Stosunek kibiców Zagłębia do Pogoni Szczecin

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez legionista 2003-12-23, 4:05 pm

co do przyjmowania nas (Legii) przez nasze zgody: każdy miał różne sytuacje na wyjazdach, jedni spięcia z Zagłębiakami, inni z Pogonią. ja osobiście wszystkie moje wyjazdy do Szczecina miło wpominam - zawsze full alko, dobra zabawa i miła atmosfera, całą noc piosenki Pogoń-Legia itd. Zagłębie oczywiście też, ale raz jakiś koleś od was bardzo nachalnie chciał się ze mną wymieniać szalem - ja nie chciałem (miałem swój powód) i wyszła awanturka. Tak więc nie można generalizować u kogo jak przyjęcie wyglądało. Ja akurat lepiej wspominam wizyty w Szczecinie
legionista

Postprzez jasju 2003-12-23, 4:17 pm

Sledziom mowie NIE :!: i nic sie nie zmienia
jasju
Niwka Fans

Postprzez kowales95 2004-01-23, 11:12 pm

uuchhhhhhhhhhhhh az nie moge sie doczekać meczu w Bielsku-Białej;)
pozdro.
kowales95

Postprzez ArekGCW 2004-01-29, 3:07 pm

moj stosunek do mks-u jest obojetny lecz jednak nachodzi na in minus nie przepadam za pogonia jak chociazby za Lechią i mam prawo do swojego zdania ktore w stosunku do Pogoni jest surowe a nie jak do chlopakow z Elbląga czy SC
ArekGCW

Postprzez LucasUSA 2004-01-31, 1:58 am

wiecie, czytalem te wpisy o Pogoni i mam kilka smutnych spostrzezen. Nie wiem jaka akcja to byla w Wodzislawiu, czy wczesniej zorganizowana, czy przypadkowa, ale nie przynosi moim zdaniem Zaglebiu chluby. Po pierwsze poprawnosc polityczna wobec Legii wymaga chocby neutralnosci wobec jej przyjaciol. Jak maja sie zachowac taki kibic z Warszawy jadacy do Szczecina, mowiacy do kumpla znad morza "wiesz, w zeszlym tygodniu pilem z gosciem w Sosnowcu, wiesz, z tym ktory obil ci ryja". Wedlug mnie jest to troche nie fair. Zbyt szanuje i cenie Legie, by rzucac mieso na Pogon. Poza tym wydaje mi sie, ze niektorzy zapomnieli, kto jest odwiecznym i naturalnym wrogiem kazdego prawdziwego Zaglebiaka. Hanys nienawidzi nas jak psow, maja to wpojone od dziecka, w rodzinie. To jest nasz wrog, to dzieki tej walce mamy nasza zaglebiowska tozsamosc. Tymczasem znajdujemy sobie jakis sztucznych wrogow, narazamy nasze sojusze, wystawiamy sie na smiesznosc, bo wszyscy powiedza, ze walczymy z Pogonia o wzgledy Legii. A jakie akcje ostatnio nasi chuligani przeprowadzili przeciw hanysom? Jakas ustawka? Akcja? Myslalem, ze padne, jak czytalem na tym forum wpisy paru gosci, ze szanuja rucha. Pieknie, niektorzy chyba zapomnieli jak te psy spiewaly w Sosnowcu Deutschland, Deutschland i wycieraly Polske. Albo jeszcze ich nie bylo na swiecie. Popatrzcie na tego Ch..a Kutza co wygaduje do tej pory o Zaglebiu w prasie. Nie ma skurwiel wypowiedzi, zeby nie przyczepil Zaglebiu jakiejs zniewagi, ze to sekretarze z Sosnowca pozazdrocili hanysom futbolu i przekupstwami zalatwiali Zaglebiu mecze. Popatrzcie - stary kut.s, "slawa", a jak do tej pory nienawidzi Zaglebia. I kazdy hanys tak samo. A my tym czasem ustawiamy sie na Pogon, bo paru gosci ma jakies tam osobiste urazy? Ustawiacie sie na ludzi, ktorzy mimo kichy w klubie sa wierni barwom i jezdza na drugi koniec Polski? W tym momencie chcecie ich kroic z barw? Troche szacunku dla innych kibicow! Pozdrowienia dla rozsadnych, z Sosnowca, Warszawy, Szczecina i calej Polski (bez Slaska :evil: ). I nie narazajcie na szwank naszej zgody z Legia, gdyby nie Legia, to nie wiem cyz bysmy Przetrwali. Nie zapomne nigdy chwil, gdy nasza flaga dumnie powiewala na Legii, na Lidze Mistrzow (Goeteborg - chyba jeden z najwspanialszych meczow w moim zyciu) i przypominala, ze jeszcze jestesmy i Zaglebie trwa! Dzieki Legio!!!
LucasUSA

Postprzez amstat 2004-01-31, 9:30 am

LucasUSA - co Ty pierdolisz .... ? Filozof sie znalazl
amstat
Fanatyk

Postprzez Greg1906 2004-01-31, 10:41 am

Lukas masz dużo racji, jednak kibicowski światek rządzi się swoimi prawami i takie sytuacje są na porządku dziennym. Jesli chodzi o Kutza to słuchałem go kiedyś na żywo i całkiem sensownie mówił o sprawach śląsko-dąbrowskich. Nie mówił głupot w stylu "pozamykać tych bandziorów co się leją" ale ze zrozumieniem podszedł do tematu. Nie zauważyłem żeby był jakiś anty-zagłębiowski.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez Puzon 2004-01-31, 12:30 pm

Lucas siedzisz w tych stanach , czasami wpadniesz do Polski i dotykasz temat z którym na codzień nie masz styczności.Jedyny wątek jaki poruszyłeś zgodny z prawdą dotyczy tego chu,a Kutza. Ruch już nie śpiewa Deutschland , Deutschland od przynajmniej 10 lat.Szacunek do nich nieprzekreśla nienawiści którą ich darzymy. A co do Pogonii ...hm. NApewno nie jest to temat na forum . Napisze tak , dokiedy pare osób żyje i pamięta jak nas potraktowała Pogoń , żadnych układów z kurwami.
Puzon
Adventure Group

Postprzez Dzik 2004-01-31, 12:52 pm

Puzon napisał(a): Ruch już nie śpiewa Deutschland , Deutschland od przynajmniej 10 lat..

Taa... :D Teraz śpiewają "Polskie Świnie" i wywieszają sobe flagę z napisaem "Oberschlesien". Ja akurat nawet nie mam nic szczególnego do hanysów, ale...........
Dzik

Postprzez Puzon 2004-01-31, 1:01 pm

W sumie w dupie mam co Ruch śpiewa , bo ogólnie temat nie dotyczy Ruchu.
Puzon
Adventure Group

Postprzez Pesto 2004-01-31, 1:23 pm

Rzygać się chce , jak czytam niektóre komentarze n/t Pogoni.

Ja jestem obojętny wobec niektórych zgód Legii i Zagłębia (Olimpia , Den Haag , BKS Stal) , ale żeby nazywać ich kurwami ? to mi nie przyszło do głowy ...

Pogoń Szczecin to klub z najwyższej półki - czy to się komuś podoba , czy nie.
Pesto
kumaty

Postprzez WOJTEK 2004-01-31, 1:29 pm

Pesto napisał(a):Rzygać się chce , jak czytam niektóre komentarze n/t Pogoni.

Ja jestem obojętny wobec niektórych zgód Legii i Zagłębia (Olimpia , Den Haag , BKS Stal) , ale żeby nazywać ich kurwami ? to mi nie przyszło do głowy ...

POGOŃ CZY PIOTRCOVIA? BO TO RÓŻNICA.WIDAĆ JAK MAŁO WIESZ O SYTUACJI.POPYTAJ STARSZYCH.DOBRZE ZROBISZ.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez DaMi 2004-01-31, 6:00 pm

WOJTEK napisał(a):
Pesto napisał(a):Rzygać się chce , jak czytam niektóre komentarze n/t Pogoni.

POGOŃ CZY PIOTRCOVIA? BO TO RÓŻNICA.WIDAĆ JAK MAŁO WIESZ O SYTUACJI.POPYTAJ STARSZYCH.DOBRZE ZROBISZ.

Wojtek o ile się nie myle to jest jeszcze Pogoń Nowa i była Pogoń Gordona no i oczywiście jest Pogoń Ptak Piotrcovia klub z najwyższej półki
DaMi

Postprzez WOJTEK 2004-01-31, 9:00 pm

W TEN SPOSÓB KOŃCZYMY DYSKUSJĘ W TYM TEMACIE.TERAZ POCZEKAMY AŻ KTOŚ ZAŁOŻY KOLEJNY Z PYTANIEM CZEMU NIE LUBIMY POGONI PIOTRKÓW TRYBUNALSKI. :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia strona

Powrót do Kibice