Ruch Chorzów - Zagłębie Sosnowiec 21.05.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Ruch Chorzów - Zagłębie Sosnowiec 21.05.

Postprzez slawojka 2005-05-16, 8:26 am

Witam wszystkich! Pozwolicie że pomimo starty punktów z Radomiakiem założę kolejny temat .
Przed nami najbardziej prestiżowy mecz sezonu, dla nas kibiców zwłaszcza. Cel jaki był przed drużyną - utrzymanie - osiągnięty. Baraże o awans, cóż... musimy sobie jednoznacznie wybić z głowy. Niestety takie są realia i pomimo możliwości sportowych jakie mamy, te pozasportowe eliminują nas z tej walki. Choć na pewno w każdym z nas ciągle będzie się tlić iskra nadziei...
Zatem mecz z Ruchem ma dwojaki wymiar. Podtrzymanie tej iskry i prestiż. Ogromny prestiż. Ale kibicowsko to w innym dziale.
Co można powiedzieć o rywalu piłkarsko? Bardzo słabo zwłaszcza wiosną. W ostatnim meczu porażka w Gliwicach przybliża ich do baraży o utrzymanie. Przypomnijmy sobie, że przed rokiem też dopiero w barażach utrzymali 2. ligę. Mam nadzieję, że nasi piłkarze "utwierdzą" ich na tej pozycji :wink: A dla nas zmażą plamę ze środowego meczu z Radomiakiem. Jak przed Radomiakiem miałem pewne obawy, tak teraz w pełni wierzę w zwycięstwo. A Wy? Jakie Wasze opinie?
slawojka

Postprzez bankier 2005-05-16, 8:41 am

Potencjał piłkarski Zagłębia - jak i wyniki osiągane wiosną przez Sosnowiczan (jak i Niebieskich) - pozwalają z optymizmem patrzeć w przyszłość. Ruch gra słabo - by nie powiedzieć tragicznie. I mam nadzieje, ze dziesięciodniowa przerwa w rozgrywkach nic pod tym względem nie zmieni. Jesienią "przyjezdni" zawodnicy grajacy w czerwono zielono białych barwach poczuli czym są dla Sosnowiczan "derby" z Niebieskimi - walka, walka i jeszcze raz walka. A bedziemy (oby na żywo) mogli sie cieszyć z kolejnych trzech punktów Zagłebia!!!
bankier

Postprzez Redeniak 2005-05-16, 9:22 am

bankier napisał(a): A bedziemy (oby na żywo) mogli sie cieszyć z kolejnych trzech punktów Zagłebia!!!

Czyzbys bankier slyszal, ze mecz ma sie odbyc bez udzialu publicznosci :wink: ?

Bo w innym przypadku nie wyobrazam sobie bym nie mogl zobaczyc tego meczu na wlasne oczy...
Redeniak

Postprzez asdf 2005-05-16, 11:00 am

Licze na zwyciestwo, ktore przyspieszy spadek Ruchu do III ligi. Ciekawe na kogo postawi pan Tochel w ofensywie. Podobno Dawid juz trenuje z chlopakami ?
asdf

Oby mieli rację !!!

Postprzez darco 2005-05-16, 11:34 am

Nie wiem jak Wy, ale ja nie miałbym nic przeciw temu, aby się spełniły prognozy kibiców Ruchu :

„nie ma wiary w to że wygramy a co najśmiyszniyjsze to nawet na remis wszystkich co zech sie pytoł odpowiadali zgodnie
zdupiymy i to z kretesem wynik pujdzie w świat itd mozna sobie wyobrazić!!!
KS KALYKI CHORZÓW -ZAGŁEBIE SOSNOWIEC 0:4”

„jo ida ale stawiom na goroli co by sie za bilet zwrocilo ”

„A co do samego meczu z alienami z Sosnowca to IMO wszystko zalezy jak sie zaglembioki do tego szpilu przyloza, bo to ze sa obecnie lepsi o 2 klasy to nie ulega watpliwosci. W sumie nadzieji sie na dobry wynik nie robia"

I tak właśnie ma być, czego i Wam i sobie zyczę !!! :lol:
darco

Postprzez WAB 2005-05-16, 1:27 pm

Ten mecz nasi piłkarze muszą wygrać. Ruch jest słaby jak MKS Sławków, a chyba każdy z naszych chłopców chciałby dołożyć cegiełkę do historycznego spadku "najbardziej polskiego klubu na Śląsku" do trzeciej ligi. To po pierwsze. Po drugie do tej pory bilans moich bytności w Chorzowie zamyka się sumą dwu porażek i jednego remisu ( nieodżałowane 0:0 ze strzałem Grędy w poprzeczkę). Więc jednoznacznie czas na zwycięstwo. Po trzecie piszę te słowa przede wszystkim do piłkarzy, bo wiem że gremialnie odwiedzają Forum. To dla nas, starszych kibiców jest najważniejszy mecz w rundzie. Dla nas, pamiętających czasy Mazura czy Urbana. Tego meczu nie można odpuścić, możecie przegrać wszystko do końca, ale nie to spotkanie. I życzeniem moim jest mały pogrom ( nawet malutki pogromik), który w Sosnowcu się nie udał. Tak z 3:0 chociaż, po bramkach Mariusza Ujka ( bo to z wielu względów najbardziej go szanuję z obecnej drużyny, a poza tym swoim tańcem radości po bramce doprowadzi naszych mniejszych braci ze Śląska do szału), Tomka Łuczywka ( na podkreślenie bardzo dobrej rundy w jego wykonaniu, poza tym będzie się cieszył w dwójnasób bo przecież jest stąd) i Dawida Skrzypka na osłodę po kontuzji. Jak będzie więcej bramek to nic się nie stanie. 8)
PS. Z mojej strony deklaruję po oryginalnym, francuskim szampanie dla drużyny za każdą bramkę w tym meczu. I przypominam, że skrzynka mieści 6 butelek :lol:
WAB

Postprzez Tomano 2005-05-16, 1:45 pm

Nie tylko dla starszych kibicow to najwazniejszy mecz w sezonie, dla nas wszystkich to mecz jak o zycie wiec drodzy pilkarze wezcie sobie to do serca. Wierzymy w was :!:
Tomano
Adventure Group

Postprzez Redeniak 2005-05-16, 1:47 pm

WAB napisał(a): Z mojej strony deklaruję po oryginalnym, francuskim szampanie dla drużyny za każdą bramkę w tym meczu. I przypominam, że skrzynka mieści 6 butelek :lol:

No to Panowie piłkarze mam nadzieję, że nie zaiwedziecie i WAB konkretnie "dostanie" po kieszeni... :lol:
Redeniak

Postprzez Dj_mdc 2005-05-16, 2:20 pm

Wierzymy w was zapamiętajcie te święte słowa !!
Dj_mdc

Postprzez Oko 2005-05-16, 2:32 pm

Przedewszystkim ten arcyważny mecz trzeba wygrać
Stawiam na 0:4 dla nas
Oko

Postprzez >>Wojtas 2005-05-16, 3:30 pm

Mam nadzieję, że uda nam się wywieźć 3 punkty z Chorzowa ale na kanonadę 0:3 czy 0:4 bym nie stawiał. Ruch gra słabo ale nadal ma szansę na uniknięcie baraży wiec zrobią wszystko by zgarnąć 3 pkt. Do tego emocje jakie zawsze wywołują takie mecze.....może być różnie. "Niech wiara do zwyciestwa poprowadzi dzisiaj nas.....!!!!!"
>>Wojtas

Postprzez Pesto 2005-05-16, 4:17 pm

bez cienia wątpliwości - to najważniejszy mecz rundy.

typuję 1:2 na korzyść Zagłębia.
Pesto
kumaty

Postprzez Mich@ł 2005-05-16, 6:02 pm

Święta Wojna Hanysów i Goroli :D . To Najważniejszy dla nas kibiców mecz sezonu ma nadzeję że dla naszych kopaczy również.Dla mnie Ruch może sie utrzymać w barażach i grać dalej w drugiej lidze ale z Nami ma przegrać i to nieważne ile byle do przodu.Ja bym tak chciał od trzech zero w górę dla ZAGŁĘBIA.
Na pewno nie będzie to łatwy mecz Ruch potrzebuje punktów żeby uniknąć barażu wiadomo że w derbach wszytko jest możliwe itd.Ale ok 20 w sobotę 21 maja to my mamy się cieszyć z trzech punktów a nie kormele.Inna opcja będzie dla nas Wszytkich na pewno rozczarowniem.
Mich@ł

Postprzez mały 2005-05-16, 6:16 pm

JAKIEJ RANGI BĘDZIE TO SPOTKANIE NIKOMU SZCZEGÓLNIE NIE TRZEBA PRZYPOMINAĆ. MIMO TEGO , ŻE W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA JEST SPORO STRANIERI TO NIKTÓRZY Z NICH ZNAJĄ SMAK DERBÓW I DO TEGO SWOJACY : ŁYCZYWEK , BĘBEN , TERESA NO I OCZYWIŚCIE KRZYSIU TOCHEL . NIE MA INNEJ OPCJI JAK ZWYCIĘSTWO. TO JEST MECZ PONAD MECZE . KIBICE WYBACZĄ WSZYSTKIE PODTKNIĘCIA JEŻELI NASI WYGRAJĄ Z CHORZOWEM.

OBSTAWIAM 0-2 DLA NAS PO DWÓCH TRAFIENIACH UJKA.
MIMO , ŻE JEST STRANIERI GRA TAK JAKBY ZAWSZE BYŁ ZAGŁĘBIAKIEM !!
mały

Postprzez emdżej 2005-05-16, 6:16 pm

Ruchowi się nie wiedzie i skoro sami nie wierzę nawet w remis to nie można ich rozczarować. :] Myślę, że będzie 2:0 dla Zagłębia. Miejmy nadzieję, że znów się nie wkradnie w szeregi naszych nonszalancja i rozluźnienie w końcówce.
Ostatnio edytowano 2005-05-16, 6:19 pm przez emdżej, łącznie edytowano 1 raz
emdżej

Następna strona

Powrót do Piłka nożna