierzymy (mowa o awansie). To, co zobaczyłem w tym sezonie wystarczy moim zdaniem na miejsce 7-10 w tabeli, czyli solidny średniak... Takie moje zdanie, choć chciałbym się mylić! A teorię trenera o brzydkiej, skutecznej grze uważam za nieudolną próbę tłumaczenia sytuacji... Prawda jest taka, że mamy dwa zwycięstwa (ale czy przekonujące?), jeden remis i porażkę... Mamy dziurawą obronę i dziwną mentalność, bo nie potrafimy zmiażdżyć rywala, gdy jest na kolanach, tylko czekamy, aż się podniesie, odpocznie i nam dołoży... Ogólnie jestem rozczarowany jak cholera...
dynamitek

Postprzez Lars 2005-08-20, 6:55 pm

Chylaszek zaskoczył mnie bardzo pozytywnie...a Lacha bardzo negatywnie.
poza tym, co tu duzo mowic, gdyby Dawid wykorzystał sete byłyby 3ptk a tak to w zasadzie sprawiedliwy podział ptk.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez SCORPARO 2005-08-20, 6:56 pm

Mecz w wykonaniu Zagłębia podobał mi się, owszem,lecz TYLKO w I połowie, i nie będę się rozpisywał na temat pierwszej części meczu - wrażenia pozytywne!

Natomiast to co pokazali "nasi" w II połowie, obrazuje mniej więcej gdzie nasze miejsce w lidze. Jak każdy kibic Zagłębia marzę o I lidze w tym sezonie, ale jak chłopaki będą grali coś takiego jak w II połowie dziś, to możemy pomarzyć o grze w barażach, bo o avansie bezpośrednim z miejsca 1-2 nie ma co mówić! czemu po raz kolejny, prowadząc 1:0 cofamy się na własnę połowę ?? czyżby gra na utrzymanie zajebistej przewagi bramkowej ????? - Śmieszne !!! Nie mnie oceniać grę poszczególnych zawodników, ale dziś (po tej II połowie - która mnie tak zezłościła), nota dla każdego to 2 ! (no może Marcin 3 - udana interwencja przy strzale z dystansu).
Jak pisał bankier - jak się nie strzela bramek, to się nie wygrywa. Nie rozumiem jak można było strzelić w bramkarza w takiej sytuacji (62 min.) Przecież chyba nawet ja bym to strzelił (chociaż nie umiem grać w "nogę" ani trochę).
Generalnie remis wydaje mi się krzywdzący dla nas biorąc pod uwagę I połowę, natomiast z przebiegu gry w II połowie - jestem zadowolony z faktu ze udało się ten remis dowieźć do końca meczu...
SCORPARO

Postprzez keff79 2005-08-20, 7:02 pm

Zluzujcie troche z Lachą bo to, że w ogóle gra po takiej kontuzji na niezłym poziomie to już coś.. musi się ograć - już widać że się rozkręca, Chylaszek fucktycznie bardzo fajnie zagrał.. a jeszcze wracając do wyniku - to właśnie nastawiałem się na remis (typer 2:2) rok temu widziałem gre Lechii w III-lidze i muszę powiedzieć tak - cieszmy się że nie gra Fechner(kontuzja) czy jak mu tam.. robił niezły dym na boisku.

ps. właśnie zobaczyłem wynik Widzew:Śląsk :shock: :shock: :shock:
keff79

Postprzez Minion 2005-08-20, 7:16 pm

Mecz był emocjonujący, mógł się podobać , doping przyzwoity , sędzia liniowy tendencyjny na maxa, a dziewuszka z szalikiem Lechii poszła sobie :-). Gardło mnie boli, gębę sobie opaliłem od słońca : czyli : pozytywnie :-D
Minion

Postprzez Sadek 2005-08-20, 7:16 pm

Mam mieszane uczucia

1. Może to i dobrze, że dostaliśmy punktową nauczkę, że nie można być pewnym wyniku do końca meczu, lepiej wcześniej wyciagnąć wnioski niż później

2. Cholera jeżeli jest się faworytem do awansu to nie można dać beniaminkowi grać piłką na swoim podwórku, myślałem, że po bramce daliśmy Lechii do świadomości, że Zagłębie to nie przelewki no, ale trudno.

Podobała mnie się gra Kłody, Hosica, Bębna, Chylaszka i Wolańskiego

pozdrawiam i czuję jakoś potrzebe napisania coś "dłuższego"

Sadek
dj. transfer

Postprzez PoLaNsKy 2005-08-20, 7:30 pm

Ma ktoś może foty z tego meczu?
PoLaNsKy

Postprzez SOSNOWIEC* 2005-08-20, 7:34 pm

Na stronie glownej sa !!!

Szkdoa ze nasi zawsze po szczeleni bramki czuja sie jakby juz mecz wygrali bo wynik moglby byc lepszy :/
SOSNOWIEC*

??

Postprzez Diouf39 2005-08-20, 7:36 pm

Wszystko w zasadzie zostało powiedziane. Lacha nie może dojść do siebie po kontuzji a i Butryn jest daleki od ideału. Tak naprawdę to dopiero początek rozgrywek ale te 7 pkt. to stanowczo za mało.
Lechii na krytej około 15 osób ( nawet w szalikach i czapeczkach ).
Diouf39

Postprzez warchlak 2005-08-20, 7:46 pm

początek był nawet niezly co udokumentowaliśmy bramką. później już było coraz gorzej. po stracie bramki to ja nie wiem co wogóle robili nasi gracze. o mało co byśmy tego meczu nie przegrali :!: ta bramka dla Lechii to ewidentny bład obrony która pozostawiła strzelca bramki na ok.10m wogóle nie obstawianego.
warchlak
Prowokator

Postprzez zgredos 2005-08-20, 8:00 pm

Czwarta kojejka trzeci mecz u nas i tylko 7 pkt..Po tych meczach widać że będziemy grać o środek tabeli
Dziewie się że u siebie gramy jednym napastnikiem, tak się meczów nie wygrywa
zgredos

Postprzez MrCricket 2005-08-20, 8:08 pm

Ogólnie mecz jako widowisko mógł się podobać, zwłaszcza po "zwycięskiej padlinie" jaka miała miejsce tydzień temu z Ruchem. Punkt niestety tylko 1 :( . Lechia mocna ekipa, grająca bardzo schematyczną piłkę, wiele wrzutek i wymuszanie stałych fragmentów. Ofensywna gra Zagłębia bardzo dobra, ale tylko momentami. Ogólnie wynik sprawiedliwy, ale mecz powinien być wygrany (Skrzypek !!!)

Jeśli chodzi o zawodników- Bęben wszystko wyłapał co potrafił, obrona solidna poza momentem straty bramki( szczególnie Kłoda grał super,niedoceniany, ale wg mnie wyrasta na najlepszego obrońcę w drużynie, dobrze podłącza się do akcji ofensywnych). Nasza 2 linia to niestety dziura, podobnie jak tydzień temu. Z takimi pomocnikami, niestety awans jest poza naszym zasięgiem. Chylaszek dużo się starał, ale to nie jest jeszcze zawodnik, który jest w stanie grać na wymaganym poziomie. Skrzypek antybohater(mógł być bohaterem,ale zespuł wszystko co mógł), Lacha ( jest przereklamowany, poza super podaniem do Skrzypka, to niewiele pokazał), Butryn (facet od czarnej roboty, dosyć mu to wychodziło, ale jego panowanie nad piłką jest na poziomie A-klasy). Jeśli chodzi o napastników, obaj grali dobrze w 1 połowie, niestety po 70 minucie już "padli" . Wtedy, aż prosiło się, aby wpuścić szybkiego Zubana.
Małocha na boisku to moim zdaniem kpina, Chwalibogowski mało wyraźny. Liczę, że tych panów na wiosnę, już w Zagłebiu nie będzie.

Na osobną opinię zasługuje piłkarz Lechii:
Wojciechowski - zawodnika o takim wyszkoleniu technicznym i, jeszcze na boisku Zagłębia nie widziałem i chyba prędko nie zobaczę. Mało biegał(przy sylwetce rugbisty to zrozumiałe),ale gdy miał piłkę przy nodze był bardzo niebezpieczny. To był piłkarz pełną gębą, reszta na boisku to tylko kopacze. Kilku słabszych od niego czasami gra w polskiej reprezentacji, gdyby nie jego mierne przygotowanie fizyczne, też powinien tam grać. Duży talent się zmarnował :(
MrCricket

Postprzez twari 2005-08-20, 8:10 pm

zgredos napisał(a):(...) Dziewie się że u siebie gramy jednym napastnikiem, tak się meczów nie wygrywa

Dokładnie. Wiele juz zostalo powiedziana ale nie zostalo powiedziane to ze na boisku powinien pojawic sie Zuban! A wrzucenie Malochy na koniec to kompletne nieporozumienie. On chyba mial przedluzac pilki wrzucane do przodu ale w 2 przypadkach przegral pojedynki glowkowe! Uwazam ze w II polowie powinien wejsc Zuban a Wolanski powinien zajac miejsce Skrzypka! Chylaszek bardzo pozytywnie. Widac ze potrafi pilke przytrzymac, minac efektownie rywala... duzy plus! Tyle ze nie na skrzydle. Powinien grac u boku Lachy! A wyslanie Paczkowskiego na mecz rezerw to juz chyba totalne nieporozumienie! Butryn nie zagral tragicznie ale nie zagral tez dobrze! Dobrze pilki odbiera ale zeby dobrze zagrac... to juz ciezko. Kloda na plus w akcjach ofensywnych (szkoda ze pod koniec nie weszla pilka...). Ale w obronie w II polowe bywalo roznie.
Natomiast Lacha... przeciez to on pozwolil Wojciechowskiemu na dojscie do pozycji i strzal! Robil go jak dziecko!!

Podkresle - z jednym napastnikiem to my meczu nie wygramy!
Ciekawe kiedy Wolanski zagra na swojej pozycji?
Na plus Pitry, Beben, Kloda, Hosic, Adzem, Wolan.

W kolejnym meczu powinien w pomocy zagrac Chylaszek z Lacha a na skrzydlach Paczka z Wolanskim! Na zmiane Chwalibogowski i Skrzypek. No i Zuban obok Pitrego.
twari

Postprzez Schabu 2005-08-20, 8:27 pm

Gdy wybierałem się na mecz wielu mówiłem że do "trzech razy sztuka".Udało się ocalić twarz w meczu z Podbeskidziem,udało się wymęczyć z Ruchem (Widzewa nie wspominam),ale już z Lechią się już nie udało. :!: Pamiętam przed sezonem wywiady z innymi trenerami naszych rywali i wszyscy powtarzali że najsilniejszą bronią naszego zespołu jest kolektyw czyli gra zespołowa.Tymczasem to co zobaczyłem na dwóch ostatnich meczach przypomina grupę ludzi która po raz pierwszy ze sobą gra i mało tego wygląda jakby miała za sobą sezon w którym rozegrała ze 70 spotkań.Gra jest tragiczna,brak jakiegokolwiek zgrania,zupełny brak gry piłką,brak zrozumienia pomiędzy formacjami i czasami totalny przypadek i bezmyślność.Słowem totalny chaos :!: :!:

Na tle znakomicie zorganizowanej Lechii prezentowaliśmy się tragicznie.
Na trybunie której siedziałem,było wielu kozaków którzy ostro wyzywali Wojciechowskiego,którego wyzywali za nadwagę,wiek,brak sukcesów w Bayernie itd.Tymczasem znakomicie zbudowany zawodnik Lechii zaprezentował się jak profesor :!: na tle ledwo biegających piłkarzy naszego klubu. :!:

To jest straszne ale prawdziwe.Tym co zaprezentował dziś na przykład Lachowski to powinien mu buty czyścić.

Inaczej rzecz ujmując pamiętam jak byłem pierwszy raz nad morzem na wakacjach i gdy zobaczyłem morze i powróciłem do domu to przez parę dni nie wiedziałem co się dzieje,byłem taki zafascynowany :!: :!:
Nasi piłkarze prezentują się w nowym sezonie dokładnie tak samo.

Najgorsze w tym wszystkim jest to że mamy drużynę zupełnie bez charakteru,waleczności. :!: Jeżeli takim zespołem mamy walczyć o awans to ja serdecznie dziękuje.Bo dla mnie zespół który myśli poważnie o awansie to ciśnie po stracie bramki,a nie jak dziś totalny chaos i rozpusta :!:

Pozatym chyba wiem dlaczego mamy tak słabą jesień.Powód prosty przerwa zimowa trwa pół roku więc głód piłki jest większy.Tylko dlaczego jest tak u nas :?:

To chyba wszystko co na gorąco wylałem z siebie.Mam nadzieję że następny post napisze w lepszym nastroju
Schabu

Postprzez MACIEK 86 2005-08-20, 8:30 pm

Ja po meczu powiem tylko tyle potrzeba klasowego rozgrywającego bo niestety Lacha to już nie ten sam Lacha co przed kontuzją :!: :!: :!:
MACIEK 86

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna