przez MrCricket 2005-05-26, 1:22 pm
Nie jest miło czytać o takich informacjach ,jakie dochodzą ostatnio z mediów o korupcji w polskiej piłce. Minał juz pewien czas od afery ze Świtem i Szczakowianką, a teraz być może wyjdą na wierzch następne. Mam nadzieje (oby tak było) , że wreszcie wezmą się za tę zorganizowaną mafie z gwizdkami i chorągiewkami. Wiadomo, że czarne owce znajdą sie wszędzie, zwłaszcza w tak skorumpowanym kraju jak Polska. Tylko ,że u nas tych czarnych owiec jest więcej niż białych. Nie wierzę w zapewnienia gwiazdy medialnej Listkiewicza, że to tylko wyjątki. Głośno jest o tym, że sezon chyba 99/00 w 2 lidze był ustawiony. A wcale nie zdziwiłbym się jeśli kilka następnych też. Listkiewicz też był kiedyś sędzią więc ich środowisko jest mu dalej bliskie. Dotychczas myślałem ,że polscy sędziowie prezentują kiepski poziom, są podatni na triki piłkarzy i stąd wynikały ich "błędy". Ale jeśli kilka razy sędziowie popełnią ewidentne 'błędy" i to w dodatku wobec tych samych drużyn??? Czy to oznacza ,że prezentują słaby poziom ??? Obserwatorzy PZPN9prywatnie kumple sędziów) też nic nie widzą ??? Ostatnim czasem TVP3 Katowice pokazuje w niedziele program z relacjami z boisk 2 ligowych i niższych. Szczególnie w pamięci zapadły mi bramki Podbeskidzia w meczach ze Szczakowianką(bramka ze spalonego) i ostatnio z Polkowicami(absurdalny rzut karny).Polecam przyjrzeć się tej drużynie w następnych meczach. Kto wie czy my kibice Zagłebia nie przychodzimy na mecze płacąc 12 zł za bilet i oglądamy mecz łudząc się jeszcze szansami na baraż o 1 ligę. Tymczasem "na górze" już mogła zapaść o tym decyzja. Obym się mylił...
Listkiewicz łapy precz od polskiej piłki !!!