ZAGŁĘBIE Sosnowiec - JAGIELLONIA Białystok 27.05.2005

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Leyton 2005-05-26, 5:02 pm

ziuk_NYC napisał(a): walka o czwarta pozycje jest tylko i wylacznie w Waszych Zaglebiowskich rekach.

Hmm.... no tu się nie mogę zgodzić :D Gole będziemy strzelać tylko nogami lub głowami o rękach nie ma mowy...... :D
A tak swoją drogą, to jesienią Zagłębie poniosło tylko jedną druzgocącą porażkę... właśnie w Białymstoku.
Rok temu jeszcze w 3 lidze, też dwa razy zaliczyliśmy taki pogrom... ze Śląskiem 0-3 i Włókniarzem Kietrz 1-4. Zgadnij jakie wyniki padły w meczach rewanżowych na Ludowym ??? :D :D :D

Pozdrawiam i liczę na analogię sprzed roku. :D
Leyton

Postprzez ziuk_NYC 2005-05-26, 6:18 pm

Leyton napisał(a):
ziuk_NYC napisał(a): walka o czwarta pozycje jest tylko i wylacznie w Waszych Zaglebiowskich rekach.

Hmm.... no tu się nie mogę zgodzić :D Gole będziemy strzelać tylko nogami lub głowami o rękach nie ma mowy...... :D
A tak swoją drogą, to jesienią Zagłębie poniosło tylko jedną druzgocącą porażkę... właśnie w Białymstoku.
Rok temu jeszcze w 3 lidze, też dwa razy zaliczyliśmy taki pogrom... ze Śląskiem 0-3 i Włókniarzem Kietrz 1-4. Zgadnij jakie wyniki padły w meczach rewanżowych na Ludowym ??? :D :D :D

Pozdrawiam i liczę na analogię sprzed roku. :D

no tak dobre mialem przeczucie,nosilem sie z zamiarem dopisac w nawiasie ( "czy raczej w Waszych nogach " ). Nastepnym razem bede bardziej konsekwenty. Zaglebie - Slask 3-0 a z Kietrzem 4-1 zgadza sie ?
a co do wyniku to obawiam sie ze bedzie remis czyli wynik ani nas ani Was nie satysfakcjonujacy.
pozdrowic
ziuk_NYC
ziuk_NYC

Postprzez Solano 2005-05-26, 6:33 pm

co będzie to będzie,cel jest jasny utrzymanie,teraz graja wyłącznie o premie więc obstawiam wynik 2-1.skończcie już z tymi barażami bo nudne już to jest!
Solano

Postprzez Leyton 2005-05-26, 6:35 pm

ziuk_NYC napisał(a): Zaglebie - Slask 3-0 a z Kietrzem 4-1 zgadza sie ?
a co do wyniku to obawiam sie ze bedzie remis czyli wynik ani nas ani Was nie satysfakcjonujacy.
pozdrowic
ziuk_NYC

Co do wyników wszystko się zgadza. :D
Właśnie dlatego, że remis nikomu nic nie daje liczę na tak dramatyczne spotkanie jak z ŁKS (4-3). Myślę, że będzie dobra i otwarta gra z dużą ilością bramek i oczywiście przy pełnych trybunach.

Pzdr.
Leyton

Postprzez Sir 2005-05-26, 9:50 pm

serce 3 1

rozum 1 1
Sir

Postprzez bankier 2005-05-26, 10:01 pm

bankier

Postprzez Smok Wawelski 2005-05-26, 10:12 pm

No to do jutra Zagłembioki :twisted: :wink: 8)
Smok Wawelski

Postprzez Leyton 2005-05-26, 10:35 pm

Nie mam w zwyczaju przeglądać forów internetowych kibiców naszego najbliższego rywala. Raz to zrobiłem i ręce mi opadły. :evil:
Ale przed chwilą z nudów odwiedziłem forum kibiców Jagi.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Wnioski z tego forum jak dla mnie są dwa:
1. Mają duży szacunek dla nas
2. Są tak samo pierdolnięci na punkcie swojego klubu jak i my :D :D :D
Leyton

Postprzez zs 2005-05-26, 10:37 pm

Dlatego Im sie należy szacunek nie wiem czy jacyś inni kibice drużyn drugoligowych szanują nas tak jak oni
zs

Postprzez Bongo(zz) 2005-05-26, 11:19 pm

Czolem

Widze ze na forum jak zwykle wesolo.

Ad meritum natomiast - ciesze sie ze na parodniowe 'wakacje' przyjechalem akurat na taki MECZ. Nie moglo byc lepiej.

Bedzie 1:0 po trudnym spotkaniu.

Pozdrawiam i spotkajmy sie na Ludowym.
Bongo(zz)

Postprzez LucasUSA 2005-05-27, 12:17 am

GEBELS (gratuluje nicka) - jak sie denerwujesz, to bledy ortograficzne zaczynasz robic :evil: . Czy my juz modow nie mamy? Pesto nikt na powaznie nie bierze, a czasami chociaz bywa smieszny, a w topicu Jagi przegial i tyle. Ty zas jestes zalosny ze swoimi bluzgami. Poza tym gratuluje krupniokow. Co zlego w kiszce ziemniaczanej? Wprost przeciwnie, bardzo dobra :).

Bialystok osobiscie znam bardzo dobrze (ach, te piekne dziewczyny, prawda, keff79? :wink: ). Pod wieloma wzgledami jestesmy bardzo podobni, jesli chodzi o kibicow i historie ostatnich powiedzmy 15 lat. Zawsze z uwaga sledzilem losy Jagi. Tez zaliczyli upadek, tez tulali sie po nizszych ligach. Na Jurowieckiej zamiast dobrego futbolu mozna bylo zobaczyc Bialorusinow oferujacych tanie "eljemy" (L&M) i wodeczke. Przezyli niskie frekfencje, wyjazdy po wioskach itd. Teraz, podobnie jak Zaglebie, wrocili do scislej czolowki. Kolejna analogia - podobnie jak Zaglebie, jest to klub calego regionu, a same miasta podobnej wielkosci. Maja potezny potencjal, kibice sa rzeczywiscie fanatyczni i oddani swojemu klubowi ("Pilkarski Poker" :wink: , pamietacie?). Ich mlyn wyglada fenomenalnie, dzieki jednakowym koszulkom i bardzo fotogenicznym :) barwom. A poza tym stadion Hetmana jest calkiem, calkiem. Szczegolny szacunek, ze nie zapominaja o swoim klubie na obczyznie. Zycze im jak najlepiej.

Co do meczu, mam nadzieje, ze trenerzy nie zrobia psikusa kibicom i nie ustawia zawodnikow ultra-defensywnie. Licze na wymiane ciosow i spora ilosc bramek . Co do wyniku - sprawa otwarta. Obstawiam jednak powiedzmy 3:2 dla Zaglebia. Widowisko szykuje sie fenomenalne!
LucasUSA

Postprzez bankier 2005-05-27, 7:10 am

Co do ostatniej kwestii chyba można być pewnym, że Trener Tochel nastawi drużynę Zagłebia ofensywnie - dzisiejsza prasa cytuje słowa Trenera który zamierza grać dzis trzema napastnikami. Niepokojace sygnały o których wspomina "DZ" to niepewność co do wystepu Hosica (kolano) oraz Wolańskiego (nadciągnięty mięsień) - jednak wydaje mi się, ze akurat Ci dwaj zawodnicy wybiegną dzis na murawę Stadionu Ludowego. Ehhh 8 godzin pracy i na mecz 8)
bankier

Postprzez krzysztof 2005-05-27, 7:45 am

Lars napisał(a):ten Warakomski z tego co widze czuje sie Jagiellonczykiem a nie Zagłębiakiem. Mam nadzieje ze latem na tej stornie obrony dojdzie do zmiany bo nielubie zawodników nieidentyfikujących się z klubem w którym grają, w dodatku 'Wara' jest całkiem przeciętnym grajkiem.

To mnie trochę zaniepokoiło zwłaszcza, że Adżem dziś nie zagra.
Ciężki mecz przed nami.
krzysztof

Postprzez Wuzel 2005-05-27, 7:48 am

Moim skromnym zdaniem remis będzie również korzystnym rezultatem

BTW. Pogoda super zobaczymy jak piłkarze wytrzymają ją kondycyjnie
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez krzysztof 2005-05-27, 7:58 am

Remis hmm...lepiej nie, ale jeśli już wolałbym już abyśmy to my strzelili wyrównującą bramkę.
Po meczu z Radomiakiem miałem zwalony nastrój na weekend :twisted:
Jak widać po LM strategia drużyn grających włoski styl gry przestaje się sprawdzać :P
krzysztof

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna