Jak to jest z tym kibicowaniem?

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Niedzielny_Kibic 2005-05-31, 12:50 pm

WOJTEK napisał(a):MECZ JEST RYWALIZACJĄ DWÓCH OBCYCH EKIP. RYWALIZACJA W WIĘKSZOŚCI WYPA
DKÓW POWODUJE PEWNE ZACHOWANIA , KTÓRE WPŁYWAJĄ NA DZIAŁANIE CZŁOWIEKA. TYLKO, ŻE RÓŻNI LUDZIE RÓŻNIE TO OKAZUJĄ. JEDNI DRĄ RYJE I TO IM WYSTARCZA A INNI LUBIĄ DAĆ KOMUŚ W DZIÓB.

Prawdziwy kibic działa na korzyść swojego klubu, który podobno kocha. Powinien mieć to na uwadze, przecież każdy znas jest człowiekiem myślącym nie zwierzęciem które nie panuje nad emocjami. Prawdziwy kibic "złe emocje" powinien rozładowywać w inny pożyteczny sposób - doping, reszta nie ważna. Myślę jednak że raczej bójki są efektem flustracji z niekorzystnego przebiegu spotkania, kólko się zamyka bo nie dość że zespół ponosi porażkę to do tego zostaje obciążony karami, musi pokryć koszta remontów, gra bez kibiców, na mecze przychodzi mniejsza publika. W końcu kibic to 12 zawodnik, co by było gdyby bramkarz stwierdził że ma zły humor, pie**doli to, woli sie poopalać i schodzi z bramki. Trzeba umieć przyjmować nie tylko zwycięstwa ale i porażki. Można by tak pisać i pisać to tylko jeden z wątków, mogłaby powstać książka. Wogóle robi się offtopic bo miało być o tym jak jest a nie jak być powinno i dlaczego, na dodatek nie chce mi sie dalej rozwodzić. Do tego nie jestem osobą kompetentną do przeprowadzania takich analiz :)

Pozdrawim prawdziwych kibiców :)
Niedzielny_Kibic

Lokalizacja: Najpiękniejsze i najukochańsze miasto SOSNOWIEC, konkretnie Pogo

Postprzez xXx_1906 2005-05-31, 12:53 pm

Jeśli ktoś nie szuka "mocnych wrażeń" na stadionie to na 99% nie oberwie (mam na myśli mecze na Ludowym). Jak coś sie dzieje a Ty stoisz dalej to nie ma obaw nic Ci się nie stanie. Możesz spokojnie zabrać swoją rodzinę na stadion, usiąść z nimi na sektorach bliżej zegara i oglądać mecz bez żadnych obaw. Pozdrawiam.
xXx_1906

Postprzez slawojka 2005-05-31, 12:57 pm

Niedzielny_Kibic napisał(a): W końcu kibic to 12 zawodnik, co by było gdyby bramkarz stwierdził że ma zły humor, pie**doli to, woli sie poopalać i schodzi z bramki.

Teraz to już zaczynasz pierdolić bez sensu.. :?
slawojka

Postprzez Niedzielny_Kibic 2005-05-31, 12:58 pm

slawojka napisał(a): Ja zagrożenie widzę tylko i wyłącznie ze strony naszych "kibiców" siedzących rząd wyżej czy niżej, któremu nie spodoba się, że akurat przeglądasz "Moje Zagłębie" a nie drzesz japy.

Kiedyś widziałem sytuację jak grupie kolesi z tylnego rzędu coś się nie spodobało z przodu i jeden z nich wypłacił chodaka w plecy niczemu nie winnemu chłopakowi. Ale to chyba margines. Jak pisałeś w pierwszym wątku tego tematu - ten również był nieźle zgrzany.
Ostatnio edytowano 2005-05-31, 1:01 pm przez Niedzielny_Kibic, łącznie edytowano 1 raz
Niedzielny_Kibic

Postprzez Niedzielny_Kibic 2005-05-31, 1:00 pm

slawojka napisał(a):Teraz to już zaczynasz pierdolić bez sensu.. :?

No tak masz racje :) Czasem 13 bo ostatnio sędziowie w modzie. :)
No może troche za kontrastowo :)
Niedzielny_Kibic

Postprzez tomas1906 2005-05-31, 1:07 pm

Ja nie napisalem ze szukam dymow tylko ze nie rozumiem strachu ludzi ktorzy nie chca przychodzic na mecze bo sie boja ze dostana a u nas jest moim zdaniem spokojnie jak nie chcesz to nie wychodzisz na plot a jak taki jeden z drogim dostanie palom przez plecy to zaczym drogi raz wyjdzie to sie zastanowi !!
tomas1906

:)

Postprzez PiotrekZaglebie 2005-05-31, 1:09 pm

rozumiem cie bo u mnie jest podobnie.laska sie boji ze dostane na meczu lub cos w tym stylu.pozwala mi jezdzic tylko z wieksza liczba kumpli :D choc sam tez jezdze :D ale ciii zeby sie nie dowiedzala :lol: takie sa czasy ze niektorym troche wali palma na meczach no ale nie wiem czy to jest do wytepienia.pozdro
PiotrekZaglebie

Postprzez Niedzielny_Kibic 2005-05-31, 1:11 pm

tomas1906 napisał(a):nie rozumiem strachu ludzi ktorzy nie chca przychodzic na mecze bo sie boja ze dostana a u nas

Ja nie pisałem że to jest powód przez który nieczęsto bywam na stadionie, przeczytaj uważnie początek tematu. A nawet zaprzeczałem. Jak wytłumaczyć rodzinie że nic mi nie grozi? Nie mogę ciągle toczyć wojny z żoną która prawie sika po nogach ze strachu jak słyszy że idę na mecz :)

Już widzę reakcję na hasło "jadę na widzew" hehe

Stawiam karnet roczny na mecze zagłębia przez 5 lat temu kto jej to przetłumaczy. Ktoś pisał że TV troche jest temu winna, zgadzam się z tym bo dziennikarze mają to do siebie że szukają sensacji i często to co publikują wymaga korekty (czytaj - podzielić przez 16)
Niedzielny_Kibic

Postprzez slawojka 2005-05-31, 1:20 pm

Niedzielny_Kibic napisał(a):Jak wytłumaczyć rodzinie że nic mi nie grozi? Nie mogę ciągle toczyć wojny z żoną która prawie sika po nogach ze strachu jak słyszy że idę na mecz :)

Już widzę reakcję na hasło "jadę na widzew" hehe

Stawiam karnet roczny na mecze zagłębia przez 5 lat temu kto jej to przetłumaczy. Ktoś pisał że TV troche jest temu winna, zgadzam się z tym bo dziennikarze mają to do siebie że szukają sensacji i często to co publikują wymaga korekty (czytaj - podzielić przez 16)

Powiedz żonie że idziesz do przyjaciółki :wink: i po kłopocie :D
slawojka

Postprzez Niedzielny_Kibic 2005-05-31, 1:24 pm

slawojka napisał(a):Powiedz żonie że idziesz do przyjaciółki :wink: i po kłopocie :D

Sam już nie wiem co gorsze :)
Się dziś rozpisałem :) Zawsze tylko Was czytam :)
Chyba kończe na dziś bo trochę pracę zaniedbałem i zamiast iść w sobotę na Ś.N.D.M to będe siedział w pracy :)

Życzę wszystkim fair play nie tylko na boisku ale i na trybunach i w środowisku sędziowskim :)
Niedzielny_Kibic

Postprzez tomas1906 2005-05-31, 1:36 pm

zabierz zone na mecz ze switem niech sie sama przekona jaka u nas panuje atmosfera
tomas1906

Postprzez CharoN^ 2005-05-31, 2:21 pm

Cały wątek tematu jest jednym z kilku czynników, przez które na polskich stadionach zasiada dużo mniej widzów niż np. w Anglii, Niemczech, Francji, Włoszech itp. Ludzie boją się chodzić na mecze. Sam kilka razy byłem świadkiem tego zajścia. Ostatnio namawiałem kumpla, żeby szedł na Jagę. Wmawiałem mu, że będzie zaj..., że zakocha się w Zagłębiu jak ja itp. Chłopak chciał iść, ale jak powiedział matce, że chciałby wybrać się na mecz, ona stanowczo mu zabroniła podsumowując zdaniem: "nie po to cie wychowywałam, żeby ktoś cie zabił na meczu"... Napewno nie jest to jedyny taki przypadek. Każdy wie jak media przedstawiają kibiców, zamiast nagłaśniać wspaniałe spektakle, zarówno piłkarskie jak i kibicowskie (których nie brakuje!), nagłaśniają głupie spięcia z policją (oczywiście wywołane przez debilizm policjantów).

Oczywiście kilku znajomych udało mi się namówić na mecze Zagłębia, na Ludowym zjawiają się oni dość regularnie.

A teraz już do autora tematu: Przecież awantury na Ludowym zdarzają się b.rzadko. Ostatnia (zaliczana do takich poważnych), to chyba mecz z Lechem, pamiętam podawałem wtedy piłki na Ludowym, koło mnie latały butelki, jabłka, kiełbasy, wybuchały petardy - wtedy naprawdę się bałem. Od tego czasu moim zdaniem na Ludowym jest spokojnie, kibice przychodzący na mecz nie mają się czego obawiać!
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez mdc dg 2005-05-31, 2:29 pm

Stadion to nie kino więc nie ma szans żeby ludzie siedzieli sobie na trybunach wpieprzali popcorn i po zdobyciu bramki pięknie klaskali.Udział w avanti biorą osoby które tego chcą prosta sprawa.Bardziej żywiołowi kibice zasiadają w młynie a kibice którzy chcą obejrzeć gre kopaczy siadają w innych sektorach i to też prosta sprawa.Więc nie rozumiem tych lamentów że ludzie boją się przychodzić na stadiony bo burdy itp.No ale takim nie przetłumaczy się a i media robią swoje "i tak wkoło macieju".
mdc dg

Postprzez emdżej 2005-05-31, 2:38 pm

Moja opinia jest taka, że nikomu niewinnemu nie powinno się nic stać. Krzywdy doznać mogą moim zdaniem tylko ci co w jakimś sensie się o to proszą.
emdżej

Postprzez tomas1906 2005-05-31, 2:45 pm

Ja chcialbym podkreslic pozytywne strony chodzenia na mecze a sa to mianowicie oprawy,doping,dobra gra pilkarzy,smieszne zeczy na trybunach i nie chodzi mi tu o walki, oraz cos czego nie ma w domu przed telewizorem niesamowita atmosfera i udzial w warznym wydarzeniu jakim jest doping dla ukochanej druzyny.
tomas1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice