O Co Chodzi w Piknik Klubie - Manifest

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Leyton 2003-06-08, 9:40 am

Oczywiście Krawiec. Więcej się to nie powtórzy. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Leyton

Postprzez CZaRnYY 2003-06-08, 9:49 am

No to jest problem, że pikniki można dodatkowo jeszcze podzielić nazwijmy to na grupy "dobre" i "złe"...
Trzeba by było tylko wyłonić, zgrupować tych lepszych(coś jak drugi młyn), którzy mogli by zasiąść w pobliżu tych złych, dawać im przykład i w razie potrzeby nawracać ich na odpowiedni sposób dopingowania...

Gdyby takie coś powstało to przynajmniej miałby kto robić falę po prawej stronie i odpowiadać "na druga strona odpowiada" :D
Wtedy na pewno dawało to by lepszy efekt niż jest teraz - jaka jest wiekszosc kibicow po prawej stronie mozna sie bylo przekonac na meczu z Nysą... jak wygrywamy to dopingują, przegrywamy do bluzgają i nie ruszą dup...
CZaRnYY

pikniki

Postprzez fan78 2003-06-08, 10:36 am

Spieracie sie jak zdefiniowac prawdziwego piknika? Moje zdanie jest takie ze prawdziwa piknikowa brac została wczoraj w domach pokazując tym samym swoją "klase".Ci co bluzgali to nie zadne pikniki tylko garstka najebanych kretynów,wyzywali bo byli wkurwieni i sfrustrowani postawą zespołu.Kazdy przezywa porazke na swoj sposob...A ci co zostali w domu?Hmmm,spytalem jednego kolesia czemu nie byl na meczu to powiedzial ze byla taka ladna pogoda ze wolal polezec troche nad wodą,a jeszcze tydzien temu tlumaczyl mi jak bardzo kocha Zaglebie i ile ono dla niego znaczy.Wystarcza dwa słowa: JEBAĆ POZERÓW!!! Pozdrowienia dla prawdziwych fanów.
fan78

Re: pikniki

Postprzez fabian 2003-06-08, 11:46 am

fan78 napisał(a):Spieracie sie jak zdefiniowac prawdziwego piknika? Moje zdanie jest takie ze prawdziwa piknikowa brac została wczoraj w domach pokazując tym samym swoją "klase".Ci co bluzgali to nie zadne pikniki tylko garstka najebanych kretynów,wyzywali bo byli wkurwieni i sfrustrowani postawą zespołu.Kazdy przezywa porazke na swoj sposob...A ci co zostali w domu?Hmmm,spytalem jednego kolesia czemu nie byl na meczu to powiedzial ze byla taka ladna pogoda ze wolal polezec troche nad wodą,a jeszcze tydzien temu tlumaczyl mi jak bardzo kocha Zaglebie i ile ono dla niego znaczy.Wystarcza dwa słowa: JEBAĆ POZERÓW!!! Pozdrowienia dla prawdziwych fanów.

Drogi Fanie78 i inni. Nie wiem czy nie umiecie czy nie chcecie dokladnie czytac wpisow Krawca. Pikinik Klub jako luzna grupa kibicow, ktorzy poznali sie w necie i chca na stadionie promowac opisana kulture dopingu w zaden sposob nie jest synonimem grupy "na lewo od mlyna". Jestesmy zdecydowanie przeciwni postawie zaprezentownej na meczu przez kilku "kibicow" i nie chcemy byc z nimi utozsamiani. Tyle na ten temat. My tez, jako Piknik Klub jestesmy z Zaglebiem na dobre i na zle,
chcemy w miare mozliwosci chodzic na mecze w III, II i miejmy nadzieje, ze kiedys pierwszej lidze. Jeszcze raz prosze wszystkich o nie laczenie Piknik Klubu, ktorego nazwa to swoista prowokacja z gościami wyzywającymi nasz kochany zespół. EOT.
fabian

Postprzez fabian 2003-06-08, 12:04 pm

CZaRnYY napisał(a):No to jest problem, że pikniki można dodatkowo jeszcze podzielić nazwijmy to na grupy "dobre" i "złe"...
Trzeba by było tylko wyłonić, zgrupować tych lepszych(coś jak drugi młyn), którzy mogli by zasiąść w pobliżu tych złych, dawać im przykład i w razie potrzeby nawracać ich na odpowiedni sposób dopingowania...

Gdyby takie coś powstało to przynajmniej miałby kto robić falę po prawej stronie i odpowiadać "na druga strona odpowiada" :D
Wtedy na pewno dawało to by lepszy efekt niż jest teraz - jaka jest wiekszosc kibicow po prawej stronie mozna sie bylo przekonac na meczu z Nysą... jak wygrywamy to dopingują, przegrywamy do bluzgają i nie ruszą dup...

I o to chodzi i o to chodzi. "Ja PK nasz widzÄ™ ogromny" ;) Moje postulaty:
1. Siedzimy na staionie w jednym miejscu, prawa strona jest OKi.
2. Włączamy się do kulturalnego dopingu przez cały mecz i zachęcamy do niego pozostałych kibiców (jak? mam kilka pomysłów, ale o tym później)
3. Wspieramy w miare możliwości działalność ULTRAS (nie wtrącając się w nią, ubiegę oskarżenia!)
4. Dbamy o dobre imie kibica Zagłębia Sosnowiec w czasie i między meczami.
Moim marzeniem jest, choćby poprzez uczestnictwo w Stowarzyszeniu i aktywną postawę na meczu, stworzenia miejsca, sektora na stadionie pozytywnie dopingującego i doskonale bawiącego się przez cały mecz, na który kibice bedą mogli przychodzić z dziećmi, rodzinami, dziewczynami itd (np. bilety rodzinne +atmosfera, ulotki na mieście).

I ostatnie, dla wszystkich, którzy podpisują się pod wizja moją, Krawca, Montiego, proponuję jakieś spotkanie w Sosnowcu przy piwku, termin do ustalenia, ale wcześniej, bo muszę zjechać ;)
fabian

Postprzez grzechu 2003-06-08, 12:10 pm

KLub powinien wyremonotwac sektor na prawo od trybuny krytej w strone zegara. Wtedy moglyby zasiadac tam cale rodziny bez obawy ze zobacza gole dupy allbo beda skazani przez 90 minut na sluchanie beznadziejnych przklenstw. Na ten sektor mialyby tylko wstep cale rodziny albo facecei z dziecmi lub zonami.
grzechu

Postprzez bankier 2003-06-08, 12:48 pm

a z dziewczyną lub narzeczoną można??? nie wspominam o kochankach :)))

fakt na Ludowym powinna byż "enklawa" dla osób nie chcących wysłuchiwac co chwilę przekleństw!

ps. bankiera tam nie wpuszczajcie - bo on na meczach jest nerwowy i bluzga na sędziego lub zawodników gości (szczególnie jak leża i symulują kontuzję)

:)
bankier

Postprzez lukes 2003-06-08, 2:16 pm

witam serdecznie
po pierwszych wpisach przestarszylem sie ze niestety PC zostanie negatywnie odebrany przez brac kibicowksa - moment inauguracji (budowy?) PC zbiegl sie z frustarcja po przegranym meczu i no bylo nie bylo calego sezonu - faktycznie mogl troche przeszkodzic z powstaniem PC - reakcje hools i FB03 tylko to potwierdzily.
czytajac pierwsze komentarze dotzregam pierwszy podstawowy problem, z ktorym bedziemy musieli sie uporac: otoz za piknikow uwaza sie tak naprawde wszystkich ktorzy nie sa w mlynie (tez tak kiedys myslalem) a chyba nikt z nas nie chce identyfikowac sie z tymi oszolamami (wszysycy wiemy o kogo chodzi).
Najlepszy przyklad z wczorajszego meczu - siedze obok dwoch 40latkow i jeden z nich mowi: trzeba sie bedzie przerzucic na szczakowianke... bez komentarza :twisted:
chlopaki z mlyna niezle uciszyliscie tych wszystkich gamoniow spiewem: idzcie do domu my nie powiemy nikomu - tam gdzie ja siedzialem ( drugi sektor od mlyna) zrobila sie kompletna cisza - gratuluje sposobu 8) 8)
ale wiem ze to nie podzialalo na wszytskich
i jeszcze jedno kto powiedzial ze pikniki nie sa wytrwali ?? ja zostalem do konca jak juz wiekszosc (wiadomo kogo :wink: ) byla przy kasach - nalezaly sie naszym pilkarzom brawa - bardzo dobra postawa mlyna :!: :!:

Ps. Krawiec gdzie mozna zalatwic takie fajne avaterki??
lukes
no spin

Postprzez Gigaland 2003-06-08, 5:48 pm

popieram projekt. podpisuję sie obiema rękami. rzeczywiście przydałoby się miejsce na stadionie gdzie mógłbym spokojnie wziąść 6-letniego syna i nie tłumaczyć mu co chwilę niektórych wyrazów których nie zna :oops:
Gigaland

Ufffffffffffffffffff

Postprzez Krawiec 2003-06-08, 6:41 pm

Witam!!!
Panowie już miałem nabity pistolet przyłozony do skroni . Jakby nie odsiecz to nie wiadomo jakby się to skończyło.
Dzięki za poparcie a szczególnie dla ludzi, którzy nie utożsamiają się z ideą bo są zbyt nerwowi ale z drugiej strony są w stanie zrozumiec naszą grupę - (dzięki Bankier !!!).

Wiecie... enklawa, enklawą jest to świetny pomysł ale dla pikników rodzinnych , natomiast pikniki zaangażowani w doping powinny mieć też swoje miejsce . Więc dla wizji Czarnego i Fabiana 100% poparcia. Dokładnie powinniśmy się ulokować koło kiełbasy ;-), tak by buraki wewnątrz byli otoczeni z jednej strony żywiołowym dopingiem FB03 a z drugiej w zasadzie kulturalna ale też zaangażowaną w doping grupą Piknik Klubu. Ci którzy siedzą w środku a nie identyfikują się z młynem oraz PK mogą również pokazać buractwu jak się należy zachować.
Miejsce (koło kiełbasy) też nie jest przypadkowe bo stoi tam kilku zgredów znanych z irlandzkiego usposobienia i pozytywnego podejscia do dopingu (Manolo i grupa w zielonych koszulkach polo).

Pozdrawiam !!!
Krawiec

Postprzez CZaRnYY 2003-06-08, 7:27 pm

Moja wizja Piknik klubu:
1. Miejsce dla PK- tak jak sektor dla ultrasów patrzac na stadion od strony wejscia jest po lewej , to wg mnie sektor PK powienien być po prawej ale nie przy samych kiełbasach tylko troche blizej srodka...
2. Na stadionie powinien trwać doping przez całe 90 min - jak nie dopingują FB to robi to PK i na odwrót...
3. Jak mi siÄ™ coÅ› przypomni to jeszcze napiszÄ™ :>

Ale to wszystko i tak trzeba ustalić na żywo, a nie przez neta...
CZaRnYY

re

Postprzez Qba 2003-06-08, 8:47 pm

witam Panow
wydaje mi sie, ze najlepszym pomyslem byloby spotkanie na jakims piwku w centrum...
hmm wlasnie musimy zrobic stronke.. potem rekrutajce jakas:) i opanowac sektor na ludowym...
w sumie mam tylko 18 lat, ale na prawde wole to piknikowanie, niz ideologie hool's, chodze na mecz, zeby kulturnie obejrzec dobra pilke, a nie lac sie i wyzywac....
wiec moze jakies spotkanko?
Qba

Postprzez NHK12 2003-06-08, 8:55 pm

no niektórzy panowie pokazali klase ,jak Zagłębie grało dobrze to było cacy jak tylko dali ciała to sypały sie chuje i sprzedawczyki , aniby komu mieli sie sprzedac spadającej nysie ,zastanówcie sie na drugi raz co mówicie ,i tak wiadomo było że jebany piast wejdzie ,miejmy nadzieje ze to my za rok awansujemy ,chociaż i tak bedzie trudniej niż w tym roku.pozdro dla normalnych a dla krzykaczy jak sie nie podoba to wypierdalać na druga lige do chorzowa.
NHK12

Postprzez CZaRnYY 2003-06-08, 9:22 pm

no niektórzy panowie pokazali klase ,jak Zagłębie grało dobrze to było cacy jak tylko dali ciała to sypały sie chuje i sprzedawczyki , aniby komu mieli sie sprzedac spadającej nysie ,zastanówcie sie na drugi raz co mówicie ,i tak wiadomo było że jebany piast wejdzie ,miejmy nadzieje ze to my za rok awansujemy ,chociaż i tak bedzie trudniej niż w tym roku.pozdro dla normalnych a dla krzykaczy jak sie nie podoba to wypierdalać na druga lige do chorzowa.

Popieram w 100%, ale co to ma wspólnego z tematem PK?

Qba no ja mam niewiele więcej lat i też mnie jakoś nigdy hools nie ciągnęło... PK to właśnie coś dla ludzi, którzy nie identyfikują się z pozostałymi grupami kibiców, chcą wspomagać Zagłębie dopingując je w sposób kulturalny i odcinając się od postaw wrogości wobec innych drużyn. Nikt nie każe tu lubić wszystkich klubów wiadomo, ale postawa neutralna wg mnie jest OK.
Trzeba się spotkać na piwku i obgadać to wszystko, tylko niech ktoś poda jakiś termin, mi akurat wszystko pasuje (z wyj. dni S-ca :) ) wiec sie dostosuje...

A to wszystko dla dobra Zagłębia :!:
CZaRnYY

Jestem cały happy

Postprzez Krawiec 2003-06-08, 9:56 pm

No teraz to jest radość. Młoda wiara piknikowa to jest to! W sekundzie odmłodniałem o dychę :-).
Pomysł ze stronką jest cool. Nie chciałbym żeby pozostałe grupy maiały nam za złe ,że apujemy w kóło swoje tematy. Tu prosimy o zrozumienie.
Rodzimy się, wybaczcie - jest trochę krzyku. Będę w tym temacie molestował nie mającego czasu Montiego żeby coś pomyślał ;-) (przy okazji pozdrawiam).
Rozpętała sie burza pomysłów i to jest dowód. że wielu nosiło w swojej wyobraźni takie coś jak piknik klub . Teraz jest szansa żeby to zrealizować.
Spotkanie na piwku TAK ? Ale dajmy jeszcze trochę czasu tym, którzy jeszcze o tej akcji nie wiedzą. Myślę, że jeszce kilka osób się dołączy .

Aha, lukes jutro podam Ci na priv adres ciekawej stronki z gifami 3D.

Pozdro!!!
Krawiec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników