O Co Chodzi w Piknik Klubie - Manifest

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez fabian 2003-06-10, 1:30 pm

O ranny, a miałem sie wziąć za robotę ;)
Amstat, co do zasady masz rację, aczkolwiek, może jestem wielkim naiwnym chłopakiem, to nie wydaję mi się, żeby można sie wylansowac w necie. Na c*** to komu. Co mam się u spowiedzi chwalić, że pisuję na forum albo do CV sobie wpisać? Nie rozumiem tego podejścia. Od ładnych paru lat rodzinnie i towarzysko w miare możliwości bylismy związani z Zagłebiem, choć niekoniecznie z piłką. I wali mnie to, co ktoś o tym lub o mnie mysli.
Piknik Klub odpowiada na potrzeby wielu ludzi, do których przemawia magia stadionu, to pełne emocji śledzenie wyników swojej kochanej drużyny, dopingowanie jej. To na pewno jest grupa marzycieli (nie sposób się z Tobą nie zgodzić), ale Stary, można to ukierunkować i spożytkować.
Co do flagi, to właśnie powstaje, ja obietnicy złożonej na forum dotrzymałem. Fajnie, że się integrujemy i jeśli wyjdzie to, to możemy patrzeć na przyszłość KP z umiarkowanym optymizmem.
My, zrzeszeni w wirtualnym na razie KP, nie mamy ambicji tworzyc stowarzyszenia, to raczej pole do popisu dla ULTRASowców i starszyzny stadionowej.
Myślę, że KP ma szanse ewoluować, ale już chociażby to, że chcemy usiąść w jednym miejscu i robić fajny doping, przyznasz, jest dużym krokiem naprzód. chcemy razem z wami powiedzieć nie dla Żultrasów!!!
Co do wyjazdów, to amstat, ja też jestem realistą i powiem Ci, żeby nie liczyc na piknikowców, bo do drugiej ligi to nikt na wyjazd dupy nie ruszy. Zresztą jest druga strona medalu, dopóki będą istnieć tacy kretyni jak na Widzewie i podobni to się osobiście nie dziwię. Też nie rozumiem po co ludzie piszą, że pojadą, skoro nie pojadą. Poza tym ja chcę sobie zostawić czas dla Legiunii, bo nie wyobrażam sobie odpuszczania meczów na Łazienkowskiej, ale jedno moge obiecać, że do Wrocławia wpadnę.
No i na koniec, zobaczymy jak to wyjdzie, ale nie chcemy, żebyście sie negatywnie do projektu nastawiali, bo niestety potrzebujemy Waszej pomocy i współpracy. Choćby FB - to dzieki nim mecze wygladaj jak wygladaja i przyciagaja piknikow.
Cze,
fabian

Postprzez Gość 2003-06-10, 1:34 pm

Cytuję amstada
Moze się tak zastanowicie wielcy Piknikowcy i inni, ktorzy zyja emocjami pikniku stadionowego, że do zrealizowania jest kilka rzeczy, a Wy chcecie zrobic to wszystko naraz. Mam wymienic?
- Flaga Zaglebie Dabrowskie
- Flaga Czerwone Zaglebie
- Flagi poszczegolnych Miast
- Stowarzyszenie
- Piknik Klub
i na upartego znalazl bym cos jeszcze

Odpowiadam

Wszystko prędzej czy później wypali , zobaczysz. Flaga Zagłębie Dabrowskie jest projektem wielu środowisk kibicowskich, które nie koniecznie mają zamiar włączać się w Piknik Klub . Więc nie wrzucaj wszystkich działń do jednego wora. Jedni robią to drudzu coś innego są też rzeczy które robi się wspólnie - jak dla mnie to świetnie, że wszystko tak działa.

Ps. Nazwa jest cool i przyciaga ludzi , więc po co zmieniać.
Gość

Postprzez fabian 2003-06-10, 1:44 pm

Aha jeszcze jedno. Weź amstad pod uwagę, że mecze zaczną jak awansujemy, a WSZYSCY wiemy, że ten czas nadejdzie, przyciągać więcej kibiców. Więc przyznasz, że idea edukowania ludzi do pozytwynego i wiernego dopingu ma sens.
Od tej pory dokonuję samozbanowania z tego topiku. Amen.
fabian

Postprzez Monti 2003-06-10, 2:21 pm

Anonymous napisał(a):Wszystko prędzej czy później wypali , zobaczysz.

Ja mam nadzieje że nie wszystko :?

A tak co do wyjazdów. Nawet jeśli Pikniki nie zawitają na wyjazdach to przecież nie pomniejszy to frekwencji Zagłębia na wyjazdach . A może jednak w jakiś sposób niektórzy przekonają sie że nie taki diabeł straszny i jednak sie przmogą . Przecież powstyanie grupy nie burzy niczego jeśli nawet nie buduje, nie wnosi , to na pewno nie burzy. Więc dlaczego ma nie powstać . Oczywiście w świecie kibiców rządzonych przez "kibicowskie wojny" , nie bardzo jest miejsce na takie poglądy. Dlatego nikt nie neguje potrzeby istnienia takich jak wy takich jak Amstat. W każdym państwie są żołnierze i Ci którrych żołnierze chronią . Tak to widzę . Ale ci chronieni tak czy inaczej też potrafią coś wnieść do tego by to państwo budować. Fakt że niepotrzebne sa te wszytkie puste zdania o których mówi Amstat z których nic nie wyniknie , ale może wśród tych zdań są też takie które coś wniosą do naszej kibicowskiej szeroko pojetej społeczności. :? :? :?
Amstat traktuj Pikników jako być nmoże niewielkie ale jednak uzupełnienie szerokiej palety różnorodnych kibiców którzy stanowia tą społeczność . Ja rozumię twoje obawy wiem o co ci chodzi . Co si estanie gdy dany piknik stanie w oko w oko z kibicem innego klubu , który w dupie bedzie mjał że ten przed nim to piknik a nie kibic kierujacy sie kibicowskim kodeksem .
Wiesz ja mam nadzieje że z czasem zachowania podobne tym o których pisza pikniki beda na tyle powszechne i znane w Polsce że nie będzie honorem dla wojownika zabierać szalik z napisem "piknik klub" . Ot takie moje małe marzenie. A mówisz o Poznaniu że tam pikniki uzupełniją w dużym stopniu grupy kibicó na wyjazdach . Być może i u nas kiedyś , długą droge zaczyna sie od perwszego kroku. :? :? :? Może ten klub to ten pierwszy krok.

A i tak już z czystej ciekawości . Wojtek :D , te twoje wpisy to ironnia czy jesteś w duchu Piknikiem ? W sumie ztowimi pogladami ty bardziej tutaj pasujesz niż ci sie chyba zdaje , na pewno bardziej od niektórych którzy tutaj pisali jako pikniki . :D
Monti
Moderator

Postprzez amstat 2003-06-10, 2:25 pm

wiesz mozna sie na necie lansowac i jest tutaj kilka osob wedlug mnie...
mnie tez to wali co i kto jak mysli o mnie
co do Stowarzyszenia - jezeli powstanie np. przy wspolpracy Ultrasow i dajmy na to Starszyzny, to potem bedziecie mieli pretensje, ze my may to i tamto .... a Wy nic ( chodzi mi tutaj o sprawy zwiazane z kibicowaniem ) a np. jezeli jest jakas chetna piknikowa glowa do wspolpracy w takim Stowarzyszeniu i ma leb na karku i jakies pojecie w tej kwestii to dlaczego nie miala by wstapic do takiego Stowarzyszenia i pomoc rozwinac? bo zazwyczaj pikniki biora nas za "zbirow" " bezmozgow" i "zakala stadionow" .... i moze dlatego oni wykaza sie jakas inicjatywa.... ?

Gosc - co do Twojego postu - chodzi mi tutaj o to, ze wiele osob (nicki) zaczynaja dany temat, proponuja jakis pomysl do zrealizowania, a po chwili pokazuje sie inny wpisany post przez kogos innego i juz nastepuje calkowita zmiana planow !!!!!!!!
amstat
Fanatyk

PIKNIKI

Postprzez Pikor 2003-06-10, 7:49 pm

Witam
Mam małą sugestię co do powstającego PIKNIK KLUBU, ale najpierw pytanko po co tworzyć osobną grupę ? stronę internetową ? i tego typu rzeczy. Czy będziecie każdego zapisywać do grupy ? co będzie na stronie ?
Wiem, że na strone zawsze się coś znajdzie, ale chyba nie o to chodzi żeby tworzyć coś sztucznego, ja osobiście nie widzę powodu do tworzenia takiej strony, nie wiem też jakie materiały związane z działalnością PK byłyby tam umieszczane (myśle że na stronie Zagłębia jest większość rzeczy potrzebnych Piknikom). OCzywiście nie będziecie też prowadzić zapisów bo nie miałoby to sensu (przynajmniej tak myśle, że każdy będzie mógł przysiąść się do Was na meczu i przyłączyć do kulturalnego dopingu). W ten sposób odpowiedziałem sobie na pytania, ale teraz to do czego zmierzam, JA widziałbym działalnośc PK w taki oto sposób:
Na forum lub na priv jak wolicie wybieracie sektor na którym będziecie zasiadać (Od tego momentu sektor ten otrzymuje nazwę "rodzinny", np. ten koło kiełbasek), info o tym dajecie na forum, twórcy strony zamieszczają to na głównej, tworzycie kilka plakatów które powiadomią o tym innych kibiców (Kilka na centrum, kilka na kasach). Na pierwszym meczu następnego sezonu zajmujecie ustalone miejsce wraz ze swoimi rodzinami, z sektora kulturalnie wypraszacie pijanych i wulgarnych typków i zapraszacie innych widzów przejawiających chęci spokojnego obejrzenia meczu ze swoimi znajomymi. I tak co mecz. Myślę że z czasem ludzie przyzwyczaili by się do tego, że to właśnie TEN sektor jest najkulturalniejszy i to TAM trzeba iść z rodziną.
W ten sposób nie są potrzebne żadne spotkania, każdy "piknik" może się dołączyć, a notorycznie wypraszani wulgarni krzykacze będą obchodzić ten rejon szerokim łukiem.To tylko moje sugestie, ale myśle że jest to w jakiś sposób związane z Waszym tokiem myślenia i tworzenia PK, a nie ma tutaj jakiejś konkretnej grupy i żadnych podziałow i niepotrzebnych dyskusji bo rzeczywiście przez to forum pomysłów powstaje aż nadto.

POZDRO dla PIKNIKÓW
Pikor

?

Postprzez Krawiec 2003-06-10, 9:43 pm

Witam Pikor!
Myślę , że po części zawarłeś w swojej wypowiedzi istotę PK. Dokładnie o to chodzi żeby sektor powstawał spontanicznie. Jednak chcąc nie chcac jakieś działania promocyjne muszą być. Wspomniałeś o plakatowaniu i w tym miejscu zadam Ci pytanie , kto to ma zrobić ? Ażeby takie akcje przeprowadzać potrzebne jest minimum organizacji. Dziwie się, że Ty członek fb03 masz coś na przeciw stronie. Przecież pomaga ona znacznie w organizowaniu działaności grupy ultras. Też moznaby powiedzieć że strona na ktrej obecnie jesteśmy w zupełności wystarczyłby wam a jednak wątpię żebyście chcieli rezygnować teraz ze strony i przenieść się spowrotem na forum. Nie rozumiem dlaczego uważasz, że tworzenie różnych grup jest sztuczne skoro sam właśnie należysz do grupy, która się wyodrębniła i ma włąsną stronkę - zresztą ja uważam to za spory sukces.
Pozdro!
Krawiec

Postprzez Pikor 2003-06-10, 10:20 pm

Witam

Uważam, że trochę sztuczna jest grupa Pikników ponieważ np. FB to około 30 osób które się znają i spotykają kilka razy w tygodniu, a wątpie by tak było z PK. Na naszej stronie można znaleść np. relacje i fotki, a co będzie u Was ??? A co do plakatów to jest kilka chętnych młodych osób w PK zaraz wakacje więc w wolnej chwili niech to zrobią. Zresztą nie wtrącam się.

POZDRO i życze powodzenia
Pikor

Postprzez Pikor 2003-06-10, 10:28 pm

Aha i jeszcze jedno My nigdy nie opuściliśmy tego forum 8)
Strona jest dla innych, a my kontaktujemy się tutaj :D

jeszcze raz pozdro
Pikor

Postprzez Wojna 2003-06-10, 10:32 pm

Powstał pomysł wiec teraz go zrealizujcie,moze on sciagnie ze soba wiecej kibiców na ludowy,co bedzie bardzo cieszyc.Tylko patrzac na to z drugiej strony co to za kibice co chodza tylko z powodu dobrych wyników,ale jakos kazdy kiedys musi zachorowac na Zagłębie wiec moze to w tym pomoze.Osobiscie nie mam nic przeciwko stronce internetowej i tworzeniu młyna po drugiej stronie.Co do waszej flagi inna sprawa, sporo osób zajmujacych sie projektem flagi Zagłębie Dabrowskie bierze udział w Pk.Nasówa sie tylko pytanie czy nie skonczy sie tylko na gadaniu i czy zaden z tych nagle pod wpływen weny tego forum pomysłów nie legnie w gruzach,ale w to juz niewnikam.
Wojna

:-)

Postprzez Krawiec 2003-06-10, 11:15 pm

...Mam nadzieję, że nam stronka też pomoże i bedzie służyć tym którzy jeszcze nie zachorowali na Zagłębie. Wojna - wielkie dzięki, że tak to określiłeś bo już mi słownika brakuje, żeby przekonać sceptyków.

PS. Chyba już czas żeby zabrać się za organizację . Co mieliśmy powiedzieć to już powiedzieliśmy . Dzięki za zrozumienie a szczegółnie dla tych, którzy będą poza PK . Przeciwników trudno przekonać ale myślę, że za jakiś czas zmienicie zdanie.

Pozdrawiam wszystkich i zapraszam przy okazji do działu "region" . :roll:
Krawiec

Postprzez amstat 2003-06-10, 11:30 pm

Monti, mnie nie chodzi o to, ze takie pikniki uzupelniaja grupy kibicow na wyjazdach, ale owe pikniki chetniej by jezdzily na takie spotkania, "dobrych druzyn"...
amstat
Fanatyk

Postprzez fabian 2003-06-10, 11:41 pm

obiecałem już nie wypowiadać się w tym wątku, ale nie chcę zakładać nowego, więc tylko podaje przykład, żeby Was nakręcić. Tak na Legii wyglądają ulotki zachęcające do przyjścia na stadion. Sorry za jakość, ale...
Obrazek
Obrazek

i mam nadzieję, że nie naruszam zbytnio praw autorskich ;)
fabian

Postprzez bankier 2003-06-11, 7:02 am

fabian - Legia to jest inny świat! ja nie wiem jak przekonać naszych działaczy do "marketingu sportowego"? to co robi FB03 rozklejając plakaty przed meczami zachęcające do przyścia na mecz to kropla w morzu potrzeb! wydaje mi się, że nie stać nas kibiców na wydrukowanie takich ulotek (kolorowy - kredowy papier). Sam nie pamiętam czy kiedykolwiek w kasach naszego stadionu można było dostać jakiś program meczowy z opisem drużyny przeciwnej? od takich drobnych rzeczy zalezy uruchomienie machiny marketingowej!

ps. nawet na rozwoju ktoś odbił na ksero program meczu i rozdawał przed wejściem na stadion....

problem leży w tym - że nie ma w klubie nawet półprofesjonalnej komórki marketingowej!!!
bankier

Postprzez WOJTEK 2003-06-11, 7:07 am

JA SIĘ ZGŁASZAM.DOŚWIADCZENIE JEST... :D
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice