Sen trwał długo, bardzo długo. Heroiczna walka o utrzymanie w wykonaniu naszych pupili nabrała takiego rozpędu, że wywyłała w całym naszym środowisku zagłębiowskim burzę emocji związanych z powrotem do ekstraklasy. Niesetety, jeszcze nie teraz :cry: Chwała chłopakom za wszystko (nie wyobrażam sobie kibica, który mógłby twierdzić inaczej - jeśli jednak jest takowy, te nie godzien zwać się kibicem ZAGŁĘBIA), ale podziękowania będą później...
Przed nami jeszcze 3 mecze tej rundy. Już w sobotę przyjeżdża do nas sąsiad w tabeli, którego trzeba przeskoczyć - SWIT Nowy Dwór Mazowiecki. Rywal bez większej renomy, którego największym sukcesem była krótka przygoda z ekstraklasą, zakończona farsą z udziałem panów Szymańskiego i Fudały...ale, było, minęło...
Wydawało się, że po odejściu sponsora - Lukullusa, Świt szybko wróci w szeregi 3-ligowców, i ja przynajmniej stawiałem ich w roli "faworytów" do spadku. Tymczasem, okazują się być powyżej przeciętnej, a w ligowej tabeli zajmują oczko wyżej jak nasze Zagłębie z tym samym dorobkiem punktowym. Dlatego ambicja naszych piłkarzy nie pozwoli obojętnie przejść obok tego meczu, a popchnie ich do walki o zwycięstwo, o kolejne punkty, o miano "mistrzów wiosny" oraz na co licze szczególnie, udowodnią, że grają dla nas kibiców do końca pokazując że są z nami a my z nimi. Tym samym zapraszam wszystkich na Ludowy w sobotnie popołudnie. Pokażmy, podziękujmy za wspaniałą wiosnę!
Sam mecz wydaje mi się być obfity w sytuacje bramkowe. Zagłębie juz nie ma nic do stracenia. Nie ma już czego bronić, porażka nam nic nie szkodzi, więc liczę że nasi piłkarze zagrają bardzo otwarty ofensywny futbol, nie martwiąc się w ogóle o tyły. Czuję że będzie dużo bramek i ciekawe widowisko. Wraca Mariusz, pełen piłkarskiej złości, a i Lacha zapowiadał powrót na 2 ostatnie mecze sezonu, być może juz teraz zobaczymy Go na parę minut na boisku.
Jakie Wasze typy, jakie nastawienie, zapraszam do komentarzy!
Pozdrawiam wszystkich