1906-2006: 100 lat Zagłębia czy 100 lat piłki w Sosnowcu?

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez pawciog2 2005-08-17, 8:05 pm

Piłka nożna w Zagłębiu Dąbrowskim powstała z krwawicy naszych przodków 99 lat temu. To oni łamiąc rosyjskie prawo zrzeszyli się wtedy i załozyli drużynę w Sosnowcu.
100 lecie Zagłębia powinno raczej być imprezą, która ma uczcić stulecie istnienia piłki w regionie. Nie po to nasi dziadkowie walczyli z zaborcą by teraz ci złodzieje z PZPNu kwestionowali wiek naszej ukochanej drużyny.

CHCĘ Z CAŁYCH SIŁ BRAĆ UDZIAŁ W OBCHODACH STULECIA ZAGŁĘBIA W 2006 ROKU I NAPEWNO WŁADZE KLUBU CHCĄ TEGO SAMEGO, WIĘC W CZERWCU 2006 SZYKUJE SIĘ NIEZŁA ZABAWA!!!
pawciog2

Postprzez keff79 2005-08-17, 9:33 pm

gregor napisał(a):"Bardzo przepraszam jezeli na naszej stronie byly do tej pory
niprawidlowe informacje.
Po urlopie kolegi odpowiadajacego za strone techniczna naszej www
poprosze go by zweryfikowal dane na temat klubu z Sosnowca.
Z powazaniem

Michal Kocieba
----- Original Message -----
From: "JADAMAN MANADAJ" <zentrum61@wp.pl>
To: <michal.kocieba@pzpn.pl>
Sent: Wednesday, August 10, 2005 10:37 PM
Subject: 100-LAT ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC",
keff79 i YOOSHKY - dostałem takie info na moje 3 konto z pzpn
oczywiście wcześniej wysłałem 28 sztuk nowych ,zobaczymy czy na stronie
pzpn poprawią info w temacie naszego ZAGŁĘBIA , a co mi tam wyślę jeszcze 10 ,a jak nie zmienia to w przyszłym tygodniu puszcze se ze 30 a co , a jak
POZDRO

No to bravo gregor! bravo YOOSHKY! i każdy kto wysłał choć jednego e-mail`a, to jeszcze nie koniec walki - ale zawsze coś!

- do redakcji 90minut nawet nie wysyłam - oni wiedzą najlepiej.. całkiem przypadkowo przechodzili się w 1906 roku po Milowicach i wiedzą jak było.

Mam jeszcze jedną myśl - jak już będą obchody 100-lecia klubu ZS, można by gdzieś na rogu Ludowego postawić "oślą ławke" z napisem - "10-lecie Zagłębia Sosnowiec" i zaproszeniem (wizytówkami) dla m.in. red. Czado, Andrzeja P. i innych zainteresowanych pseudohistorią :twisted: ..będą zadowoleni, poczują się zauważeni no i może te 10 lat istnienia ZS im spasuje.. who knows?!

- można by też jakieś motto dla nich przygotować z serii "Kopernik też była kobietą!!!"
keff79

Re: ...

Postprzez Krawiec 2005-08-18, 12:11 pm

WAB napisał(a):
Krawiec napisał(a):Nic nie sugeruję ale wywiad GW z Dziurowiczem i nazwisko Potocki mają prawo budzić moje obawy, że pewne środowisko polityczne ma m.in nas na czarnej liście i nie chodzi o prawdę historyczną i sprawiedliwość ale zrobienie kapitału politycznego na tzw dekomunizacji . Wiadomo jaki panuje stereotyp jeśli chodzi o nasz klub więc byłoby to spektakularne i przysporzyło wielu głosów politykom , zwłąszcza ze Śląska).

Być może się zagalopowałem ale czas pokaże , wybory tuż tuż.

A Ty, Krawiec, choć idealista, to swoje lata masz i naiwność nie przystoi. Zresztą z dwa lata temu w jednym z wątków dyskutowaliśmy na temat lat 89-93 i wiesz jaka byla konstatacja. Nie bój sie tego co będzie w kampanii, bój sie tego co nastąpi po wyborach. Zdekomunizją mnie- bom czerwony :lol: (to jak najbardziej słusznie), Ciebie i całe Zagłębie. Ale to już sprawa na osobny temat.

Bankiera i mnie już ktoś zdekomunizował na forum. Zaczyna się ! :lol:

A tak na serio mam zgryz bo na lewicę nie chcę głosować mimo , że atak na Zaglębie - klub i region idzie zazwyczaj z prawej strony . Niemniej nie można tak uogólniać bo po prawej stronie jest wielu patriotów lokalnych i kibiców Zagłębia więc trzeba przyglądać się każdemu kandydatowi lub partii z osobna. To samo na lewicy - widzimy przecież jak lewicowe władze garną się do poprawy infrastruktury naszego klubu .
Krawiec

Postprzez ASTER 2005-08-18, 12:35 pm

— Zdajemy sobie z tego sprawę. Jednak ludzie, którzy mówią, że Stadion Ludowy jest niedofinansowany, mijają się z prawdą. Oprócz krzesełek zamontowaliśmy także tunel, odnowiono korytarz i wymieniono drzwi w budynku klubowym. Cały czas myślimy o awansie do I ligi, dlatego chcemy zrobić wszystko, by nasz stadion zaczął spełniać normy europejskie. W najbliższej przyszłości myślimy o instalacji zadaszenia, oświetlenia, nowych szatni i o budowie kolejnych sektorów, przeznaczonych dla kibiców przyjezdnych. Na to wszystko jednak muszą znaleźć się pieniądze — deklaruje Zbigniew Jaskiernia.

a przykładem może być pan Jaskiernia.
ps takim tempem to stadion będzie gotowy na 110-lecie klubu. pozdro
ASTER

Postprzez Stanley 2005-08-18, 3:29 pm

Byłem własnie na stronie pzpn-u.Data powstania naszego klubu została zmieniona na poprawną!!! ZAGŁĘBIE 1906 SOSNOWIEC
Stanley

Postprzez YOOSHKY 2005-08-18, 3:34 pm

Stanley napisał(a):Byłem własnie na stronie pzpn-u.Data powstania naszego klubu została zmieniona na poprawną!!! ZAGŁĘBIE 1906 SOSNOWIEC

To teraz akcja emailowa na 90minut :)
YOOSHKY

Postprzez keff79 2005-08-18, 5:18 pm

YOOSHKY napisał(a):
Stanley napisał(a):Byłem własnie na stronie pzpn-u.Data powstania naszego klubu została zmieniona na poprawną!!! ZAGŁĘBIE 1906 SOSNOWIEC

To teraz akcja emailowa na 90minut :)

Jestem cholernie zadowolony! ..bo powielane przekłamania, po jakimś czasie próbuje nam się wcisnąć jako prawdę.
Nikt nie jest w stanie podwarzyć powiązań naszego klubu z datą 1906 historycznym dowodem bo takiego poprostu nie ma.. zresztą próbowali nas przerobić co niektórzy używając całej swojej "mocy", a mimo to żaden z nich nie powołał się na jakiekolwiek dowody.. to o czymś świadczy.

YOOSHKY - 90minut.pl to tylko jeden z portali.. jast ich wiele, choć ten bardzo poczytny, najbardziej zależało mi na poprawnej dacie powstania naszego klubu na oficjalnej stronie PZPN'u.

WIELKIE DZIĘKI należy się rzecznikowi PZPN p. Michałowi Kociębie za poważne podejście do tematu i poświęcenie nam czasu!

Za rok świętujemy i nikt nam nie jest w stanie tego popsuć

:D
keff79

Postprzez ASTER 2005-08-18, 6:21 pm

Stanley masz browara, szukaj mnie na meczach lub wyjazdach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8)
pozdro brachu!
ASTER

Postprzez keff79 2005-08-18, 8:40 pm

pawciog2 napisał(a):Jakby ktoś kwestionował wiek Zagłębia to dajemy mu linka na strone PZPNu .

Nie taki był cel :evil: :roll:

Twój post tylko podważa akcje.. gdyby taki p.Czado na łamach GW zamieścił takie podejście kibiców ZS do sprawy to ja dziękuje.. :?
keff79

Postprzez gregor 2005-08-18, 8:59 pm

keff79 ,YOOSHKY i WY bezimienni ,którzyście wysłąli chociaż jednego maila
dziękuję Wam za udział w akcji , Odkłamania Historii ZAGŁĘBIA Sosnowiec klubu REGIONU,ogłoszonej przez keff79 , wysyłam dziękówke do pzpn oraz do p.Michała Kocięby
ze sportowym
gregor

Postprzez MACIEK 86 2005-08-18, 9:01 pm

Ja wysłałem z 3 maile do PZPN a z godzine temu kilka poszło na 90minut.pl

Dobrze że ta akcja przyniosła porządany efekt i teraz przynajmniej na oficjalnej stronie PZPN widnieje rok 1906
MACIEK 86

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-08-18, 9:11 pm

DObra Dobra my tu akcje na PZPNy i 90 minut a dla mnie wazniejszy od daty jest herb a na naszej Zagłębiowskiej stronie mamy nowy herb....... wiec nie oczekujmy ze kazda strona ma znac nasz rok powstania jak sami nie potrafimy uszanować swojej tradycji.........
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez YOOSHKY 2005-08-18, 10:50 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):DObra Dobra my tu akcje na PZPNy i 90 minut a dla mnie wazniejszy od daty jest herb a na naszej Zagłębiowskiej stronie mamy nowy herb....... wiec nie oczekujmy ze kazda strona ma znac nasz rok powstania jak sami nie potrafimy uszanować swojej tradycji.........

Bo spolka akcyjna nie ma praw do uzywania tamtego. Ktos kiedys podal personalia osoby ktora takowe posiada. Trzeba by z nia porozmawiac co w zamian oczekuje, moze my kibice, bedziemy w stanie te zadania spelnic?
YOOSHKY

Postprzez SkOwRoN 2005-08-18, 10:51 pm

YOOSHKY napisał(a):Bo spolka akcyjna nie ma praw do uzywania tamtego. Ktos kiedys podal personalia osoby ktora takowe posiada. Trzeba by z nia porozmawiac co w zamian oczekuje, moze my kibice, bedziemy w stanie te zadania spelnic?

z tego co dobrze kojarze to prawa ma Darek ze sklepu kibica :idea: ( :?:)
SkOwRoN

Postprzez DaMi 2005-08-18, 10:54 pm

Temat o znaczku Zagłębia był wałkowany tysiące razy - klub nic nie zrobi w tej sprawie chociaż Darek jest skłonny udostępnić tego "orginalnego" znaczka. Piłka leży po stronie klubu a My kibice nie jesteśmy nic w stanie zrobić !!!!!
DaMi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna