TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Dj_mdc 2005-07-23, 7:41 pm

to wszystko to jeden wielki kabaret ..... niech zrobią a potem będziemy komentować
Dj_mdc

Postprzez Dami_mdc 2005-07-24, 1:56 am

gruby napisał(a):Wielu z was narzeka że jakaś "słaba" firma zajmuje się remontem Ludowego,dzisaj w Fakcie jest ciekawy artukuł,z którego jasno wynika iż wszelkie przetargi jakie robi Mosir na remonty obiektów sportowych wygrywają jakieś małe firmy,w tym artykule jest przytyoczona także wypowiedz prezesa klubu Niwka który jasno mówi że remont stadionu robiła jakaś smieszna firma i do tej pory dach im przecieka na stadionie,z tego co pisze dalej działalnośc prezesa Mosiru ma badać przedstawiciel UM Sosnowca
ehh znowu jakieś wałki idą... :roll: :?
Dami_mdc
Mydlice Squad

Postprzez SkOwRoN 2005-07-25, 8:22 am

Mógłby ktoś wrzucić jakieś fotki z remontu ? bylibyśmy wdzięczni :):)
SkOwRoN

Postprzez zgredos 2005-07-25, 10:13 am

W sobotnim Sporcie pisze że remont stadionu wykonują sympatycy Zagłębia :shock: i że pod okiem p. Baczyńskiego zrobią wszystko żeby zdążyć przed pierwszym meczem
zgredos

Postprzez zibi 2005-07-25, 10:22 am

Byłem dzisiaj po karnet i zajrzałem na stadion montowali już krzesełka na obu nowych trybunach wygląda na to, że będą ułożone jak po drugiej stronie, czyli w trzech pasach czerwony, zielony, biały. Na sektorze gości coś wylewali cementem na koronie sektora, wychodzi na to, że spokojnie zdążą do soboty. Mimochodem podsłuchałem sekretarkę jak zamawiała bilety na miejsca na nowych sektorach i z rozmowy wynikało, że miejsc na nich jest 350 a bilety na nie będą po 15zł.
zibi

Postprzez musztra 2005-07-25, 11:58 am

To jak dziś zostałem potraktowany przez jedngo z "Robotników" przerasta wszystko.Brama była otwarta wszedłem z kolegą na stadion staliśmy chwilke przyglądaliśmy jak montują krzesełka podszedł jeden z robotników cytuje co powiedział " Wypierdalać stąd " staliśmy nadal , później przy wychodzeniu słyszałem że mamy iść szybciej bo nam skopie dupe.
Kol. Krawiec co kolega na to :?: :?: :?: taki człowiek to nie robotnik to zwykły burak robol :)
Ostatnio edytowano 2005-07-25, 12:28 pm przez musztra, łącznie edytowano 1 raz
musztra

Postprzez Gość 2005-07-25, 12:17 pm

Wracam jeszcze do betonowego incydentu ze sparingu z Wierną. Dzisiejszy Fakt bardzo dokładnie to opisuje. Ponieważ wcześniej nie mogłem tego zrobić, a było kilka sprzecznych głosów, pozwolę sobie w skrócie opowiedzieć jak to było.
W pierwszej połowie nagle na stadion wjechała betoniarka i ten samochód do robienia wylewki. Stanęły sobie na wprost ławek rezerwowych skutecznie zasłaniając widok trenerom i części widowni. Kiedy część z widzów i prasy przeniosła się na nowo budowane sektory jeden z robotników odezwał się "jak chcecie być oblani cementem to stójcie tu dalej." Wypadałoby trochę kultury w odniesieniu do prasy.
Jakby komuś brakowało to tuż przy ławce gości robotnicy tak się palili do roboty, że zrobili zwarcie w kablach. Dobrze, że nikogo nie było w pobliżu bo miałby elektrowstrząsy.

Niech robią, ale nie stało nic na przeszkodzie żeby wcześniej poprosić o przesunięcie się, a nie parkować trenerom, kibicom, dziennikarzom i być możeprzyszłym inwestorom bezczelnie przed nosem. No i to zwarcie.

O zgrozo.
Gość

Postprzez musztra 2005-07-25, 12:20 pm

incognito napisał(a):Wracam jeszcze do betonowego incydentu ze sparingu z Wierną. Dzisiejszy Fakt bardzo dokładnie to opisuje. Ponieważ wcześniej nie mogłem tego zrobić, a było kilka sprzecznych głosów, pozwolę sobie w skrócie opowiedzieć jak to było.
W pierwszej połowie nagle na stadion wjechała betoniarka i ten samochód do robienia wylewki. Stanęły sobie na wprost ławek rezerwowych skutecznie zasłaniając widok trenerom i części widowni. Kiedy część z widzów i prasy przeniosła się na nowo budowane sektory jeden z robotników odezwał się "jak chcecie być oblani cementem to stójcie tu dalej." Wypadałoby trochę kultury w odniesieniu do prasy.
Jakby komuś brakowało to tuż przy ławce gości robotnicy tak się palili do roboty, że zrobili zwarcie w kablach. Dobrze, że nikogo nie było w pobliżu bo miałby elektrowstrząsy.

Niech robią, ale nie stało nic na przeszkodzie żeby wcześniej poprosić o przesunięcie się, a nie parkować trenerom, kibicom, dziennikarzom i być możeprzyszłym inwestorom bezczelnie przed nosem. No i to zwarcie.

O zgrozo.

To jest tak jak sie zatrudnia firma za przeproszeniem z dupy :!:
musztra

Postprzez grzechu 2005-07-25, 12:53 pm

Fotka z dnia dzisiejszego z godziny 13:00.

Obrazek

Widac ze z remontem trybuny glownej spokojnie sie wyrobia przed sobotnim meczem. Nie wiadomo tylko co bedzie z sektorem dla gosci bo jak narazie dalej stoja tylko te slupki bez zadnego plotu.
grzechu

Postprzez twari 2005-07-25, 1:26 pm

Z tego co widze to jest juz nowy ten tunel co go przywiezli z Francji czy Niemiec, tak?? Tylko dziwne ze biały?? Poprzedni był w naszych barwach! :)
twari

Postprzez mdc dg 2005-07-25, 1:29 pm

Słupki słupkami ale na sektorze dla przyjezdnych nie ma schodów :shock: Więc nie wiem czy dadzą rade do soboty wyremontować ten sektor.
mdc dg

Postprzez Franz 2005-07-25, 2:50 pm

mdc dg napisał(a):Słupki słupkami ale na sektorze dla przyjezdnych nie ma schodów :shock: Więc nie wiem czy dadzą rade do soboty wyremontować ten sektor.

zibi napisał(a):Na sektorze gości coś wylewali cementem na koronie sektora

To pewnie robili schody, no i do soboty raczej siÄ™ wyrobiÄ…...
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Gość 2005-07-25, 3:12 pm

Ok 14.00 na trybunie dla gośni nie było żywego ducha. Schodów nie było zrobionych dalej. Są postawione tylko słópki od strony murawy i trybuny krytej i wykopali dołki pod słupki na skarpie po obydwu stronach.
Jak się wyrobią do pierwszego meczu to będzie cud.

EDIT: Zapomniałem dodać, że jak byłem to panowie Baczyński, Drążkiewicz i jakiś trzeci w garniturze bacznie przyglądali się jak sześciu pracuje, piętnastu kibicuje i żywo o czymś rozmawiali.
Gość

Postprzez mały 2005-07-25, 4:56 pm

A z boku głównej mogli posiać kukurydzę lub ziemniaki to mieliby z tego jakiś pożytek. Nie mogli zrobić wylewki na bocznych sektorach ? Nikt nie mówi , żeby montować krzesełka , ale przy okazji mogli to wylać i zaoszczędzić w przyszłości na kosztach. A krzesełka można zamontować w każdej chwili.
mały

Postprzez musztra 2005-07-25, 5:04 pm

mały napisał(a):A z boku głównej mogli posiać kukurydzę lub ziemniaki to mieliby z tego jakiś pożytek. Nie mogli zrobić wylewki na bocznych sektorach ? Nikt nie mówi , żeby montować krzesełka , ale przy okazji mogli to wylać i zaoszczędzić w przyszłości na kosztach. A krzesełka można zamontować w każdej chwili.

Właśnie taki sam tok rozumowanie przyjołem już jakieś 3 miesiące temu ,lepiej żeby zrobili wylewe od krytej do zegara a krzesełka położą kiedy indziej. Wylewa po to żeby ludzie na meczach z Ruchem,Gksem,Śląskiem mieli gdzie stać.Szkoda że to nie my kibice decydujemy o remoncie bo wyglądałoby to inaczej :?
musztra

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników