Piosenki Zagłębia ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Wally 2005-06-19, 12:16 pm

A ja nie wiem czy dobre, ale możnaby spróbowac przekręcić tą piosenkę Widzewa w asyscie dwóch bębnów, co Marcin podał do niej linka w osobnym temacie.

Byśmy śpiewali np.

Ooo Sosnowiec Zagłębie...hej Zagłębie, hej Zagłębie, Sosnowiec Zagłębie
albo oooo Sosnowiec Zagłębie, ole ole, ole ole, Sosnowiec Zagłębie tu tu tu tu tu :lol:
Wally

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-06-19, 12:24 pm

Wally napisał(a):A ja nie wiem czy dobre, ale możnaby spróbowac przekręcić tą piosenkę Widzewa w asyscie dwóch bębnów, co Marcin podał do niej linka w osobnym temacie.

Byśmy śpiewali np.

albo oooo Sosnowiec Zagłębie, ole ole, ole ole, Sosnowiec Zagłębie tu tu tu tu tu :lol:

A moze lepiej cos wymyslec od siebie nowego ?
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Wally 2005-06-19, 12:41 pm

Ty to jesteś zaczepny. Looknij na reszte podstron, nieliczni napisali coś nowego reszta zmieniała np. Legię na Zagłębie.

Ktoś by musiał wybić jakis rytm, to by się tekst ułożyło, żeby akurat pasowało.
Wally

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-06-19, 12:45 pm

Wally napisał(a):Ty to jesteś zaczepny. Looknij na reszte podstron, nieliczni napisali coś nowego reszta zmieniała np. Legię na Zagłębie.

Z zagranicy mozna cos przerobic :)
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Re: :)

Postprzez mdc dg 2005-06-19, 12:53 pm

^m@rcin^ napisał(a):
Wally napisał(a):Ty to jesteś zaczepny. Looknij na reszte podstron, nieliczni napisali coś nowego reszta zmieniała np. Legię na Zagłębie.

Z zagranicy mozna cos przerobic :)

Bardzo dobry pomysł włosi mają ciekawy repertuar piosenek kilku zwrotkowych :D a i grecy ciekawie też dopingują.
mdc dg

Postprzez Ader 2005-06-19, 1:10 pm

Wally napisał(a):A ja nie wiem czy dobre, ale możnaby spróbowac przekręcić tą piosenkę Widzewa w asyscie dwóch bębnów, co Marcin podał do niej linka w osobnym temacie.

Byśmy śpiewali np.

jak dla mnie gdybysmy to spiewali do tych slow smiesznie by to bylo sie spiewano sprobuj sobie zaspiewac...:)
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Wally 2005-06-19, 1:18 pm

Czemu śmiesznie. Sosnowiec normalnie a Zagłębie szybciej i głóśniej końcówkę "-bie". Spróbuj może ci wyjdzie. Tak na sucho może być kiepsko, ale jak wsłuchasz się w rytm piosenki Widzewa i przeczytasz do rytmu to z ole ole to wyjdzie dobrze.
Wally

Postprzez loonger81 2005-06-19, 4:02 pm

możnaby pokombinować z przyśpiewką (zagranica-może atletico???-niech mnie ktoś poprawi) która leciała na widzewie (w meczu z nami) z głośników w przerwie meczu i przed samym meczem. kto był to wie o czym mówię:)
loonger81

Postprzez Greg1906 2005-06-19, 4:14 pm

Masz na myśli pewnie utwór Broendby.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez CharoN^ 2005-06-19, 4:44 pm

Panowie... Jeżeli chcemy wprowadzić jakieś nowe pieśni na Ludowy, to najlepiej szukać wśród utworów kibiców angielskich, włoskich i francuskich. Sam chętnie poszukałbym jakiś ciekawych melodii, ale nie mam pojęcia "od czego zacząć". Napewno na to potrzeba trochę czasu, a co najważniejsze chęci.

Może zna ktoś jakieś strony, na których można szukać ciekawych melodii kibicowskich? Prosiłbym nawet o strony ekip ultras (FdL, Commando Ultra, Curva Nord), tam również można znaleźć coś ciekawego. Czas wakacji, więc można trochę poszperać 8).
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Redeniak 2005-06-19, 4:58 pm

loonger81 napisał(a):możnaby pokombinować z przyśpiewką (zagranica-może atletico???-niech mnie ktoś poprawi) która leciała na widzewie (w meczu z nami) z głośników w przerwie meczu i przed samym meczem. kto był to wie o czym mówię:)

to piesn tak jak juz wspomniano kibicow Broendby.

to link jakby ktos chcial:
http://www.brondbysange.dk/v/de_gule_djaevle.wmv

ma klimacik, ale nie wiem jakby to wyszlo u nas :roll:
Redeniak

Postprzez Gibson_mdc 2005-06-19, 5:01 pm

Charon tam wczesniej juz podawali linka do melodi

(strona 2)
Gibson_mdc

Postprzez CharoN^ 2005-06-19, 5:14 pm

Ooo faktycznie, thx :wink:. Najlepiej wyszukać tam jakieś najwolniejsze melodie, do których możnaby ułożyć słowa. Tylko nie wiem czy warto się w to "plątać", czy w ogóle chcielbyście jakieś nowe hity na Ludowym...

Broendby zostawmy, to jest rozpoznawczy znak Widzewa. W Europie jest wiele ciekawych melodii...
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Carlos 2005-06-19, 5:37 pm

jest taka piosenka ale nie znam tytułu, byla chyba na jakiś mistrzostwach . Jak dla nas to trzeba by było tam ciagnąć długo Zagłębieeeee
Carlos

Postprzez Tomano 2005-06-19, 10:27 pm

Elijash napisal
mysle, ze mam dosyc ciekawy pomysl.....

Braveheart chyba kazdy widzial, (jesli nie namawiam szczegolnie goraco). Wybitny soundtrack. Gdybysmy pod jakas sciezke ulozyli ladny tekscik zagrzewajacy do boju nasze ukochane ZAGLEBIE. Sadze ze efekt , moglby byc piorunujacy.

choc, nie lada by bylo to wyzwaniem. (nie niemozliwym!! - potrzebny bylby gosc z bardzo dobra wyobraznia muzyczna i poczuciem rytmu)

szczegolnie mam tu na mysli "the battle of stirling", "mornay's dream". Jesli nie slyszeliscie sciagnijcie sobie i poczujcie jaka te dwa utwory maja moc.

Ewentualnie mozna by sie pokusic o inne tego typu utworki, tzn muzy filmowej. Moze i moglo by to byc swego rodzaju nowum w kibicowce.

ps. jedyny minus, to nie wiem jak prawnie to wyglada, czy mozna by cos takiego zrobic. ostatecznie mozna by chociaz taki kawaleczek przed meczem puszczac na wyjscie pilkarzy, plus doping.

ps2. po glowce chodz ami jeszcze kapelki ktore wykorzystuja w swojej tworczosci chor. moja uwaga szczegolnie koncentruje sie sie na utowrze grupy MANOWAR " hail and kill" a i tytul przy tym fajny. Polecam do zapoznania sie z tymi utworami.

ps3
Co myslicie?(juz po przesluchaniu?)
Tomano
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice