WISŁA KRAKÓW MISTRZEM POLSKI CO WY NA TO??

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez CZaRnYY 2003-06-06, 8:36 pm

Moim zdaniem nie można robić tragedii z tego, że wisła jest mistrzem.. jak już wiele osób mówiło - lepsza wisła niż jakaś niepewny finansowo i organizacyjnie klub - Dospel...
Mistrzem mógł być jeszcze Groclin - to jakby wszyscy narazie przemilczeli, ale wg mnie źle by też było gdyby tak się stało. Groclin to drużyna z kasą, ale bez tradycji, odpowiednich kibiców i wymaganego do awansu LM doświadczenia w europejskich pucharach...
Wisła jest najlepiej zorganizowanym, poukładanym i w końcu grającym klubem. Do tego trzeba dodać, że jest to klub z tradycjami, z kibicami i dobrym zapleczem. I to ona będzie miała największe szanse z polskich drużyn do awansu do LM.

A co do Legii, to była po prostu słabsza niż w zeszłym roku...
CZaRnYY

wisla

Postprzez ^m@rcin^ 2003-06-06, 8:46 pm

CZaRnYY napisał(a):Moim zdaniem nie można robić tragedii z tego, że wisła jest mistrzem.. jak już wiele osób mówiło - lepsza wisła niż jakaś niepewny finansowo i organizacyjnie klub - Dospel...
Mistrzem mógł być jeszcze Groclin - to jakby wszyscy narazie przemilczeli, ale wg mnie źle by też było gdyby tak się stało. Groclin to drużyna z kasą, ale bez tradycji, odpowiednich kibiców i wymaganego do awansu LM doświadczenia w europejskich pucharach...
Wisła jest najlepiej zorganizowanym, poukładanym i w końcu grającym klubem. Do tego trzeba dodać, że jest to klub z tradycjami, z kibicami i dobrym zapleczem. I to ona będzie miała największe szanse z polskich drużyn do awansu do LM.

A co do Legii, to była po prostu słabsza niż w zeszłym roku...

Czarnyy nie sciemnaij tylko przyznaj sie ze wolisz Wisle od Legii :wink: :D
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Pesto 2003-06-07, 9:05 pm

Czarny - ciulnij się w łeb ! Nie d...l i g....n , tylko Dyskobolia i GKS !!!

Jakby jakiś debil zmienił nam nazwę np. na Pieluszki Huggies Sosnowiec , to też byś tak pisał ?
Pesto
kumaty

Postprzez CZaRnYY 2003-06-07, 9:42 pm

Każdy może pisać jak chce, ale jak Cie to tak uderzyło to wyjasnie...

Ja akurat używam zwrotów:
- Groclin - bo krócej się pisze/mówi
- Dospel - wyrażenie o zabarwieniu ujemnym o GKSie, chociaż normalnie mówię GKS

Jakby jakiś debil zmienił nam nazwę np. na Pieluszki Huggies Sosnowiec , to też byś tak pisał ?

Jakoś zmienili nazwę naszej drużyny siatkarskiej to i tak mówię na nią Kazimierz Płomień, więc chyba wyciągnąłeś pochopne wnioski...
CZaRnYY

Postprzez voytech 2003-06-08, 11:05 pm

Pesto:
a ja mowie "Dospel Stalinogrod" i mam z tego wielka ucieche :D
voytech

Postprzez bankier 2003-06-09, 6:58 am

no to masz się z czego cieszyć..... zaczynam ci współczuć......

ciekawe czy tez byś się cieszył jakby nam zmnienili nazwę klubu - bo ktoś na górze protesty kibiców miałby w dupie.... teraz liczą się pieniądze! a druga część (nazwa miasta) ciesz się chłopie, ze nie musiałeś egzystować w tamtych czasach.....
bankier

Postprzez fabian 2003-06-09, 9:17 am

co za czasy... musze sie zgodzic z bankierem. Co do sponsorow, to musicie przyznac, ze nie tylko w Polsce ale w calej europie zespoly siatkarskie i czesciowow koszykarskie przyjmuja nazwy sponsorow, wiec
ja bym sie tak nie burzyl. Choc kultura i szacunek dla tradycji powinny miec odzwierciedlenie w dodoawaniu nazwy sponsora po nazwie klubu.
Z drugiej strony zespoly pilkarskie zostaja przy swoich tradycyjnych nazwach, nikt nie chce zmieniac nazwy Ajaxu, Realu, Legii, Wisły, Bayernu.
Co do Groclinu, to mnie osobiście nie przeszkadza nazywanie ich Groclinem, bo to tak jak z Bayerem Leverkusen, bez Drzymały ten klub nie istniał i nie będzie istniał.
Co do GKSy, też ich nie lubię, ale Panowie, można się nienawidzieć, ale szacunek trzeba mieć. Więc popieram bankiera, GieKaeS nie dospel.
fabian

Haribol

Postprzez Krzyś_Centrum 2003-06-13, 10:51 pm

fabian napisał(a):Z drugiej strony zespoly pilkarskie zostaja przy swoich tradycyjnych nazwach, nikt nie chce zmieniac nazwy Ajaxu, Realu, Legii, .

Jeszcze rok temu Legia nazywała się Legia D......o Warszawa,więc nie mów że nie chcieli zmieniać jej nazwy. Komercja nie ma skrupułów,bierzę się za każdego nieliczni umieją się sprzeciwić i nie sprzedawac swej tradycji za kilka srebrników,ale w Polsce nie ma się co dziwić wiemy jaka jest sytuacja gospodarcza i każdy grosz się liczy.
Krzyś_Centrum

:(

Postprzez ^m@rcin^ 2005-05-25, 7:42 pm

Znowu :(
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez WOJTEK 2005-05-25, 7:47 pm

WOJTEK napisał(a):MAM GDZIEŚ WISŁĘ I JEJ MISTRZOSTWO.ZOBACZYMY CO DALEJ...
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Greg1906 2005-05-25, 8:02 pm

Trudno. Dobrze, że nie dospel.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez Qni 2005-05-25, 11:34 pm

Szkoda, ze to nie Zaglebie Sosowiec jest Mistrzem Polski, ale trudno krakowskie druzyny zawsze beda mialy we mnie sympatyka, oczywiscie obie druzyny krakowskie.
Ja akurat nie interesuje sie zgodami, kosami, pilami, wrzecionami :D czy innymi ukladami kibicowskimi, a sympatia do druzyn z Krakowa zwiazana jest z pewnymi wydarzeniami i znajomosciami. 8)
Qni

Postprzez LucasUSA 2005-05-26, 1:01 am

Wisla mistrzem Polski? So f@@@@n' what? Coscie sie tak tej Gieksy uczepili. Powinniscie pisac zamiast "dobrze, ze nie Gieksa" - "SZKODA, ZE NIE LEGIA". I tyle w topicu :evil:
LucasUSA

Postprzez wieszczu 2005-05-26, 7:06 am

Wiślakom gratuluję mistrzostwa i z całego serca życzę im powodzenia w pucharach.Gdy wróci Kasperczak,choc to mało realne,mają szansę na kolejne tytuły.Z Liczką jakoś tego nie widzę.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez Lars 2005-05-26, 9:09 am

Wisła w pucharach -ok. Groclin w pucharach - kapa. Legia w pucharach - zajebiscie. Noi teraz Cracovia czy Wisła P. ? bp amica juz naszczescie hyba sie nieliczy. W sumie wole Cracovie, bo w tym Płocku to żenada...

A co do Wisły K. Przecież nie od dzis wiadomo ze w tym sezonie są mistrzem kraju. Za rok prawdopodobnie już nim niebedą. a ich miejsce zajmie Groclin albo Legia. oby nie ta wiocha, bo jak to bedzie wyglądać...
LEGIA MISTRZ POLSKI 2005\2006 :twisted:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice