Ruch Chorzów - Zagłębie Sosnowiec 21.05.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Ruch - Zaglebie

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-05-23, 9:29 am

Po wygranym meczu z Ruchem ciekaw bylem co pisze prasa katowicka o tym spotkaniu otoz GAZETA WYBORCZA w dziale sportowym zamiescila
artykul ZAGLEBIE WYGRALO NA CICHEJ piora Wojciecha Todur. Co mnie zbulwersowalo w tym artykule otoz cytuje: " PILKARZE ZAGLEBIA PRZETOCZYLI SIE PRZEZ KLUBOWY KORYTARZ NICZYM BANDA ROZKRZYCZANYCH PRZEDSZKOLAKOW KRZYKI, SPIEWY, UNIESIONE W GORE RECE" KONIEC CYTATU.
NIE ZNAM PANA WOJCIECHA, ale nie czuje obiektywizmu w tych slowach po wygranym meczu przez naszych pilkarzy. a przeciez od tego jest prasa
aby informowac czytelnikow obiektywnie - no coz nie wolno cieszyc sie ze zwyciestwa.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Robson_sc 2005-05-23, 9:30 am

Ciesza kolejne 3 pkt zwlaszcza zdobyte na terenie Ruchu. Martwi jednak nieskutecznosc i nonszalancja w obronie zwlaszcza w koncowce. Cos chyba nasi pilkarze maja zakodowane w glowach , ze przy niklym prowadzeniu zaczynaja bronic wyniku. Najwazniejsze jest zwyciestwo. Teraz bardzo wazny mecz z Jaga, ktory koniecznie trzeba przechylic na swoja korzysc.

Co do AVIkow przypominam o stronie tworzonej przez Siudiego http://www.zaglebie.u2.pl/ Pozdro
Robson_sc

Postprzez Kamil^ 2005-05-23, 9:50 am

Chyba już pora na zamknięcie tego tematu i skupienie się na następnym rywalu.
Kamil^

Postprzez slawojka 2005-05-23, 11:01 am

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=66394

najbardziej stronniczy (ale bardzo obszerny) komentarz do meczu.
Chyba zacznę unikać tej strony... :?
A dość interesująca była jak dotąd
slawojka

Postprzez Pesto 2005-05-23, 11:52 am

byłem na meczu , to się wypowiem.

wyrównana gra , gdyby nie Bęben , to mogłoby nie być 3 pkt. tradycyjnie wyróżniał się Ujek.

wielkie brawa za ambicję i wynik.
Pesto
kumaty

Postprzez zgredos 2005-05-23, 12:35 pm

Dziwne że co do czerwonej kartki nie wypowiadają się piłkarze Ruchu, a dziennikarze którzy jak znam życie albo nie byli na meczu albo byli pod wpływem...
zgredos

Re: Ruch - Zaglebie

Postprzez Soyer 2005-05-23, 12:46 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Po wygranym meczu z Ruchem ciekaw bylem co pisze prasa katowicka o tym spotkaniu otoz GAZETA WYBORCZA w dziale sportowym zamiescila
artykul ZAGLEBIE WYGRALO NA CICHEJ piora Wojciecha Todur. Co mnie zbulwersowalo w tym artykule otoz cytuje: " PILKARZE ZAGLEBIA PRZETOCZYLI SIE PRZEZ KLUBOWY KORYTARZ NICZYM BANDA ROZKRZYCZANYCH PRZEDSZKOLAKOW KRZYKI, SPIEWY, UNIESIONE W GORE RECE" KONIEC CYTATU.
NIE ZNAM PANA WOJCIECHA, ale nie czuje obiektywizmu w tych slowach po wygranym meczu przez naszych pilkarzy. a przeciez od tego jest prasa
aby informowac czytelnikow obiektywnie - no coz nie wolno cieszyc sie ze zwyciestwa.
Pozdrawiam
Tadeusz

A ja znam W.Todura i jestem pewien że nie napisał tego złośliwie a bardziej pozytywnie.
Zawodnicy ciesząc się właśnie tak mogli się zachowywać.
Nie doszukiwał bym się w tym cytacie negatywnych wniosków.
Soyer
Moderator

Re: Ruch - Zaglebie

Postprzez emdżej 2005-05-23, 3:14 pm

Soyer napisał(a):
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Po wygranym meczu z Ruchem ciekaw bylem co pisze prasa katowicka o tym spotkaniu otoz GAZETA WYBORCZA w dziale sportowym zamiescila
Pozdrawiam
Tadeusz

A ja znam W.Todura i jestem pewien że nie napisał tego złośliwie a bardziej pozytywnie.
Zawodnicy ciesząc się właśnie tak mogli się zachowywać.
Nie doszukiwał bym się w tym cytacie negatywnych wniosków.

Zgadzam się w zupełności z Soyerem. Też znam Wojtka Todura i nie można tego cytatu interpretować jako stronniczość względem piłkarzy Ruchu ponieważ Wojtek Todur mieszka...w Sosnowcu!
emdżej

Postprzez WOJTEK 2005-05-23, 3:46 pm

TYLKO MAŁA UWAGA. GDZIE WOJTEK WIDZIAŁ TE KILKASET OSÓB POD KLUBEM ?? JA AKURAT TAM WOJTKA NIE WIDZIAŁEM. :lol: :lol: :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez almot 2005-05-24, 9:02 am

Jakbyś Wojtek przeczytał cały artykuł, to byś wiedział, ze Wojtkowi Todurowi chodzilo o korytarz klubowy w Chorzowie, a nie juz w Sosnowcu, ale jak zwykle z Ciebie bije cynizm. Nie to, zebym Cie chcial obrazic, ale z calym szacunkiem ilekroc czytam forum, to widze Twoje cyniczne i sarkastyczne uwagi, ktore bawia chyba tylko Ciebie. Wiec moja propozycja- zanim po raz kolejny skrytykujesz cos i "zakpisz", to przeczytaj cos 5 razy! Pozdrawiam!
almot

Postprzez WOJTEK 2005-05-24, 9:09 am

almot napisał(a):Jakbyś Wojtek przeczytał cały artykuł, to byś wiedział, ze Wojtkowi Todurowi chodzilo o korytarz klubowy w Chorzowie, a nie juz w Sosnowcu, ale jak zwykle z Ciebie bije cynizm. Nie to, zebym Cie chcial obrazic, ale z calym szacunkiem ilekroc czytam forum, to widze Twoje cyniczne i sarkastyczne uwagi, ktore bawia chyba tylko Ciebie. Wiec moja propozycja- zanim po raz kolejny skrytykujesz cos i "zakpisz", to przeczytaj cos 5 razy! Pozdrawiam!
CHŁOPAKU. WIEM CO NAPISAŁ WOJTEK BO CZYTAŁEM ARTYKUŁ. NAPISAŁ:
"Kibice Zagłębia podziękowali piłkarzom za walkę, gdy drużyna wróciła z Chorzowa na Stadion Ludowy - gdzie na zespół czekało kilkaset osób"
TO JA SIĘ PYTAM GDZIE ONI BYLI ?? POCHOWANI GDZIEŚ?? TERAZ MOJA RADA - JAK ZAMIERZASZ BYĆ CZYIMŚ ADWOKATEM TO NAJPIERW SIĘ ZAPOZNAJ Z RZECZYWISTOŚCIĄ. BO SAM Z SIEBIE ROBISZ POŚMIEWISKO. TU MASZ LINKA DO TEGO TEKSTU:

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... as=2&ias=2
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-05-24, 9:14 am

Moj post po meczu z Ruchem, redaktor Todur - nie mialem na mysli zadnych zlosliwosci jedynie zdenerwowalo mnie okreslenie na nasza druzyne BANDA ROZKRZYCZANYCH PRZEDSZKOLAKOW w moim odczuciu nie moze byc druzyna cieszaca z wygranej okreslana jako BANDA, konczac chodzilo mi o zastosowane slownictwo przez redaktora.
Jesli troszke zamieszalem to przepraszam nie bylo zlosliwosci.
Przepraszam
Tadeusz
Ostatnio edytowano 2005-05-24, 9:17 am przez Tadeusz Wisniewski, łącznie edytowano 1 raz
Tadeusz Wisniewski

...

Postprzez Krawiec 2005-05-24, 9:14 am

Te kilkaset osób to raczej na plus dla Wojtka wg mnie 8)
Krawiec

Re: ...

Postprzez WOJTEK 2005-05-24, 9:18 am

Krawiec napisał(a):Te kilkaset osób to raczej na plus dla Wojtka wg mnie 8)
JA O CZYMŚ INNYM MYŚLAŁEM. SKORO JUZ PISZEMY COŚ TO PISZMY TAK JAK JEST. PODOBNIE BYŁO Z RELACJĄ ZE SPOTKANIA Z TRENERA Z KIBICAMI. NA MOJĄ SUGESTIĘ, ŻE NAPISANO NIE PRAWDĘ, PAN CZADO STWIERDZIŁ, ŻE POSIŁKOWANO SIĘ RELACJĄ ZE STRONY ZAGŁĘBIA. TYLE, ŻE NIGDZIE NIE BYŁO O TYM WZMIANKI I KTOŚ PODPISAŁ ARTYKUŁ SWOIM NAZWISKIEM. :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna