Mariusz Ujek

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez olo69 2005-07-05, 3:22 pm

Ludzie Wy mylicie pojęcia Ujek nie jest kibicem Zagłębia tylko zawodnikiem on ma wyjść na boisko i zapierdalać przez 90 minut bo za to mu płacą (i tego mu odmówić nie można) W Zagłębiu ani też w innych klubach nie ma zawodników przywiazanych do barw (oczywiście z nielicznymi wyjątkami potwierdzającymi regułe) Mozna się zastanawiać nad Maldinim czy Raulem ale Ci ludzie żyja w innym świecie i może ich pierdolić czy zarobią 50 czy 52 tysiące Euro tygodniowo.
Chcecie mieć przywiazanych do barw to sami załóżcie drużynę złożoną i kibiców i grajcie w okregówce
Ja wolałbym, żeby Ujo został, a dopóki nie mówi nic złego na Zagłebie to mi zupełnie wisi co mówi dla prasy.
Pozdrawiam myślących przy pisaniu i nieoperujących sloganami
olo69

Postprzez mały 2005-07-05, 3:53 pm

olo69 napisał(a):Ludzie Wy mylicie pojęcia Ujek nie jest kibicem Zagłębia tylko zawodnikiem on ma wyjść na boisko i zapierdalać przez 90 minut bo za to mu płacą (i tego mu odmówić nie można) W Zagłębiu ani też w innych klubach nie ma zawodników przywiazanych do barw (oczywiście z nielicznymi wyjątkami potwierdzającymi regułe) Mozna się zastanawiać nad Maldinim czy Raulem ale Ci ludzie żyja w innym świecie i może ich pierdolić czy zarobią 50 czy 52 tysiące Euro tygodniowo.
Chcecie mieć przywiazanych do barw to sami załóżcie drużynę złożoną i kibiców i grajcie w okregówce
Ja wolałbym, żeby Ujo został, a dopóki nie mówi nic złego na Zagłebie to mi zupełnie wisi co mówi dla prasy.
Pozdrawiam myślących przy pisaniu i nieoperujących sloganami
OLO od dzisiaj jesteś moim idolem. Sam bym tego lepiej nie ubrał w słowa. A to co powiedział a czego nie to i tak nie wiemy bo nas przy tym nie było. A wszystcy dobrze wiedzą , że pismaki zawsze dodadzą coś od siebie dla pikanterii.
mały

Postprzez Socio 2005-07-05, 5:04 pm

Racja a tak dla informacji to Belchatow juz zlozyl konkretna propozycje z konkretna suma i Mariusz jest zdeterminowany zeby tam grac, bo 28 lat i w zasadzie ostatnia szansa na pokazanie sie w I lidze, strzelenie jakiejs waznej bramki i moze wyjazd za granice. Trener Tochel nie bedzie go zatrzymywal. Decyzja nalezy do p. Motto. Nie ma co sie mu dziwic. Jesli odejdzie to jedynym problemem jest znalezienie odpowiedniego nastepcy, ale to juz zadanie trenera.
Socio

Mariusz dziekujemy

Postprzez radekk 2005-07-05, 5:14 pm

Mariusz powinien zostac, ale jak on chce odejsc to juz jego problem i chyba nie powini go trzymac bo on juz niebiedzie tak gral, jak kiedys bo przecierz chce odejsc, ale ja dziekuje za wczesniejsze zaslugi
radekk

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-07-05, 5:25 pm

Musze zabrac glos i podzielic sie przemysleniami z Wami . Otoz tresc podana wyzej przez Kol.Socio brzmi dla mnie jak PISANA INFORMACJA W SPRAWIE M.UJKA PODANA Z UL. KRESOWEJ 1.
I tego bede sie trzymal a skoro tak to nalezy szukac NAPASTNIKA w miejsce Mariusza UJKA.
Stad przymiarki do Lukasza Blasiaka, Grzegorz Podstawek i napewno beda inni - czasu niewiele bo znajac naszego trenera KT to bedzie chcial
miec pelny sklad na zgrupowaniu zagranicznym.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez YOOSHKY 2005-07-05, 7:27 pm

o czym jeszcze ta dyskusja, przeciez maly napisal

mały napisał(a):INFORMACJA Z OSTATNIEGO PRZECIEKU .
ZARZĄD KLUBU NIE WYRAZIŁ ZGODY NA ODEJŚCIE MARIUSZA UJKA.
YOOSHKY

Postprzez rajchi 2005-07-05, 7:49 pm

Panowie ujo ujem, ale jak rzeczywiście by te ploty, że w klubie dzieje sie coś złego (ac torino) się sprawdziły to prawdopodobnie grupa "bałkańska" się zwinie , ujo odejdzie a z nimi pewnie KT.
i wtedy bedzie masakra ... :(
rajchi

Postprzez Robson_sc 2005-07-05, 8:04 pm

Panowie ujo ujem, ale jak rzeczywiście by te ploty, że w klubie dzieje sie coś złego (ac torino) się sprawdziły to prawdopodobnie grupa "bałkańska" się zwinie , ujo odejdzie a z nimi pewnie KT.
i wtedy bedzie masakra ...

Poki co masakry nie ma wszyscy pilkarze żyją i trenują z Zagłebiem :wink: Szykujemy sie do sezonu i na tym nalezy sie skupić. Co do Uja z nim czy bez niego Zagłebie bedzie sie liczylo w przyszlym sezonie. Pilkarze z Balkanow jak juz ktos na forum napisal grają raczej na zwloke i wedlug mnie jednak zostaną. Proponuje troche więcej dystansu do tego co o naszym klubie pisza w prasie. Przyszlosć zweryfikuje pismaków
Robson_sc

re

Postprzez Qba 2005-07-05, 9:07 pm

Tak jak juz ktos napisal - pilkarz ma grac, a nie kochac klub. koniec i kropka!!!!! a wg mnie Ujo to jest najlepszy pilkarz Zaglebia i wydaje mi sie, ze znalezienie zastepstwa (z karta na reku i z 8 ligi czechoslowackiej kobiet) nie jest mozliwe. ja nie rozumiem o co Wy sie tutaj burzycie?? Ujo jest po prostu niesamowity, podziwiam jego upor i determinacje i nie ma drugiego takiego w Zaglebiu, a ze lubi pieniazki to chyba normalne, prawda? oczywiscie wolalbym, zeby zostal, ale jezeli odejdzie, to zycze Mu wszystkiego najlepszego, bo na to zasluguje!!!
pozdro
Qba

Postprzez olo69 2005-07-05, 9:16 pm

olo69

Re: re

Postprzez tomas1906 2005-07-05, 9:18 pm

Qba napisał(a):Tak jak juz ktos napisal - pilkarz ma grac, a nie kochac klub. koniec i kropka!!!!! a wg mnie Ujo to jest najlepszy pilkarz Zaglebia i wydaje mi sie, ze znalezienie zastepstwa (z karta na reku i z 8 ligi czechoslowackiej kobiet) nie jest mozliwe. ja nie rozumiem o co Wy sie tutaj burzycie?? Ujo jest po prostu niesamowity, podziwiam jego upor i determinacje i nie ma drugiego takiego w Zaglebiu, a ze lubi pieniazki to chyba normalne, prawda? oczywiscie wolalbym, zeby zostal, ale jezeli odejdzie, to zycze Mu wszystkiego najlepszego, bo na to zasluguje!!!
pozdro

Szanowny kolego moim zdaniem zapomniales kims bardzo waznym mianowicie lacha i teresa, ja uwazam ich za lepszych od ujka ale to jest tylko moje zdanie.

sorki za rozmycie
tomas1906

Postprzez Robson_sc 2005-07-05, 9:34 pm

Argumenty Uja sa jasne i czytelne. W sumie nie możemy się dziwić, ze pilkarz chce po kilku latach w zmienic otoczenie a dodatkowym bodźcem jest sportowy awans. Faktycznie cała otoczka zwiazana z problemami Torino mogla miec duzy wplyw na decyzję Mariusza. Szkoda tylko, ze sprawa z Belchatowem wyplyneła na swiatlo dzienne w momencie gdy wszyscy cieszylismy sie z tego iz Ujo bedzie z nami przez jeszcze jeden sezon. Nie moze tez dziwic polityka wladz Zagłebia. Nikt nieoddaje najlepszych zawodnikow przed sezonem, w ktorym mamy walczyc o I lige. I choc Mariusz rzeczywiscie nie jest Maradona :D to zdecydowanie wyróżnia sie na boisku. Pocieszająca w tym wszystkim jest jednak deklaracja , ze w przypadku pozostania w klubie Mariusz Ujek nadal bedzie charowal na calym placu. Nadal jednak podtrzymuje swoje zdanie, ze jest on graczem do zastąpienia choc oczywiscie najlepszym rozwiazaniem byloby jego pozostanie w klubie na przyszly sezon
Robson_sc

Postprzez Rynek 2005-07-05, 9:45 pm

Z tego co wyczytalem na 90minut.pl to M.Ujek przejdzie do Belchatowa jesli Reiss znimi nie podpisze umowy!!!
Rynek
Obserwowany

Postprzez MarcelZS 2005-07-05, 9:52 pm

UJO UEJEM, A ZAGŁĘBIE ZAGŁĘBIEM

Warto pamiętętać - na dobre i na złe - co będzie to będzie

Dla nas kibiców liczy się tylko Zagłębie.
(czy będziemy walczyć o awans czy tez to i tak będziemy chodzić na Ludowy, bo to część naszego życia).

Więć nie co pier...doloć życie pokarze.
MarcelZS

Postprzez xXx_1906 2005-07-05, 11:44 pm

MarcelZS napisał(a):UJO UEJEM, A ZAGŁĘBIE ZAGŁĘBIEM

Warto pamiętętać - na dobre i na złe - co będzie to będzie

Dla nas kibiców liczy się tylko Zagłębie.
(czy będziemy walczyć o awans czy tez to i tak będziemy chodzić na Ludowy, bo to część naszego życia).

Więć nie co pier...doloć życie pokarze.

yyyy a po polsku? :?
xXx_1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna