Zagłębie Sosnowiec - Lechia Gdańsk 20 sierpnia, 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Robson_sc 2005-08-20, 11:56 am

Podzielam zdanie Twariego. Napisalem juz pare postow wyzej jakie mam przeczucie w kwestii taktyki na ten mecz. Lechia raczej nas nie zaatakuje , bo wie ze lubimy grac z kontry. Moim zdaniem srodek pola bedzie zageszczony i wtedy duza role beda mieli do spelnienia nasi skrzydlowi. Mozemy wiec byc swiadkami duzej ilosci wrzutek, na ktore przynajmniej w pierwszej polowie polowal bedzie Wojtek Małocha :D

Jak jednak bedzie przekonamy sie w trakcie spotkania.
Robson_sc

Postprzez bares 2005-08-20, 12:48 pm

Myślę że spotkają sie dwie bardzo dobre drużyny i kazdy wynik jest mozliwy, sam mam przeczucie że będzie remis 2:2 ale chciałbym się pomylić na naszą stronę zapowiada się ciekawy meczyk coś na wzór z Widzewem ostatnio lub ŁkS-em w poprzeedniej rundzie.
bares

Postprzez Warson 2005-08-20, 6:17 pm

Ok powrót do Domciu, i pierwsze spostrzeżenia. Co do meczu 1 Połowa Bardzo dobra PRessing nie dalismy Lechii wyjsc nawet za połowe i co potem doprowadzilo do Bramki Wolańskiego. 2 Polowa Nie wiem po co? dlaczego? nasi sie cofneli do obrony... ale jak sie broni wyniku 1-0 to juz tak jest.

Ok teraz Kibicowski, nawet moze byc heh i Najlepsze:

KTO WIDZIAŁ JAK WYCHODZILISMY ZE STADIONU W TŁUMIE TAM ZARAZ NA PARKINGU LASKE W SZALIKU LECHII?? :lol: TAK WIDZIALEM CHWILE NIE WIEM CO SIE POTEM STALO, MOZE KTOS WIECEJ WIE??
Warson

MEcz

Postprzez koza99 2005-08-20, 6:19 pm

Qrde szkoda tego punktu bo ZAGŁĘBIE W dzisiejszym meczu mogło zebrać cała pule:/ Jak to pan Tochel powiedział 6 meczy muszą być 4 wygrane 1 porażka i remis teraz jeszcze dwie wygrane muszą być.Pozdr
koza99

Postprzez Mati_1987 2005-08-20, 6:28 pm

Warson napisał(a):Ok powrót do Domciu, i pierwsze spostrzeżenia. Co do meczu 1 Połowa Bardzo dobra PRessing nie dalismy Lechii wyjsc nawet za połowe i co potem doprowadzilo do Bramki Wolańskiego. 2 Polowa Nie wiem po co? dlaczego? nasi sie cofneli do obrony... ale jak sie broni wyniku 1-0 to juz tak jest.

Ok teraz Kibicowski, nawet moze byc heh i Najlepsze:

KTO WIDZIAŁ JAK WYCHODZILISMY ZE STADIONU W TŁUMIE TAM ZARAZ NA PARKINGU LASKE W SZALIKU LECHII?? :lol: TAK WIDZIALEM CHWILE NIE WIEM CO SIE POTEM STALO, MOZE KTOS WIECEJ WIE??

a co się niby miało dziać?? stała sobie dziewczyna.. nawet ładna blondyneczka :) tylko koszulka coś nie teges (Wisły) :)
Mati_1987
Os.Piastów oficial fans

Postprzez bankier 2005-08-20, 6:29 pm

Jesli sie nie strzela bramek - trudno o wygraną. Jeden gol to za mało. Trzeba naszym piłkarzom spokoju i precyzji w wykańczaniu akcji. Z drugiej strony Lechia także potrafiła zagrozić naszej bramce. Reasumując, wynik 1:1 nie krzywdzi nikogo... a nasi piłkarze pewnie juz wiedzą, że nikt nie "położy" się przed nimi oddając punkty tylko za nazwę Zagłebie.
bankier

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-08-20, 6:30 pm

WOJTEK - na lewo i prawo walisz BZDETAMI. Powiem Ci tyle jak sie nie wykorzystuje SAM NA SAM w 62 min. to w 69 min dostaje sie w plecy. I tak sie dzieje poraz nie wiem ktory na LUDOWYM - Kto i kiedy wyciagnie wnioski nie wiem.- Zwyciestwo nalezalo sie nam min. 2-0. Zobaczcie co sie dzieje na Widzewie w meczu ze Slaskiem.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez asdf 2005-08-20, 6:35 pm

Bardzo dobry mecz Marcina Bebna. W pierwszej polowie podobal mi sie Chylaszek. Pilkarze walczyli do konca, nie udalo sie dowiezc zwyciestwa. Nieskutecznosc w ataku niestety znowu razila w oczy. Lechia grala ladna pilke. W miare zasluzony remis ze wskazaniem na nas. Sedziowanie w tym meczu - brak slow.
asdf

Postprzez pawelcio 2005-08-20, 6:41 pm

Moje uwagi. Pierwsza połowa super, wszystko sie kleiło, widać, że chłopaki gryźli trawe. Druga połowa, hmmmm od początku widać było ustawienie na obrone wyniku, zawsze jak zaczynamy bronić to chłopcy od podawania piłek dostają nakaz odrzucenia tych piłek co trzymają i dziś już dostali ten nakaz około 66 minuty. Czyli poł godziny przed końcem bronimy 1:0, więc... nie wygrywamy 1:0 tylko tracimy pkt. Chylaszek, najlepszy chłop na boisku niepotrzebnie zmieniony, bo tzrymał grę, wygrywał pojedynki 1 na 1, ogólnie bardzo dobry występ. Podsumowanie: grając swoje byśmy tego meczu nie przegrali, a daliśmy sięzepchnąć do obrony i kapa. Pozdro
pawelcio

Postprzez IQ 2005-08-20, 6:41 pm

Szkoda, że obok Widzewa kolejnym lepszym zespołem od Zagłębia jest Lechia. Jeśli jeszcze Jagiellonia będzie od nas lepsza to o awansie możemy zapomnieć.
A teraz o meczu - zaskoczyło mnie, że Lechia mimo wyniku 1-1 dalej starała się grać do przodu - niestety po tym meczu musimy się raczej cieszyć z 1 pkt, niż martwić stratą 2. Lechia zagrała tak jak gra zespół który jest pewny swoich możliwości - bez kompleksów i z poczuciem swojej siły. A to co robił z naszymi Wojciechowski ............... Nie chcę się pastwić nad Tochelem ale za żadne skarby nie rozumiem zmian jakich dzisiaj dokonał. Co niby wnieśli do gry Morawski i Chwalibogowski, a wpuszczenie Małochy na ostatnie 5 minut to jakiś dowcip - Małocha nie jest raczej piłkarzem który weźmie piłkę i pociągnie z nią 20 metrów a potem przyładuje w okienko. Na 5 minut to pasuje raczej wpuścić Zubanovića, a nie Małochę - taki mi się wydaje :-). Gdzie dzisiaj był Paczkowski który ostatnio rozgrywał niezłe mecze ??? I jeszcze jedna przykra sprawa - co się dzieje z Lachowskim ???? Zero gry, zero pomysłu dzisiejsza jego "gra" to było dno. Przy Lachowskim Chylaszek (niezły mecz) wyglądał jak stary wyga. Z mojej strony poza Chylaszkiem na pochwały zasłużyli jeszcze Kłoda, Pitry, Hošić i Wolański (ciekawe kiedy wreszcie zagra na swojej pozycji zamiast w ataku ???). Reszta jako tako, a Lachowski........... ech co się z chłopakiem porobiło.
Pzdr
IQ

Postprzez maras24 2005-08-20, 6:45 pm

Ja czuje się rozczarowany bo zremisowaliśmy wygrany mecz..Szkoda niewykorzystanych sytuacji które sie niestety zemściły.Rozklepali nam obrone przy tej bramce.Jesteśmy stawiani w roli faworytów a to nam najwidoczniej nie służy.Szkoda że Lacha wraz z kontuzją zgubił forme..Oby z meczu na mecz było coraz lepiej a z Wrocka mam nadzieje że już wrócimy z całą pulą...
maras24

Postprzez bankier 2005-08-20, 6:45 pm

Co niby wnieśli do gry Morawski i Chylaszek, a wpuszczenie Małochy na ostatnie 5 minut to jakiś dowcip

Z mojej strony poza Chylaszkiem na pochwały zasłużyli jeszcze

nie za bardzo zrozumiałem co autor ma na mysli?
a sędzia był dość nierozgarnięty - ale nie wpłynął na końcowy wynik konfrontacji.
bankier

Postprzez IQ 2005-08-20, 6:46 pm

Już poprawiłem - wiadomo, że wszedł Chwalibogowski a nie Chylaszek...
pzdr
Ostatnio edytowano 2005-08-20, 7:02 pm przez IQ, łącznie edytowano 1 raz
IQ

Postprzez rossoneri 2005-08-20, 6:48 pm

panowie zapomnijmy o 1 lidze jak mozna myslec o awansie zatrudniajac takiego Butryna i nie wzmacniajac sie nikim konkretnym, ja osobiscie wolalbym ,zeby grali ladnie nawet przegrywajac od czasu do czasu ,poniewaz szanse na awans sa znikome ,a w koncu graja dla nas dla kibicow i mysle ze bezpieczny srodek tabeli to jest to na co nas stac .We Wroclawiu nawet nie licze na punkt czeba spojrzec prawdzie w oczy nie mamy skladu na walke o 1 lige i tyle.
rossoneri

Postprzez keff79 2005-08-20, 6:49 pm

Mecz cholernie nerwowy.. przynajmniej jak dla mnie dawno nie emocjonowałem się tak bardzo,.. szczególnie 2-połowa.. jakaś taka szarpana w naszym wykonaniu.
Jeśli chodzi o piłkarzy.. wstrzymywałem się do tej pory z opiniami negatywnymi.. ale po paru meczach muszę przyznać że Krzysiek Butryn to jednak troche odstaje od pozostałej jedenastki :? ..wiem że jego pozycja nie jest jakąś widowiskową - bo przeważnie ma grać brzydko ale destruktywnie.. tyle że jego skuteczność i dokładność jest taka sobie.. odbiór piłki ma ale to co robi później...
Pocieszam się tym, że wiosną będzie lepiej - a skład się dopiero rozkręca, także będzie lepiej.
Cieszy frekwencja - a teraz idę do tematu "Kultowe cytaty na Ludowym" - to był jeden z mocniejszych meczy po tym względem :D :lol:

ps. YOOSHKY będziesz miał sporo zdjęć pod słońce 8)
keff79

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna