"Młyn" - Opinie - Propozycje - Komentarze ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez twari 2005-07-22, 3:47 pm

YO napisał(a):Pomysl nie do konca jest chory, bo jak mlyn bedzie na srodku, to wiecej kibicow przestanie dlubac slonecznik i przylaczy sie do spiewania.

A pamietasz jak bylo ostatnio gdy mlyn byl na srodku??
Ludzie ten pomysl juz byl i sie nie przjal! I wystarczy takich prob. Nie robmy niczego na sile!! Jak bedzie wiecej chetnych do mlyna to sie zrobi mlyn na 2 sektorach a nie na sile przenoszenie mlyna!
Ci co chca byc w mlynie to w nim beda!
A inni poprostu beda musieli sobie poszukac gdzie indziej miejsca do siedzenia!

A pozatym na srodku jest najlepszy punkt do ogladania meczu wiec tam siadaja ludzie ktorzy chca nacieszyc oko meczem. Wiec po co mlynem zajmowac nalepsze miejsce widokowe skoro w mlynie i tak ten atrybut schodzi na drugi plan...
twari

Postprzez wieszczu 2005-07-22, 6:17 pm

Treść tego postu adresuję przede wszystkim do ludzi odpowiedzialnych za jakość młyna.Wasze dyskusje gdzie ma być ów młyn wywołują u mnie uśmiech politowania.Bez fałszywej skromności,niejednokrotnie będąc zażenowanym poziomem aktywności najbardziej "fanatycznych" i co za tym idzie mocno wkur......,sam gdy zacząłem drzeć ryja(z prawej strony)potrafiłem poruszyć kilka tysięcy gardeł do śpiewu czy dopingu.Kto mnie zna ten wie,że to prawda.I nie chodzi tutaj bynajmniej o jakąś śmieszną formę autoreklamy tylko o uświadomienie Wam,że to gdzie będzie się znajdował w danym momencie młyn nie ma większego znaczenia.Najważniejsza jest jego jakość,bo gdy ten warunek zostanie spełniony to tym samym zwiększy się też liczebność.Nie sztuką jest stworzyć konkretny młyn,gdy przeciwnik swoją renomą nas niejako do tego "zmusza".Zastanówmy się co zrobić,aby tego typu sytuacje były standardem podczas wszystkich meczów na Ludowym.Czy nie chcielibyście czuć za każdym razem przeszywające dreszcze od tego wspaniałego,fanatycznego dopingu na całym stadionie?!Przecież już nie raz udowadnialiśmy,że potrafimy to zrobić.Tak więc koledzy najważniejsza jest jakość,a nie umiejscowienie.Pamiętajcie o tym!
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez ŁOSKI1906 2005-07-22, 6:29 pm

W duzym stopniu masz racje,jednak mysle ze presja gości gra tutaj największą role,a od tak dla samych piłkarzy,lub w przysłowiowym meczu o pietruche ''kibicom'' nie chce sie dopingować,a co dopiero iśc do młyna i wątpie ze ktos będze miał na to jakiś wpływ.
Pozdrawiam
ŁOSKI1906
Os.Piastów oficial fans

Postprzez wieszczu 2005-07-22, 6:56 pm

Właśnie kolego Łoski...Można powiedzieć,że tutaj koło się zamyka.Niezwykle trudno jest zmienić mentalność ludzi,a kibica w szczególności,kibica niedzielnego.Fanatyzm do Zagłębia trzeba mieć we krwi,z tym się rodzimy i z tym umieramy.Niestety nie każdy może tak o sobie powiedzieć.I tak prawdę powiedziawszy wolałbym tych niedzielnych fanów na Ludowym nie oglądać wcale.Po prostu mnie irytują.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez MarcelZS 2005-07-22, 10:09 pm

Prawda jest taka, że młyn jest jak jest atrakcyjny rywal kibicowsko, bo jak gramy o pietruchę to jakoś pustawo, bo cześć "młodszych kibiców, co by nie urazić narybka" przychodzi tylko wtedy.

A dziadki, które często mają coś - czasami niezbyt miłego dla piłkarzy są na każdym meczu.

Więć powinna być mobilizacja wśród "narybka", bo to jest głupota że jeżdzi się na wyjazdy dla szpanu lub przyjdzie np. na RUch.

Cześć ruchu Hool`s tak właśnie robi - choć nie mam na myśli prawdziwych grup Hool`s (chooć osobiście nie podzielam tego nurtu, ale najbardziej wkurzją mnie pseudo Hool`s - tacy jak np. na Jadze byli)

No ale ZAGŁĘBIE JEST JEDNO, A KIBICÓW WIELU
MarcelZS

Postprzez regard 2005-07-22, 10:27 pm

[quote="twari"]
A pamietasz jak bylo ostatnio gdy mlyn byl na srodku??
Ludzie ten pomysl juz byl i sie nie przjal! I wystarczy takich prob. Nie robmy niczego na sile!! Jak bedzie wiecej chetnych do mlyna to sie zrobi mlyn na 2 sektorach a nie na sile przenoszenie mlyna!
Ci co chca byc w mlynie to w nim beda!
A inni poprostu beda musieli sobie poszukac gdzie indziej miejsca do siedzenia!/quote]
Dokładnie twari. Jak mam ochote poskubać słonia, to będę skubał choćby cały stadion był mlynem i to moja sprawa. Tak samo, kto będzie chciał iść do młyna to pójdzie, niezależnie gdzie on będzie. Nie w tym rzecz, gdzie on jest.
regard

Postprzez mdc dg 2005-07-23, 7:56 am

Niestety po zlikwidowaniu sektora dla najbardziej fanatycznych kibiców i założeniu tam siedzisk nasz młyn drastycznie zmalał.Popatrzcie na inne ekipy, prawie wszyscy mają swoje osobne trybuny gdzie zasiadają szalikowcy.Żyleta,Galera,Blaszok to trybuny "symbol" dla swoich kibiców tam nie ma problemu z wystawieniem konkretnego młyna,ponieważ dla młodych ludzi to prestiż zasiadać na tych sektorach.U nas nie ma takiego miejsca i niestety nie ma mody na chodzenie do młyna.Potencjał mamy ogromny ale nie umiemy go wykorzystać.
mdc dg

Postprzez MarcelZS 2005-07-28, 8:20 pm

Może brak lidera lub liderów, może ktoś ze strszych kibiców powinnien młynem dowodzić, tak aby mieć posłuch.
MarcelZS

Postprzez CharoN^ 2005-07-28, 9:06 pm

mdc dg napisał(a):Niestety po zlikwidowaniu sektora dla najbardziej fanatycznych kibiców i założeniu tam siedzisk nasz młyn drastycznie zmalał.Popatrzcie na inne ekipy, prawie wszyscy mają swoje osobne trybuny gdzie zasiadają szalikowcy.Żyleta,Galera,Blaszok to trybuny "symbol" dla swoich kibiców tam nie ma problemu z wystawieniem konkretnego młyna,ponieważ dla młodych ludzi to prestiż zasiadać na tych sektorach.U nas nie ma takiego miejsca i niestety nie ma mody na chodzenie do młyna.Potencjał mamy ogromny ale nie umiemy go wykorzystać.

Całkowicie popieram. Dopóki nie będzie oddzielnego sektora doping na meczach mniej atrakcyjnych kibicowsko będzie przeciętny. Tyle, że my, kibice, niezabardzo mamy co w tej sytuacji zrobić. Moim zdaniem, jeśli wyremontowano by cały łuk, nie byłoby sensu przenosić tam młyna (za mało miejsca...). Bardziej wolałbym abyśmy dążyli do stworzenia drugiej Żylety :D, ale do tego daleka droga...

Skupmy się na dopingu w sobotnie popołudnie.

ps. Będzie platforma?
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Franz 2005-07-28, 9:10 pm

CharoN^ napisał(a):ps. Będzie platforma?

jeszcze nie...
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Leżak 2005-07-31, 1:41 pm

Po wczorajszym meczu jeszcze bardziej jestem za tym żeby młyn był na środku bo może wtedy ci wszyscy krzykacze porozrzucani po całym stadionie usiedli by razem i śpiewali równo i przede wszystkim to samo ! Bo narazie to młyn swoje a reszta stadionu swoje. przykład był wczoraj taki moment w którym młyn wymieniał zgody, a druga część stadionu krzyczał Zagłębie, ja siedząc po drugiej stronie przez chwile nie wiedziałem o co chodzi.

PS jakby ktoś sie chciał do mnie doczepić to do wczoraj zawsze stoje w młynie, wczoraj wygrała ciekawość widoku z drugiej strony stadionu.
Leżak

Postprzez DaMi 2005-08-04, 2:38 pm

Mała ciekawostka

Na meczach Lacha Poznań przebywając w kotle trzeba liczyć się z możliwością fizycznej reprymendy za brak śpiewania lub za posiadanie podrabianych koszulek kibiców Lecha. Ten fragment stadionu został także zamknięty dla najmłodszych fanów , poniżej 16 roku życia. Mają się jeszcze zająć porządkami na meczach wyjazdowych - chodzi o nieumiarkowane korzystanie z alko.
DaMi

Postprzez mlody1906 2005-08-04, 3:07 pm

DaMi napisał(a):Mała ciekawostka

Na meczach Lacha Poznań przebywając w kotle trzeba liczyć się z możliwością fizycznej reprymendy za brak śpiewania lub za posiadanie podrabianych koszulek kibiców Lecha. Ten fragment stadionu został także zamknięty dla najmłodszych fanów , poniżej 16 roku życia. Mają się jeszcze zająć porządkami na meczach wyjazdowych - chodzi o nieumiarkowane korzystanie z alko.

bardzo dobra inicjatywa ze strony fanow Kolejorza. Organizacja jest na dobrym poziomie. Zabrali sie za szczegolnie wazny aspekt jakim jest nadmierne alko na wyjezdzie.
mlody1906
Adventure Group

Postprzez mdc dg 2005-08-04, 4:28 pm

DaMi napisał(a):Mała ciekawostka

Bardzo dobry pomysł, tylko że Lech może sobie na takie coś pozwolić u nas by to nie wypaliło ponieważ nasz młyn tworzą głównie ludzie poniżej 15 roku życia :?
mdc dg

Postprzez gĘsIA skÓrkA 2005-08-04, 5:25 pm

To tez zalezy na jaki meczu :lol:
Z Podbeskidziem tak bylo :x
gĘsIA skÓrkA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice