"Młyn" - Opinie - Propozycje - Komentarze ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Sadek 2005-08-15, 12:40 pm

Super ta pieśń, można spróbować na najbliższym wyjeździe, może wpiszę sie do naszego repertuaru jak pieśń Legii z Wiednia

Sadek
dj. transfer

Postprzez Pluto 2005-08-16, 4:03 pm

Moim skromnym i nic nie znaczącym zdaniem powinniśmy śpiewać więcej przyśpiewek krótkich, acz bojowych i głośnych. Słysząc cały stadion śpiewający coś w stylu tego, co podał Carlos (naprawdę świetne!) albo "Widzew ole!" nasi piłkarze będą mogli ograć każdego ;)

Mam nadzieję, że pomysł wypali...
Pluto

Postprzez G@L@ 2005-08-16, 8:41 pm

Moim zdaniem duzo daje postawa gniazdowego... chodzi o te że kiedy krzyczy "ku**a po co ty przyszliscie" "jak nie spiewacie to wypie**jcie na rodzinny" itp oraz żywo reaguje w gnieździe daje bardzo dobre wyniki... bo skoro człowiek który stoi na gnieździe zacznie pisenkę i odrazu odwraca sie do kumpli i nie interesuje go co sie dzieje to co dopiero oczekiwac od zwykłych kibiców...
G@L@

Postprzez Scoob 2005-08-16, 9:24 pm

A ja nie wiem gdzie to wpisać... więc wpisze tu... ostatnio słyszałem jak ktoś nucił znaną Nam przyśpiewkę kibiców Brřndby Copenhaga z tekstem:

Hej Gol, Hej Gol
Zagłębie strzeli gola
I wygra dzisiaj mecz
Ten ważny dla Nas mecz

mi się spodobał... więc może i Wam??? 8)

Mam także pytanie... dlaczego Nasi piłkarze nie wychodzą na boisko przy dźwiękach piosenki "Eye of the tiger" (tak jak kiedyś)??? Na mnie (i nie tylko) działała ona mobilizująco i sprężała do głośniejszego dopingu. :twisted:
Scoob

Postprzez SkOwRoN 2005-08-16, 9:28 pm

Scoob napisał(a):Hej Gol, Hej Gol
Zagłębie strzeli gola
I wygra dzisiaj mecz
Ten ważny dla Nas mecz

mnie się to kojarzy bardzo z tą piosenką:
"... hej hej Zagłębie
ukochana ma drużyno,
wygrałabyś ten mecz
ten ważny mecz"

więc nie wiem czy jest sens wprowadzania piosenki która jest bardzo podona do istniejącej...
SkOwRoN

Postprzez RaRy 2005-08-16, 9:53 pm

SkOwRoN napisał(a):
Scoob napisał(a):Hej Gol, Hej Gol
Zagłębie strzeli gola
I wygra dzisiaj mecz
Ten ważny dla Nas mecz

mnie się to kojarzy bardzo z tą piosenką:
"... hej hej Zagłębie
ukochana ma drużyno,
wygrałabyś ten mecz
ten ważny mecz"

więc nie wiem czy jest sens wprowadzania piosenki która jest bardzo podona do

istniejącej...

Tu sie z kolega zgodze, to ma byc cos nowego a nie "zmienianie melodii"
RaRy
Adventure Group

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-08-17, 2:33 pm

prosta łatwa melodyjna na wzor Łodzki Widzew Ole! moze juz było ale nie śledze regularnie

Oooooo hej Zagłębie Ole Hej Zagłębie ole hej Zagłebie oleoleo ( bęben )tytytytyty . I tak jak najdłuzej
BuBy_MaDnEss_#4

Doping

Postprzez Gutekzd 2005-08-18, 5:41 pm

Nie wiem jak Wam, ale mi się wydaje że jedynym mankamentem w meczu z Niemcami (Ruchem) był brak KRZYWEGO w "bocianim gnieździe". On jest po prostu mistrzem w swoim fachu, reszta mu do kostek nie dorasta. Jak na Lechii będzie KRZYWY, a podobno już jest to będzie zajebisty doping prowadzony przez fachowca+ oprawa+przyjezdni którzy niestety (bo na każdym meczu powinien być opór ludzi) działają na frekwencje. Nie ma sensu się wypowiadać o krótkich czy długich szybkich czy wolnych piosenkach- KRZYWY JEST EXPERTEM. ON COŚ WYMYŚLI, jakoś wcześniej jak on prowadził doping nik nie miał pretensji. Pozdro!
Gutekzd

Postprzez Wuzel 2005-08-18, 7:25 pm

a gdzie będzie młyn ?
Wuzel
ŚRODULAK

Re: Doping

Postprzez sowik 2005-08-18, 7:31 pm

Gutekzd napisał(a):Nie wiem jak Wam, ale mi się wydaje że jedynym mankamentem w meczu z Niemcami (Ruchem) był brak KRZYWEGO w "bocianim gnieździe". On jest po prostu mistrzem w swoim fachu, reszta mu do kostek nie dorasta. Jak na Lechii będzie KRZYWY, a podobno już jest to będzie zajebisty doping prowadzony przez fachowca+ oprawa+przyjezdni którzy niestety (bo na każdym meczu powinien być opór ludzi) działają na frekwencje. Nie ma sensu się wypowiadać o krótkich czy długich szybkich czy wolnych piosenkach- KRZYWY JEST EXPERTEM. ON COŚ WYMYŚLI, jakoś wcześniej jak on prowadził doping nik nie miał pretensji. Pozdro!

Potwierdzam, porwnać np. mecz z Jagiellonią a ze Świtem to była różnica :roll:
sowik

Postprzez KamilSuchedniow 2005-08-18, 10:24 pm

Nie wiem czemu chcecie tak malolatow wyrzucac z mlyna, mowie tu o osobach w wieku 13-16. Sam jeszcze stary nie jestem 8) , ale plastik w portfelu jakis czas lezy. Wiadomo, ze moze i nie znaja wszystkich piosenek, ale to kwestia meczu, moze 2. Nie wiem jak inni, ale ja najbardziej "darlem ryja" wlasnie jak bylem mlodszy, pojecia o meczach nie mialem zadnego, ale caly mecz spiewalem praktycznie na maxa. Wiec moze, wyganianie mlodszych nie jest najlepsze.
KamilSuchedniow

Postprzez DaMi 2005-08-18, 10:41 pm

Cytat z NL
Wzorem z Poznania , na Żylecie wyciągnięte były konsekwencje wśród części kibiców , która zapomniała po co przychodzi na najbardziej fanatyczny sektor na stadionie. Żyleta to miejsce , w którym dajemy z siebie wszystko - jeśli ktoś nie ma ochoty śpiewać , spokojnei może usiąść w innych sektorach stadionu. To tak na przyszłość.

To samo tyczy się naszego młynu - nie masz ochoty śpiewać usiądź gdzie indziej na stadionie jest dużo miejsca !!!!!!
DaMi

Postprzez mdc dg 2005-08-19, 8:28 am

Wszystko pięknie ładnie, piszecie żeby zostawić małolatów w młynie że wystarczą dwa mecze żeby się nauczyli piosenek :lol: Uczą sie już od dwóch lat i co jest gorzej niż było i lepiej niestety nie będzie dopóki nie podejmie się drastycznych kroków takich jak w Poznaniu lub w Warszawie.Zresztą mecz z Lechią wszystko zweryfikuje.
mdc dg

Postprzez WOJTEK 2005-08-19, 8:35 am

MOIM ZDANIEM REPRESJE GÓWNO DADZĄ. DLACZEGO ?? TO PROSTE JAK BUDOWA CEPA - W POZNANIU, WARSZAWIE BILETY NA SEKTOR GDZIE JEST MŁYN SĄ ZNACZNIE TAŃSZE NIŻ NA RESZTĘ STADIONU. I TAM NIE ŚPIEWAJĄCY TYP MA WYBÓR ALBO WYDAJE ZNACZNIE WIĘCEJ PEELENÓW NIŻ ZAZWYCZAJ ALBO DRZE GĘBE NA CAŁEGO. A U NAS ?? OBJECHANY KOLEŻKA IDZIE SOBIE BEZ KRĘPACJI W INNE MIEJSCE STADIONU I MA W NOSIE MŁYN.

DOPING NALEŻY POPRAWIĆ I JAKIŚ INNY SPOSÓB. W JAKI ?? NIE WIEM . :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Greg1906 2005-08-19, 8:43 am

Ja wiem. Trzeba sprawić, żeby ludziom zależało na siedzeniu w młynie i nie opłacało się dostawać klapsów z nakazem eksmisji. A jak? Ogrodzić i obniżyć ceny biletów na ten jeden sektor (lub jakąś część stadionu). Niska cena biletu to najlepszy wabik dla ludzi.
Greg1906
Nadzieja białych

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice