Mariusz Ujek

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez twari 2005-07-07, 7:37 pm

Ale chodzi o to ze podpisal kontrakt i to go do czegos zobowiazuje!!
Nie musial podpisac ale podpisal wiec niech sie dostosuje!
A ty maly przestan byc adwokatem Ujka bo widze ze bardziej troszczysz sie o jego kieszen niz o przyszlosc klubu!!
twari

Postprzez WOJTEK 2005-07-07, 7:40 pm

DOKŁADNIE. NIKT GO NIE ZMUSZAŁ. A MOŻE POWINIEN POGRAĆ W REZERWACH TO PRZEMYŚLI SWOJE WYPOWIEDZI. ŁASKI DO LICHA NIE ROBI, ZA JEGO GRĘ DOSTAWAŁ CHYBA KASĘ ?? A TERAZ LAMENT, JAK GO KRZYWDZĄ. ROZUMIAŁBYM GDYBY NIE CHCIELI GO PUŚCIC DO REALU. :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-07-07, 7:43 pm

Na stronie 7 w dniu 5.07.05 8:12 - napisalem w ostanin zdaniu o mozliwosci powstania zametu w druzynie przez sprawe Pana Mariusza Ujka.
Kibice Zaglebia zle nie zycza Panu Mariuszowi - na Mily Bog Niech Facet Pelnoletni zalatwia sprawy z klasa i tyle. Po to zeby on odszedl do Belchatowa jest w stanie rozwalic cala druzyne w drobny mak.W moi odczuciu sa dwie drogi pierwsza sprzedac Pana Mariusza do Belchatowa, druga droga przeniesz Pana Mariusza do druzyny rezerw co by gral dla dobra Zaglebia.
Im szybciej Zarzad Klubu zalatwi sprawe - tym lepiej dla druzyny.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez MrCricket 2005-07-07, 8:51 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):W moi odczuciu sa dwie drogi pierwsza sprzedac Pana Mariusza do Belchatowa, druga droga przeniesz Pana Mariusza do druzyny rezerw co by gral dla dobra Zaglebia.
Pozdrawiam
Tadeusz

Ujek czyli kandydat do gry w ekstraklasie, biegający po boiskach A klasy w np.Mierzęcicach albo Tucznawie to by dopiero były jaja :D
MrCricket

Postprzez Zibi33 2005-07-07, 8:54 pm

Moim zdaniem trzeba Ujka puścić do Bełchatowa,rwie się chłopak do pierwszej ligi i to chyba normalne.Z tego co wiem nieoficjalnie ma najwyższy kontrakt w drużynie i nie dziwię się że Zagłebie nie chce mu dać podwyżki bo wielu pierwszoligowców nie powstydziłaby się takich zarobków.
Trzeba pozwolić mu odejść bo psuje atmosferę w drużynie,Lacha też kręci nosem bo interesował się nim Kolporter.
Kto nie chce grać w Sosnowcu z róznych powodów niech odejdzie.
Życzę sukcesów w innych klubach.
Biznes jest biznes i każdy szuka gdzie mu lepiej.
A szczerze mówiąc Ujek ani Lacha to nie są jacyś wielcy gracze,Zagłębie Sosnowiec poradzi sobie bez nich bardziej mi szkoda Tomka ŁUCZYWKA,
ale życzę mu jak najlepiej.
Największą stratą byłoby odejście Przemka Pitrego który prezentuję poziom pierwszoligowy to zawodnik z przyszłością,to naprawdę duży talent.
Tak naprawdę tylko szkoda mi że to co słychać wokół Zagłębia nie nastraja optymistycznie na nadchodzący sezon który miał być pochodem do Ekstaraklasy,ale nadal marzę i wierzę.
Zibi33

Postprzez mały 2005-07-07, 9:12 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Na stronie 7 w dniu 5.07.05 8:12 - napisalem w ostanin zdaniu o mozliwosci powstania zametu w druzynie przez sprawe Pana Mariusza Ujka.
Kibice Zaglebia zle nie zycza Panu Mariuszowi - na Mily Bog Niech Facet Pelnoletni zalatwia sprawy z klasa i tyle. Po to zeby on odszedl do Belchatowa jest w stanie rozwalic cala druzyne w drobny mak.W moi odczuciu sa dwie drogi pierwsza sprzedac Pana Mariusza do Belchatowa, druga droga przeniesz Pana Mariusza do druzyny rezerw co by gral dla dobra Zaglebia.
Pozdrawiam
Tadeusz
Piszę ostatni raz w tym temacie bo niektórzy ochrzcili mnie adwokatem Ujka. Panie Tadeuszu nie popadajmy w skrajności.
Może obwinimy jeszcze Ujka o ślamazarny remont na stadionie , o zadymę w AC Torino , o brak wzocnień , i brak nowych kntraktów.
TYLE W TYM TEMACIE !!

PS. Lach tez chce odejść tylko nie mówi o tym głośno w przeciwieństwie do Ujka.
mały

popieram małego i innych ostrożnych co do gilotynowania Ujka

Postprzez Blajpios 2005-07-07, 9:38 pm

mały napisał(a):
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Na stronie 7 w dniu 5.07.05 8:12 - napisalem w ostanin zdaniu o mozliwosci powstania zametu w druzynie przez sprawe Pana Mariusza Ujka.
Pozdrawiam
Tadeusz
Piszę ostatni raz w tym temacie bo niektórzy ochrzcili mnie adwokatem Ujka. Panie Tadeuszu nie popadajmy w skrajności.
Może obwinimy jeszcze Ujka o ślamazarny remont na stadionie , o zadymę w AC Torino , o brak wzocnień , i brak nowych kntraktów.
TYLE W TYM TEMACIE !!

PS. Lach tez chce odejść tylko nie mówi o tym głośno w przeciwieństwie do Ujka.

zresztą, nie tylko popieram, w podobnym duchu nie raz pisałem. Przy całym szacunku dla p. Tadeusza - i innych z miłości do Zagłębia, którą pałają, "myślących głównie emocjonalnie" - jednak mam wrażenie, że "przegrzewają". Rzeczywiście warto przestać, bo zaś nie należy popaść w ubóstwianie zawodnika, niemniej rozsądek się należy zachować. Panie Tadeuszu, gdyby aktor, który nie ma pewności gry w teatrze we Wrocławiu, Łodzi czy Warszawie podpisał kontrakt na kolejny sezon w Teatrze Zagłębia, bo go poznali jako jednego z kilku mogących grać Hamleta nagle otrzymał propozycję z któregoś z tych miast? Tu nie jest Pan - czy nie czepiajmy się - tu nie jest żaden kibic tak emocjonalnie związany, więc będzie myślał spokojniej. Gdyby miał nagle taką pozycję - to naprawdę uwłacza to zawodowstu odpowiednio lojalnie uprzedzając podjąć nowe pertraktacje choćby po 3 tygodniach od złożonego podpisu? Nawet, jeżeli żali trochę mu się przewali, że blokowana jest szansa: to się jeszcze w twardych negocjacjach mieści i wcale nie znaczy braku profesjonalizmu. Przeciwnie, co do M. Ujka - już go pokazał walcząc w sparignu i deklarując zarazem, że trudno (co należy uznać za wykazanie, że wie, co znaczy podpis złożony), ale jak nie zwolnią go, to wypełni kontrakt i będzie zdrowie nadal zostawiał na boisku. Nawet, jak nie uwielbiał Zagłębia, to jedank jako tako naprawdę zdrowie zostawiał. Już za tę deklarację trochę szacunku się należy za profesjonalizm a jeżeli to pokaże rzeczywiście po zostaniu: to ten szacunek za dobrą pracę powinien być większy. To myśmy rok temu walczyli, by nie skasować nieroztropnie Bałę, co robili skutecznie kibice - a teraz takie "emocjonalne" podejście, Panie Tadeuszu. Pan może - przepraszam za poufałość, ale wiekowo jesteśmy chyba bliscy - sobie "na stare lata na emeryturze" oddawać się teraz ulbionej miłości do Zagłębia, bo już swoją chlubną - mam nadzieję - pracę ma za sobą. Natomiast tak aktor z Teatru Zagłębia jeszcze nie. Nie mówiąc o tym, że kariera sportowcy "bywa krótsza". Dlatego myślmy spokojniej. I chyba rzeczywiście też na tym kończę, bo - jak pisałem - znowu przegiąć pały w drugą stronę też nie chcę. Pozdrawiam - i przepraszam, jeżei byłem nazbyt obcesowy i bezpośredni.
Blajpios

Postprzez almot 2005-07-07, 10:04 pm

Popieram Pana Blajpiosa w 100%. Uwazam, ze nie powinno sie wieszac psow na M.Ujku poniewaz kazdy nie ma on juz 21 lat i mysli on o przyszlosci. Mimo, ze na forum nie pisuje za czesto, poniewaz praca na to nie pozwala, to jednak nadrabiam pozniej szczegolowym czytaniem. Tak wiec uwazam, ze niektorzy jak Kolega Mały przesadza w druga strone. Poniewaz jak ktos juz wczesniej ujal, troche zaczal uchodzic za adwokata Pana Mariusza. Jeszcze zaczal Kolega Maly uchodzic (przepraszam jesli zabrzmi to nazbyt niemilo) wszechwiedzacego na temat calej druzyny. Mam tu na mysli wiadomosci o M. Lachowskim (tego by sie nie powstydzil nawet dziennikarz Faktu). Kazdy przeciez wie, ze Korona Marcinem sie interesowala i jak juz tu wiele osob stwierdzalo o "zmianie pracy na lepsze" jesli Korona proponowala lepsze warunki, to pewnie M. Lachowski byl zainetresowany, ale przeciez rozmowy zakonczyly sie fiaskiem. Zaloze sie, ze wielu zawodnik otrzymalo jakies propozycje, tylko przeciez nie podaje sie tego od razu do wiadomosci publicznej, dopiero w nastepnych fazach negocjacji.

P.S. Nie chce tym postem zmuszac kolegi Malego na pisanie nadal w tym temacie, poniewaz napisal, ze wiecej tu nie napisze, jednakze wydaje mi sie, ze nie oprze sie pokusie na kontratak :) Pozdrawiam
almot

Postprzez tomas1906 2005-07-07, 10:20 pm

a ja uwazam ze pan Mariusz jest pracownikiem i jak klub nie chce go zwolnic to niech nie kreci nosem i nie wybrzydza bo nie jeden juz pisal ze ma najwiekszy kontrakt w sosnowcu ale poprostu jemu gra juz tu zbrzydla a to nie jest gwiazda zeby zabijaly sie o niego kluby takie jak wisla czy legia ale tylko gks belchatow i niech nie mowi ze tylko on cos dla zaglebia zrobil bo gdyby nie krzysztof tochel to teraz by sprzedawal mecze w odrze opole ja bym go z mila checia wymienil na chocby Krola ktory jak wiadomo lubi sie zabawic, ale kto nie lubi :) :) :)
tomas1906

Postprzez Kry's 2005-07-07, 10:21 pm

Ludzie nie przesadzajmy juz z tym nadmiernym szaunkiem i okazywaniem go dla M.Ujka ,zgadzam się grał dla naszej druzyny pare lat ale w tym okresie nic takiego oprócz awansu z III ligi nie osiadneliśmy(sezon w którym sie nie popisał ) także moje zdanie takie -dzięki Mariusz ......i krzyzyk na drogę......Na Zagłębie chodziłem jak Mariuszk miał 4lata i myśle że nie jednego takiego jeszcze bedziemy oglądć na Ludowym w przyszłosci :wink:
Kry's

Postprzez Habeer 2005-07-08, 6:20 am

Już po meczu z KSZO pisałem że Ujek się wypalił w Sosnowcu i chyba najlepszym dla niego wyjściem jest zmiana klimatu.A jeżeli jeszcze klub ma na nim zarobić to co za problem.Zostaje jeszcze Lacha i to on pociągać będzie za sznurki.Wróci Pitry.Będzie dobrze.Dzięki Mariusz za grę w Sosnowcu i powodzenia W Bełchatowie.
Habeer

Postprzez adas 2005-07-08, 6:20 am

Ujek jest przykładem tego, że zwisa mu tak naprawdę gdzie gra, a liczy się dal niego kasa. Tak tak, zaraz usłysze, że gdybym ja dostał lepiej płatną robotę to też bym ją zmienił. Otóż nie prawda. Nie liczą się tylko pieniądze, lecz atmosfera, przywiązanie i wiele innych czynników. Kiedyś spotkałem Pana Mariusza w Profesionalu (z tego co wiem nie wolno im obstawiać zakładów piłkarskich), zapytałem, chcąc tylko zamienić pare słówek o to jak by typował dzisiejszy wynik Zagłębia- odpowiedział, właściwie odburknął - gdybym ja to widział nie grałbym w piłke.
adas

Postprzez mały 2005-07-08, 7:45 am

almot napisał(a):Popieram Pana Blajpiosa w 100%. Uwazam, ze nie powinno sie wieszac psow na M.Ujku poniewaz kazdy nie ma on juz 21 lat i mysli on o przyszlosci. Mimo, ze na forum nie pisuje za czesto, poniewaz praca na to nie pozwala, to jednak nadrabiam pozniej szczegolowym czytaniem. Tak wiec uwazam, ze niektorzy jak Kolega Mały przesadza w druga strone. Poniewaz jak ktos juz wczesniej ujal, troche zaczal uchodzic za adwokata Pana Mariusza. Jeszcze zaczal Kolega Maly uchodzic (przepraszam jesli zabrzmi to nazbyt niemilo) wszechwiedzacego na temat calej druzyny. Mam tu na mysli wiadomosci o M. Lachowskim (tego by sie nie powstydzil nawet dziennikarz Faktu). Kazdy przeciez wie, ze Korona Marcinem sie interesowala i jak juz tu wiele osob stwierdzalo o "zmianie pracy na lepsze" jesli Korona proponowala lepsze warunki, to pewnie M. Lachowski byl zainetresowany, ale przeciez rozmowy zakonczyly sie fiaskiem. Zaloze sie, ze wielu zawodnik otrzymalo jakies propozycje, tylko przeciez nie podaje sie tego od razu do wiadomosci publicznej, dopiero w nastepnych fazach negocjacji.

P.S. Nie chce tym postem zmuszac kolegi Malego na pisanie nadal w tym temacie, poniewaz napisal, ze wiecej tu nie napisze, jednakze wydaje mi sie, ze nie oprze sie pokusie na kontratak :) Pozdrawiam
:D :?: :!:
mały

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-07-08, 7:56 am

Dzisiejsza GAZETA podaje , iz Dzialacze wydadza komunikat w sprawie wypowiedzi Pana Mariusza Ujka na temat Klubu.
Kol. Blajpios, MALY i pozostali,
Nie mam nic na przeciw , aby Mariusz UJEK zmienil Klub a tym samym otoczenie. Bardzo podoba mi sie wypowiedz WOJTKA - gdyby nie KT + WR
to Pan Mariusz biegalby po boiskach III ligi - to jest prawda i tylko prawda. To nie ZAGLEBIE zawdziecza Panu Mariuszowi a odwrotnie. Wyglada na to ze nasi Dzialacze liczyc potrafia- BELCHATOW oferowal 100-tys pln - za Pana Mariusza, ktory gral u nas 3 lata (sa to jego dane).
Prosze dokonajcie kalkulacji kazdy na wlasny uzytek.
Stwierdzam, ze najlepszym rozwiazaniem dla druzyny dla nas Kibicow bedzie jak Zarzad wyrazi zgode na transfer.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Puzon 2005-07-08, 7:56 am

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,2809553.html

Niech już spier... do tego Bełchatowa i zakończmy tą parodje!!
Puzon
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna