Ale k***a jakich my mamy lokalnych przedsiębiorców? U nas władze zajmują się tylko remontem centrum, zamiast wspierać przedsiebiorców
;
W zupełności się z Tobą zgadzam, chociaz są firmy które maja jak na nasze warunki niemały kapitał przykład Duda, ale czy on będzie chciał sponsorować klub???
Tego nikt z nas nie wie a szkoda bo moze powinno się wyliczyć Rudego z jego działań i to tak jak wylicza się przedstawiciela handlowego: gdzie byłeś i jakie są wyniki? a gdzie nie byłeś i tam trzeba uderzyć!
Ja raczej powątpiewam że Rudy gdzieś sie rusza bo zbyt często widuję go jak zapieprza do swojej szkółki gdzie jest dyrektorem i tej pracy poświęca sie bardziej i tego jestem pewny!
Po prostu nam potrzeba prawdziwego menadżera i namiastką takiego wydawał sie dla mnie Baczyński gdyż po prostu w nieraz bardzo ciężkiej sytuacji pieniązki pozyskiwał i jakoś to szło gorzej z trafnymi decyzjami personalnymi - czytaj: Franz Krótki (już dawno ludziska z Opola nawet na naszym forum ostrzegali nas że z Krótkim daleko nie zajedziemy.
Przede wszystkim jednak patrząc na strukturę organizacyjną naszego klubu a także na własnośc nie możemy traktować Włochów jako sponsorów gdyż oni są po prostu WŁAŚCICIELAMI ZAGŁEBIA patrz mają 100% udziałów w spółce i jeżeli zechcą sprzedać kiedyś część akcji a może wszystkie wtedy będziemy mieli kilku właścicieli "może zamożnych?" i jak to niektórzy tutaj opisali kilku sponsorów!
Teraz jedyne działania jakie mógłby i powinien zrobić Rudy to znalezienie np. reklamodawców!!! gdyż reklam po prostu nie ma a jak są to 2 których na oczy nie widziałem gdyz są odwrócone w kierunku tej garstki ludzi pod dachem a nie np 5 tys ludzi siedzacych po drugiej stronie!!!
Kto zechce się zareklamować gdy reklama nie będzie miała chociaż kilku tysiecy odbiorców???
Odp. N I K T
A przecież mozna porozmawiac z wieloma firmami, marketami itd na temat reklamy zawsze to jakies pieniazki dla klubu chociaz na pensje dla grających w 1 składzie juniorów lub byłych juniorów. Ale komu się bedzie chciało polatac po firmach prawda Panie Rudy???
Przecież Sosnowiec jest duzym miastem bodajze 12 pod wzgl. ludnosci (241 tys ) w Polsce i troche tych firm jednak jest, to nie są Wronki gdzie jest pole 1 fabryka i wiezienie!
Nawet mój znajomy który jest włascicielem pubu mówił ze chetnie by dał na klub pareset złotych ale co on ma leciec w zebach zaniesc do klubu bo przeciez nikt nie chodzil i nie proponowal mu czy by nie zasponsorował!
I ma qrwa racje i wqrwiaja mnie ci co bronia Rudego bo dla mnie jak dla zwykłego kibica gosc po prostu nic nie robi!
Ale Zagłębie to juz jest firma a nie jakies stowarzyszenie czy cos podobnego takze to Rudy odpowiada przed włascicielem i zarządem i to oni go powinni rozliczac z pracy a my mamy g.... do tego i tyle!!!
Ps sorki ze takie długie
Pozdro dla wszystkich Zagłębiaków!!!