slawojka napisał(a):Bardzo ostre posunięcie Dziurowicza. I szczerość do bólu. Zaskoczył mnie tym pozytywnie. Z ciekawością oczekuję dalszego rozwoju sytuacji. Będzie lawina?
lawiny raczej bym sie nie spodziewał- no może jakiś mały deszczyk- przecież większośc osób związanych w jakikolwiek sposób z aferami sprzedawania / kupowania meczów, w dalszym ciągu pozostaje w silnym związku ze śrowiskiem piłkarskim a co gorsza działaja aktywnie (działacze, trenerzy, sędziowie, obserwatorzy a i nawet piłkarze).
Możliwe są oczywiście zatrzymania coraz to bardziej znanych "nazwisk" (oby tak się stało), lecz nie sądzę aby po wypowiedzi Dziurowicza sprawa afer w Polskiej piłce przybrała szczególnie szybki tryb postępowania (za dużo jest jeszcze układów i układzików na zasadzie "ręka rękę myje").
A co do samej wypowiedzi Dziurowicza, to przypomina mi "skomlenie pobitego pieska", mianowicie GKS nie został dopuszczony do rozgrywek II ligi (wszyscy wiedzą czemu) - wiadomo krzywda wielka dla GKS (wedłlug ich mniemania), to sie teraz mści Dziurowicz na "ludkach" z PZPN (skoro wiedział już od dawna co się dzieje, dlaczego wjawia prawdę po fakcie nieuzyskania licencji przez GKS ??). Nie twierdze że wytaczając tak poważnie zarzuty konkretnym osobom, Dziurowicz mówi nieprawdę (bo napewno część jakas prawdy jest w tym co mówi), ale być może trochę koloryzuje. Nie wiem, nie znam sprawy od podszewki, jest to tylko moje zdanie. A jeżeli już miało by się okazać że człowiek ten, poprzez swoje "doświadczenia aferalne", miałby sie przyczynić w znaczącym stopniu do unicestwienia korupcji w Polskiej piłce, to szczere wyrazy szacunku (pomimo tego że z katowic), za odwagę i przyznanie się do nieczystej gry (niewielu jest teraz ludzi którzy potrafią się przyznać do takich błędów!).
Reasumując : Polska piłka nie zostanie uleczona z dnia na dzień ot tak sobie tylko po jednej wypowiedzi (wydawało by się człowieka mało wiarygodnego - dla mnie przynajmniej), może słowa wypowiedziane przez Dziurowicza dadzą duuużo do myślenia komu trzeba (czytaj działacze PZPN), a Listkiewicz przestanie w końcy ciągle powtarzać jak zacinająca się płyta : TO NIEMOŻLIWE , tylko zacznie w końcu robic coś w temacie korupcji w Pilskich ligach- zaczynając od siebie.
Takie moje zdanie.